Най-Добрите Офис Столове за 2024

Независимо дали става въпрос за работа и работно място или пък вкъщи, винаги трябва да ни бъде удобно и комфортно. Представете си, чака Ви дълъг работен ден на компютъра, а нито бюрото, нито столът Ви са удобни. Тогава 8-те часа ще минат като век, а най-вероятно след това ще Ви боли гърбът. У дома, който е нашата крепост, също обаче търсим точно такова глезене: да седнем и да комуникираме с приятели, гледаме приятен филм или просто сърфираме из нета. Затова от изключителна важност е да избере добър офис стол, който да позволява на тялото, макар и не в свободна и почиваща позиция, да изпитва чувство на удобство и релакс.

Доказано е, че при неправилна стойка и неудобен стол, до голяма степен това може да натовари не само кръста, но и гръбнака и гърба. Затова нека видим кои са най-добрите офис столове.

Най-добрите офис столове

1. Стол Kring Hyman-H

Kring Hyman-H

Виж цената за днес

Този модел столове е един от най-предпочитаните стане ли въпрос за по-продължително стоене на него, защото той е ергономичен. Това означава, че системата, с която е направен, позволява по-продължително използване, без това да създава дискомфорт на човешкото тяло, а точно обратното- пази го и го защитава от увреждане. Точно затова е и с лумбална опора, която държи гръбначния стълб в правилната за него S-образна форма.

За врата и главата също е помислено, защото столът има удобна облегалка, която лесно се регулира според ръста. Има и подлакътници, за да може поставите ръцете си, колелца, които да осигурят по-лесно придвижване, както и механизъм за баланс.

Тапицерията е тип мрежа, която е една от най-предпочитаните, защото няма да запарва, а ще позволява на тялото да диша и да не се поти. Корпусът е метален от алуминий и полипропилен, а гумите са от пластмаса и полиуретан. Столът е предназначен за ползване от възрастни с максимално тегло 126 кг. Цветовете, в които се среща на пазара са черен и червен, които са модерни, универсални и добре биха се вписали, както в атмосферата на дома, така и в офиса.

2. Офис стол ANTARES Mag 1850 PDH

 

ANTARES Mag 1850 PDH

Виж цената за днес

Това е вторият модел, който бързо набира популярност сред потребителите именно заради множеството предимства и конкурентна цена, която предлага. Столът е ергономичен, което е основното предимство, особено при избор на мебели и аксесоари за офиса. Когато работния процес е дълъг и уморителен, тялото има нужна от правилния баланс и опора. Само по този начин то няма да уморява, изтощава и ще го защитите от травми. Затова и този модел е с регулируема лумбална основа. Пазете тялото си и винаги мислете за него.

Негово друго предимство е подвижната облегалка на главата, която може да се завърта и е с режим 2D, снабдена е със закачалка за яке и механизъм с антишок заключване в 4 позиции. Точно тази функция е от изключителна важност, защото ще предпази седящия, когато освободи облегалката.

За рамената има удобна опора, както и за гръбнака. Столът е с колелца, които позволяват лесното придвижване от помещение в помещение или от едно до друго работно бюро. Корпусът е полипропилен, а тапицерията е от полиестер. Това е една от най-предпочитаните тапицерии, защото той позволява на кожата да диша, да не се запарва и да усещате свобода на движенията, а същевременно е лека и приятна на допир материя. Цветът на стола е в бордо, който сам по себе си е огнен цвят, който внася настроение, но и показва контрол и власт.

3. Офис стол Kring Atlas

 

Kring Atlas

Виж цената за днес

Този модел стол изглежд,а още като го погледнете, внушително. Може да се почувствате като крал на него. Най-важната му функция е това, че е ергономичен. Това значи, че заема позата на тялото и така го предпазва от претоварване в заставане продължително в определени позиции. Така че с избор на такъв стол, Вие полагате грижа за врата, гръбначния стълб и кръста си.

Той няма лумбална опора, но е предвидена опора за гърба, която допълнително да го защити, а бонус е това, че тя лесно се регулира. Когато застанете в желаната позиция, с едно завъртане и можете да блокирате в тази поза и така столът, докато не го освободите, ще запази зададената поза на гърба. Столът има облегалка за главата, опора на талията, която се регулира, както и удобни подлакътници, които също може да настроите в желаната от Вас позиция.

Модел Kring Atlas има колелца, които се въртят на 360 градуса и са напълно безшумни, независимо от вида на подовата настилка. Друго негово предимство е свободата на движенията, която позволява, тъй като самата седалка може да се накланя напред и назад, както и да се заключва в определена позиция. Той е от еко кожа, която седи стилно и елегантно.

4. Офис стол TopStar Net Point

TopStar Net Point

Виж цената за днес

Това е следващото предложение, стане ли въпрос за подходящ стол за работещи хора или такива, които обичат да прекарват повече време на стола. Той е ергономичен, което осигурява комфорта и защитата на тялото. Столът може да се регулира и застава в определена позиция, като същото важи и за подлакътниците и позицията на врата и тялото.

Този модел е на колелца, но имайте предвид, че основно трябва да се ползва на мокет, иначе има крие опасност от надраскване на теракот и/или ламиниран паркет. Може да ползвате и специални колела със защита и покритие, които хем да осигурят свобода на движенията, хем да предпазят подовата настилка.

Тапицерията е от текстил, затова винаги използвайте при почистване препарати, подходящи за този тип материя. Така ще запазите цветовете по-наситени и бляскави за по-дълго време. Противното крие рискове от увреждане и по-бързо износване. Корпусът е от алуминий. Предлага се на пазара в кафяв цвят, който носи спокойствие и усещане за вътрешен баланс и уравновесеност.

5. Офис стол Kring Hamilton

Kring Hamilton

Виж цената за днес

Друго основно предимство е балансиращата функция на самата седалка, която е оставена в позиция 120 градуса. Това е доказано, че е една от най-щадящите позиции за тялото. Въпреки това има позиция за отключване и избор на друга позиция. Това зависи от Вас и предпочитанията Ви.

Материалът на корпуса е метал, а тапицерията- еко кожа, с невероятен дизайн. Столът може да се върти на 360 градуса като с колелцата лесно да се придвижвате от едно до друго място, или съседното бюро. Височината му се регулира и заема желаната от Вас височина благодарение на газово бутало.

Несъмнено, столът е един от най-предпочитаните на пазара, който да позволи да работите, учите или прекарвате време на него, без това да причинява болка или дискомфорт. Той така ще Ви обгърне, че времето за почивка на него, ще Ви стане любимо, повече от креслото в хола или новия и леко твърд диван в офиса.

6. Стол Kring Lincoln

Kring Lincoln

Виж цената за днес

Това е столът за президенти. С такъв модел Вие по безспорен и категоричен казвате, че Вие контролирате нещата. Удобен и функционален, интересен като дизайн и иновативен. Столът несъмнено първо ще Ви грабне с шефската си визия и класата, която излъчва. Материалът на тапицерията е екокожа, която от една страна изглежда красиво, от друга изисква специална грижа и внимателна поддръжка.

Неговите основни предимства са, че има висока облегалка, която позволява удобно да се настаните и сякаш да потънете в стола за релакс, да позволите на гърба да почива, а Вие да не мислите за задачите, които Ви предстоят. Той има и подвижна мека възглавница, която пази гърба и врата Ви дори при продължително стоене.

За ръцете и лактите също е помислено, като подлакътниците са отново от еко кожа и осигуряват максимален комфорт. Всички тези неговите предимства са с цел максимална опора и защита на гърба, гръбнака и врата.

Столът е с газов механизъм и това го прави подходящ за хора с всякакъв ръст, като леко само с едно завъртане, може да стигнете до желаната от Вас височина. Имайте предвид, че максималното тегло на стоящия, не трябва да надвишава 120 кг.

Виж още: Най-добрите гейминг столове

Какво е важно да знаете при избора на офис стол?

Трябва седалката да може да се регулира

Това е от изключително важно значение, защото универсален стол няма. Такъв го правят неговите функции. Трябва седалката да може да се променя според височината на човекА, който ще го ползва, за да е максимално удобна.
Другото важно, на което да обърнете внимание е, да можете облегалката да се движи до 120 градуса, за да сменяте позицията според това искате да сте по-изправени или леко полегнали, готови за релакс.

Проверете има ли опора на гърба

Това е допълнителна защита, която да пази гърба и кръста от прекалено претоварване в тази област. Ако работите на компютър, а столът няма такава опора, това крие риск от падане на тежестта върху кръста, а оттам болка и схващания.

Следете за подлакътници

Дори в началото да си помислете, че това няма да Ви е нужно, замислете се. Дори да работите на компютър цял ден и да пишете, наистина, лактите Ви няма да търсят опора. Но да кажем, готови сте с документа и в един момент искате да се отдръпнете и прочетете написаното, тази опора за подлакътниците, ще им даде минута или повече почивка и намаляване на напрежението.

Столът трябва да е ергономичен

Това е една от функциите, която повечето от новите и модерни столове предлагат. Тя пази тялото от областта на кръста, гърба, гръбнака до врата и шията, като му осигурява максимална защита дори при престой на него повече от 8 часа. Въпреки това, колкото е удобен да е един стол, съветът ни е на всеки час да отделяте поне по 5 минути за почивка. Отпуснете тялото си, оставете ръцете на подлакътниците и релаксирайте.

От каква материя е желателно да е направен столът?

Това е другото най-често колебание у потребителите. Изборът е между кожа и текстил. Тук обаче имайте предвид, че дамаската е по-евтина, но както меката мебел в хола, тя събира прах, трудно се почиства и бързо губи от цветовите си качества. Така дори за година ползване, може да изглежда по-стара и занемарена.
Затова, ако искате максимално качество и комфорт, но и продължителна употреба, заложете на стол от еко кожа или естествена кожа.

Столът да бъде с колелца или с четири крака?

Столът с колелца е по-удобен и предпочитан, защото позволява да се движите, да се плъзнете към съседното бюро, до колегата до Вас или пък да вземете книга, документи, без дори да ставате. Така пестите време. Въпреки това желателно е столът, за да е стабилен, да е с минимум 5 колела. Този тип модели имат един недостатък: ако подовата настилка е паркет и се движите с колелцата, то крие риск от надраскване и изхабяване. Столът с четири стандартни крака е удобен, но не функционален.

Това са нашите съвети, но винаги изборът е Ваш и зависи от личните Ви предпочитания.

Често задавани въпроси?

На повечето модели столове пише, че максималното тегло на седящия е 120 кг, може ли да се ползват и от хора, тежащи повече?

Тези кг са стандартни и въведени от производителя, но ако сте повече от 120 търсете модел, който е с метална, а не пластмасова кръстачка на колелцата. Металът е по-устойчив и издръжлив.

Как да защитим подовата настилка от надраскване от стола?

Ако той е с четири крака, може да поставите памучни тапи, но ако са на колелца, един от най-лесните и евтини варианти е да поставите постелка под стола, силиконова или гумена

Как да се грижим за стол, направен от еко кожа?

Столът от еко кожа се почиства само със специални препарат за еко кожа. Не трябва да съдържат разтворители, сапунена пяна или пък да използвате стандартен препарат за съдове.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo