Най-Добрите Перални за Вграждане 2024

Живеем в 21 век, този на мобилните технологии, на модерното, иновативното и различното, на машините и роботите. Те са създадени, за да ни пестят време и енергия, да бъдат наши помощници. Един такъв незаменим помощник е пералнята, особено в съчетание със сушилня. Но защо? Представете си в миналото бабите, перящи в легени, простиращи и дрехите съхнат навън по дни. Да не говорим колко време им отнема това.

Пералнята е удобство за едно домакинство и нужен уред, защото вместо да перем часове наред, можем да излезем, да се видим с приятели, да прекараме време със семейството, и то докато пералнята работи. Но нека видим и кои са най-добрите перални за вграждане, предлагани на пазара.

Най-добрите перални за вграждане

1. Пералня със сушилня за вграждане Bosch WKD28542EU

Bosch WKD28542EU

Виж цената за днес

Стане ли въпрос за по-големи електроуреди и бяла техника, марката Bosh е сред лидерите. Този модел е пералня със сушилня, 2в1, така че можете едновременно да изперете дрехите си, а след това да ги извадите напълно сухи и готови за гардероба. Като тип система е предвидена за вграждане, така че не заема излишно място и дори може да я поставите в шкаф.

Размерите на пералнята със сушилня са следните: дълбочината е 58 см, ширината е 59.5 cm и височината е 82 cm. Теглото на този уред е 82.76 кг. Така че за да я поставите, при доставката, са Ви нужни поне още двама човека. Винаги мислете за сигурността и здравето си. Пералнята със сушилня на Bosh e енергиен клас B и енергийна ефективност съгласно най-новите европейски разпоредби е Class E.

Пералнята се отваря с вратичка отпред, като издава сигнал при започвате и свършване на зададената програма. Капацитетът на прането не трябва да надвишава 7 кг, а при сушене- 4кг. Допълнителните функции при този модел са: Aqua Stop, която дава сигурност и защитава от течове по време на работа и Aqua tronic, относно начина на изтичане и движение на водата от и към барабана. Но най-важното за семействата с малки деца е системата за заключване. Така че малчуганите ще бъдат затруднени в отварянето на пералнята машина, най-вече когато е включена.

Този модел има няколко програми, между които можете да избирате: предпране, спорт, бързо пране, интензивна, mixt, изплакване / Центруфугиране, Rapid 15′ Allergy Plus Night Wash Вълна – ръчно пране. Най-кратката програма е с продължителност 15 минути, но тя по-скоро може да освежи дрехи и да миришат приятно, отколкото да може да се изперат някои по-замърсени тъкани. Относно сушилнята, тя е стандартна и може да избирате между няколко варианти, според това дали искате напълно сухи дрехи или такива, които да трябва да се минат с ютия отгоре, за да изсъхнат напълно. Този модел на Bosh e високо качество и работи с 1400 оборота в минута. Не вдига много шум и е идеалният помощник на всяко едно домакинство.

2. Пералня за вграждане Whirlpool BIWMWG81484EEU

 

Whirlpool BIWMWG81484EEU

Виж цената за днес

Това е следващият модел, който си заслужава да имате у дома си. Той е предназначен за вграждане, за да не заема излишно място у дома, със стилен бял дизайн и множество функции за Ваше улеснение. Размерите на този модел пералня са: дължина 54,5 см, широчина 59,5 см и височина 81,5 см. Теглото е 66,5 кг, което е по-малко от първия модел, но тук няма вградена и сушилня, а само пералня.

Пералнята на Whirlpool е енергиен клас A+++ и енергийна ефективност съгласно най-новите европейски разпоредби class C. Работи с 1400 оборота в минута, бърза е, не вдига много шум, а дрехите са освен чисти, ухаят приятно. Това се постига с множеството функции и програми. При програмите можете да избирате: бързо пране, спортни артикули, еко памук, Chrono 30°C цветно 15°, ежедневно пране, смесено 40°,програма за ръчно пране и вълна, смесени влакна и специална програма за по-големи и обемни дрехи.

Нейните функции са Fresh care, която позволява дрехите до 6 часа, макар и в пералнята да запазят свежестта си, индикатор за оставащо време, индикатор за приключване на работа на уреда, технология 6 sense, която умно определя степента на замърсяване на дрехите и интенторен мотор. Тук отново е налице системата Aqua stop, която не допуска изтичането на водата, както и заключване на пералната- тип защита от деца. Капацитетът на пране е 8 кг, така че може да събере доста останало в коша за пране.

3. Пералня със сушилня за вграждане Beko HITV8733B0

Beko HITV8733B0

Виж цената за днес

Третият модел пералня машина е 2в1. Тя ще изпере дрехите Ви безупречно, ще миришат на чисто и свежо и едновременно ще ги изсуши. Размерите на уреда са следните: дължина 54 см, ширина 60 см, височина 84 см и тегло 68 кг. Тя е сравнително лека, въпреки че има вградена сушилна. Работи на 1400 оборота в минута. А капацитет на прането, което побира е 8кг и 5 кг на сушене.

Продуктът е енергиен клас А. При работа с нея може да избирате между 16 програми за пране: деликатни, вълна, памук, ризи, синтетика, изплакване, центрофуга + източване, синтетична програма, ръчно пране, бельо, ежедневна, еко памук, wash & wear R, xpress Super short 14, cotton dry, babyProtect+R, wash & dry и sintetic dry. Най-кратката програма е с продължителност 14 минути.

Това, което прави този модел добър и отличаващ се от останалите се технологиите. На първо място това е AquaDry или бързо изпира дрехите Ви, изсушава ги и за не по-малко от час вече може да излизате с тях навън. Aquawave е другата иновация на Веко, така технология цели да запази дрехите при пране и бързо износване. Движенията са нежни, но и мощни.

AquaFusion е специалната технология, която запечатва изхода на тръбата до цикъла на изплакване. По този начин препаратът, който се сложили ще бъде използван за дрехите за пране, а няма да остане. Но тук Beko впечатлява и с програмата си Babyprotect, която пере дрехите на най-малките членове на семейството по безупречен начин и се грижи за деликатната детска кожа. И ако мислите, че тази пералня гори много, то грешите. С този почти безшумен инвенторен мотор, сметките Ви за ток няма да се повишат, но дрехите Ви със сигурност ще ухаят невероятно.

4. Пералня за вграждане Beko WITC 7612 B0W

Beko WITC 7612 B0W

Виж цената за днес

Поредният добър продукт на Beko, който заслужава да бъде у дома Ви и да Ви бъде неотменен помощник. Енергийната ефективност спрямо европейските стандарти е Class C и енергиен клас A+++.Уредът е за вграждане и работи 1200 оборота в минута. Размерите му са: дължина 56 см, 60 см ширина, височина 82 см и тегло 67 кг. Уредът е по-лек от някои други, защото към него няма вградена сушилня, а само пералня.

Пералнята за вграждане Beko WITC 7612 B0W има 15 функции за пране, между които да избирате: изплакване, смесено 40, Outdoor/Sports, Woollens/HandWash, Dark Care/Jeans Cottons ,Synthetics Spin + Drain StainExpert, Gentlecare Down, Wear SteamCure, Shirts SteamCure, Еко 40-60, Xpress/Super, Xpress Hygiene+ и SteamCure. Всяка една от програмите и за какви тъкани е подходяща, можете да проверите в книжката към пералнята.

Моторът е инвенторен Prosmart, което гарантира за качеството на работата на уреда, сигурността и безшумността му и благодарение на Silent tech технологията. Вашите дрехи са защитени заради системата Aqua Wave. Тя създава вълнообразни движения при прането на Вашите дрехи, така се намалява риска от загубата на цвета им, износването и разтягането им. Допълнителна грижа е предоставена от Beko с функцията SteamCure, която осигурява нежна грижа за най-деликатните тъкани.

AquaFusion е следващото нововъведение на Beko, при което Вие определяте кога да започне да пере машината и кога да завърши, така се пести вода и ток. Пералнята събира 7 кг пране и едновременно пести енергия и вода. Толкова много възможности, и то само с една пералня, което я прави подходяща за всяко едно домакинство.

5. Пералня за вграждане Hotpoint BIWMHG81484EU

 

Hotpoint BIWMHG81484EU

Виж цената за днес

Това е последният продукт, но отново не и по важност. Пералнята е предназначена за вграждане, като зареждането е предно. Тя е енергиен клас A+++, а съгласно европейските стандарти енергийната ефективност е Class C. Размерите й са следните: дълбочина 54,5 см, ширина 59,5 см, височина 81,5 см и тегло 66,5 кг. Предназначена е за пране на дрехи и няма вградена и сушилня.

Скоростта на центрофугиране е 1400 оборота в минута. Пералня за вграждане Hotpoint BIWMHG81484EU побира много дрехи- цял кош за пране на цялото семейство. Капацитетът и е 8 кг. Разполага с 14 програми за пране между които къса програма-свежест, за деликатни дрехи, за памук, за вълна и най-дългата eco програма, която е 3 часа и 30 минути часа. За да може да разполагате удобно с времето си, има и опция за отложен старт от 1 до 24 часа. Така Вие задавате кога да тръгне пералнята и кога да приключи прането.

Уредът е със стилен дизайн, LED дисплей, за да следите времето, което остава до програмата, автоматично заключване и бонус е инвенторния мотор, който гарантира, че нивото на шум няма да Ви смущава, а качеството на прането, ще си заслужава. Пералнята има и задължителната функция Aqua Stop, която е защита от преливане и Super Silent относно нивото на шум, което вдига. Един добър уред, в отлично съотношение между цена и качество, който би бил полезен за всяко едно домакинство.

6. Пералня за вграждане Beko WITV8712X0W

Beko WITV8712X0W

Виж цената за днес

И така стигаме до номер 5. Елегантен уред за вграждане, който работи с 1400 оборота в минута, а дрехите са блестящи от чистота. Размерите й са следните: 56 см дълбочина, 60 см ширина, 82 см височина и 69 кг тегло. Капацитетът дрехи, които побира е 8 кг. Пералнята е енергиен клас A+++. За да може да бъде лесно избирането на функции и проследяване на времето на програмата и приключването й, има LED дисплей. Програмите, между които можете да избирате са 15: за бельо, програма за ръчно пране, вълна, памук, синтетика, спортна, еко памук, ризи, тъмни цветове, изплакване, изстискване и отцеждане, бельо 20°c, ежедневна, mix 40°c, down wear.

Това, което я прави отличен избор са множеството функции, с които е обогатена, а именно Aquawave, Optisense и Aquafusion. Те са създадени, за да осигурят нежно завъртане на барабана, деликатно пране и грижа и за най-деликатните тъкани. Пералнята има функцията Fast+, която пести времето на пране и я намалява на 50%. Тя е един добър избор, ако искате да имате пералня, която да пести всяка една материя и тъкан и да гарантира запазване на качеството и живота им.

Виж още: Най-добрите хладилници за вграждане | Най-добрите плотове за вграждане | Най-добрите съдомиялни за вграждане | Най-добрите фурни за вграждане | Най-добрите перални | Най-добрите перални със сушилни | Най-добрите сушилни | Перални на изплащане | Евтини перални |

Какво е важно да знаете при избор на пералня за вграждане?

Не е за подценяване и марката. Когато избирате такъв тип електроуред, водете се от водещите марки на пазара. Те са там, защото предлагат най-доброто, с множество функции и да, цената ще е по-висока, но и животът на уреда също.

Следете за размерите на уреда, за да може да знаете дали ще влезе в мястото, което сте отделили или не. Винаги е добре човек да бъде подготвен. Трябва да решите дали искате само пералня за вграждане или и сушилня или пък свободно стоящ

Функциите, които да поддържа са от голямо значение. Колкото повече, толкова повече защита ще има за дрехите Ви.

Задължителна е функцията Aqua Stop, която гарантира, че водата няма да прелее.

Препоръчителна е функцията Silent tech, а при някои модели Super Silent, относно нивото на шум.

Гледайте пералнята да има по-голям капацитет за пране- поне обем 7 кг.

Проверете какви програми за пране има. Колкото са по-разнообразни, толкова по-добре, защото има различни тъкани и дрехи, които изискват специална грижа.

Мощността на центрофугиране не трябва да е под 1400 оборота в минута.

Енергийната ефективност на уреда, който желаете да купите

Често задавани въпроси

Пералнята е изпрала дрехите, но дори да я изключвам, съгласно инструкциите, вратата не се отваря?

Не се притеснявайте, най-вероятно се е активирала функцията за защита от деца. Така че потърсете къде е бутона с ключ или друг символ и задръжте за около 2 секунди. Защитата ще се изключи.

Защо избраната програма не тръгва?

Първото и най-логично, което понякога забравяме, е да видим дали е свързана към тока или дали изобщо не е спрял тока в жилище. Ако всичко е наред, пробвайте дали сте натиснали бутона за старт, дали случайно не сте забравили вратата на пералнята отворена, не сте задали програма или пък температурата, в стаята, в която е пералнята да не е под 5 градуса. Тогава уредите не могат да работят и е нужно да затоплите помещението.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo