Най-Добрите Клавиатури за 2024

В наши дни е трудно да се намери човек, който да не използва клавиатура под една или друга форма. Това е универсално входно устройство, което решава широк спектър от задачи, както за забавление, така и за работа.

Дори потребителите на преносими компютри и устройства със сензорен екран с вграден интерфейс за въвеждане на данни прибягват до използването на отделна клавиатура, тъй като функциите на вградените решения може да не са подходящи или да не покриват пълния набор от съществуващи задачи. Ултрабуците например обикновено нямат Num блок (цифров блок от дясната страна на клавиатурата), което намалява удобството за използване. Правилният избор на клавиатура ще ви осигури комфортна работа, както и ще ускори изпълнението на задачите ви.

За да ви помогнем да решите коя е подходяща за вас, ви представяме най-добрите клавиатури.

Най-добрите клавиатури

1. Безжична Клавиатура Logitech K400 Plus Dark

Клавиатура Безжична Logitech K400

Виж цената за днес

Безжична компактна мултимедийна клавиатура с малък ход на клавишите и вграден тъчпад. Позициониран като продукт от среден клас, предназначен за домашна употреба. Предназначен е за управление на персонален компютър, свързан към телевизора. Той е особено подходящ за използване с HTPC системи, чиято основна функция е да възпроизвеждат всички видове мултимедийно съдържание.

Тя използва радиоканал с честота 2,4 GHz, за да се свърже с вашия телевизор, който включва малък радиомодул Logitech Unfying с USB A гнездо. Благодарение на радиоинтерфейса си и връзката с USB кабел безжичната сензорна клавиатура Logitech K400 Plus работи с всички персонални компютри, преносими компютри, компютри “All in One”, нетбуци и мултимедийни плейъри.

Тя е оборудван с 84 бутона (включително три бутона за управление на силата на звука и два дублиращи се левия и десния бутон на мишката). Всички допълнителни команди се активират чрез бутона Fn. Можете да персонализирате настройките на клавишите и тъчпада със софтуера Logitech Options. Захранва се с две батерии ААА, всяка от които осигурява достатъчно енергия за 12-18 месеца. Съвместим е с Windows (от 7 до 10), Android 5.0 (и по-нови версии) и Chrome OS.

2. Gaming Клавиатура Logitech G413 Backlit

 

Logitech G413

Виж цената за днес

Пълноразмерна геймърска клавиатура от швейцарския производител на компютърна периферия Logitech. На първо място, устройството се отличава с класическия си дизайн, което е доста необичайно за геймърските модели, които често се отличават с по-агресивния си външен вид. Но в същото време устройството е облечено в здрав алуминиево-магнезиев корпус – производителят се е погрижил да гарантира издръжливостта и дълготрайността на своя продукт.

Висококачествените превключватели Romer-G Tactile са тихи и отзивчиви, което е особено полезно за бързи игри. Logitech G413 може да се справи и с най-леките докосвания, така че няма да пропуснете нито един удар, но също така разполага със защита Anti-Ghosting, която предотвратява така наречените “призрачни” натискания.

За да е по-удобно писането и играенето на игри през нощта, устройството е с подсветка и възможност за регулиране на яркостта. Удобна функция е вграденият USB порт, който може да се използва за свързване на допълнителни периферни устройства към устройството. Оплетеният кабел предпазва кабела от повреда и удължава живота на устройството като цяло.

3. Gaming Клавиатура Logitech G910

Gaming Logitech G910

Виж цената за днес

Усъвършенствана геймърска клавиатура, позиционирана от производителя в горния ценови клас. Logitech Orion Spectrum G910 разполага с уникалните механични превключватели Omron Romer-G. Животът на механиката е 70 милиона натискания на клавиш. Клавишите Romer-G на Omron са с къс ход и имат тактилна обратна връзка с ниско ниво на шум.

Клавиатурата е оборудвана с гнездо за смартфон/таблет в горната част. Благодарение на брандовото приложение Arx Control, което се поддържа от устройства с iOS и Android, можете да използвате втори екран от смартфон (таблет), инсталиран в слота: допълнителен дисплей ще показва информация за геймплея (списъкът на поддържаните игри все още е малък) и режимите на компютърната система. Клавиатурата има и удобна поставка за китките.

Връзката с компютъра е жична, кабелът е с дължина 1,8 м. Списъкът с клавиши включва 20 допълнителни клавиша, 9 от които могат да бъдат програмирани от потребителя. Производителят е внедрил и пълна RGB подсветка с възможност за конфигуриране на всеки отделен клавиш. Клавиатурата тежи 1,5 кг, така че устройството винаги ще бъде в стабилна позиция.

4.  Безжични Клавиатура Microsoft BlueTrack Desktop 3050

Microsoft BlueTrack Desktop

Виж цената за днес

Подобрете работата на вашия лаптоп или настолен компютър с този комплект безжична клавиатура и мишка, който предлага множество удобни функции в модерен дизайн. Меката на допир подложка за длани и тихите клавиши на клавиатурата придават елегантен професионален вид и усещане. Клавиатурата е функционална и съответства на формата си – предлага контроли за възпроизвеждане на мултимедия, увеличение с едно докосване и настройваеми клавиши за бърз достъп до програмите в лентата със задачи на Windows.

Тази клавиатура разполага и с технологията Advanced Encryption Standard (AES), която е създадена, за да ви помогне да защитите информацията си, като криптира натисканите от вас клавиши. Технологията Microsoft BlueTrack в мишката ви осигурява прецизен контрол върху почти всяка повърхност, а гумените странични ръкохватки и малко по-дългият корпус на мишката осигуряват удобно усещане. Освен това можете да се отдалечавате на разстояние до 30 метра от компютъра си и да поддържате надеждна безжична връзка.

5. Gaming Клавиатура Redragon Mitra

Gaming Redragon Mitra

Виж цената за днес

Надеждна и сравнително евтина пълноразмерна геймърска механична клавиатура с регулируема RGB подсветка и стабилен дизайн Skeleton (висящи клавиши). Клавиатура за игри от среден клас за начинаещи геймъри и геймъри, които искат надеждна клавиатура за игри, която работи бързо и спестява големи разходи за марката. За разлика от другите по-бюджетни модели, геймърската клавиатура е оборудвана със стабилен дизайн на корпуса и механичен превключвател Outemu Blue, който е точно копие на легендарния Cherry MX.

Благодарение на качествените превключватели клавиатурата Redragon Mitra предлага минимално време за реакция, отлична надеждност и добра тактилна обратна връзка. Той е оборудван със 104 клавиша, включително малък клавиш Enter, широки клавиши Shift и дълъг клавиш Backspace. Поддържа режим на игра (бързо хардуерно заключване на клавиша Windows).

Клавишът Fn в комбинация с функционалните клавиши F1-F12 може да се използва за управление на различни мултимедийни функции (включително управление на силата на звука). Свързва се с компютър чрез 1,8-метров USB кабел с полиетиленова оплетка и позлатен конектор.

6. Gaming Клавиатура Razer Huntsman Tournament

Gaming Razer Huntsman Tournament

Виж цената за днес

Компактна механична клавиатура за турнири с високоскоростни превключватели Razer Opto-Mechanical, вградена памет за запаметяване на потребителски профили, здрав метален корпус, подвижен кабел и LED подсветка с управление Razer Chroma RGB. Той е позициониран като продукт от най-висок клас за начинаещи и професионални играчи на електронни спортове, които участват в турнири и LAN финали.

Ключовата характеристика на клавиатурата Razer Huntsman Tournament Edition е използването на високоскоростни оптично-механични превключватели, които не само предлагат рекордна надеждност (поне 100 милиона натискания на клавиши), но и имат по-късо разстояние на хода.

Тази функция, съчетана с висока честота на дискретизация, осигурява впечатляващо ниво на прецизност на управлението при възможно най-ниски закъснения. Освен това си струва да се спомене здравият и лек метален корпус с дизайн Skeleton, който улеснява почистването на клавиатурата от замърсявания.

Поддържа неограничен брой сложни регистрации с няколко бутона без фиктивни задействания. Софтуерът Razer Synapse ви позволява да променяте функциите на клавишите, да използвате собствени макроси и да съхранявате лични профили, включително настройки на подсветката, съвместими с интелигентната система Philips Hue.

7. Комплект Безжични Клавиатура + Мишка Microsoft Designer

 

Microsoft Designer

Виж цената за днес

Microsoft Designer е с модерен и изключително тънък дизайн. Комплектът се свързва безжично с вашия лаптоп и таблет чрез технологията Bluetooth Smart. Пълноразмерната клавиатура с вградена цифрова клавиатура и мишка ще подобрят ефективността на работата ви.Въпреки минималистичния си дизайн клавиатурата осигурява удобно писане с меки на допир клавиши, разположени близо един до друг. Клавиатурата разполага с мултимедийни клавиши, които ви позволяват да управлявате възпроизвеждането на музика и видео.

Мишката е оборудвана с технологията Bluetrack, така че е много по-добра за използване от лазерна или оптична мишка. Благодарение на технологията Bluetrack можете да използвате мишката върху почти всяка повърхност. Светлинният лъч, използван в устройството, е четири пъти по-силен от този на стандартните лазерни мишки, така че можете да щракате, посочвате и превъртате изключително точно, дори от голямо разстояние.

Батериите издържат максимум шест месеца употреба. Входните устройства са снабдени със светлинен индикатор, който ви информира, когато нивото на резерва на енергия се приближава до минимума.

Виж още: Най-добрите геймърски клавиатури

Какво е важно да знаете при избора на клавиатура?

Разберете характеристиките на клавиатурите за различни видове устройства.

Разликите между клавиатурите за персонални компютри, лаптопи, таблети и телевизори са в размера, теглото и функциите.

В компютрите обикновено се използват пълноразмерни клавиатури с твърд кабел, които могат да включват допълнителни функции, като макроклавиши и RGB подсветка. Основното предимство на клавиатурите за персонални компютри е, че можете да избирате от широка гама модели и формати, включително здрава механична клавиатура и обикновена мембранна клавиатура.

Клавиатурите за лаптопи и таблети са свързани с мобилността. Те са компактни, тънки и леки модели. Преносимите клавиатури са проектирани и като безжични за удобна работа.

За телевизорите или конзолите за игри са важни безжичната връзка и дългият живот на батерията, за да можете да използвате клавиатурата си от удобния диван, без тя да се изтощи в неподходящ момент.

Разберете разликата между мембранни и механични клавиатури

Клавиатурите могат да имат различни структури и дизайн на превключвателите, но се свеждат до два основни принципа на работа: мембранен и механичен. При мембранния тип предаването на сигнала става, когато гумената подложка се затвори към контактната плоча. При механичните клавиатури всеки път се задейства отделен бутон, който предава сигнала към системата.

Механичните клавиатури са много по-здрави от мембранните и не променят начина на натискане на клавишите с течение на времето, но тежат много повече поради сложната си конструкция.

Съществуват и геймърски клавиатури, които са както мембранни, така и механични. Те се отличават с атрактивен дизайн, RGB подсветка и патентован софтуер, който ви позволява да персонализирате клавиатурата си за лесна работа и гейминг. Геймърските клавиатури струват значително повече, но всъщност се различават от обикновените клавиатури само по външния вид и допълнителните функции.

Кабелни или безжични клавиатури?

Недостатъкът на всяка кабелна клавиатура е кабелът: той ограничава разстоянието, на което можете да се отдалечите от устройството, към което е свързано. При преносимите устройства може да е трудно да се намери свободен USB порт за клавиатурата.

Безжичните клавиатури, които се свързват чрез Wi-Fi или Bluetooth, са по-обещаващи – те работят безпроблемно на разстояние до 10 м от източника на сигнал.

Единственият недостатък на Bluetooth връзката е минималното забавяне. То не е критично при стандартна работа, но са забележими в игрите. В този случай можете да потърсите клавиатура, която има два стандарта за безжична връзка едновременно.

Оценявайте допълнителните функции на различните клавиатури

Една от популярните функции е подсветката, която прави означенията на клавиатурата видими по всяко време на деня и нощта. Цветната RGB подсветка създава красиво оформено работно пространство и може да се персонализира според собствения ви вкус.

Много производители предлагат набор от аксесоари: подложка за длани, калъф за носене, допълнителни капачки за клавиши и инструмент за сваляне на клавишите. Има клавиатури с блокове от макроклавиши, които могат да се персонализират, и мултимедийни контроли.

Понякога клавиатурите се предлагат с подвижен кабел. Някои модели са оборудвани с допълнителен USB конектор и аудиоизход, така че можете да свържете мишка, слушалки и други устройства към клавиатурата си.

Основни съвети за избор на клавиатура

Преценете за какво ви е необходима клавиатурата и къде ще я използвате най-често: у дома, на работа, в хола или в движение.

Изберете пълноразмерна клавиатура за компютъра си или миниклавиатура с функция за мишка за телевизора, таблета или декодера.

Изберете кабелна USB клавиатура за компютъра си или безжична с добра батерия, ако не искате да бъдете ограничавани от дълъг кабел.

Изберете механична клавиатура, ако искате да се чувствате комфортно при писане.

Ако изберете подсветка или други допълнителни функции, не забравяйте, че те ще увеличат цената на клавиатурата. Ако цената не е от значение, можете да разгледате варианти с богато оборудване.

Не забравяйте за вида на оформлението – струва си да изберете това, което ви е най-познато.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo