Най-Добрите Перални Bosch за 2024

Що се отнася до вашето пране, вие със сигурност искате перфектни резултати. Ето защо, пералните машини на Bosch биха били точният избор за вас. С множество функции за пестене на време и енергия, уредите на марката са оборудвани с всичко необходимо, за да улесните живота си, относно перфектната поддръжка на вашите дрехи.

Може би вече знаете колко тихи, бързи и надеждни са пералните машини на Bosch, но ползите не свършват дотук. Ще откриете, че техните уреди правят нещата много по-удобни, с функции като SpeedPerfect, които ви позволяват да изберете колко бързо се извършва прането или Reload, позволявайки ви да добавите допълнителни дрехи, които може да сте пропуснали – дори след като прането е започнало.

Знаем колко трудно може да бъде, когато става въпрос за избор на правилната пералня. Ето защо по-долу сме избрали някои от най-добрите перални Bosch, за да ви спестим време в търсенето на перфектната машина.

Най-добрите перални Bosch

1. Пералня Bosch WAN28160BY

Bosch WAN28160BY

Виж цената за днес

Пералня Bosch WAN28160BY е един от най-популярните модели на пазара и със сигурност не е трудно да се разбере защо. С капацитет от 8 кг и висока скорост на центрофугата от 1400 об/мин, тази пералня е перфектна за семейства със средно големи пранета. Класифицирана е като Клас С за енергийна ефективност, което значително намалява разходите за електричество.

Технологията EcoSilence Drive осигурява тиха работа на пералнята, като едновременно с това я прави и по-ефективна. Нощният режим на пране Night Wash позволява да перете дрехите си по всяко време на денонощието без да пречите на сънят на домакините или на съседите. Общо взето, пералнята Bosch WAN28160BY е прекрасен избор за всеки, който търси пералня с висока енергийна ефективност, голям капацитет и тиха работа.

2. Пералня Bosch WAU28R60BY

Bosch WAU28R60BYВиж цената за днес

Bosch WAU28R60BY е модерна пералня машина с предно зареждане и капацитет на зареждане от 9кг, която ще изпере вашите дрехи бързо и качествено. Дизайнът и е класически, но същевременно модерен, решен в класически бял цвят с черен контролен панел с тъч скрийн. Размерите и от 59х59.8х84.8см (ДхШхВ) я правят подходяща за монтаж в по-големите пространства от вашия дом. Модерният мотор, с който е оборудвана пералнята гарантира ефективната и същевременно безшумна работа – скоростта на въртене достига 1400 об/мин максимум, а нивото на шум е 48dB при пране и 72dB при центрофугиране.

Пералнята машина спада към енергиен клас A+++ от гама A+++ до D, което гарантира нейната енергономичност – тя е с потребление на електроенергия от едва 152 kWh/годишно и на вода от 11 220л/годишно. Освен с перфектни технически характеристики, уреда разполага и с множество модерни функции и технологии, а именно: Индикатор за предозиране, Звуков сигнал, Reload, DrumClean, Пауза, Speed Perfect, EcoSilence Drive, ActiveWater Plus, AntiVibration Design и много други. Те ще подпомогнат пералнята в нейната ефективност при работа.

Освен това, множество изпиращи програми ще се погрижат за отстраняването на дори най-упоритите петна от всеки вид тъкани, а цветовете на дрехите ви ще бъдат запазени наситени. Програмите на пералнята са: Програма за ръчно пране, Памук, Деликатна, Ризи, Изплакване, Синтетика, Спорт/Фитнес, Вълна, Почистване на барабана, Тъмни цветове, Бяло пране, DrumClean, Супер бързо 30 ‘/ 15’.

3. Пералня Bosch WAN28262BY

Bosch WAN28262BYВиж цената за днес

Bosch WAN28262BY e нова, модерна, висококачествена пералня машина, с капацитет на зареждане от 8кг, скорост на въртене от 1400 об/мин и клас на енергийна ефективност A+++. Тя би паснала идеално във всеки дом, независимо от стила на неговото обзавеждане, благодарение на модерния си и изчистен дизайн – той е в бял цвят с черни акценти при дисплея и люка на барабана. Размерите от 55х59.8х84.8см (ДхШхВ), предраполагат уреда да бъде поставен в по-големи пространства. Високият енергиен клас, към който спада пералнята, гарантира нейната високоефективна, но същевременно енергономична работа с гошино потребление на електроенергия от 175 kWh и на вода от 9900л.

Освен това, тя е много тиха при своята работа с ниво на шум от едва 52 dB при изпиране и 74 dB при центрофуга. Това позволява да поставите уреда дори в споделени отворени пространства, без тя да ви смущава с неприятни шумове по време на своята работа. Сред множеството изпиращи програми (15), ще намерите подходяща за премахването на всеки вид замърсявания, а цветовете и мекотата на тъканите ще бъдат максимално запазени. Програмите на уреда са: Памук, Деликатна, Ризи, Изплакване, Спорт/Фитнес, Вълна, Drain / Spin, Интензивна, Тъмни цветове, Allergy Plus, Супер бързо 30 ‘/ 15’, Easy-care, Еко 40-60, Vario Speed, Mix Rapid. Освен това, множество функции като Reload, Time Delay, Функция без центрофугиране, Speed Perfect, подпомагат високоефективната работа на вашата пералня машина.

Виж още: Най-добрите перални Indesit | Най-добрите перални Whirlpool | Най-добрите перални BEKO | Най-добрите перални Samsung | Най-добрите перални | Най-добрите перални за вграждане | Най-добрите перални със сушилни | Най-добрите сушилни | Перални на изплащане | Евтини перални |

Какво е важно да знаете при избор на пералня Bosch?

Консумация на енергия

Потреблението на енергия и използването на вода са двата фактора, които определят колко ще ви струва работата на вашата пералня машина. Система за енергиен етикет, която класира уредите от A +++ до A ви показва колко е ефективен вашия електроуред. Пералня с оценка A може да е малко по-ефективна от друга машина с оценка A+++, но разликите между уредите с подобно етикетиране са незначителни.

Размер на барабана

Размерът на барабана е посочен като общото тегло на сухо пране, което може да бъде заредено в машината. За типично домакинство, барабан от 6 кг ще бъде достатъчен, но по-голям барабан от 8 или 10 кг може да бъде много полезен. Не само ви позволява да перете повече дрехи наведнъж, това означава, че можете да перете по-големи предмети, като завивки.

Скорост на въртене

Скоростта на центрофугиране ви казва колко бързо барабанът може да се върти в обороти в минута (об/мин). Най-общо казано, колкото по-бърза е скоростта на центрофугиране, толкова по-сухо ще бъде прането ви, когато машината приключи. Бюджетните перални машини може да се въртят на от 1100 об/мин, до 1600 об/мин.

Специални функции

Всеки производител на пералня има свои специални функции, предназначени да подобрят качеството на пране и да спестят пари. Например технологията на Bosch SpeedPerfect e функция, която намалява времето за пране с 65%, като качеството на изпиране остава високо.

Изпиращ режим

Обърнете внимание на специалните цикли на пране на пералня. Сертифицирана машина Woolmark може да пере пране на вълнени дрехи, докато някои машини имат специални копринени режими. Ако често носите деликатни материи, режимът на ръчно пране може да ви спести много ръчен труд. Някои машини имат настройки за намачкване и лесно гладене, което ще улесни грижата за онези предмети, които трябва да гладите в края на прането.

Показване и лекота на използване

Тъй като пералните машини стават все по-умни и по-умни, важно е да имате модел, който е лесен за разбиране и използване. Също така може да бъде удобно да имате пералня с изчистен дисплей, който да показва текущата й настройка и колко време остава в текущия цикъл на пране.

4.1/5 - (7 votes)
Review-bg.com
Logo