Най-Добрите Перални за 2023

Най-Добрите Техника

Намерете най-добрите перални за вас с нашите подробни ревюта, които ще се превърнат в най-доброто ръководство за вас, при избора на домашен електроуред.

Пералните машини са неизменен електроуред, във всяко спретнато и поддържано домакинство. Може би не желаете да влагате голяма сума от семейния бюджет в закупуването на нов изпиращ уред, но правейки правилният избор при покупка на пералня, тази инвестиция със сигурност ще ви се отплати напред във времето.

Изправени пред огромен избор от перални машини, не е възможно да изберем най-добрата пералня само по външен вид или спецификации. Тогава как да направим най-добрия избор за себе си? Ние сме тук да ви помогнем! Днес ще ви представим списък с някои от най-добрите перални машини на пазара, от лидерите в производството на домашни електроуреди: Indesit, Samsung, AEG, Whirlpool, Bosch, Beko, LG и др.

Най-добрите перални

1. Пералня Bosch WAN28160BY

Bosch WAN28160BY

Виж цената за днес

Bosch WAN28160BY е пералня с капацитет от 8 кг и максимална скорост на центрофугата от 1400 оборота в минута. Тя е класифицирана в клас С за енергийна ефективност, като разполага със система EcoSilence Drive, която осигурява тиха и ефективна работа на пералнята.

Освен това, пералнята е оборудвана с функцията Night Wash, която позволява да се пере през нощта без да се пречи на съня на хората в близост. Това е идеалната опция за заети домакини, които искат да използват пералнята си през нощта, за да спестят време през деня.

AntiVibration Design е технология, която намалява вибрациите и шума при работа на пералната машина. Това се постига чрез специален дизайн на пералнята, който намалява вибрациите, когато центрофугата се върти. Това означава, че пералнята може да работи тихо и да не причинява дискомфорт на хората в близост.

ActiveWater Plus е функция, която автоматично регулира количеството вода, което се използва по време на прането, в зависимост от количеството и типа тъкани, които се перат. Това гарантира, че се използва точното количество вода, без да се изразходва излишно, което е екологичен и икономичен начин за пране на дрехи.

EcoSilence Drive е технология, която гарантира тиха работа на пералната машина. При тази система, няма използване на традиционен мотор със четки, който може да предизвика шум при работа на пералнята. Вместо това, моторът на EcoSilence Drive е без четки и има по-малко движещи се части, което го прави по-екологичен и надежден.

2. Пералня AEG L7FEC41S

Виж цената за днес

Уредите на AEG са в по-висок ценови клас, но качеството на компонентите и производствения процес, говорят за перфектната изработка на уредите. Пералня AEG L7FEC41S е най-добрата пералня машина, ако сте голямо домакинство от 4-5 човека и търсите най-добрата алтернатива „цена-качество” на пазара в момента. 

Тази пералня машина разполага с голям капацитет на зареждане от 10кг., като същевремнно е мощна при изпирането на вашите дрехи, а също така е и изключително ефективна, относно разходите на вода и електроенергия.

Също така, пералнята машина е оборудвана с някои от най-иновативните изпиращи технологии, които ще осигурят перфектното изпиране на вашите текстилни изделия независимо от тяхната материя. Една от най-добрите перални, когато не бихте направили компромис с качеството на вашия електроуред, но имате и бюджетна рамка, в която трябва да се вместите.

3. Пералня Samsung WW70T4540TE/LE

Пералня Samsung WW70T4540TE/LE

Виж цената за днес

Пералня Samsung WW70T4540TE/LE е съвременно устройство, което може да осигури висококачествено пране на вашите дрехи. Тя има вместимост от 7 кг и може да развива скорост на центрофугата до 1400 оборота в минута. Класът на енергийната ефективност е D, което указва, че този модел е икономичен за употреба.

Една от основните характеристики на този модел е функцията Add Wash, която позволява да добавите дрехи в процеса на пране дори след като той е започнал. Това е много удобно, ако сте забравили да добавите нещо или сте открили допълнително мръсно бельо, когато прането вече е започнало.

Пералнята е снабдена с функция Steam, която осигурява по-ефективно и хигиенично пране. Парата прониква в тъканите и отстранява дори най-трудните замърсявания. Друга полезна функция е Drum Clean, която позволява почистване на резервоара от натрупаната мръсотия и бактерии. Това помага за удължаване на живота на устройството и подобрява качеството на прането.

Пералнята е снабдена с функция Smart Check, която позволява диагностициране на неизправности и известяване за тях на смартфона на потребителя. Това е много удобно, тъй като можете бързо и лесно да отстраните проблема без да извиквате майстор. Моторът Digital Inverter осигурява надеждна и тиха работа на устройството, както и удължаване на неговия живот.

В общи линии, пералнята Samsung WW70T4540TE/LE е отличен уред за ефективно и качествено пране, с множество полезни функции и технологии.

4. Пералня Bosch WAN24063BY

Bosch WAN24063BYВиж цената за днес

Днешният съвременен потребител има тенденция да иска нещо повече от своите домакински уреди, извън основните им способности да вършат работата, за която са създадени. Модерен уред, по-скоро в категорията Premium, ако разгледаме марката, която го предлага, Bosch WAN24063BY е пералня с добър капацитет и отлично представяне. Bosch WAN24063BY е пералня с капацитет 8кг, модел от клас A +++, който има скорост на центрофугиране до 1200 оборота в минута.

Оборудвана с модерен двигател EcoSilence Drive, той включва и технологии като SpeedPerfect, AntiVibration стени или Active Water. Дизайнът е модерен, но без да се откроява по никакъв начин. Белият цвят, с модерен контролен панел и заоблени линии, изглежда достатъчно елегантно. Размерите са: 59,8х55х84,8 (ШхДхВ). Тя ще се побере без проблеми в стандартното пространство за голям уред. С доста добър капацитет, до 8 кг пране, Bosch WAN24063BY може да се използва без проблеми от семейства от 4-5 членове.

Една от силните и страни е двигателят EcoSilence Drive. Модерен, той е едновременно икономичен и тих – 52 dB при пране – две важни предимства за такъв уред. Поради това не е изненадващо, че попада в клас A +++, а текущата консумация на вода и електроенергия е много добра – 175 kWh/годишно и 9900 л.вода/годишно. Центрофугирането е приемливо, със скорост на въртене до 1200 об/мин.

По отношение на наличните технологии на този модел, ще откриете, че WAN24063BY разполага с: Active Water, SpeedPerfect, AntiVibration. Active Water – автоматично регулира консумацията на вода и електричество, в зависимост от натоварването на прането.

SpeedPerfect – функция, която намалява времето за пране с 65%, като качеството на изпиране остава високо. Antivibration: стените на уреда имат специална конструкция, която намалява вибрациите и шума.

Също така, уреда разполага с множество изпиращи програми, подходящи за всеки тип тъкани и материи: Програма за ръчно пране, Памук, Деликатна, Ризи, Изплакване, Синтетика, Спорт/Фитнес, Вълна, Drain / Spin, Почистване на барабана, Тъмни цветове, Допълнително изплакване, Коприна 30, Супер бързо 30 ‘/ 15’, Vario Speed.

5. Пералня Slim Indesit MTWSE61252WEE

Пералня Slim Indesit MTWSE61252WEE

Виж цената за днес

Пералня Slim Indesit MTWSE61252WEE е компактна машина за пране на дрехи с капацитет до 6 кг и скорост на центрофугата до 1200 оборота в минута. Класът й на енергийна ефективност е F.

Пералнята е оборудвана с функцията MyTime, която ви позволява да изберете желаната програма на пране и времето за изпълнение, за да отговаря на вашите нужди. Благодарение на тази функция можете да спестите време и електроенергия, като използвате бързите цикли на пране.

Fast Cycles е още една практична функция, която ускорява времето за изпълнение на програмата на пране, което прави тази машина идеален избор за хора, които искат да перат дрехите си бързо и ефективно.

Компактният размер на машината я прави идеален избор за малки помещения, като апартаменти, студия или къщи за почивка, където можете лесно и бързо да перете дрехите си, без да заемате много място.

В общи линии, пералнята Slim Indesit MTWSE61252WEE е семпла, но ефективна машина за пране на дрехи, която е идеална за малки домове и апартаменти. Тя разполага с няколко практични функции, които ще ви помогнат да спестите време, електроенергия и пространство.

6. Пералня Beko WTV9744XW0

Пералня Beko WTV9744XW0

Виж цената за днес

Пералня Beko WTV9744XW0 е качествено произведен продукт, който предлага висока производителност и множество функции. С тази пералня ще можете да изперете до 9 кг дрехи, което я прави подходяща за средни и големи семейства.

Основното предимство на тази пералня е моторът ProSmart Inverter, който гарантира тиха работа и икономия на електроенергия. Неговата технология позволява да се спести до 50% електроенергия и да се осигури по-дълъг живот на мотора.

Технологията Optisense е друга важна функция на тази пералня. Тя адаптира времето за изпиране и използването на вода в зависимост от теглото и нивото на замърсяване. Това осигурява не само икономия на ресурси, но и по-ефективно изпиране.

Пералнята е класифицирана в клас B за енергийна ефективност, което я прави по-екологична и икономична от множество други перални на пазара. Тази пералня е лесна за използване и предлага множество програми за изпиране, които ще задоволят нуждите на всяко семейство.

Технологията AquaFusion е специално разработена за перални, която осигурява по-ефективно използване на препаратите за пране и по-добро изпиране. Това е полезна функция, която позволява да се спестят пари и да се постигне по-добър резултат от изпирането.

HomeWhiz е умната функция, която позволява на потребителите да контролират пералнята си от разстояние, използвайки мобилно приложение. Това е удобно, когато трябва да се следи прогреса на пералнята или да се настроят програми за пране преди да се завърнете вкъщи.

AddXtra е функция, която позволява на потребителите да добавят дрехи в пералнята дори след като програмата за пране е стартирана, което е полезно, когато потребителите забравят да добавят дрехи в началото на програмата.

Общо взето, пералнята Beko WTV9744XW0 е качествен продукт, който предлага висока производителност, икономия на ресурси и много функции. Това я прави изключително подходяща за големи семейства, които търсят качествен и надежден продукт за изпиране на дрехи.

7. Пералня с горно зареждане Whirlpool TDLR55020SEUN

Пералня с горно зареждане Whirlpool TDLR55020SEUN

Виж цената за днес

Whirlpool TDLR55020SEUN е с капацитет 5.5 кг и обороти на центрофугата 1000 об/мин. Тя е с клас на енергийна ефективност Е, което я прави икономична и екологична. Технологията 6th Sense на Whirlpool предоставя автоматично регулиране на времето на пране и количеството на водата, което е много удобно и пестящо на енергия.

Индикаторите за процеса на пране показват на потребителя в кой етап е програмата, която е избрала. Заключването на пералнята предотвратява нежелани действия, като случайно отваряне на вратата по време на пране.

Индикаторът за край на цикъла ви уведомява, когато програмата е приключила, докато индикаторът за оставащо време показва колко време остава до края на програмата. Анулирането на програмата е полезна опция в случай на прекъсване на програмата или ако потребителят иска да промени програмата.

Контролът на пяната е функционалност, която автоматично регулира количеството на препарата за изпиране в зависимост от нивото на пяната в пералнята. Функцията Rapid Option е идеална за бързо изпиране на по-малко замърсени дрехи за кратко време.

FreshCare е функция, която позволява на пералнята да задържа дрехите свежи до 6 часа след края на програмата, като периодично разклатва и вентилира дрехите, за да предотврати появата на миризми.

8. Пералня Candy CSO 1410TE/1-S

Пералня Candy CSO 1410TE/1-S

Виж цената за днес

Тази пералня е с капацитет 10 кг и максимален центрофугален оборот от 1400 оборота в минута. Класифицирана е в клас E за енергийна ефективност. Въпреки това, това не означава, че пералнята не е ефективна в използването на енергия и вода. Тя разполага с Kilo detector, който автоматично регулира консумацията на вода и електроенергия според теглото на прането. Това я прави по-ефективна и икономична.

Освен това, пералнята разполага с Wi-Fi възможности, което я прави удобна и лесна за управление. Можете да я управлявате от дистанция чрез мобилно приложение и да следите прогреса на цикъла на пране.

Steam – това е функцията на пералната машина, която използва пара, за да постигне по-добро и по-лесно почистване на дрехите. Парата допринася за по-добро проникване на водата и по-ефективно премахване на замърсяванията.

Start Delay – това е функцията, която позволява на потребителя да забави старта на цикъла на пералната машина. Това е полезно, ако искате да започнете пералнята по-късно, за да се съобразите с графика на заетостта си.

Контрол на количеството пяна – това е функция, която предотвратява образуването на прекалено много пяна по време на прането. Това е полезно, защото прекалено много пяна може да повреди пералната машина и да доведе до неефективно почистване на дрехите.

Snap and Wash – това е функция, която позволява лесно и бързо пране на дрехи, без да е необходимо да избирате специални програми. Просто поставете дрехите в пералната машина и натиснете бутона Snap and Wash, който автоматично ще избере най-подходящата програма за пране.

Active Motion System – това е технология, която използва различни движения на барабана на пералната машина, за да постигне по-ефективно почистване на дрехите. Тези движения включват: движение на барабана отзад напред, отляво надясно и кръгово движение, което осигурява по-добро разпределение на водата и по-ефективно почистване на дрехите.

В заключение, пералнята Candy CSO 1410TE/1-S е една изключително функционална пералня, която е икономична и удобна за управление. Със сигурност ще бъде полезна за всеки домакин, който търси пералня с високо качество и множество функции.

9. Пералня Electrolux PerfectCare800 EW8F228S

Пералня Electrolux PerfectCare800 EW8F228S

Виж цената за днес

Тази пералня е с капацитет от 8 кг и висока скорост на центрофуга от 1200 оборота в минута. Тя има инверторен двигател, който прави работата и по-ефективна и по-тиха.

Класифицирана е в клас C за енергийна ефективност, което я прави малко по-малко енергийно ефективна в сравнение с други перални машини на пазара, но все още достатъчно добра за да спестите на сметките за електроенергия.

Това, което прави тази пералня уникална, е технологията PerfectCare, която позволява да перете всякакви тъкани без нужда от сортиране на бели, черни или цветни дрехи. Системата използва оптимално количество вода и температура, за да гарантира перфектни резултати на почистване и запазване на качеството на дрехите.

Тази пералня е оборудвана с автоматично изчисляване на обема, която позволява на пералнята да регулира времето на цикъла, в зависимост от количеството дрехи в пералнята. Това гарантира оптимална ефективност на пералнята и пестене на енергия.

Защитните функции включват функция за защита от деца, която предотвратява децата да стартират пералнята по погрешка или да я изключат по време на работа. Това е важно за сигурността на вашето дете и за предпазване на пералнята от повреди.

Fuzzy Logic системата за контролиране на дебита е допълнителен елемент, който гарантира, че пералнята ще използва точното количество вода, необходимо за почистване на дрехите. Това води до оптимална ефективност на пералнята и спестяване на вода.

Инверторният мотор е важна характеристика на пералнята, който я прави много по-ефективна и по-тиха в сравнение с традиционните мотори. Това е заради това, че инверторният мотор регулира скоростта на въртене на барабана, като го прави по-гладък и по-ефективен в работата си.

Системата за балансиране е допълнителна функция, която позволява на пералнята да балансира теглото на дрехите в барабана, като гарантира, че те не се въртят прекалено много. Това води до по-добри резултати на почистване и по-малко износване на дрехите.

10. Пералня LG F4WV309S4E

Пералня LG F4WV309S4E

Виж цената за днес

Пералня LG F4WV309S4E е един от най-новите модели на LG и притежава множество усъвършенствания в сравнение с предишния модел. Тя има капацитет от 9 кг и се върти с 1400 оборота в минута, което я прави достатъчно голяма, за да постигне перфектни резултати при големи количества дрехи.

Едно от основните предимства на тази пералня е нейният Inverter Direct Drive мотор. Той е много по-ефективен от конвенционалните мотори, тъй като не използва колани, които да свързват мотора с барабана. Вместо това, моторът е директно свързан с барабана, което означава, че няма загуба на енергия, като резултат е значително по-ниска консумация на електроенергия.

Освен това, пералнята има функция за пара, която може да бъде използвана за почистване на дрехи и ефективно отстраняване на неприятни миризми. Тази функция е особено полезна за хора с алергии и деца, тъй като парата отстранява почти всички бактерии и алергени.

Смарт диагнозата на пералнята е друга важна функция, която я прави изключително удобна за употреба. Тази функция позволява на потребителите да свържат пералнята към приложението на LG, което ще направи автоматична диагностика на пералнята и ще изпрати доклад за евентуални проблеми. Това ще улесни решаването на проблемите и ще предотврати необходимостта от зване на майстор или сервиз.

В заключение, пералнята LG F4WV309S4E е изключително ефективна и удобна за употреба. Има много полезни функции, като Inverter Direct Drive, функция за пара и смарт диагностика, които я правят една от най-добрите перални на пазара. Също така екологичната й класификация я прави икономична и удобна за потребителите, като резултат е пералнята, която може да бъде препоръчана на всеки, който търси ефективност и удобство.

Виж още: Най-добрите перални Indesit | Най-добрите перални Bosch | Най-добрите перални Whirlpool | Най-добрите перални BEKO | Най-добрите перални SamsungНай-добрите перални за вграждане | Най-добрите перални със сушилни | Най-добрите сушилни | Перални на изплащане | Евтини перални |

Какво е важно да знаете при избор на пералня

Не се изкушавайте да изберете пералня машина, само въз основа на цената, на която се предлага. Това често е фалшива икономика и може в крайна сметка да ви излезе по-скъпо в дългосрочен план. Евтината машина може да използва повече вода и електричество, да отделя повече време за изпиране на дрехите ви и да не предоставя същото качество на изпиране или премахване на петна, от по-скъпи модели.

Ако не сте сигурни кои функции са подходящи за Вас, прегледайте описанията по-долу и ще намерите нашето удобно ръководство за пазаруване. То ще отговори на всичките ви въпроси и ще ви даде информация за всико, което трябва да знаете за закупуване на пералня, така че да можете да направите уверено решение при своята покупка и да бъдете доволни от избора си.

На пръв поглед, избора на пералня трябва да е сравнително ясен – но вероятно има неща, за които дори не сте помислили. Един типичен пример е цената за закупуване на уреда: може би е по-добре да се насочите към по-високите ценови диапазони, за да получите по-евтини текущи разходи, спестявайки пари през целия живот на машината, или пък не?! Тук ще ви представим всичко, което е важно за избора на пералня и всички ключови спецификации, които трябва да имате предвид – въпреки че в зависимост от вашия бюджет можете да си позволите компромис по отношение на някои функции.

1. Консумация на енергия

Годишната консумацията на енергия и използването на вода, са двата фактора, които определят колко да струва пералнята ви машина. Системата за енергийна ефективност на ЕС, класира уредите в енергийни класове от A +++ надолу към А, като по-високите класове са по-ефективни. Една перална машина А +++ може да бъде малко по-ефективна от друга, но разликите между уреди с подобно означение са незначителни. Повечето от купувачите просто се наситиха на моделите с най-висок клас. Всеки етикет съдържа и цифра за консумираната мощност на пералнята, определена в kWh / год., както и за консумацията на вода в литри на година. Потърсете машината с най-ниските стойности: може да има значителна разлика между различните модели!

2. Размер на барабана

Размерът на барабана се посочва като общото тегло на сухото измиване, което може да бъде заредено в машината. За едно типично домакинство е достатъчен барабан от 6 кг, но по-голям барабан от 8 кг или 10 кг може да бъде много полезен. Не само ви позволява да изпирате повече дрехи наведнъж, но това означава и че можете да изпирате по-големи текстилни изделия, като например зимни якета или завивки. По-големият барабан също ще има по-голяма ефективност, изисквайки по-малко вода и препарат за изпиране на същият капацитет от дрехи, като пералня машина с по-малък барабан.

3. Скорост на въртене

Скоростта на центрофугиране ви показва колко бързо барабанът може да се върти в обороти в минута. Най-общо казано, колкото по-голяма е скоростта на центрофугиране, толкова по-сухо ще бъде вашето пране, когато машината е приключила своята работа. Нискобюджетните перални машини могат да се въртят при около 1000 об/мин, но разгледайте перални със скорост на въртене от 1400 об/мин или 1600 об /мин за най-добра производителност. Всички перални машини са снабдени с регулируеми крачета и е важно да се уверите, че машината е перфектно нивелирана, когато я инсталирате. В противен случай има опасност машината да се разклати или да се появят други проблеми, свързани с вибрациите при нейната работа.

4. Специални особености

Всеки производител на перални машини има свои собствени специални функции, предназначени да подобрят качеството на прането и да спестят пари. Например, технологията Ecobubble на Samsung разтваря перилния препарат, като използва вода и въздух, за да създаде мехурчета, които проникват и почистват дрехите по-ефективно. Неговият 15˚ цикъл на миене може да ви помогне да спестите пари.

5. Режими на пране

Обърнете специално внимание на специалните цикли на изпиране на пералнята. Удостоверената от Woolmark машина може да изпира ефективно вълнени дрехи, докато някои машини имат специални програми за изпиране на коприна, например. Ако често носите дрехи от деликатни материи, режимът за ръчно пране може да ви спести много ръчен труд. Някои машини имат настройки против намачкване и плавни движения на барабана, които ще улеснят грижите за онези дрехи, които ще трябва да изгладите, след тяхното изпиране.

6. Дисплей и лекота на използване

Тъй като пералните машини са „по-умни” от всякога, важно е да имате модел, който да е лесен за разбиране и използване. Също така би било удобно да имате пералня с ясен дисплей, който показва текущата настройка и колко време остава до края на изпиращия цикъл върху дисплей в предната част на уреда.

Често задавани въпроси

Кои са най-добрите марки перални?

Дори най-евтиният домашен електроуред може да работи много години без да се появи проблем или повреда, но немските и южнокорейските производители обикновено имат най-добра репутация, когато става дума за характеристики, надеждност и качество, съчетани в едно!  Сумата, която плащате за това, варира от марка до марка. Bosch, Siemens и Neff са собственост на BSH, като продуктите на Bosch обикновено се продават в средния ценови диапазон, докато Siemens и Neff са насочени повече към купувачите от висок клас.

Много машини BSH се произвеждат в различни фабрики в цяла Европа, включително в Полша и Испания, но германските фабрики се считат за най-ефективни и имат най-висок контрол на качеството. Ако сте любопитни за произхода на машината, най-сигурният начин да разберете дали даден продукт е конструиран в Германия или в друга страна, е да погледнете пантите на вратата. Ако пантата е отдясно, тя е направена в Германия; ако е отляво, тя е произведена в друга държава. Но не разчитайте единствено на това. Останалите предлагани марки на пазара по нищо не отстъпват на немските гиганти – дори има случаи, в които ги надминават по технологии!

Как да избера правилната перална машина за мен?

Изборът на перална машина зависи от много фактори, като бюджет, размер на семейството, тип на дрехите, които ще перете, и други. Най-добре е да изберете перална машина, която отговаря на вашите нужди и предпочитания.

Как да поддържам пералната машина?

За да поддържате пералната машина в добро състояние, трябва да я почиствате редовно, да използвате правилните препарати за пране и да я използвате правилно.

Колко често трябва да пера дрехите си?

Количеството на прането зависи от много фактори, като броя на хората в семейството, типа на дрехите, които носите и други. Обикновено се препоръчва да перете дрехите си, когато са мръсни или след едно или две носене.

Какви са най-добрите продукти за пране?

Най-добрите продукти за пране зависят от типа на дрехите и от това, какви замърсявания имат. Обикновено се препоръчва да използвате течен препарат за пране, който е подходящ за различни типове дрехи и е по-мек с тъканите.

Как да предотвратя заплитанията на дрехите след пране?

За да предотвратите заплитанията на дрехите след пране, можете да използвате специален препарат за омекотяване на тъканите или да перете дрехите с голям обем в малко количество вода.

Как да избегна избледняването на цветовете след пране?

За да избегнете избледняването на цветовете след пране, трябва да използвате препарат за пране, който е специално формулиран за цветни дрехи. Също така, можете да избегнете излагането на дрехите на пряка слънчева светлина, когато ги сушите.

Как да избегна усукването на дрехите след пране?

За да избегнете усукването на дрехите след пране, можете да ги перете в хладка вода и да ги изсушите на правилно място. Също така, можете да избегнете да сушите дрехите в сушилня, когато са мокри, защото това може да ги усуква.

Как да реша проблема с миризмата на пералната машина?

За да решите проблема с миризмата на пералната машина, можете да използвате специален почистващ препарат за перални машини. Също така, можете да оставите вратата на пералната машина отворена след всяко пране, за да се избегне задържането на влага.

4.8/5 - (10 votes)

Lost Password