Най-Добрите Геймърски Мишки за 2024

Съществуват няколко основни различия между мишка за игри и обикновените мишки. Най-същественото, сред които, е нивото им на чувствителност. Ако никога до сега не сте играли компютърни игри и сте използвали компютърната мишка по стандартен начин, може би не Ви е вълнувало това, колко е чувствителна тя, но за един геймър – тази чувствителност е изключително важна. Тя е определяща за неговата бърза реакция, в прецизността на движенията и за тяхната точност.

Мярката за чувствителността (резолюцията) на гейминг мишките се определя от точки на инч (прев. от англ. език – dots per inch, съкратено DPI). Колкото по-висока е стойността на DPI, толкова по-бърз и чувствителен е курсорът изобразяващ се на компютърния дисплей.

Компютърната мишка е един от най-използваните компоненти от компютърните потребители било то за работа или разглеждане на сайтове, но щом става въпрос за играене на игри, то мишката заема още по-ключова роля. За игрите мишката трябва да бъде двойно по-категорична, бърза, удобна и снабдена с повече програмируеми бутони, чрез натискането на които бързо да се изпълняват желаните команди.

Съществуват много митове и размити теории за това кои са най-добрите геймърски мишки, затова решихме да Ви въвлечем малко по-дълбоко в този микро свят и да Ви запознаем с едни от най-добрите модели заслужаващи избора Ви.

Най-добрите геймърски мишки

1. Безжична мишка Gaming Logitech G305

Gaming Logitech G305

Виж цената за днес

Една от най-наложените и масово предпочитана компания за гейминг устройства, влиза в този чарт с продукта си Logitech G305. Мишката е с безжичен интерфейс, като единственото, което е нужно, за да заработи е Wireless връзка, каквато можете да установите с всеки компютър или лаптоп. Свързва се посредством универсална USB шина.

Резолюцията на Logitech G305 е 12 000 DPI. Притежава изключително компактна форма за захват и шест програмируеми бутона, близко разположени до палеца и показалеца, за удобно и бързо задаване на допълнителни команди.

Logitech G305 е оптичен вид мишка, работеща чрез светодиоди и фотодиоди. Дизайнът й може да се опише с една дума – стил. Изключително модерна визия, в чисто черен цвят, включително и цвета на бутоните и скролът.

Размери: дължина – 11.6см, височина – 3.8см, широчина – 6.2см. Теглото на Logitech G305 е 0.99кг.

2. Безжична мишка Gaming Razer Basilisk X HyperSpeed

 

Gaming Razer Basilisk X HyperSpeed

Виж цената за днес

Следващата безжична мишка е предложение от могъщия гигант в периферните устройства Razer. Мишката е с разчупен и изключително модерен дизайн, запазена марка на Razer. Стилен черен панел в комбинация с черна карбонова основа за по-добър захват, против изпотяване на дланта и за прекрасен луксозен завършек на визията на устройството.

С Razer ще чувствате пълния смисъл на думата ,,скорост’’. Устройството е с 25% по-бързо от която и да е друга съществуваща безжична технология. Предлага бързина от 16 00 DPI и 6 удобни програмируеми бутона с които ще бъдете безкомпромисни на онлайн арената. Мишката е снабдена с допълнителен 5G сензор с точност на проследяване от 99,4%. Основният й сензор е оптичен – един от последните иновационни технологии в компютърния свят, работеща чрез светодиоди и фотодиоди.

Свързаността на Razer става посредством Bluetooth и Wireless, като всеки един вид свързване Ви гарантира изключително дълъг живот на батерията.

Размери: дължина – 13см, височина – 4.2см, широчина – 6см и тегло от 0.83кг.

3. Мишка Gaming Logitech G102 Lightsync

Мишка Gaming Logitech G102 Lightsync

Виж цената за днес

Като лидер сред компютърните и периферни устройства, Logitech присъства с още един модел в този чарт. Резолюцията на Logitech G102 Lightsync от 8000 DPI Ви гарантира бързина, прецизност и точност във всяко едно движение. Особено, когато трябва да се прицелите при стрелба срещу противника или да го надвиете с умения в точността. Програмируемите бутони тук са шест на брой, с които можете да изпълнявате всякакви команди, като активиране на нови настройки, връщане назад, задействане на вид промяна и т.н.

Logitech G102 Lightsync използва USB интерфейс и работи посредством свързаност с дълъг кабел. Притежава оптичен сензор за движение и за изпращане на данни към дисплея на компютъра.

Една от най-забележителните характеристики на Logitech G102 Lightsync е нейното RGB осветление, използващо 16.8 млн. цвята, и даващо атрактивност и оригиналност на иначе черното покритие на устройството.

Със своите размери устройството успешно се присъединява към отбора на компактните компютърни мишки: дължина – 6см, височина – 1.1см, широчина – 3.8см и тегло едва от 0.85кг

4. Мишка Gaming Glorious Model D

Мишка Gaming Glorious Model D

Виж цената за днес

Ако търсите атрактивна визия за своята нова мишка в комбинация с много функционалности и удобства, то определено този модел може да покрие Вашите изисквания. Едно от предимствата на тази мишка е чувствителността й от 12 000 DPI, която може да се променя, в зависимост от предпочитанията на играта, чрез специалния допълнително вграден сензор Pixart® PMW-3360. Останалите удобства дават шестте програмируеми бутона, които ще Ви служат вярно при активирането и разширяването на всяка допълнителна настройка.

Невероятен и уникален дизайн! Специално оформените дупки по панела на мишката, наподобяващи медена пита са запазена марка на компанията производител. Освен, че превръщат визията на мишката в ултра привлекателна, малките дупчици се грижат и за Вашия комфорт и предотвратяват изпотяването на дланите при продължително държане. Всяко едно от каналчетата е специално проектирано чрез извито изрязване на вътре, за да не драска дланта Ви, а само леко да я масажира. Освен всичко това, малките оформени каналчета позволяват да почиствате мишката по-лесно чрез спрей с въздух. Така ще удължите нейния живот и ще запазите оптималното й добро състояние за по-дълго време.

Дискретно под каналчетата се забелязва специалното вградено RGB осветление, използващо 16.8млн. цвята, с които се дава идеалният завършек на визията на мишката. Повърхността на корпуса е в контрастно черно, с гланц ефект.

Интерфейсът на Glorious Model D използва USB за свързване с компютъра и кабел с дължина от 2 метра.

Размери: дължина – 12.8см, височина – 4.2см, широчина – 6.7см и тегло от едва 0.69кг, което присъединява Glorious Model D към отбора на ултра леките и съответно лесно подвижни и лесно управляеми мишки.

5. Безжична мишка Gaming Logitech G

 

Gaming Logitech G Pro LightSpeed Hero 16K DPI

Виж цената за днес

Следващата мишка събира в себе си огромна мощ, перфектно оформена визия и множество удобни функционалности.

Под скромния и дискретно оформен корпус се крият 16 000 DPI, с които ще бъдете изключително точни във всяка прецизна стрелба, всеки завой или във всеки удар на бойното онлайн поле. В допълнение ще разполагате с шест компактно разположени програмируеми бутона, чрез които ще активирате разнообразни настройки в зависимост от спецификациите на всяка различна игра. На дъното на Logitech G ще откриете един от най-революционните сензори на компанията – сензорът HERO. Разработван от инженерите на Logitech в продължение на 3 години и дълго очакван от последователите на компютърни устройства. Този революционен нов сензор е проектиран за ненадмината производителност и невероятна енергийна ефективност.

Мишката е безжична, с Wireless интерфейс и свързаност чрез USB шина.

Черният панел на Logitech G е с размери: дължина – 12.5см, височина – 4см, широчина – 6.3см и ултра малко тегло от 0.80кг.

6. Безжична мишка Gaming Glorious Model O

 

Безжична мишка Gaming Glorious Model O

Виж цената за днес

Последният модел (но, без значение) в този чарт определено ще Ви остави без думи!

Изключително атрактивен и нестандартен дизайн, ултра мощност и точност, и ултра лекота. Това съчетание ще Ви направи победител във всяко едно отношение!

Специалният панел на Glorious Model O е оформен по запазен дизайн на производителя, имитиращ пчелна пита и помагащ на дланта Ви да ,,диша”. Подходяща за хора, чиито длани често се изпотяват и търсят комфорт особено при продължително използване на мишката. Вграденото RGB осветление ще Ви носи комфорт, когато в стаята е тъмно или просто, когато искате да изпитате наслада от това да впечатлите приятелите си. Светлините на RGB осветлението се показват дискретно през пчелната пита, с което създават невероятен и атрактивен ефект.

Резолюцията (честотата) на контрол на Glorious Model O е забележителна! 19 000 DBI с които няма да имате конкуренция в нито една компютърна игра. Мишка създадена за истински лидери! Шест бутона за допълнително програмиране и активиране на всевъзможни настройки.

Безжично управление, без граници и без ограничения. Свързва се чрез USB шина и се използва от там, от където Ви е най-удобно.

Черният панел на Glorious Model O притежава ултра компактни размери: дължина 12.8см, височина – 3.7см, широчина – 6.6см и тегло само от 0.69кг, достойно за рекорд на Гинес.

7. Мишка Gaming Razer Atheris

 

Мишка Gaming Razer Atheris

Виж цената за днес

Бяла, нежна, лека и подходяща както за мъжката част от аудиторията, така и за дамската. С мишка Razer Atheris можете през деня да работите и учите на компютъра, а вечер да отдадете почивката си на любимата компютърна игра. Проекцията на устройството е приложима и в двата случая. Ако сте от хората, чието ежедневие е комбинирано с работа и забавление и не желаете да купувате две отделни мишки за целите си, то Razer Atheris е Вашето решение.

Резолюцията (чувствителността) на Razer Atheris е 7 200 DPI подходяща за оптимална бързина, точност и прецизност във всяка една дейност на дисплея. На панела на устройството ще откриете допълнителни пет бутона, за лесно прескачане между различни функции, според приложението което сте отворили. Под панела има вграден оптичен сензор – един от най-съвременните иновации в света на периферните устройства.

Мишката може да се свърже чрез Bluetooth, Wireless или USB, като всяко свързване Ви осигурява дълъг живот на батерията.

Белият панел на Razer Atheris заема размерите от дължина – 9.9см, височина – 3.4см, широчина – 6.2см и тегло от 0.66гр, изтеглено без батерии. Чрез своите размери Razer Atheris доставя удобство както за мъжка, така и за дамска длан.

Най-добрите джойстици и геймпадове | Най-добрите волани за компютри и конзоли | Най-добрите геймърски подложки | Най-добрите геймърски лаптопи | Най-добрите геймърски клавиатури | Най-добрите геймърски слушалки | Най-добрите гейминг столове |

Какво е важно да знаете при избор на геймърска мишка?

Каква е разликата между оптичната и лазерната мишка?

Модерните оптични мишки работят и се движат посредством светодиод и фотодиоди. Светодиодът осветява повърхността, по която се движи мишката, а през това време фотодиодите сканират тази повърхност и изпращат получените данни към компютърния дисплей.

Лазерните мишки функционират по подобен начин, но използват инфрачервена светлина, вместо видимата червена светлина.

Тегло

Колкото по-малко е теглото на една мишка, толкова по-маневрена е и толкова по-лесен контрол имате над нея. Малкото тегло прави мишката лесна за повдигане и преместване, а с това носи ползи на цялостния Ви комфорт при употребата.

RGB осветление

RGB осветлението не е просто за декорация. Факт е, че значително допринася за по-атрактивната Визия на устройството, за която всеки Ваш приятел и близък ще Ви завиди, но всъщност реалната цел на RGB осветлението е да Ви улеснява в използването на мишката, когато в стаята е тъмно. Така че, ако сте от хората, които запълват малките часове на денонощието пред компютъра, то RGB осветлението ще е много подходящо за Вас.

Програмируеми бутони

Програмируемите бутони са това, което превръща една обикновена мишка в Gaming, именно заради силно изявените нужди на всеки любител на игри (геймър) от програмиране и активиране на допълнителни настройки и спецификации.

Честота на опресняване

Честотата на опресняване се нарича още преносът на данните от порта към мишката. Измерва се в Hz. Колкото е стойността на честотата на опресняването, то толкова е и честотата на отчитането на компютъра спрямо позицията на мишката. С други думи казано, ако честотата на мишката е 500Hz, това значи че компютърът ще анализира позицията на устройството 500 пъти в секунда. Някои мишки имат бутони за регулиране на честотата на опресняване.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo