Най-Добрите Гейминг Столове за 2024

Всеки мощен gaming компютър се нуждае от удобен гейминг стол. Всяко по-дълго стоене пред монитора се нуждае от комфортен стол, който да компенсира неудобството и болките в раменете и кръста. Ако възнамерявате да прекарвате дълги часове в застой на едно място, било то в компанията на компютърни/видео игри или защото работата Ви го налага, то определено трябва да си осигурите максимален комфорт.

В последните една-две години голяма част от хората превърнаха домовете си в офис по една или друга причина. Много деца също се обучават онлайн и това налага стоенето им часове наред седнали пред компютър/лаптоп. Нужно е удобство, което да подобри преживяването!

Създадохме специално за Вас, списък с най-добрите гейминг столове, които прецизно сортирахме из между хиляди модела. Постарахме се да дадем максимално изчерпателна информация за всеки един различен стол, като се надяваме тя да Ви послужи подобаващо при бъдещия Ви избор.

Най-Добрите Гейминг Столове

1. Гейминг стол COUGAR

Гейминг стол COUGAR

Виж цената за днес

COUGAR е невероятен гейминг трон, позволяващ ръчно навигиране за достигане на максимално удобство и комфорт.

Столът е изграден от PVC и стомана, но въпреки тази здравина и твърдост, COUGAR е тип реклайнер, който отпуска, отхлабва, намалява усилията и напрежението, и Ви подготвя за победител на гейминг арената.

Можете да позиционирате облегалката на COUGAR под наклон от 90 до 180° и да използвате заключващия механизъм, за да запази желаната от Вас позиция. Можете да регулирате и височината на стола спрямо Вашата височина или да регулирате локално само височината на облегалката. Дръжките и подлакътниците на стола са изградени чрез 4D технология и също могат да се регулират спрямо личното Ви удобство и предпочитания. Столът се върти на 360°, което го прави максимално функционален от всеки ъгъл.

Дизайнът на стола е модерен и много стилен, разпределен в гамата от черно и златно. Релефът на тапицерията наподобява диаманти, каквито са присъщи само за кралските тронове. За допълнителен комфорт има добавени две ергономични възглавници, създаващи опора на гръбнака (лумбалната област) и на врата. Ползата на двете възглавници е изключително голяма, особено при по-продължително стоене в една и съща позиция.

Технически характеристики: Максимално поддържащо тегло – 120кг. Тегло на стола – 21кг и височина 155см.

2. Стол Gaming NobleChairs Icon

 

Стол Gaming NobleChairs Icon

Виж цената за днес

Специалният дизайн на Gaming NobleChairs го прави съвместим с PC. Покрит е изцяло със здрава и висококачествена изкуствена кожа, която не спарва и не изпотява. Под меката тапицерия се крие изключително здрава конструкция от стомана, която прави стола на практика вечен.

Чрез допълнителната лумбална възглавница, ще забравите за болките, сковаността и неудобството в кръста. Допълнителна възглавница има и за тила, която прави стола невероятно удобен, когато се облегнете назад.

За дизайна на стола е избран стилен черен цвят – черна и лъскава кожа, бродирана с фини златисти нишки, оформящи релеф на облегалката, който регулира обмена на въздух и предпазва от изпотяване при продължително стоене. Към дизайна се пригодени и 5 въртящи се на 360° колелца, гарантиращи стабилност и висока маневреност. Можете да регулирате височината на седалката, спрямо Вашето удобство, като можете да варирате в границите от 48 до 58см височина, при задна височина от 86см.

Теглото на стола е 27кг, дължината – 52см, дълбочината за сядане – 57см, височината – 138см. Максималното тегло, което столът може да понесе е 150кг.

3. Стол Gaming Corsair TC60 FABRIC

Стол Gaming Corsair TC60 FABRIC

Виж цената за днес

Corsair е марка доказала се многократно пред своите почитатели, затова нямаше как да пропуснем този модел в нашия списък.

Столът Gaming Corsair TC60 FABRIC е универсален тип, подходящ за всяко бюро и всеки компютър. Покрит е от здрав и висококачествен текстил в сив цвят, а под него здрава конструкция от дърво и алуминий. Благодарение на структурата си, столът е много лек, едва 19кг, и много лесен за маневриране. А, настройките на маневрите се извършват лесно и само с една ръка. Можете да регулирате височината на седалката чрез газово бутало клас 3, можете и да накланяте облегалката и да я заключвате в няколко различни позиции, за да запаметите тази, която най-добре отговаря на предпочитанията Ви. Подлакътниците на стола са 3D – гарантиращи мекота и удобство на ръцете и лактите.

Максималното натоварване, което столът може да понесе е 120кг. Задната му височина е 85см, височината на подлакътниците в най-ниското положение на стола са 27.5см, в най-високото – 35см.

4. Стол Gaming Kring Racer II

Стол Gaming Kring Racer II

Виж цената за днес

Икономично, но много стилно и функционално предложение е столът Gaming Kring Racer II. Именно това е специалната му функция – реклайнер, грижещ се непрекъснато за Вашия комфорт.

Чрез двете подпорни възглавници на шията и на кръста, ще забравите за онова неприятно неудобство и схващане при всяко продължително стоене. А, когато решите да се облегнете ще потънете в меката облегалка, като в легло. Тапицерията на вътрешната страна на облегалката е перфорирана чрез миниатюрни каналчета, които придвижват въздуха между тях и предпазват гърба Ви от изпотяване и спарване. Облегалката може да се регулира и върти на 360°. Височината на стола също може да се регулира, като цялата маневреност се извършва ръчно и само с една ръка. Максималната височина, която може да достигне стола е 130см, минималната 125см. Задната височина на облегалката е 84см.

За визията на стола е заложено на класическата палитра от бяло и черно, която създава красив и балансиран дизайн в своето съчетание.

5. Стол Gaming Serioux Torin

Стол Gaming Serioux Torin

Виж цената за днес

Следващото попълнение в списъка ни е отправено към любителите на свежите цветове и атрактивни визии.

Универсален модел, приложим към всяка маса, бюро и компютър. Тапициран със здрава изкуствена кожа в черен цвят, акцентирана със свежо синьо по краищата и ъглите. Столът притежава две удобни възглавници, в лумбалната и в тилната област, даващи Ви предимството да стоите върху стола дълги часове, без да усетите напрежение, болка или схващане нито в кръста, нито в гърба.

И понеже Gaming Serioux Torin иска да Ви достави максимално удобство, то той Ви позволява да го регулирате нагоре и надолу чрез газов амортисьор и да регулирате облегалката му с до 170°, чрез което можете да постигнете почти пълно легнало положение, с което гледката е невероятна, а почивката за гърба – фантастична. Дръжките на стола са 2D.

Теглото на Gaming Serioux Torin е 22кг, дължината – 67см, дълбочината на седалката – 63см, височината можете да регулирате от 126см до 134см. Максималната натовареност на стола е 120кг.

6. Стол Gaming Kring Rush

Стол Gaming Kring Rush

Виж цената за днес

Gaming Kring Rush е олицетворение на пълното удобство! Той предлага пълна опора на врата, гръбнака, лумбалната област (кръста) и краката. Към него има пригодени две средно твърди възглавници и допълнителна опора за краката, намираща се точно под седалката. От удобен стол Gaming Kring Rush може да се превърне в още по-удобно легло. Облегалката му може да заема различни позиции между 90 и 180°, така че когато се изморите, дори няма да е нужно да ставате от стола, а лесно и само с едно движение можете да го превърнете в чудесно легло.

Столът е универсален модел и идеално се вписва към всяко бюро или маса. Покрит е с висококачествена екологична кожа, с мек полиуретан под нея за максимален комфорт. Под тапицерията се намира здрава и устойчива метална рамка. Gaming Kring Rush представя дизайн от черно и свежо синьо, за невероятен акцент, пасващ на всеки интериор. Дължината на облегалката е 66см, височината е 138см.

7. Стол Gaming Kring Racer X

 

Стол Gaming Kring Racer X

Виж цената за днес

Следващото попълнение в списъка ни е идеално за всеки геймър. Gaming Kring Racer X предоставя оптимален комфорт!

Столът притежава две удобни възглавнички, една в областта на кръста и една в тилната област, проектирани и поместени в зоните, за които е определено, че са двете понасящи най-високо натоварване при продължително стоене. Цветът на тапицерията е черно и червено, покритие от изкуствена кожа и мек полиуретан под нея.

Столът притежава и два удобни подлакътника, на които да облягате ръцете си. Стъпил е на 5 колелца, в звездовидна форма, въртящи се на 360° и доставящи максимална опора и сигурност във всяка една позиция.

Регулира се ръчно, чрез монтирана дръжка точно под седалката, за да можете да достигнете до нея с една ръка и да изберете най-удобната позиция.

Най-добрите джойстици и геймпадове | Най-добрите волани за компютри и конзоли | Най-добрите геймърски подложки | Най-добрите геймърски мишки | Най-добрите геймърски лаптопиНай-добрите геймърски клавиатури | Най-добрите геймърски слушалки | Най-добрите офис столове |

Какво е важно да знаете при избор на геймърски стол?

При покупката си на гейминг стол е важно да се насочите правилно към типа модел, който ще отговаря най-адекватно на нуждите Ви. Ако смятате да използвате стола за продължително стоене, обърнете внимание на функциите за удобство, които предлага. Ако бюрото пред Вас е дву или триизмерно и често ще Ви се налага да се обръщате ту на ляво, ту на дясно, то определено трябва да обърнете внимание на маневреността на стола и това с колко колела разполага, дали може да се върти на 360°, както и колко е тежък, за да не се затруднявате когато трябва да го преместите напред или да го избутате назад от бюрото.

Какво е предназначението на лумбалната възглавница?

Лумбалната възглавница служи за опора на кръста – една от най-уязвимите зони по тялото при продължително стоене. Дългото взиране в екрана деформира изправена стойка и стоварва цялото напрежение именно върху кръста. Нужно е здрава опора в кръста, която да обира напрежението и да поддържа гръбнака изправен – това е предназначението на лумбалната възглавница.

Регулируемост

Удобството в един гейминг стол не се изчерпва само до мекотата на тапицерията му. Удобният стол е и функционален стол! Той притежава няколко функции за регулиране и коригиране на височината. По този начин можете да нагласите стола спрямо Вашия ръст и стойка. Повечето от добрите гейминг столове могат да накланят облегалката си до 180°, което е почти пълно легнало положение и Ви дава шанс за кратка почивка между сесиите, без да е нужно дори да ставате от стола.

Качество на материалите

Висококачествените материали използвани при направата и тапицирането на стола са гаранция за дълга експлоатация и добра износоустойчивост. Висококачествените тапицерии са перфорирани и оформени в релеф, който ограничава изпотяването, спарването и неприятните миризми. Рамката на стола също е ключова и задължително трябва да обърнете внимание от какъв материал е изработена тя. Висококачествените рамки са направени от метал, обикновено стомана.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo