Най-Добрите Волани за Компютри и Конзоли за 2024

Обичате ли адреналина и скоростта? Обичате ли моторните, състезателните и симулационните игри? Като истински запален геймър, най-вероятно сте наясно, че най-разтърсващият адреналин идва с бързите усещания на пътя, когато сякаш наистина шофирате. Най-вероятно знаете и също, че подобни усещания могат да Ви дадат само най-добрите волани за компютри и конзоли.

Воланите са представители на усъвършенствани технологии. Те могат да Ви пренесат успешно на виртуалната писта, където можете да се насладите на управлението, както на мощни състезателни коли, така и на екстремно бързи мотори и колосални камиони. Точно поради тази причина решихме да Ви запознаем по-отблизо с някои модели представители на тази група периферни игрови устройства.

Подбрахме в удобен чарт и изпробвахме някои от най-добрите волани за компютри и конзоли, за да бъдем максимално обективни в преценката си и да успеем да Ви дадем най-оптималните съвети, ако Ви предстои избор за покупка на волан.

Най-добрите волани за компютри и конзоли

1. Волан с педали Tracer – Drifter

Волан с педали TRACER DRIFTER STEERING WHEEL PC/PS2/PS3 - TRAJOY 34009

Виж цената за днес

Tracer – Drifter е съвместим с персонален компютър (PC), PlayStation 2 и PlayStation 3. Приложим е в моторните, състезателните и симулационните игри. Притежава лост за сменяне на скоростите, намиращ от дясната му страна. Удобно и бързо ще преминавате между различните скорости във Вашето състезание. Благодарение на технологията за вибрираща обратна връзка, изживяванията Ви на онлайн пистата ще бъдат по-реалистични от всякога.

Покритието на волана е антисептично, с ергономична дръжка и общо с 12 бутона, формата, на които позволява удобна работа и пълно удоволствие.

Tracer – Drifter получавате в комбинация с два удобни релефни педала, с които ще давате допълнително газ или ще спирате при необходимост. Дизайнът на модела, воланът и педалите са изцяло в черен цвят.

Технологията на свързване на волана и педалите към Вашето устройство е чрез кабел.

2. Волан Logitech Driving Force G29

Волан Logitech Driving Force G29

Виж цената за днес

Logitech успешно се включва в този чарт със своя невероятен, ултра реалистичен и удобен модел Driving Force G29.

Моделът е предназначен само за победители! За всеки, за когото виртуалните изживявания са истинска страст и иска да им се наслади по-максимално качествен начин.

Моделът е приложим към персонален компютър (PC), PlayStation 3 и PlayStation 4. Функционалностите и характеристиките му ще Ви накарат да чувствате скоростта в ръцете си, така сякаш карате истински състезателен автомобил. Воланът има мотор с dual force feedback – двойна обратна връзка с вибрация при всяко движение. Управлението с Driving Force G29 е напълно идентично с управлението на истински автомобил. Воланът може да се върти на 900°.

Превключвателите на предавките са разположени точно зад волана и всяка тяхна смяна или повишаване на оборотите в движението се отразява със специален RPM LED индикатор, в различни цветове, разположен централно на волана. По този начин можете да се насладите на скоростта и на управлението с няколко от сетивата си едновременно, включително и визуално.

Превключвателите на предавките са изработени от неръждаема стомана, изключително здрави и устойчиви дори на силово и емоционално управление. Трите педала към комплекта (газ, съединител и спирачка) също са изработени от неръждаема стомана, в съвременен и модерен стил. Педалите могат да се регулират, спрямо Вашето удобство и размери на тялото, за да ги нагласите така, сякаш са създадени точно за Вас – нито прекалено близко, нито прекалено далеч.

3. Волан HORI APEX

Волан HORI APEX

Виж цената за днес

Ако искате да зарадвате Вашата мъжка половинка, или пък самия себе си – това е най-подходящият избор за тази цел. Волан HORI APEX може да се използва заедно с персонален компютър (PC), PlayStation 3 или с PlayStation 4.

Дизайнът на волана е в изцяло черен цвят. Дръжките са ергономични, с карбоново покритие, предпазващо ръцете Ви от изпотяване или хлъзгане. В предната част на волана ще откриете 18 умни и функционални бутона, които ще помагат на Вашето движение и ще регулират разнообразие от настройки. Точно зад волана се намират сменяемите предавки на скоростта. Удобно е, когато всичкo е разположено на няколко сантиметра от пръстите Ви – не се затормозявате в излишно забавяне, не отклонявате погледа си в излишно търсене, всичко е събрано на едно място – удобно и лесно за използване. Воланът може да се завърти до 270°.

HORI APEX е снабден с два педала, за газ и спирачка, с регулируема основа и релефна повърхност. Свързва се към устройството посредством кабел.

4. Волан Logitech Driving Force G920

Волан Logitech Driving Force G920

Виж цената за днес

Волан създаден за идентично изживяване, достойно за конкуриране с реално участие в състезателна рали надпревара. Със специално проектиран захват, доставящ удобство и естетика в дизайна.

Съвместим е с Xbox ONE и персонален компютър използващ Windows 7, Windows 8 или Windows 8.1. Софтуерът изисква 150 MB празно пространство на твърдия диск, също и Интернет връзка, за да изтеглите допълнителен софтуер.

G920 е в черен цвят, изработен от висококачествени материали – кожа и неръждаема стомана. Ергономичните дръжки предпазват ръцете от прекомерно изпотяване, пързаляне и неудобство. Кожата по дръжките е ръчно обработена, за да предоставя максимално комфортен допир, с добро сцепление, без претриване или накъсване. Голяма част от истинските състезателни волани в състезателните коли също са проектирани именно с такъв дизайн и изработка. Скоростният лост и трите педала от неръждаема стомана, гарантират дългосрочна експлоатация и висока устойчивост.

Вътре във волана има двоен мотор, предаващ обратна връзка чрез реалистични вибрации при всеки завой, неравност или сблъсък. Работата на устройството е изключително тиха, така че няма да пречи на никого около Вас, както и на насладата Ви от играта и нейните звуци, предавани от мотора на колата Ви. G920 разполага с дълготраен, надежден сензор на волана, с ефект на Хол, който използва магнитно поле, за да долавя позицията на волана. Маневреността на устройството позволява обхват на въртене от 900°.

G920 ще управлявате в комбинация с три удобни педала (газ, съединител и спирачка) от неръждаема стомана и страхотен, модерен дизайн. LED показател ще Ви докладва за всяка една промяна в оборотите, повишаване/намаляване на скоростта или всяка друга промяна, за да се насладите максимално качествено на игровото изживяване.

Воланът и неговите педали се свързват с кабел. Използват USB 2.0 интерфейс и се захранват чрез USB.

5. Волан uRage GripZ

Волан uRage GripZ

Виж цената за днес

Следващият модел можете да използвате заедно със състезателните игри на Вашия персонален компютър, използващ системите Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10, Vista или XP. Воланът използва USB 2.0 интерфейс, с USB direct in PC захранване.

Изключително стилен и модерен дизайн в черно и синьо, с ергономични дръжки със специално гумирано покритие за здрав и стабилен захват. Гумираното покритие гарантира високо сцепление с ръцете Ви, с което воланът остава здраво под Вашия контрол, дори по време на резки маневри или изпреварвания. Диаметърът на волана е 24см, с възможност за добра маневреност от въртене до 180°.

URage GripZ притежава мотор с мощни вибрации, достатъчно продуктивни, за да Ви накарат да почувствате всяко едно несъвършенство на онлайн пистата, както и всяка промяна в скоростта или силен сблъсък с Ваш опонент.

Скоростите на управление на модела са разположени точно зад маневрения волан. В предната част на волана ще откриете 13 бутона с различни удобни функционалности, представляващи и даващи Ви разнообразно поле от възможности.

Моделът работи в комбинация със стойка с два педала, газ и спирачка, с които изживяването Ви ще бъде максимално идентично, вълнуващо и реалистично.

6. Волан SPEEDLINK Trailblazer

Волан SPEEDLINK Trailblazer SL-450500-BK

Виж цената за днес

SPEEDLINK Trailblazer – невероятен волан за екстремна наслада в бързата надпревара! Воланът е комбинация от стилна визия, удобно управление и лесно регулиране. Съвместим е с персонален компютър (PC), PS3, PS4 и Xbox ONE. Свързва се и работи с кабел (2 метра) и интерфейс USB 2.0.

В предната част на волана ще откриете 12 екшън бутона. В задната част са разположени скоростите на волана, предоставящи максимално удобство и бързина на контрол. Освен това всяко сменяне на предавката, всеки удар и всяка неравност по пътя ще бъдат отразена в ръцете Ви, чрез функцията Force Feedback – обратна връзка чрез вибрационни импулси. В комбинация със стойка с два регулируеми педала за газ и спирачка. Позицията на педалите може да се регулира и да се разположи спрямо ръста и удобството на използващия го.

За дизайна на SPEEDLINK Trailblazer е избрана комбинацията от черно и червено, с черни педали. Размери 264 х 252см и тегло от 1,45кг.

7. Волан Thrustmaster T150 Ferrari FFB

Волан Thrustmaster T150 Ferrari FFB

Виж цената за днес

Thrustmaster T150 Ferrari FFB можете да използвате заедно с Вашия персонален компютър (PC), PlayStation 3 или с PlayStation 4.

Скоростите са разположени точно зад волана, максимално близо до ръката Ви, за да не отделяте излишно и ненужно време за сменяне на предавките. Все пак за един достоен победител всяка секунда е важна! Воланът връща обратна връзка (Force feedback) чрез вибриране, спрямо несъвършенствата по трасето и Вашия начин на каране. В предната част има разположени 12 функционални екшън бутона, всеки отговарящ за активирането на различна настройка.

Диаметърът на Thrustmaster T150 Ferrari FFB е 28см. Ъгълът на завъртане може да се регулира от 270° до 1080°. Воланът можете да закрепите лесно към всички видове повърхности с различна дебелина, благодарение на подвижната му система за захващане.

Воланът работи съвместно с два метални педала с дълъг ход. Единият, от които е за напредване, другият за спирачка притежаваща прогресивно съпротивление, за максимално реалистично изживяване, сякаш трасето не е пред Вас на екрана, а под краката Ви. Стойката на педалите има възможност за широкообхватно регулиране спрямо височина и дължина.

Технологията на свързване е чрез кабел и интерфейс USB 2.0. Дизайнът е в цвят в стилно черно и огнено червено. Със специално покритие от капитонирана кожа, с противоплъзгащ ефект и ергономичност за свръх лесен контрол и максимално удобство.

Най-добрите джойстици и геймпадове | Най-добрите геймърски подложки | Най-добрите геймърски мишки | Най-добрите геймърски лаптопи | Най-добрите геймърски клавиатури | Най-добрите геймърски слушалки | Най-добрите гейминг столове |

Какво е важно да знаете при избор на волан за компютър/конзола?

Обратна връзка – Force Feedback

Force Feedback е функция, притежавана от едни от най-добрите волани за компютри и конзоли, която изкуствено пресъздава натоварването при състезателното и екстремно каране. Force Feedback вибрира в ръцете Ви при всяко несъвършенство по пътя и според стила Ви на шофиране. Дърпа и оказва съпротивление в обратната посока при навлизането в остри завои. Функцията Force Feedback е важна, ако искате да достигнете и изпитате нирваната във всяка адреналинова състезателна надпревара.

Съвместимост

Преди да направите своя избор за волан, трябва да се уверите неколкократно дали конкретният модел е съвместим с вече притежаваната от Вас конзола или компютър. За щастие повечето волани са признати в своята съвместимост с персоналните компютри, особено ако използват системата Windows 10, но ако възнамерявате да използвате волана с PlayStation или Xbox ONE, то трябва да изберете модел конкретно одобрен за някое от двете.

Ъгъл на въртене

Ъгълът на въртене е изключително важна характеристика. По-евтините модели предлагат минималния ъгъл от 180°, но той не улавя нужната реалистичност в тръпката. 180° са подходящи за малки деца и начинаещи.

Любителската категория се разпределя в ъгъла от около 570°. Докато професионалните геймъри могат да се задоволят само с максималния ъгъл от 900° до 1080°.

Педали

Двойката педали определят подаването на газ и спирачка. Обикновено са направени от пластмаса, докато тройката педали (газ, съединител и спирачка) в повечето случаи са много по-здрави и по-устойчиви – изградени от метал. Тук изборът зависи от личните предпочитания и цели – любителско изживяване или реалистично.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo