Най-Добрите Перални BEKO за 2024

Beko е марка, с която сме сигурни, че повечето от вас са запознати. Ако нямате такъв уред в дома си, то вероятно сте ги виждали в магазина или познавате някой, който има електроуред на марката. Те спадат в сравнително евтината гама електроуреди, като са много достъпни и същевременно ефективни при своята работа.

Пералните на марката BEKO, изпират наистина добре дрехите, особено като вземете предвид ниската им цена. Те са стабилна и надеждна марка, която доста добре се оценява от клиентите и няма да наруши семейния ви бюджет.

Знайте вашите нужди. Например, колко време отделяте за пране? Имате ли голямо семейство, което изисква ежедневно пране на дрехи, или сте самотен човек или двойка без деца? Също така, е важно да помислите къде ще се намира вашето перално помещение или пералня. Ако сте жител на апартамент, наличното пространство вероятно е по-малко.

Мислейки за това кога и как разпределяте прането си, ще ви помогне да сравните пералните машини и да решите какъв размер пералня или сушилня да закупите и какви опции за изпиращ цикъл са важни за нуждите на вашето семейство. Ако сте енергийно ефективни (или се опитвате да станете такива), има няколко опции и модели, които могат да отговорят на това изискване. Основните параметри, които трябва да се вземат предвид при закупуването на пералня беко, включват разходи, вид зареждане, размер, капацитет, цикли на изпиране и енергийна ефективност.

Най-добрите перални BEKO

1. Пералня със сушилня Beko HTV 8716 X0

Пералня със сушилня Beko HTV 8716 X0

Виж цената за днес

Beko HTV 8716 X0 е пералня със сушилня, която се отличава с комбинация от функционалност и иновативни технологии. Моделът предлага комфортно пране с капацитет от 8 кг и сушене на 5 кг пране, което го прави идеален за семейства със средна големина.

Скоростта на центрофугата е 1400 об/мин, което осигурява добро изстискване на прането и намалява времето за сушене. Енергийният клас C гарантира по-ниска консумация на енергия и вода, което е от значение за домакинствата, които искат да намалят разходите си.

Основните характеристики и технологии на този модел включват:

ProSmart Inverter Motor: Този мотор е по-тих, ефективен и издръжлив в сравнение с обикновените мотори. Той осигурява по-ниско ниво на вибрации и шум, което прави работата на пералнята удобна и приятна.

HomeWhiz: Функцията HomeWhiz позволява да управлявате пералнята и сушилнята чрез Bluetooth свързаност. Можете да използвате мобилното си приложение за да изберете програма, да проследите прогреса на прането и да получавате известия, когато е готово.

Hygiene+ Wash&Dry: Тази функция осигурява изключително хигиенично пране и сушене, като използва високи температури и поддържа стабилна температура по време на сушене. Това помага за унищожаването на бактерии и алергени, особено подходящо при пране на детски дрехи и алергични хора.

Steam Cure: Тази технология използва пара, за да отстранява набръчкването на дрехите и да улесни гладенето. Парата също така помага за премахването на миризми и освежаването на прането.

2. Пералня Beko WTV9744XW0 Premium Line

Пералня Beko WTV9744XW0

Виж цената за днес

Beko WTV9744XW0 е пералня с капацитет от 9 кг и максимален центрофугален въртеж до 1400 оборота в минута, което я прави подходяща за средно големи семейства. Моторът е ProSmart Inverter, който е по-ефективен и тих в сравнение с традиционните мотори.

Технологията Optisense, която е вградена в пералнята, осигурява оптимални резултати при изпиране. Тя използва сензори, които мерят дебелината на текстила, количеството му и нивото на замърсяване, за да определят оптималните настройки за програмата на пералнята.

По отношение на енергийната ефективност, Beko WTV9744XW0 е класифицирана в клас B, което е добре за пералня с толкова голям капацитет. Системата AquaWave на Beko осигурява по-деликатно изпиране на дрехите, като имитира движението на морските вълни. Освен това, пералнята разполага с различни програми за изпиране, включително програма за бързо изпиране, програма за намаляване на бръчките и програма за изпиране на спортни дрехи.

3. Пералня Beko WUE8736XBS

Пералня Beko WUE8736XBS

Виж цената за днес

Beko WUE8736XBS е пералня с впечатляващи характеристики и иновативни функции, които правят прането по-лесно и ефективно от всякога. Тя се отличава с голям капацитет за пране, висока скорост на центрофугиране и разнообразни програми, заслужаващи внимание. 

Основни характеристики:

Голям капацитет: Пералнята разполага с капацитет за пране до 8 кг, което я прави идеална за семейства с голямо количество дрехи.
Висока скорост на центрофугиране: Скоростта на 1400 об/мин осигурява ефективно отстраняване на водата от прането, което намалява времето за сушене.
Клас на енергийна ефективност C: Макар да не е най-високият клас, пералнята все пак предлага добра енергийна ефективност за своята категория.

Иновативни функции:

Hygiene+ SteamCure: Тази функция използва пара, за да отстранява бактерии и алергени от дрехите, осигурявайки по-хигиенично пране.
HomeWhiz: Тази технология ви позволява да управлявате пералнята чрез смартфон или таблет, като ви дава възможност да избирате програми и да следите прогреса на прането отдалеч.
Remote Control: Управлението на пералнята на разстояние е възможно благодарение на функцията Remote Control.
Aquafusion: Технологията Aquafusion ефективно съхранява перилен препарат, което намалява разхода на препарати и повишава ефективността на прането.
AddXtra: Функцията AddXtra ви позволява да добавяте допълнителни дрехи в пералнята, дори след като прането е започнало.
Мотор ProSmart Inverter: Този мотор е изключително тих, енергоспестяващ и издръжлив, което гарантира дълготрайна и безпроблемна работа на пералнята.

4. Пералня Beko WUE7746XW0

Beko WUE7746XW0Виж цената за днес

Beko WUE7746XW0 е пералня със средно голям капацитет от 7кг на зареждане. Той е икономичен – класифициран е в клас A+++ и има максимална скорост на центрофугиране от 1400 об/мин. Двигателят ProSmart Inverter, опцията SteamCure за пара или приложението HomeWhiz са в списъка на забележителните технологии, с които разполага уреда.

Уреда е с класически дизайн, но все пак с модерни акценти в областта на люка, дигиталния дисплей и бутона за контрол. Що се отнася до размерите, Beko WUE7746XW0 е с размери от: 49х60х84см (ДхШхВ). Изпирането се извършва много добре, като уреда се възползва от няколко технологии, които му помагат в това отношение.

Опцията SteamCure има тенденция да се превърне в стандартна, позволяваща пълна хигиена на дрехите, но също така и премахваща алергени от тъканите. Други технологии, които си струва да се споменат, включват опции като AddXtra, Aquawave или Bluetooth връзка (чрез приложение HomeWhiz). Имате на разположение 15 програми за пране, като сред тях ще откриете подходяща за всеки тип цветове, замърсявания и тъкани.

5. Пералня Beko WTV10744X

Beko WTV10744X

Виж цената за днес

Beko WTV10744X е пералня с капацитет на зареждане от 10 кг, скорост на центрофугиране до 1400 об/мин, класифицирана в клас A+++. Оборудван е с мотор ProSmart Inverter и позволява за управление от мобилен телефон. Дизайнът е модерен – корпусът е в класически бял цвят, който бива перфектно допълнен от люка, контролния бутон и дигиталния дисплей, решени в черно.

Размерите на уреда са: 64х60х84см (ДхШхВ). Като просторен модел, в който могат да се зареждат до 10 кг пране, Beko WTV10744X е добър избор за семейства с до 5-6 членове. Енергийния клас на уреда е A+++, гарантиращ минимално потребление на електроенергия. Консумацията на вода е малко по-висока от средната стойност, приблизително 10999л/година, но количеството на изпраните дрехи, също е доста над средното. Пералнята е много ефективна, когато става въпрос за основната и работа по почистване на дрехи.

Тя има няколко технологии, които помагат тук, като AddXtra, SteamCure (пара), OptiSense или SilentTech. Двигателят ProSmart Inverter също е голям плюс за тази пералня машина. На ваше разположение е дълъг списък с 15 програми за пране. Те варират от основни опции (бели, памучни, синтетични, деликатни) до по-сложни (Stain Expert, Hygiene + SteamCure). И накрая, но не на последно място, това е интелигентен модел, позволяващ връзка от вашия мобилен телефон, използвайки приложението HomeWhiz.

6. Пералня Slim Beko WUE 7646XCW

Beko WUE 7646XCW

Виж цената за днес

Slim Beko WUE 7646XCW e пералня машина с капацитет на зареждане от 7кг, със скорост на въртене от 1200 об/мин и енергиен клас А+++. Beko има компактна и здрава конструкция със следните размери: 84х60х49см (ДхШхВ), така че няма да заема твърде много място, където ще бъде монтирана. Beko е оборудван с мотор Pro Smart Inverter, който осигурява ултра тиха работа от 57dB при изпиране и 74 dB при центрофугиране. Ултра-тихата работа осигурява много по-тихо пране от стандартните перални, намалявайки шума под средното ниво на разговор.

Контролният панел, разположен в горната част, е оборудван с LCD екран с метална рамка на дисплея, с електронно управление, със следните функции: забавяне на старта от 0 – 24 часа, показване на оставащото време, избор на температура, избор на центрофугиране, ниво на замърсяване, индикатор за бързо изпиране, функция против намачкване, допълнително изплакване, допълнителни функционални бутони, символ за заключване на вратата. Освен с перфектни технически характеристики, пералнята разполага и с богат набор от 15 изпиращи програми, сред които ще намерите подходяща за изпирането на всеки тип петна и тъкани.

Виж още: Най-добрите перални Indesit | Най-добрите перални Bosch | Най-добрите перални Whirlpool | Най-добрите перални Samsung | Най-добрите перални | Най-добрите перални за вграждане | Най-добрите перални със сушилни | Най-добрите сушилни | Перални на изплащане | Евтини перални |

Какво е важно да знаете при избора на пералня BEKO?

Автоматизирана функция

В зависимост от това колко сте готови да се включите в процеса на пране, можете да изберете или полуавтоматична машина, или напълно автоматична машина. Както подсказва името, полуавтоматът ще се нуждае от човешка намеса в края на множество процеси и ще трябва да прехвърлите дрехите си в сушилня, след като приключите с изпирането. Напълно автоматичен уред, ще ви избави от неприятностите с постоянното наблюдение и проверка на коя фаза са дрехите ви и буквално ще изпере мръсните ви дрехи с едно щракване. Излишно е да казвам, че полуавтоматичният вариант ще бъде по-бюджетен в сравнение с напълно автоматичния.

Тип зареждане

Ако се насочвате към напълно автоматична машина, следващият най-важен въпрос, който трябва да си зададете, е дали искате пералня с горно или предно зареждане. Горното зареждане е по-икономична опция, която ще ви даде по-малко разширени функции, а предното зареждане е по-скъпа опция, но дава по-добро качество на пране с функции като заключване за деца, захранване с топла вода, таймер и т.н.

Капацитет

В зависимост от това колко често обичате да перете дрехите си и броя на членовете в семейството, трябва да изберете подходящ капацитет. Капацитетът може да варира между 6 кг и 12 кг.

Къде трябва да монтирате пералнята?

Повечето перални машини, изискват водопроводни инсталации в близост. Те трябва да бъдат монтирани или в банята или в кухнята, свързани чрез адаптер към кран за вода. Трябва да се консултирате с водопроводчик, кои места във вашия дом имат нужната инсталация за монтаж на пералня машина и съответно да съобразите размера на уреда с наличното ви пространство.

Често задавани въпроси

Как да използвам пералната машина Beko?

За да използвате пералната машина Beko, следвайте инструкциите в ръководството за потребителя, което е включено с уреда. Преди да поставите дрехите в пералната машина, проверете етикета на всяка една от тях, за да видите дали могат да се перат в перална машина. Напълнете пералната машина с дрехи, като не я претоварвате. Изберете програмата, която желаете да използвате и натиснете бутона за стартиране.

Как да почистя пералната машина Beko?

За да почистите пералната машина Beko, използвайте мека кърпа и мек почистващ препарат. Почистете външната част на уреда, включително контролните бутони и капака. Почистете и вътрешността на пералната камера, като използвате мека кърпа, за да избършете всички остатъци от пране. Не забравяйте да почистите и филтъра на пералната машина, който може да се намира в долната част на уреда.

Как да се справя с вибрациите и шума по време на работа на пералната машина Beko?

Ако пералната машина Beko вибрира или произвежда шум по време на работа, може да се дължи на неравномерното разпределение на дрехите в пералната камера или на липса на баланс между уреда и пода. Уверете се, че сте напълнили пералната машина с дрехи по равномерен начин и че сте настроили нивото на уреда, за да се насочи към пода.

Какво е енергийното класиране на пералната машина Beko?

Енергийното класиране на пералната машина Beko отразява нейната енергийна ефективност. Пералните машини Beko са класифицирани в класове от A до G, като A+++ е най-ефективният клас. Пералните машини Beko с висок клас на енергийна ефективност не само спестяват енергия, но и намаляват емисиите на въглероден диоксид.

3.6/5 - (8 votes)
Review-bg.com
Logo