Най-Добрите Телевизори Sony за 2024

Докато пазарът на телевизионно оборудване всъщност е завладян от южнокорейски компании, претендиращи за титлата производител номер едно, които буквално заливат магазините за електроника с продуктите си, бившето „величие“ не е загубило позиции, твърдо удържайки “атаките” на конкурентите си.

Телевизорът от тази марка в дома е показател за добрия вкус на собственика, за неговия статус. А за основни предимства традиционно се смятат отличното качество и реалистичното изображение, солидният дизайн, високата култура на производство. Японците не се нуждаят от масова привлекателност и агресивна реклама. Те знаят много добре цената на своите продукти, доказали са всичко отдавна и са напълно уверени в своето превъзходство.

Японският гигант Sony е добре позната на потребителите заради стилния дизайн, отличното качество и отличната функционалност на своите устройства. Именно това позволява на японската марка година след година да остава една от най-търсените във всеки пазарен сегмент, в който се представят нейните продукти. Най-добрите телевизори Sony, превъзхождат конкурентите си както по надеждност, така и по съотношение цена/качество. Ако планирате да си купите телевизор и не знаете кой модел да изберете, то Sony трябва да бъде задължителна част от вашия списък.

Най-добрите телевизори Sony

1. Телевизор Sony 55X93J

Sony 55X93J

Виж цената за днес

Пригответе се за изцяло ново изживяване с процесор, оборудван с когнитивен интелект. Наслаждавайте се на най-интересните филми и телевизионни предавания, както и на напрегнати спортни мачове, с авангардния телевизор Sony BRAVIA XR-55X93J. Още с изваждането от кутията ще бъдете запленени от минималистичния му дизайн с тънки рамки.

Но най-вече ще бъдете изумени от луксозното 4K качество на картината, за което внимателно се грижи процесорът за изображения Cognitive XR. Той знае как хората виждат и чуват, така че може да осигури най-доброто кинематографично изживяване, което ви потапя във всяка сцена.

След това уникалният алгоритъм TRILUMINOS PRO може да разпознае цветовете въз основа на наситеността, нюанса и яркостта, като спомага за възпроизвеждането на естествените нюанси във всеки детайл за най-реалистични цветове.

Телевизорът ще ви впечатли и с множество усъвършенствани функции, които се предлагат чрез операционната система Google TV. Ще останете доволни и от лесния стрийминг на съдържание от мобилни телефони или от наличието на големи портове, с които лесно можете да свържете външни аудиосистеми, конзоли и други устройства към телевизора. Функцията гласово търсене ще предостави широк спектър от възможни забавления. Телевизорът със сигурност ще ви зарадва с множеството си иновативни функции – Bluetooth, Google TV, Chromecast, Apple AirPlay и Google Play.

2. Телевизор Sony 48A9

 

Sony 48A9

Виж цената за днес

Един от най-добрите телевизори на Sony, панели с диагонал на екрана по-малък от 50 инча, базиран на OLED матрица от най-висок клас, оградена от тясна рамка в тъмен цвят. Дисплеят е много добър в изобразяването на черни детайли без досадни трептящи пиксели. OLED панелът също така поддържа пълния пакет от общи спецификации на технологиите за разширен обхват на картината HDR10, Dolby Vision и HLG.

Под капака на телевизора е разположен мощен графичен процесор Sony X1 Ultimate, който се справя отлично с обработката на 4K видео и с увеличаването на UltraHD видеофайловете от по-ниски резолюции. Що се отнася до “умната” страна, Sony KD-48A9 остава верен на “операционната система” Android TV. Поддържа богат списък с приложения и услуги за стрийминг на видео с висока разделителна способност.

По-специално, на дистанционното управление на модела са поставени бутони за директен достъп до Netflix и YouTube Music (вместо до затворената Google Play Music). Интерфейсите за свързване на панела на телевизора включват четири HDMI порта, три USB гнезда, композитен видеовход (чрез сплитер) и оптичен цифров изход. Що се отнася до звука, моделът използва екрана като мембрана на високоговорител, като го кара да навигира с помощта на два задвижващи механизма, за да създаде звукови вълни. На борда на телевизора има и един басов драйвер за управление на ниските честоти.

3. Телевизор Sony 32W800

Sony 32W800

Виж цената за днес

Телевизорът Sony 32W800 с HDR, изпълнен с ярки детайли, ви осигурява страхотно изживяване при гледане на филми и игра на видеоигри. Той може да работи с редица HDR формати, включително HDR10 и Hybrid Log-Gamma. Що се отнася до дизайна, телевизорът ще ви спечели с минималистичния дизайн и вдлъбнатата метална рамка.

Минималистичният вид на телевизора се допълва от удобна двустранна стойка. Операционната система на телевизора е Andriod TV, която предлага усъвършенствана функция за гласово управление, която ви позволява да се наслаждавате на любимите си филми и предавания от приложения или предавания за нула време. Телевизорът поддържа и виртуалните асистенти Google Assistant и Alexa.

Телевизорът Sony KD-32W800 има HD 720p (1366 x 768) резолюция, която осигурява отлично качество на картината и детайлност. С това качество получавате реалистична и точна картина, така че всеки детайл от картината е ясна. Вградената функция за Bluetooth връзка ви позволява да свържете Sound Bar или друго Smart устройство безжично. Ще можете да свържете таблета или смартфона си и да разгледате съхранените снимки на екрана на телевизора Sony KD-32W800 или да включите безжичните си слушалки.

Благодарение на функцията за видеозапис на Sony KD-32W800 и вграденият твърд диск на телевизора или картата с памет няма да пропуснете нито една игра или епизод от любимото си телевизионно предаване, а освен това можете да превъртите назад и да се насладите отново на любимите си моменти.

4. Телевизор Sony 55A80J

Sony 55A80J

Виж цената за днес

Sony XR-55A80J разполага с OLED екран с технология XR Contrast Pro за изключително реалистична картина. Този модел, част от серията BRAVIA XR, е първокласен телевизор с най-модерните технологии. Освен това Sony XR-55A80J има изискан дизайн, който е постигнат чрез използването на тънка метална рамка на екрана. Тази черна рамка е почти невидима при гледане на предавания, като прави изображението да се носи във въздуха.

Sony XR-55A80J разполага с уникалната технология Cognitive Processor XR, която прави картината възможно най-удобна за гледане. Като цяло тази технология работи точно по същия начин като човешкото зрение, което я прави различна от използваните досега подобни системи. По-специално, системата XR Contrast Booster прави светлите и тъмните зони възможно най-контрастни, като подобрява нивото на детайлност във всяко съдържание.

Освен това когнитивният процесор XR, в комбинация с най-новия OLED дисплей, осигурява на Sony XR-55A80J изключително точно възпроизвеждане на цветовете, като запазва естествената им наситеност и естественост. Друга система, XR Clarity, осигурява пълния потенциал на 4K дисплея за всяко съдържание, като пресъздава липсващите текстури на изображението. А интелигентната система XR Motion осигурява плавно движение на обектите, дори и в най-бързо движещите се сцени.

Sony XR-55A80J е сертифициран за IMAX Enhanced и също така поддържа технологията Dolby Vision за истинско кино изживяване. Звуковата система на този модел е снабдена с излъчватели, вградени в повърхността на екрана, и е оборудвана с декодери Dolby Atmos и 3D Surround Upscalling. По този начин телевизорът може да генерира впечатляваща картина със съраунд звук, без да използва външна акустика.

Sony XR-55A80J е оборудван с най-новата Smart платформа с поддръжка на технология за безжичен стрийминг, гласов контрол и възможност за управление на други интелигентни домашни устройства. Този телевизор може да се превърне в истински център на вашата електронна система за забавление.

5. Телевизор Sony 43X81J

Sony 43X81J

Виж цената за днес

Открийте нов свят на забавления със Sony 43X81J чрез вградената платформа на Google™, която вдъхва живот на красивите цветове с реалистични технологии за картина и звук. С технологията Triluminos Pro и процесора 4K HDR X1 можете да се насладите на повече от един милиард цвята. Телевизорът е оборудван с високоговорители X-Balanced. Има и поддръжка на Dolby Atmos.

Това е 4K SMART телевизор с 43-инчов екран с ултрависока разделителна способност, операционна система Android TV и иновативен процесор за обработка на видео 4K HDR X1. Производителят го позиционира като продукт от среден ценови клас, подходящ за взискателни потребители. Екранът с диагонал 108 см е изграден от 10-битова IPS матрица с контролирана LED подсветка.

Благодарение на пълната 30-битова цветова гама Sony KD-43X81J може да изобразява повече от един милиард цветови нюанса и да предоставя реалистични, детайлни изображения във форматите Dolby Vision, HDR10 и HLG. Комбинираният тунер може да приема аналогови и цифрови телевизионни предавания във формати DVB-T2 (наземно), DVB-C (кабелно) и DVB-S/S2 (сателитно). Android SMART TV и два високоскоростни мрежови адаптера (Ethernet LAN и Wi-Fi 802.11a) ви осигуряват бърз достъп до всякакви услуги за стрийминг, съдържание от домашната мрежа и файлове от USB памети.

Що се отнася до самия дизайн, телевизорът ще ви завладее с тънкия си корпус, минималистичния дизайн и вдлъбнатата метална рамка. Освен това първокласният външен вид на телевизора се допълва от удобна двустранна стойка. Операционната система на телевизора е Google TV, която носи редица предимства, като например Google Assistant, Google Play и синхронизиране между различни устройства, когато сте влезли в профил на Google. Телевизорът може да бъде свързан и с Apple Airplay / Apple Home Kit или Alexa. Когато не използвате активно телевизора, можете да използвате функцията Living Decor, която действа като скрийнсейвър.

6. Телевизор Sony 43X85J

Sony 43X85J

Виж цената за днес

Висококачествен 4K SMART телевизор с 43-инчов екран, бърз процесор Sony 4K HDR X1, поддръжка на изображения с висок динамичен обхват, безжично възпроизвеждане на видео от джаджи и технология за гласово управление. Основният елемент на дизайна на този модел е 10-битова VA матрица (8-битова + FRC) с разделителна способност 3840×2160 и Direct LED подсветка.

С пълна 30-битова цветова гама и впечатляваща максимална яркост този модел със сигурност ще се справи с всяко видео с разширен динамичен обхват. Поддържат се отворените стандарти HDR10, HLG и първокласните стандарти Dolby Vision. Мощният процесор може да обработва изображения в реално време и осигурява интерполация на допълнителни кадри чрез Motionflow XR. Smart телевизорът, базиран на операционната система Android TV, и вградените високоскоростни мрежови адаптери (Ethernet LAN + Wi-Fi 5) осигуряват бърз и удобен достъп до глобални услуги за стрийминг, домашни LAN ресурси (DLNA) и файлове от USB устройства.

Що се отнася до самия дизайн, телевизорът ще ви завладее с тънкия си корпус, модерния си дизайн и вдлъбнатата метална рамка. Освен това първокласният външен вид на телевизора се допълва от удобна двустранна стойка. Телевизорът Sony KD-43X85TJ е оборудван с универсален тунер, който може да приема предавания във всички популярни цифрови формати DVB-T/T2/C/S/S2. Оборудван е с професионални високоговорители X-Balanced.

Пренесете цветовете на ново ниво с KD-43X85J, който възпроизвежда дори фините разлики в цветовите нюанси и тонове. Реалистичните цветове и съвместимостта с 4K/120 кадъра в секунда ви осигуряват по-реалистично забавление. С технологията Triluminos Pro можете да се насладите на повече от един милиард цвята, а технологията Motionflow XR осигурява плавни и резки детайли дори в динамични сцени. Телевизорът е оборудван с високоговорители X-Balanced. Има и поддръжка на Dolby Atmos.

7. Телевизор Sony 43WF665

 

Sony 43WF665

Виж цената за днес

“Лицето” на модела е 43-инчов екран, базиран на “чистокръвна” 8-битова IPS матрица с Direct LED подсветка. На борда на Sony KDL-43WF665 можете да видите процесора X-Reality PRO, който използва множество прогресивни технологии, “подобрители” на картината: Live Colour (естествени цветове), Motionflow 400 XR (плавна динамика), HDR (изображение с разширен динамичен обхват). “Интелигентният компонент на модела е “изграден” върху система Linux с предварително инсталирани Netflix, YouTube и платформата Freeview Play. Освен това телевизорът “извлича” съдържание от USB устройства.

Телевизорът има широко разпространена разделителна способност: 1920×1080. Този параметър, както и размерът на екрана, показват възможността за ефективно използване на модела в големи помещения, например – във всекидневни или конферентни зали. Едно от предимствата на телевизора е видът на подсветката (Direct LED), чиято силна страна е равномерността на осветяването на екрана.

LED телевизорът Sony KDL-43WF665 поддържа Smart TV. Ще имате достъп до най-широкия избор от интернет телевизионни канали. Smart TV ви позволява да използвате и други онлайн развлечения,като можете да се насладите на пълноценно мултимедийно съдържание, когато сте свързани към Wi-Fi. Това означава например възможност за лесно разглеждане на уебсайтове, общуване с приятели, гледане на видеоклипове в YouTube или гледане на филми от Netflix. Можете също така да се свържете с интернет чрез Ethernet порта (RJ-45). Два USB порта се използват за свързване на външни мултимедийни източници. Телевизорът има опция за запис на видео и функция за отложен преглед.

Sony KDL-43WF665 е вашият вход към един нов свят на развлечения. Той съчетава не само качествена картина и звук, но и интелигентни функции. Основата, разбира се, е аудиовизуалното изживяване на ниво Full HD резолюция, допълнено от HDR и технологията X-Reality PRO. Това означава, че можете да се наслаждавате на красиво контрастни сцени, висока яркост и максимални нива на детайлност, за да изглеждат филмите точно така, както са ги замислили холивудските режисьори. За аудиосистемата се грижат 5W високоговорители с технологията Clear Phase за максимална чистота.

Най-Добрите QLED Телевизори | Най-Добрите OLED Телевизори | Най-Добрите Телевизори Philips | Най-Добрите Телевизори Samsung | Най-добрите телевизори | Най-Добрите Телевизори LG |

Какво е важно да знаете при избор на телевизор Sony?

Диагонал

Основният параметър, който влияе върху комфорта при гледане. За оптимален се счита диагоналът от 32 инча. Ако ще свързвате DVD плейър, по-добре е да изберете модел с 50-инчов диагонал. Ако разполагате с домашно кино, тогава е удачно 55 инча и повече

Яркост и контраст

За да изберете телевизор с най-добър баланс между яркост и контраст, трябва да се ръководите от финансовите си възможности. Така че моделите с LCD екран се считат за бюджетни опции, а LED и OLED – за скъпи

Размери

Съотношението на страните на екрана също влияе върху удобството при използване на телевизора. Стандартните параметри 4:3 са най-доброто решение за гледане на нормални програми, а съотношението 16:9 – за широкоекранни филми. Освен това трябва да се вземе предвид размерът на помещението – колкото по-малко е то, толкова по-компактно трябва да бъде оборудването.

Допълнителни функции

Smart TV, Bluetooth, Wi-Fi, различни технологии за подобряване на картината и звука и още много други. Като се замислим всички тези функции вече се превърнаха почти в задължителна „съставка“ за модерните телевизии.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo