Най-Добрите OLED Телевизори за 2024

Ако наскоро сте посещавали телевизионен отдел в търговски магазин, най-вероятно сте забелязали с какво огромно разнообразие са заредени рафтовете. Всеки един от тези рафтове подпира гордо изправени телевизори, надпреварващи се един друг по качество на картина и съраунд звук. Най-вероятно сте се прибрали в дома си още по-объркани, отколкото преди посещението, въпреки изчерпателните обяснения на служителите в магазина.

Причината за това е, че телевизорите надминаха всякакви очаквания в технологичната перспектива. За усъвършенстването им непрекъснато работят стотици хора и всеки един от моделите е пълен с малки и интелигентни иновации за чието съществуване дори не предполагате. Трудно е да се ориентирате в този мощен и модерен технологичен свят, защото е изпълнен с много термини, изненадващи технологии и неподозирани способности. И най-вероятно именно това объркване Ви е попречило да изберете най-добрия модел телевизор, сред всички онези които сте разгледали.

Тук ще Ви запознаем с нужната информация и терминология. Ще Ви дадем съвети и насоки към подходящите модели и ще Ви предложим няколко нагледни примера с най-добрите OLED телевизори, за които смятаме, че превъзхождат всички останали спрямо качествените характеристики с които са изпълнени. Прочетете нашето ръководство. Надяваме се, че ще Ви информира достатъчно добре, за да направите своята покупка.

Най-добрите OLED Телевизори

1. Телевизор LG OLED55CX3LA

LG OLED55CX3LA

Виж цената за днес

LG OLED55CX3LA ще Ви предостави качество, качество и пак качество. Повтаряме го няколко пъти, защото е толкова много, че няма как да бъде описано по друг начин. Качество, което е не само в картината и всеки неин кадър, но и в звука и тоновете.

LG OLED55CX3LA ще изпълни дома Ви с живописна картина с дължина на диагонала 139см (55 инча). Картина, чиито цветове и нюансите са умело подчертани от специалната HDR технология даваща висок и динамичен обхват на полезрението.

Телевизорът е представител на OLED семейството и като един достоен негов член произвежда 4К качество на изображенията с резолюция 3840 х 2160 пиксела.

Задвижван от интелигентната операционна система webOS, доказала се като една от водещите системи за удобство и контрол на OLED телевизорите. Тя предоставя достъп до стрийминг каналите YouTube, Netflix и HBOGo, както и безкрайно много други възможности в тон със съвременното като Гласово управление, Лични гласови асистенти (Alexa и Google assistant) и Mirroring функцията за свързване със Smart устройства използващи системите iOS или Android.

Мощният процесор Quad core е натоварен със задачата да поддържа огромна и дълга листа от технологии в името на комфорта на Вашето потапящо и завладяващо изживяване по време на използването на телевизора и неговите програми. Технологии сред които:

4K Upscaler – караща съдържанието от телевизионните стрийминг канали и поточното видео съдържание да изглеждат перфектно дори при уголемяване и приближаване;

Ultra Luminance Pro – използва технология за интелигентно разпределение на мощността, за да увеличи пиковата яркост в още по-високи нива. Това увеличава общото съотношение на контраста и придава на филмите и телевизионните предавания смел външен вид, който досега не е бил възможен;

AI Upscaling – обработва телевизионните изображения като взема съдържание с по-ниска разделителна способност директно от панела на телевизора и го оптимизира, за да изглежда по-добро, по-рязко и по-подробно;

Instant Game Response – оптимизира видео игрите директно през HDMI порта;

Perfect Viewing Angle – отразява перфектна картина без значение от какъв ъгъл я гледате;

Rich Color Technology – обогатява допълнително всеки тон, нюанс и цвят, за да накара очите Ви да повярват, че това което наблюдават е реално изображение;

И още много други технологии, сред които Picture Mode, Pixel Dimming, Perfect Colors Perfect, Black Rich Color, Technology Film-Maker Mode, Freesync, Eye Comfort Display и AI Picture Pro грижещи се за отчетливо и ясно изписаните контури във всяко изображение и Auto Genre Selection (SDR/HDR/Dolby HDR,) AI Brightness Control, Dolby Vision IQ, HFR ALLM & VRR, G-SYNC и Instant Game Response даряващи всеки любител на игрите (геймър) с така жадуващото потапящо чувство в перфектната визуализация.

Вградените говорители на LG OLED55CX3LA използват 40W мощ, с Independent control и 20W мощност на вградения субуфер. Телевизорът може да се свързва към други устройства чрез Bluetooth и Wi-Fi връзка, както и чрез 13 различни порта.

Елегантните размери на модела ще предадат компактност на всеки интериор и добра съвместимост дори в ограничени пространства. Към комплекта с телевизора ще получите и специално Magic дистанционно за неговото управление, наподобяващо компютърна мишка за лесно и удобно скролване между каналите.

2. Телевизор Sony 48A9

Sony 48A9

Виж цената за днес

Друг член на OLED семейството от интелигентни телевизори е красивият Sony 48A9, познаващ невероятна и изненадваща цветова схема и поддържан от изключително мощния процесор Quad core.

Sony 48A9 е Smart телевизор, който ще предостави на своите собственици множество умни технологии в тон със съвременното и модерното. Телевизорът работи чрез небезизвестната операционна система Android и умело се възползва от всяка нейна привилегия, като Гласовия асистент Google assistant built in, функциите за свързване и запис – Mirroring и USB recording, както и вграден Chromecast, чрез който ще се наслаждавате по всяко едно време в което пожелаете на каналите YouTube, Netflix или HBOGo.

Можете да свържете телевизора (Mirroring) с Вашите Android или iOS устройства и да изпращате от тях поточно съдържание (видео, снимки) към екрана на Sony 48A9. Ще разполагате и с 16 GB памет за съхранение. Веднъж съхранени ще можете да показвате всяко едно от съдържанията на Вашите гости и приятели и то възпроизведени с невероятно високо качество, благодарение на технологията X-Motion Clarity, която има способността да изобразява детайлите така, сякаш обектите се намират точно пред Вас и можете да ги докоснете, TRILUMINOS пък ще насити и ,,налее’’ с повече червено, зелено и синьо, там където е нужно, а през това време Dynamic Contrast Enhancer ще подобри автоматично контраста им.

Сбор от още много други технологии, както за изображение, така и за звуково-предаване ще работят впрегнати с всички сили, за да Ви доставят максимално удовлетворение от видяното и чутото. С технологията Dolby Atmos ще забравите за статично предавания звук, защото всеки тон ще идва право към Вас, без значение къде се намирате в помещението. Аудио технологиите на Sony 48A9 позволяват възпроизвеждането на силен и динамичен звук, доставен в елегантен пакет. За разлика от традиционните аналогови усилватели, цифровият усилвател S-Master на S-Master Digital Amplifier използва по-малко енергия за производството на сигнала. Телевизорът умее да ,,слуша”, като анализира честотата на диалога в сцените и автоматично подобрява отчетливото им и ясно произношение. Заслуга за това имат технологии Advanced Auto Volumе, Voice Zoom и Acoustic Auto Calibration. Мощността на вградените говорители е 20W, мощността на вградения субуфер е 5W.

Телевизорът се управлява чрез специално Smart дистанционно, което ще получите към комплекта, с директни бутони към Google Play и Netflix.

3. Телевизор LG OLED55C12LA

LG OLED55C12LA

Виж цената за днес

Гледайте всичките си любими филми, телевизионни предавания и най-новото онлайн стрийминг забавление направо във Вашата всекидневна с LG OLED55C12LA. 55-инчовият (139см диагонал) 4K Ultra HD телевизор ще преобрази ежедневието и представата Ви за прекарване на свободно време пред екрана. Неговият кристален дисплей показва ясни картини с реалистично качество, а кристалният процесор α9 Gen 4 AI Processor 4K автоматично увеличава мащаба си, за да Ви дари с максимално точна, ясна и реалистична картина.

55 – инчовият OLED дисплей разполага с естествена резолюция 3840 x 2160 пиксела и осигурява спиращо дъха гледане на телевизия, достойно да замести всяко професионално изпълнено изживяване в голям кино салон. Технологията High-Dynamic Range (HDR) се отличава с широк спектър от цветове и позволява да се наслаждавате на ярки и детайлни изображения. Кристалният дисплей заедно с технологията Pixel Dimming оптимизира качеството на картината и осигурява естествено ясни и реалистични визуални ефекти. 4K120p регулира скоростта на движение и намалява разкъсването на екрана и замъгляването на движението, за да подобри качеството на картината при бързо движещо се съдържание, като FILMMAKER MODE™ режимът показва забележителни визуални изображения.

α9 Gen 4 AI Processor 4K заедно с операционната система webOS осигурява впечатляваща производителност и осигурява удобен достъп до широка гама от цифрови забавления, сред които YouTube, Netflix, HBOGo и още много други. Вградените гласови асистенти Google assistant built in и ThinQ AI ще Ви помогнат да достигнете по-бързо до търсеното от Вас медийно съдържание и да управлявате телевизора с помощта на гласа си.

LG OLED55C12LA се свързва чрез Wi-Fi или Bluetooth за достъп до съдържание или сърфиране в мрежата. Съвместимостта с Bluetooth 5.0 позволява безжично и още по-точно предаване на аудиото през вградените високоговорители.

По-широки възможности за свързване – четири HDMI порта, 3 USB медийни порта, Jack 3.5 mm за слушалки, RJ-45 1, S/PDIF и CI+ slot Ви помагат да свържете външни аудио устройства и други устройства за съхранение и забавление.

Телевизорът можете да управлявате и чрез специално magic дистанционно (включено в комплекта), създадено по подобие на компютърна мишка. С него ще забравите за дългото, тромаво и безкрайно досадно натискане на копчета и бавно търсене на съдържания.

4. Телевизор LG OLED65B13LA

LG OLED65B13LA

Виж цената за днес

В нашия чарт за най-добрите OLED телевизори, достойно място заема LG OLED65B13LA! Дисплеят му притежава гигантски размера (65 инча), подходящи за всеки любител на телевизионни предавания, филми и игри. Размерите на екрана и специалните технологии, с които е изграден, ще преобразят представата Ви за ,,гледане на телевизия”. Всеки филм ще бъде по-близо до сетивата Ви, всеки звук ще Ви обгръща и всеки диалог ще Ви пронизва (в хубавия смисъл, разбира се). Да! С LG OLED65B13LA всичко това е възможно, защото за работата му отговарят стотици малки и изключително интелигентни технологии и иновационни допълнения.

Процесорът α7 Gen 4 AI Processor 4Kсе грижи за съвършенството в работата на телевизора. С него получавате мощ, бързина и подходящ контрол. Комбиниран е с операционната система webOS, с която получавате достъп до YouTube, Netflix, HBOGo и др., както и възможността да управлявате телевизора само с глас, с помощта на гласовите асистенти Google assistant built in и ThinQ AI.

Технологията Pixel Dimming се грижи за естествената осветеност на всеки един от пикселите по екрана, които всъщност никак не са малко на брой – 3840 х 2160 пиксела по хоризонтала и вертикала на дисплея. HGiG Mode означава „HDR Gaming Interest Group“. Целта на този режим е да се успее да пресъздаде ниво на разбиране между телевизора и конзолата, с която играете така, че HDR да се задейства, тогава когато е предвидил създателят на играта. Тоест – в моментите в които се изискват по-задълбочени настройки на картината, за да се запази нейното перфектно качество, без затъмнени сцени и без прекъсване в курсивните и бързи движения. Всяка една от останалите технологии прецизно и неуморно ще се грижи буквално за комфорта на Вашите очи, ще оптимизира светлината спрямо светлината в стаята, ще дава локална яркост на тъмните обекти и ще насища с ,,живот’’ в цветовата гама.

LG OLED65B13LA обича видео игрите! С такъв съюзник ще бъдете винаги победител на онлайн арената, защото ще Ви показва нагледно къде е противника Ви, когато обстановката е усложнена.

Мощността на вградените говорители на LG OLED65B13LA е 40W, като ще разполагате и с допълнителен начин на усилване, чрез допълнително сдвоени периферни устройства, които телевизорът ще комбинира автоматично и ще възпроизведа звука им като едно цяло (Bluetooth Surround Ready). Аудио системата е тип 2.2. Телевизорът може да бъде свързан още и със слушалки, с клавиатура, с телефон, притежава 4 HDMI и 3 USB порта. Може да се свърже и безжично чрез Bluetooth (версия 5.0) или Wi-Fi, както и да осъществи Mirorring връзка с устройства работещи с Android или iOS системи.

5. Телевизор LG OLED55A13LA

LG OLED55A13LA

Виж цената за днес

LG OLED55A13LA може да накара очите Ви да повярват, че възпроизведената картина на екрана е реалност и всяко едно от действията се случва буквално пред Вас и пред удобния Ви диван. За целта обаче не си служи с магия, а с висша и революционна технология, дори сбор от такива, сработени оптимално по между си. Работата на всяка една от технологиите в LG OLED55A13LA се представя отчетливо пред очите Ви на големия 55 инчов екран (139см диагонал) изграден с OLED и HDR технологиите.

Телевизорът е снабден с интелигентната операционна система webOS, чрез която получавате бърз и постоянен достъп до най-актуалните и нови приложения и канали, сред които YouTube, Netflix или HBOGo. Можете дори да управлявате, търсите и намирате предаването, което Ви се гледа в момента, само чрез силата на гласи си. Назовете заглавието на предаването, филма или сериала, за който си мислите и един от двата гласови асистента Google assistant или ThinQ AI ще изпълни желанията Ви безусловно. ThinQ AI е представител на модерен и съвременен виртуален интелект, който се учи от гласа Ви, като постоянно усъвършенства и надминава възможностите си.

Интелигентният процесор α7 Gen 4 AI Processor 4K, едновременно с всичко останало, успява да анализира милиони съдържание. Чрез своя алгоритъм за дълбоко обучение α7 Gen 4 AI Processor 4K повишава автоматично качеството на картината и звука, когато засече смущения. С негова помощ, без дори да подозирате, ще се насладите на спиращи дъха детайли на изображенията и персонализиран звук спрямо шумовата среда в стаята.

Тук ще откриете и едни от най-невероятните технологии за възпроизвеждане на изображения и аудио. Pixel Dimming дава повече светлина на пикселите на екрана (3840 x 2160), Eye Comfort Display регулира автоматично осветеността на екрана, така че картината да е оптимално осветена по всяко едно време от денонощието, AI Brightness Control дават нов живот на тъмните сцени, дори докато ги гледате под изкуствената светлина в стаята.

Dolby Atmos предава звука с прегръдка. Всеки тон ще бъде прецизно насочен към Вас, а не пуснат неволно в празното пространство. Clear Voice Pro ще се грижи за отчетливото изразяване на всеки диалог или монолог, за да не изпуснете нито една важна реплика, технологията Bluetooth Surround Ready ще сдвои високоговорители от няколко устройства (след като ги съедините), за да ги превърне в голяма система от високоговорители, работеща като едно цяло.

LG OLED55A13LA може да се свърже към Интернет или към Smart устройството Ви чрез Bluetooth или Wi-Fi. Лесно и само с няколко движения ще можете да прехвърляте снимки, клипове и всякакви други съдържания от едното устройство към другото. И още – 1 x Jack 3.5 mm, 3 x HDMI, 1 x RJ-45, 1 x S/PDIF, CI+ slot и 2 x USB порта ще са на Ваше разположение за широки възможности за свързване на различни допълнителни периферни устройства.

Виж още: Най-Добрите QLED Телевизори | Най-Добрите Телевизори Sony | Най-Добрите Телевизори Philips | Най-Добрите Телевизори Samsung | Най-добрите телевизори | Най-Добрите Телевизори LG | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Какво е важно да знаете при избор на OLED телевизор ?

Защо да изберете телевизор с OLED панелна технология?

OLED означава Organic Light Emitting Diode (диод за излъчване на органична светлина). Способността на OLED екраните изнася изживяванията в ново и по-висше ниво. Технологията конкретизира работата на всеки отделен пиксел. Всеки един от тях е свободен органичен светодиод, който се стреми към самото съвършенство и в предаването на своята максимална продуктивност. Всеки пиксел изобразява самостоятелно по-богати и по-светли изображения в сравнение с телевизорите LED.

Създател на технологията OLED е компанията на LG. В последствие компанията Sony взаимства част от идеята, но използвайки свои собствени процесори, с които успява да елиминира дори най-малките съществуващи несъвършенства и с това да подобри и самата технология.

Каква е разликата между LCD и OLED?

Понастоящем телевизорите използващи LCD панелна технология са снабдени с LED подсветка. Тази подсветка може да създаде по-тъмна картина с изразени черни цветове и обратно – по-светла, но уви – с това загубва детайлите. С други думи, можете да имате или ярки бели, или тъмни черни картини, но не и двете заедно. LED подсветката може да бъде разположена по ръбовете или в края на панела. По този начин затъмняването или осветяването се извършва локално спрямо разположението на подсветката.

Докато OLED панелите работят по различен начин. Те използват органичен материал, който излъчва светлина, когато през него премине електрически ток. Това означава, че всеки пиксел може да генерира свой собствен източник на светлина, което означава, че не е необходимо да се използва обемиста подсветка за осветяване на екрана. От своя страна, това позволява перфектна осветеност и затъмненост на отделни обекти по едно и също време. От друга страна – качеството на картината се запазва, без значение от какъв ъгъл е погледната.

Като сравнение ще посочим, че ОLED притежава способността да излъчва средно 1400 нита яркост, докато LCD само до 300-400 нита.

3/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo