Най-Добрите Перални Whirlpool за 2024

Компанията Upton Machine, която по-късно ще се превърне в световната производствена марка Whirlpool, е основана през 1911 г. в Бентън Харбър, Мичиган. Започва основно с производството на перални с електрически мотор и до 1948 г. пусна първата си автоматична перална машина.

Днес, в допълнение към перални машини и сушилни, Whirlpool продава редица перални и кухненски уреди, включително хладилници, фурни, печки, плотове за готвене, микровълнови печки и миялни машини. Той също така произвежда перални машини под своите марки Maytag и Amana и произвежда други уреди под имената KitchenAid и JennAir.

Whirpool се е е превърнала в една от най-популярните марки за електроуреди на пазара, поради висококачествените си уреди и бюджетни цени.

Най-добрите перални Whirlpool

1. Пералня Slim Whirlpool FreshCare+ FWSD81283SVEEN

FWSD81283SVEENВиж цената за днес

Whirlpool FWSD81283SVEEN е с тънък дизайн, като е отлична за поставяне в коридори и други малки помещения. Whirlpool FWSD81283SVEEN е пералня с капацитет от 8 кг., скорост на центрофугиране до 1200 оборота в минута и попада в енергиен клас A +++. Той използва технологията 6th Sense, FreshCare + и има инверторен компресор Sense. Размерите на уреда са: 47.5х59.5х84.5 (ДхШхВ). Дизайнът му е съвсем класически в бял цвят. Енергийният клас е една от силните страни на уреда, а в клас A +++, той има приблизително потребление на електроенергия от 195 kWh/год и 11 465 литра вода/год.

По отношение на скоростта на въртене, която достига до 1200 оборота в минута, уредът се справя повече от толично. И накрая, Whirlpool FWSD81283SVEEN също е доста модерен уред, използващ модерен компресор Silent Inverter. Технологията 6th Sense ще анализира натоварването и степента на замърсяване на прането, докато FreshCare + третира дрехите деликатно и ги запазва свежи за по-дълго време. Програмите за пране включват всички обичайни опции, от бързо, до бебе, синтетично, вълна, 15 цвята, деликатно, памук и др.

2. Пералня Whirlpool FFD8448BCVEE

Whirlpool FFD8448BCVEEВиж цената за днес

Пералната машина Whirlpool FFD8448BCVEE e с модерен дизайн от бял лотос има доста голяма товароносимост от 8kg. По този начин уреда е достатъчно тесен, за да бъде поставен в малки помещения в банята или кухнята, като има размери от 84,5х59,5х63 (ДхШхВ) и тегло 71 кг. Ефективността на двигателя е висока и осигурява ултра тиха работа от 52 dB при пране и 78 dB при центрофугиране, повишавайки се до най-високите стандарти за енергийна ефективност.

Този двигател има възможност да регулира скоростта в широки граници от 600 до максимум 1400 об/мин. Двигателят е проектиран технологично, за да се възползва от максималната издръжливост при използване, а Whirlpool предлага 10-годишна гаранция за този тип двигатели. Контролният панел, разположен в горната част, е снабден с LCD екран с чувствително управление с илюстрация на програмата, имащ следните функции: дисплей за оставащо време, избор на завъртане и др. Уреда е оборудван с множество функции като: Fresh Care, 6th Sense, Clean + и др. С натискането на бутона Fresh Care, се активира функция за изпиране, при която деликатните движения на барабана се комбинират с обработка с пара, за да се елиминират основните източници на неприятни миризми вътре в пералнята машина.

С допълнителната опция Clean +, Whirlpool разработи иновативна технология, която представлява специален многофазен цикъл, който в комбинация с използването на специална добавка против оцветяване оптимизира работата на всеки активен агент. Също така, пералнята разполага с над 15 изпиращи програми, сред които са: Памук, Предпране, Бързо пране, Деликатна, Изплакване и центрофуга, Бяло пране, Евакуационна и центрофугиране, Синтетика, Вълна, Бельо, Спортни артикули, Еко памук, Големи предмети, Ежедневна употреба 30°, Ежедневна употреба 40°, Chrono 30°C и др.

3. Пералня Whirlpool FFB9448WVEE

Whirlpool FFB9448WVEEВиж цената за днес

Пералнята Whirlpool FFB9448WVEE e с модерен дизайн в бял цвят, като има голям капцитет на зареждане от 9кг. Уреда е практичен за монтаж както в по-големи, така и в по-малки и практични пространства, благодарение на размерите си от 84,5 х 59,5 х 63 (ДхШхВ) и тегло 71кг. Whirlpool FFB9448WVEE е с безчетков двигател 6th Sense Inverter, осигуряващ изключително тиха работа. Ексклузивната Zen технология гарантира, че пералната машина е много по-тиха благодарение на безчетковия мотор. Ефективността на двигателя е висока и осигурява изключително тиха работа от 52 dB при пране и 78 dB при центрофугиране.

Благодарение на енергийния клас A+++, към който спада уреда, той е много ефективен при своята работа с потребление на ток от 152 kWh/годишно и вода 12 350л/годишно. Освен с перфектни технически характеристики, пералнята разполага и с множество модерни функции и технологии: Fresh Care, 6th Sense, Clean +, Анулиране на програма, Система за откриване на пяна, Електронна система за баланс, Заключване за деца и др. Оборудвана с 12 изпиращи програми, пералната машина ви предлага перфектно изпиране на всеки тип тъкани. Този модел е снабден с функцията Soft Move, която представлява натрупване на специфични движения, които барабанът прави в зависимост от всяка програма за пране.

Движенията на барабана са адаптирани към всеки вид плат и натоварване, което машината открива с високоефективни сензори, от началото на цикъла на пране. Тези движения на барабана представляват интелигентна комбинация от следните параметри: ускорение, скорост, пауза и въртене. В този смисъл специалните завъртания на барабана за всяка програма за пране, гарантират перфектна защита както за дънки, така и за деликатни копринени дрехи. Някои от програмите на уреда са: Синтетика, Бяло, Памук, Вълна, Спортни, Еко памук, Ежедневна употреба 30°, Ежедневна употреба 40°, Chrono 30°C, Ежедневно пране, смесено 40° и др.

Виж още: Най-добрите перални Indesit | Най-добрите перални Bosch | Най-добрите перални BEKO | Най-добрите перални Samsung | Най-добрите перални | Най-добрите перални за вграждане | Най-добрите перални със сушилни | Най-добрите сушилни | Перални на изплащане | Евтини перални |

Какво е важно да знаете при избора на пералня Whirlpool

Размер

Колко място имате? Ако разполагате с тясно пространство, в което да инсталирате пералнята си, това трябва да се вземе предвид при вашето решение, когато става въпрос за избор на правилната машина. Например, машината с горно зареждане може да е по-тясна от тази с предно зареждане.

Цена

Цената на пералнята е решаващ фактор, когато става въпрос за намиране на подходящата пералня машина. В зависимост от вашия бюджет, колко можете да платите, може също да ви насочи към определени машини. Изберете такъв уред, който да не поврлия много на семейния ви бюджет, но същевременно е максимално енергийно ефективен, за ценовия диапазон, към който сте се насочили.

Eco-Friendly

Наличието на икономична пералня е не само полезно за околната среда, но също така може да ви помогне със сметките. Въпреки че първоначално разходите за пералнята могат да бъдат по-високи, в крайна сметка може да спестите от сметките, тъй като енергийно ефективните уреди спестяват енергия или вода в дългосрочен план, така че дългосрочните експлоатационни разходи на пералната машина са много по-ниски.

Предно или горно зареждане

Разликата между машина с горно и предно зареждане се състои главно в позицията на люка на пералната машина, която е отгоре или отстрани, но всяка машина има различни плюсове и минуси. Тук решаваща роля играе наличното пространство, в което ще монтирате уреда.

Капацитет

Имате ли голямо семейство? Размерът на вашето домакинство и прогнозираните товари за пране, играят голяма роля в изискванията на вашата пералня. Можете да получите различни размери перални машини, например пералня с вместимост 6-7 кг трябва да е идеална за четиричленно семейство. Ако в къщата ви има по-малко хора, може да изберете по-малка машина.

Функции

Различни функции, като скорост и настройки, зависят от това, което търсите в машината. За някои наличието на твърде много функции може да направи нещата объркващи. Възможните характеристики включват бързи цикли, специфични цикли, бели, вълнени или деликатни материи. Някои свръхмодерни машини дори имат сензори, които правят нещата автоматично, така че не е нужно да се притеснявате за включване на правилната програма.

4.5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo