Най-Добрите Геймърски Клавиатури за 2024

Всеки добър геймър се нуждае от добри помощници – неговият арсенал в битките с виртуалния враг. Освен мощния компютър и удобния стол, добрият арсенал включва и удобна Gaming клавиатура и мишка.

В този материал ще обърнем по-конкретно внимание на видовете клавиатури и различните видове избор, които имате сред разнообразието от различните моделите.

На първо място, преди да започнете своето търсене, се запознайте с терминологията. Като всяко друго периферно компютърно устройство, и в микро света на клавиатурите, се използват различни термини, обозначаващи различни спецификации и структурни настройки. Суичовете (Switches, преведено от анг. език – превключватели) са може би най-същественият компонент, който трябва да вълнува избора Ви. Суичовете представляват механични прекъсвачи, намиращи се точно под клавишите. Видът на суичовете има изключително важна роля по време на играенето на игри. Суичовете предоставят бърз контрол при промените на настройките и включването/изключването на допълнителни функции. Оценяват се според силата необходима, за да се натиснат, измерена в грамове (g). Съответно колкото по-малък грам на натиск им е нужен, толкова по-лесно се управляват и толкова по-предпочитани са.

Има още много специфични термини и характеристики, с които можете да се запознаете в по-долните редове. Подготвили сме изчерпателна, информираща и надяваме се полезна класация с едни от най-добрите геймърски клавиатури и възможностите които предлагат.

Най-Добрите Геймърски Клавиатури

1. Клавиатура Gaming Logitech G815

Клавиатура Gaming Logitech G815

Виж цената за днес

Всеки добър геймър се нуждае именно от клавиатура Logitech G815. Чрез своята усъвършенствана и подобрена версия, и изцяло новаторски дизайн, спрямо своите предшественици, Logitech G815 предлага механичен начин на управление с удобна клавиатура, изградена от висококачествени и здрави материали.

Logitech G815 предоставя контрол на своя собственик, чрез нископрофилни механични суичове, от тактилен тип, с изключително малка височина. Чрез дизайна на своите суичове, Logitech G815 гарантира бързо и скоростно управление. Повърхността на клавишите е снабдена със специално покритие, което свежда до минимум пръстовите отпечатъци. Ще разполагате с изключително голямо разнообразие от клавиши, предоставящи Ви страхотни възможности, като бутони за контрол на медията (сила на звук, play/pause, skip, заглушаване на звука), бутони за контрол на RGB подстветката – регулиране на яркостта и избор между 7 различни предварително зададени анимации на осветяване, както и 5 допълнителни персонализирани бутона (Hotkeys), чрез които ще влизате директно в настройките на играта, ще ги променяте, ще запазвате макроси и още много други.

Захранването на клавиатурата става посредством USB кабел. Теглото й е едва 1.145кг, с размери: дължина – 47.5см, височина – 2.2см и широчина – 15см.

2. Клавиатура Gaming Razer Ornata V2

 

Клавиатура Gaming Razer Ornata V2

Виж цената за днес

Razer Ornata V2 предлага хибриден начин на контрол, чрез своите хибридни суичове. Освен лесни за употреба, този тип суичове са и много удобни, особено в случаите на динамични и екстремни ситуации, когато е нужна скорост и бързо превключване между настройките на клавишите.

Razer Ornata V2 притежава вградено RGB осветление (подсветка), допълващо атрактивния й вид и зареждащо Ви с нови емоции. RGB осветление е допълнително усъвършенствано чрез технологията Razer Chroma, която осветява клавиатурата с мигащи светлини в един цвят или с произволни цветове, имитирайки звездите в нощното небе. Можете да настроите Razer Chroma да свети само в топли цветове, за да имитира движението и трептене на пламъци, с което допълнително да Ви зареди със сили и хъс за победа на виртуалната арена.

Клавиатурата предлага още ергономична подложка за китките, програмируеми клавиши с няколко профила и макроса, както и специално мултифункционално колело, допълващо функциите на мултимедийните бутони. Чрез скрола, също както чрез мултимедийните бутони, можете да регулирате нивото на звука и светлината, да прескачате към следващия трак или да спирате на пауза мултимедийния режим.

3. Клавиатура Gaming Redragon Varuna

Клавиатура Gaming Redragon Varuna

Виж цената за днес

Дизайнът на Redragon Varuna е повече от оригинален!

Клавиатура Redragon Varuna би допаднала на всеки, предпочитащ голямото разнообразие от възможности, предоставени от голям брой бутони. Redragon Varuna разполага с общо 104 бутона, от които място заемат 12 мултимедийните клавиша (F), чрез които можете да постигнете всевъзможни комбинации и възможности. Всеки от клавишите е снабден със специален механизъм, за отчетливо и ясно натискане. Символите на клавишите не се изтриват, благодарение на двойната пластмасова отливка. Клавишите са механични, с които печатането е по-бързо и по-надеждно отколкото с мембранните клавиатури. Натискането на механичните е същевременно и звуково доловимо. WIN клавишът може да бъде изключен по време на игрите.

Самите клавиши притежават RGB осветление с няколко различни ефекта и визуализации в различни режими, както и RGB LED подсветка, намираща се под самите клавиши. Ярките цветове изпъкват контрастично на черния фон на корпуса на клавиатурата. Свързва се чрез USB кабел към Вашия компютър.

4. Клавиатура Gaming Alienware 510K

Клавиатура Gaming Alienware 510K

Виж цената за днес

Следващата Gaming клавиатура определено заслужава вниманието Ви, не само заради нестандартния си и атрактивен дизайн, но и заради високите си качествени характеристики на които е представител.

Alienware 510K е проектирана в комбинация от свежо бяло и черно – класическият контраст използван за най-модерните и съвременни дизайни в наше време. В комбинацията бяло-черно се включват и още няколко свежи, пъстри и весели цветове, предоставени от RGB подсветката.

Alienware 510K дава предимството на линейната комутация, чрез суичове MX Cherry – изключително тихи и категорични в своето активиране при натиск. И не само това! Клавиатурата предлага още стотици удобства, като цифрови клавиши, които могат да се включват/ изключват по Ваше усмотрение, както и мултимедийни клавиши (F – функционални клавиши), предоставящи безкрайни възможности от комбинации. Клавиатурата може да се регулира на височина, за да я нагласите така, че да Ви бъде максимално удобна по време на работата Ви с нея.

Свързването на клавиатурата става посредством USB кабел. Теглото и е едва 0.91кг, което предоставя поредното й предимство от лекота, компактност и удобство във всяка една позиция. Дължина – 46.7см, височина – 2.9см и широчина – 15.6см.

5. Клавиатура Gaming Logitech G213

Клавиатура Gaming Logitech G213 RGB

Виж цената за днес

Тук представяме Logitech G213 – клавиатурата на новото поколение, подходяща за всеки любител и запален фен на видео игрите.

Logitech G213 е страхотна клавиатура, с ниска цена и много възможности. Тя е представител на тактилното усещане чрез Mech-Dome ключове. Огромно разнообразие от функционални клавиши, отделно разположени цифрови клавиши и клавиши за настройка и регулиране на мултимедията по време на играта. Цялата клавиатура е със специално, безцветно EU Layout покритие, което защитава всяка част от корпуса от намокряне и замърсяване. Можете да бъдете спокойни докато използвате Logitech G213 и хапвате или пийвате точно над нея през това време.

Дори да разлеете чашата с Вашата напитка или на попаднат частици храна върху нея – няма да я повредят по никакъв начин! За дизайна на клавиатурата е използван основно черният цвят, в комбинация с атрактивна подсветка. Дизайнът е едновременно стилен, но и устойчив и издръжлив на външни катаклизми. RGB подсветката е разпределена в пет отделни зони, които могат да бъдат персонализирани с избор от 16,8 милиона цвята.

В основата на модела лежи ергономична подложка за китките и регулируеми крачета за повдигане на височина. Технически характеристики: клавиатурата се свързва чрез USB кабел; тегло – 1кг, дължина – 45.2см, височина – 3.3см, широчина – 21.8см.

6. Клавиатура Gaming HyperX Alloy Core

Клавиатура Gaming HyperX Alloy Core RGB

Виж цената за днес

Търсите ли стабилна клавиатура? Водоустойчива и издръжлива? Значи търсите клавиатура HyperX Alloy Core!

Осветлението на клавиатурата предоставя стилна и атрактивна RGB подсветка, притежаваща цели шест настройки за различни ефекти, като: Spectrum Wave, Breath, Solid, 5 zone и Aurora. Над подсветката са разположени удобни клавиши, предоставящи тактилно усещане и категоричен контрол. Всеки един от клавишите дава възможността от контрол над различна функция, включително и функцията anti-ghosting за преминаване към безшумен режим. Аnti-ghosting е особено полезна в среднощното играене на игри, когато Ви е нужно уединение и не искате да смущавате никого около себе си. Клавиатурата е снабдена и с бутон за заключване, който деактивира бутоните, без да заключва системата.

Устойчивост и издръжливост! HyperX Alloy Core е водоустойчива и прахоустойчива. Подходяща за хората, които обичат да похапват пред екрана на компютъра, докато играят на някоя от любимите си игри. Освен това външната рамка на клавиатурата е допълнително подсилена, с което гарантира запазването на добрия си и здрав вид, дори ако я изпуснете или ударите с ръка върху нея.

Клавиатура HyperX Alloy Core използва USB интерфейс и работи посредством свързаност с кабел. Теглото на модела е 1.12кг, дължина – 44.3см, височина – 3.6см и широчина – 17.5см.

7. Клавиатура Gaming A+ K77W

 

Клавиатура Gaming A+ K77W

Виж цената за днес

Истинска наслада е използването на Gaming клавиатурата A+ K77W – малка, атрактивна, компактна, лесно преносима, подходяща както за момчета, така и за момичета.

Клавиатура A+ K77W е поредният представител на механичните и изключително удобни клавиатури, както за набиране, така и за контрол по време на гейминг изживяване.

Върху компактната й площ са разположени 68 клавиша – тихи и лесни за натискане. Наборът от клавишите оформя общия дизайн на клавиатурата, за който е избран белият цвят. Под клавишите има разположена RGB подсветка, осветяваща цялата площ на клавиатурата в няколко различни цвята.

Клавиатура A+ K77W използва USB интерфейс и работи посредством свързаност с дълъг кабел.

Дължина – 31см, височина – 4см и широчина – 10см.

Най-добрите джойстици и геймпадове | Най-добрите волани за компютри и конзоли | Най-добрите геймърски подложки | Най-добрите геймърски мишки | Най-добрите геймърски лаптопи | Най-добрите геймърски слушалки | Най-добрите гейминг столове | Най-добрите клавиатури |

Какво е важно да знаете при избор на gaming клавиатура?

Видове суичове

Според начина си на работа и вида си на проектиране, суичовете се делят на няколко вида. Всеки вид предлага различни плюсове и минуси. Въпреки това е важно да изберете този вид суичове, с който смятате, че ще работите най-лесно.

Topre суичовете представляват механични хибридни суичове. Те използват Topre механизъм за контрол, от където идва и наименованието им. Topre механизмът представлява пружина покрита с гумен купул (мембрана). Притискането на пружината променя капацитета на конденза под нея и на практика тази промяна активира суича. Topre суичовете са изключително удобни за писане и не издават (почти) никакъв шум при натиск.

Cherry MX суичовете са с линеен тип и изискват по-голяма сила на натискане, в сравнение с Topre суичовете. Ако сте от хората, които често натискат грешните копчета в бързината, то с Cherry MX Black ще си решите този проблем, защото изисква по-категоричен и сигурен натиск. Cherry MX суичовете можете да откриете в няколко различни серии, като Cherry MX Black, Cherry MX Brown, Cherry MX Blue, различаващи се по между си с малки разлики в звука, който издават като обратна връзка, потвърждаващ активирането им. Bump звука е стандартният звук при натискане на клавиш. Click звукът наподобява звука на компютърна мишка.

Тегло и размери на клавиатурата

При избора си за нова Gaming клавиатури се препоръчва да вземете предвид теглото и размерите на самата клавиатура. Ако изберете широка и тежка клавиатура, най-вероятно ще се сблъскате с различни неудобствата при преместването й. Ако сте от хората, които държат клавиатурата в скута или на коленете си, по-добре се спрете на лек и компактен модел.

Функционални клавиши

Ако сте върл привърженик на компютърните игри, то със сигурност ще искате да запазвате макроси, да създавате по няколко индивидуални профила в игрите, да променяте настройките и какво ли още не. В такъв случаи изберете функционална клавиатура с разнообразие от функционални и мултимедийни клавиши.

От друга страна, ако игрите за Вас са просто за забавление в свободното време, по-добре не рискувайте с прекалено наситена от възможности клавиатура, защото рискувате да се объркате и изгубите сред множеството бутони.

RGB подсветка

Ако сте се запитвали дали RGB подсветката е нужна и изобщо дали има някакъв смисъл от нея, то явно никога до сега не сте играли игра – вечер, когато в стаята е тъмно. RGB подсветката, освен за допълване на атрактивната визия на клавиатурата, служи и като осветление в тъмната стая. Изключително удобна, когато някой друг в стаята е заспал и не можете да включите осветлението.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo