Най-Добрите QLED Телевизори за 2024

Ако търсите телевизор, работещ по различен начин спрямо познатото конвенционално производство, то определено това което търсите се намира в дисплея на QLED телевизорите.

QLED телевизорите са базирани на технологията Quantum dot (квантови точки). Създадени са по подобие на LED телевизорите, но с разликата, че при тях има вграден допълнителен слой с квантови точки. Това са ултрафини полупроводникови кристали с наноразмер. Работата им се състои в неуморното производство на различни цветове светлина, като всеки от цвета се определя в зависимост от размера на частицата – най-големите (3.0nm) произвеждат червено, след това оранжево, жълто, зелено и съответно най-малките (1nm) – синьо. Размерът им се регулира с квантовото ниво на скоростта, което им позволява да възпроизвеждат точни и ефективни светлинни емисии и да излъчват прецизна цветна светлина.

Ефективността на QLED телевизорите води до впечатляващи картини, наситено качество и завладяващи чувства за човешкото око. Напълно разбираемо ще бъде, ако искате да поставите тази ултра мощна, уникална и иновативна технология в дневната си. А, ние можем да Ви помогнем с насоките към правилния избор за най-добрите QLED телевизори, сред всички предложения в търговската мрежа.

Най-добрите QLED Телевизори

1. Телевизор Samsung 55Q60A

Samsung 55Q60A

Виж цената за днес

Обичате цветовете? В такъв случай насладете им се по-максимален начин с телевизор Samsung 55Q60A. Той Ви предлага широка цветова гама от над един милиарда нюанса, свидно подбрани в QLED дисплея му от 55 инча (139см диагонал). Всеки един от нанокристалите в дисплея ще работи с максимална продуктивност в името на това да достави на погледа Ви незаменимо високо качество и изразителност. Изображенията се представят с 4К резолюция с 3840 х 2160 пиксела по хоризонтала и вертикала на дисплея.

Сърцето на Samsung 55Q60A се задвижва от мощната операционна система Tizen – навлязла съвсем отскоро на българския пазар, но бързо извоювала лидерската си позиция сред останалите вече утвърдени системи. C Tizen ще се насладите на най-новите филми, клипове и предавания от YouTube, Netflix и HBOGo. А, всяко едно от огромния брой съдържания ще можете лесно да търсите и намирате само с помощта на гласа си. За целта ще Ви помага гласовият асистент Bixby.

Телевизорът е снабден с едни от най-актуалните технологични произведения през последните години, а именно технологиите за дълбок контраст – Supreme UHD Dimming и Mega Contrast, както и технологии за допълнителна осветеност на цветовата гама и на дисплея – Dual LED (двойна подсветка) и 100% Color Volume с Quantum Dot.

Samsung 55Q60A ще Ви изуми не само с ненагледна картина, но и с въодушевяващ и проникновен звук! Dolby Digital Plus ще насочва звука право към Вас, Multiroom Link ще насища всяко ъгълче в помещението с прецизни звуци, а Adaptive Sound ще регулира автоматично нивото на аудио предаването спрямо шума в стаята. Мощността на вградените говорители на телевизора е 20W.

Телевизорът може да бъде свързан към Интернет или към Вашето Smart устройство (iOS или Android) чрез Bluetooth или Wi-Fi връзка.

2. Телевизор Samsung The Serif 55LS01T

Samsung The Serif 55LS01T

Виж цената за днес

Стилът на всеки човек е и неговият начин на живот, затова нека този стил бъде атрактивен, нестандартен и единствен по рода си. А, какъв друг по-подходящ начин да изразите стила си, ако не чрез интериора на собствения си дом. С телевизор The Serif можете да преобразите подредбата на дома си по проникновен и атрактивен начин – точно такъв, какъвто е нужен на всеки, за да отрази своето уникално пространство и своята естетика.

The Serif е нетрадиционен телевизор, събиращ в себе си естетика, вкус и стил. Той притежава цветен и пъстър QLED дисплей, с големина от 55 инча и специален панел в атрактивен Lifestyle стил. The Serif е извадка на красивото, както когато е включен, така и когато е изключен. Специалната рамка около дисплея му наподобява рамка на картина, която може да бъде окачена на стената или поставена върху четирикрака стойка като истинско произведение на изкуството. Когато не използвате екрана на телевизора, ще можете да го настроите да изобразява картина от Световната арт школа, за да краси дома Ви, вместо безмълвно почернял да почива в страни.

Операционната система Tizen ще ръководи всяко Ваше кино преживяване, като чрез нея ще получите и достъп до най-новите, актуални и очаквани предавания, клипове и филми от каналите YouTube, Netflix и HBOGo. С Tizen получавате и лоялния гласов асистент Bixby, който непрекъснато ще слуша и изпълнява командите които му зададете с гласа си. Изречете на глас името на филма или предаването, което в момента Ви се гледа и гласовият асистент Bixby ще визуализира желанието Ви на екрана само за няколко секунди и всичко това без да натискате нито едно от копчетата на дистанционното – само с помощта на гласа си.

Всеки един филм, предаване или клип, който решите да гледате ще бъде представен с високо ниво на контраст (Contrast Enhancer), натурален и реалистичен изглед (Natural Mode Support), максимална осветеност и яркост (Quantum Dot Color) и най-високо ниво на контрастното изобразяване (Mega Contrast).

Но, какво е картината, колкото и великолепна да е тя, ако не е съпроводена от подходящото озвучаване? Технологиите Dolby Digital Plus, Multiroom Link и Adaptive Sound Control знаят това и точно поради тази причина ще се стараят непрекъснато да насочват звука към Вас, без значение къде се намирате в стаята и да адаптират нивото на тоналността спрямо шума в стаята. Ако в стаята е прекалено шумно, звукът автоматично ще се адаптира към обстановката и ще се увеличи. Респективно на това ще се случи и в прекалено тиха стая – звукът ще се снижи, за да не е прекалено натрапчив, силен и смущаващ за слуха Ви.

Телевизорът може да бъде свързан към Интернет или към Вашето Smart устройство (iOS или Android) чрез Bluetooth или Wi-Fi връзка. Притежава още и NFC четец за карти за приемане на сателитен сигнал за телевизия.

3. Телевизор Samsung 55Q90T

Samsung 55Q90T

Виж цената за днес

Телевизор Samsung 55Q90T предоставя най-мощното 4К изживяване до сега, събрано във фин и плосък QLED дисплей, с черен панел и специалната HDR технология.

Samsung 55Q90T е Smart TV, използващ най-проспериращата и иновативна операционна система Tizen. С нея телевизорът става не просто по-бърз, по-мощен и по-надежден, но и получавате постоянен достъп до едни от най-търсените и актуални канали YouTube, Netflix и HBOGo. Tizen позволява още телевизорът да бъде управляван по-съвременен и модерен начин – само с помощта на глас. Ако Ви е омръзнало от досадното и тромаво натискане на безброй копчета на дистанционното, то със Samsung 55Q90T ще забравите за всичко това. В начинанието ще Ви ръководи гласовият асистент Bixby.

Той ще слуша това което му зададете и ще го изпълнява на мига. Можете да назовете например заглавието на филма, който Ви се гледа в момента, да изчакате само няколко секунди докато Bixby го открие сред колекцията от останали филми и .. останалото е ясно – следва да се насладите на изпълнението, седнали на удобния си диван. А, самото изпълнение на филма със сигурност ще Ви очарова. Дисплеят на екрана възпроизвежда всяка сцена и всеки кадър чрез мощни и съвременни технологии като AI Upscaling, Ultimate UHD Dimming, Adaptive picture, Quantum HDR 2000 и още много други.

Ако пък решите да играете игри на големия екран, то отново няма да останете разочаровани! Game Mode режимът, както и технологията FreeSync Premium ще се погрижат за Вашето проникновено изживяване с перфектни, точни и ясни графични образи.

А, що се отнася до аудио озвучаването на Samsung 55Q90T, то няма как да останете разочаровани. Телевизорът си служи с технологията Dolby Digital Plus, която изпраща звуците директно към Вас, а не просто да ги разпръсква статично в празното пространство. Dialog Enhancement и Active Voice Amplifier се грижат за ясното произношение в речта, а Adaptive Sound+ за отчетливото възпроизвеждане на фоновите шумове, регулирайки височината им спрямо шума в стаята, в която е поставен телевизора. Мощността на вградените говорители е 60W + възможност за Independent control.

Samsung 55Q90T може да бъде свързан към Интернет или към Вашето Smart устройство (iOS или Android) чрез Bluetooth или Wi-Fi връзка. Притежава и 4 HDMI и 2 USB порта.

4. Телевизор Samsung 55QN95ASamsung 55QN95A

Виж цената за днес

Ако за Вас дори най-фините детайли са важни, то определено ще задоволите изискванията си с този телевизор. Той Ви предлага най-мощно изразения контраст сред всички представители на телевизори, висока прецизност във възпроизвеждането на картината и невероятно качество дори в най-малките детайли. За Samsung 55QN95A перфекционизмът е ежедневие!

Телевизорът притежава плосък QLED дисплей с размер от 55 инча (138см диагонал) с най-новата и първокласна гама в технологиите – Neo QLED. Технологията усъвършенства екрана чрез много по-голяма яркост, така че да изглежда страхотно при всяко едно ниво на осветеност в стаята, а не само при слаба светлина. Neo QLED е най-умният избор, който можете да направите за Вашия дом и за Вашия личен комфорт.

Операционната система Tizen ще Ви предостави постоянен и неограничен достъп до най-търсените и актуални видео приложения – YouTube, Netflix и HBOGo. Съдържанието, което всеки един от каналите Ви предоставя, ще можете да управлявате лесно само чрез силата на собствения си глас. Ще можете да търсите предавания, филми и клипове само като изречете заглавията им. Гласовият асистент Bixby ще ги намира за Вас и ще ги активира на екрана, без това да изисква от Вас натискане на копчетата на дистанционното. Бързо, лесно и удобно! Цялата тази бърза и модерна продуктивност се ръководи от ултра мощния и иновативен процесор Neo Quantum Processor 4K. Този тип процесор разполага с технологии за дълбоко обучение, задвижвани от Al, които имитират механизма на човешкото учене и запомняне. Процесорът притежава цели 16 невронни мрежи вместо само една.

Едно от многото преимущества, които Samsung 55QN95A притежава са възможността да гледате екрана от всеки ъгъл в стаята (Ultra Viewing Angle), без да усетите промяна в качеството. Технологията Ultimate UHD Dimming Pro сканира прецизно невероятно голямо количество зони в цялото изображение и настройва тяхната яркост, за да осигури по-дълбоки тъмни и по-ярки бели цветове. На практика технологията елиминира ефекта ,,ореол” и изкривяването на изображението, така че ще се насладите на кристално чиста картина! През цялото това време Dual LED ще се грижи за оптималната осветеност в кадрите, а 100% Color Volume с Quantum Dot ще отваря пълния потенциал на цветовата гама. В осъществяването на продуктивността на телевизора е включена и технологията Quantum Matrix Technology, при която светодиодите използвани за осветеността на екрана, са по-малки в сравнение с останалите традиционни технологии. Тези мини-светодиоди са една четиридесета от височината на стария дизайн, в резултат на което се получава плътност на картината.

Аудио технологиите Dolby Digital Plus и Multiroom Link ще превърнат всекидневната Ви в професионално изграден киносалон с изключително ясна и правилно насочена озвученост. Ще се удивите и от силата на вградените говорители, която е цели 70W + възможност за Independent control. Аудио системата е тип 4.2.

Телевизорът може да бъде свързан към Интернет или към Вашето Smart устройство (iOS или Android) чрез Bluetooth или Wi-Fi връзка, както и с различни периферни устройства посредством портовете: RJ-45, S/PDIF, CI+ slot, 3 x USB и 4 x HDMI 2.1.

5. Телевизор Samsung The Frame 55LS03A

Samsung The Frame 55LS03A

Виж цената за днес

Телевизор или изящно произведение на изкуството – Вие избирате, защото с Samsung The Frame 55LS03A получавате и двете. Този модел е истинско нестандартно предложение за всеки ценител на естетиката, с вкус към новото, съвременното, нестандартното и практичното.

С този модел получавате много повече от стандартен телевизор – получавате изкуство! Можете да персонализирате рамката спрямо собствения Ви вкус и цветовете в интериора на дома Ви. Вече не е нужно да се съобразявате с класическия черен панел, а спокойно можете да изберете цвета, който най-много Ви подхожда. Картината на Samsung The Frame 50LS03A може да бъде оставена в „спящ” режим, като през това време на екрана му да се изобразява истинско художествено произведение. От приложението Art Store ще можете да избирате сред най-известните произведения на изкуството от Световната класа и да ги ,,монтирате’’ в дома си. Или пък на екрана можете да оставите някое от произведенията от Вашата лична колекция – Ваша лична снимка или любимия Ви семеен кадър.

Резултатът ще бъде още по-впечатляващ, когато монтирате Samsung The Frame 50LS03A върху неговия трикрак статив. Поставен така ще създава асоциация с истинска картина, с красива рамка, която сякаш току що някой е нарисувал. И не се тревожете за кабелите, защото те изобщо няма да се виждат и да загрозяват Вашето произведение. Зад гърба на рамката могат да бъдат удобно и прилежно събрани всички висящи и неугледни кабели. Това дава възможността да поставите статива навсякъде, където пожелаете, без да се съобразявате с каквито и да е било стандарти, а изцяло и само с това, което Ви харесва.

Samsung The Frame 50LS03A притежава специален датчик за движение, който кара екрана да се включи, когато в стаята има движение и да се изключи след определено време на покой.

QLED екранът на телевизора възпроизвежда всеки кадър с 4К качество и с резолюция от 3840 х 2160 пиксела. Филмите и предаванията ще можете да управлявате само чрез гласови команди, с помощта на гласовия асистент Bixby. Чрез операционната система Tizen пък ще се насладите на бързина и комфорт, както и на постоянен достъп до видео приложенията YouTube, Netflix и HBOGo.

Samsung The Frame 50LS03A притежава двойна подсветка (Dual LED) за максимална осветеност на екрана и неговите цветове във всички посоки. Технологията 100% Color Volume с Quantum Dot дарява картината на екрана с милиарди цветове от широка цветова гама.

Вградените говорители на телевизора работят с 40W мощност, допълнително подсилени с технологиите Dolby Digital Plus и Multiroom Link, които имат силата и способността да превърнат всяка стая в професионално озвучен кино салон.

Можете да свържете телевизора към Интернет или към Вашето Smart устройство (iOS или Android) чрез Bluetooth или Wi-Fi връзка, както и с допълнителни различни периферни устройства чрез RJ-45 1 порт, S/PDIF порт, CI+ slot порт, 4 x HDMI порта и 2 x USB порта.

Виж още: Най-Добрите OLED Телевизори | Най-Добрите Телевизори Sony | Най-Добрите Телевизори Philips | Най-Добрите Телевизори Samsung | Най-добрите телевизори | Най-Добрите Телевизори LG | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Какво е важно да знаете при избор на QLED телевизор ?

Каква е разликата между OLED и QLED технологиите?

Наименованията OLED и QLED звучат и се пишат почти еднакво и затова може би сте леко объркани. Съществуват няколко съществени разлики между тези две технологии и сега ще Ви разясним точно какви са те. OLED технологията се състои от органични съединения, излъчващи светлина, когато през тях премине електричество, докато QLED технологията се използва при LED телевизорите, като за целта към дисплея им е добавен допълнителен слой от квантови точки (Quantum dot). Те подобряват производителността и качеството на картината на дисплея.

Какво прави QLED телевизорите специални?

Специалното в QLED телевизорите и това което ги отличава от останалите модели конвенционални телевизори е способността им да произвеждат висока яркост. Това уникално ниво на осветеност кара екрана да изглежда ярък, а с това всеки от цветовете да изпъква с най-голямата си мощ. В QLED дисплея можете да наблюдавате реална битка на съвършенството в надпреварата между милиарди цветове. Всеки от тях се стреми да изпъкне максимално силно, а с това дарява погледа с невероятна наслада и потъване в детайлите.

Защо да изберете QLED телевизор?

Гласът на съвременното отдавна наложи традиционните цветни фоторезистори с QD слой да бъдат подменени с RGB филтри, за изграждането на които се използват квантови точкови частици. Квантовите точки излъчват чисти основни цветове, висока яркост и намаляват кръстосаните смушения в цветовата гама. Те произвеждат светлината директно във всеки пиксел, като за целта си служат с електрически ток. QLED дисплеите с квантови точки са в състояние да показват по-широка цветова гама в сравнение с OLED, като някои от тях дори се доближават до пълното покритие и максималния потенциал на цветовата гама.

4.7/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo