Най-Добрите Перални за 2023

Най-Добрите Техника

Намерете най-добрите перални за вас с нашите подробни ревюта, които ще се превърнат в най-доброто ръководство за вас, при избора на домашен електроуред.

Пералните машини са неизменен електроуред, във всяко спретнато и поддържано домакинство. Може би не желаете да влагате голяма сума от семейния бюджет в закупуването на нов изпиращ уред, но правейки правилният избор при покупка на пералня, тази инвестиция със сигурност ще ви се отплати напред във времето.

Изправени пред огромен избор от перални машини, не е възможно да изберем най-добрата пералня само по външен вид или спецификации. Тогава как да направим най-добрия избор за себе си? Ние сме тук да ви помогнем! Днес ще ви представим списък с някои от най-добрите перални машини на пазара, от лидерите в производството на домашни електроуреди: Indesit, Samsung, AEG, Whirlpool, Bosch, Beko, LG и др.

Най-добрите перални

1. Пералня Bosch WAN24063BY

Bosch WAN24063BYВиж цената за днес

Днешният съвременен потребител има тенденция да иска нещо повече от своите домакински уреди, извън основните им способности да вършат работата, за която са създадени. Модерен уред, по-скоро в категорията Premium, ако разгледаме марката, която го предлага, Bosch WAN24063BY е пералня с добър капацитет и отлично представяне. Bosch WAN24063BY е пералня с капацитет 8кг, модел от клас A +++, който има скорост на центрофугиране до 1200 оборота в минута.

Оборудвана с модерен двигател EcoSilence Drive, той включва и технологии като SpeedPerfect, AntiVibration стени или Active Water. Дизайнът е модерен, но без да се откроява по никакъв начин. Белият цвят, с модерен контролен панел и заоблени линии, изглежда достатъчно елегантно. Размерите са: 59,8х55х84,8 (ШхДхВ). Тя ще се побере без проблеми в стандартното пространство за голям уред. С доста добър капацитет, до 8 кг пране, Bosch WAN24063BY може да се използва без проблеми от семейства от 4-5 членове.

Една от силните и страни е двигателят EcoSilence Drive. Модерен, той е едновременно икономичен и тих – 52 dB при пране – две важни предимства за такъв уред. Поради това не е изненадващо, че попада в клас A +++, а текущата консумация на вода и електроенергия е много добра – 175 kWh/годишно и 9900 л.вода/годишно. Центрофугирането е приемливо, със скорост на въртене до 1200 об/мин.

По отношение на наличните технологии на този модел, ще откриете, че WAN24063BY разполага с: Active Water, SpeedPerfect, AntiVibration. Active Water – автоматично регулира консумацията на вода и електричество, в зависимост от натоварването на прането.

SpeedPerfect – функция, която намалява времето за пране с 65%, като качеството на изпиране остава високо. Antivibration: стените на уреда имат специална конструкция, която намалява вибрациите и шума.

Също така, уреда разполага с множество изпиращи програми, подходящи за всеки тип тъкани и материи: Програма за ръчно пране, Памук, Деликатна, Ризи, Изплакване, Синтетика, Спорт/Фитнес, Вълна, Drain / Spin, Почистване на барабана, Тъмни цветове, Допълнително изплакване, Коприна 30, Супер бързо 30 ‘/ 15’, Vario Speed.

2. Пералня AEG L7FEC41S

Виж цената за днес

Уредите на AEG са в по-висок ценови клас, но качеството на компонентите и производствения процес, говорят за перфектната изработка на уредите. Пералня AEG L7FEC41S е най-добрата пералня машина, ако сте голямо домакинство от 4-5 човека и търсите най-добрата алтернатива „цена-качество” на пазара в момента. 

Тази пералня машина разполага с голям капацитет на зареждане от 10кг., като същевремнно е мощна при изпирането на вашите дрехи, а също така е и изключително ефективна, относно разходите на вода и електроенергия.

Също така, пералнята машина е оборудвана с някои от най-иновативните изпиращи технологии, които ще осигурят перфектното изпиране на вашите текстилни изделия независимо от тяхната материя. Една от най-добрите перални, когато не бихте направили компромис с качеството на вашия електроуред, но имате и бюджетна рамка, в която трябва да се вместите.

3. Пералня Bosch WAN24160BY

Bosch WAN24160BYВиж цената за днес

Пералня Bosch WAN24160BY е най-добрата пералня машина за семейства до 4-ма души, която осигурява перфектно изпиране на широка гама от текстилни изделия. Най-голямото и предимство пред други перални от този ценови клас е нейната енергономичност: Благодарение на отличния си клас A +++, машината разполага с функция за пестене на перилен препарат, електроенергия и на вода.

Освен това, уреда е със стандартни размери и модерен дизайн, за да се впише перфектно в по-малките и практични пространства. Bosch има не само отличен рейтинг относно ефективността, но също така има репутация за ефективен и удобен за потребителя контрол – основен бонус за тези, които рядко четат ръководства с инструкции.

Ако търсите безпроблемна, ефективна и много тиха пералня, подплатена с германска надеждност и ниски разходи, тогава тази пералня машина е най-добрият избор за вашето домакинство.

4. Пералня Samsung WW70J5246FX/LE

WW70J5246FXВиж цената за днес

Пералните машини Samsung Ecobubble винаги са били на челните места в класациите „качество-цена”, а моделът WW70J5246FX/LE е един от най-добрите в класацията. С капацитета си от 7кг тази машина може да изпере голям брой дрехи наведнъж, но изчисляваме годишните текущи разходи от едва 120лв. За домакинствата с ежедневна употреба на пералнята машина, което я поставя на челно място по енергоикономичност в своя клас електроуреди.

Изпирането е отлично, дори при използване на 15˚C Eco Wash програма, което е впечатляваща функция за премахване на петна със студена вода. Всички тези характеристики, правят пералнята машина, най-добрият избор за всяко поддържано домакинство. Освен това, създателите и от Samsung, са се погрижили и за нейните практични размери и стилна визия, за да пасне перфектно както в по-големите, така и в по-малките и практични домове.

5. Star-Light WML-610APP

Star-Light WML-610APPВиж цената за днес

Пералната машина е модел, с предно зареждане, който постига скорост на центрофугиране до 1000 оборота в минута и има товароподемност от 6 кг. Тя разполага с 15 програми за измиване, които гарантират правилното измиване на всякакъв вид материал. Това гарантира, че животът на дрехите ви ще бъде по-дълъг.

По отношение на функциите, тази пералня от Star-Light е снабдена с функцията отложен старт, така че можете да изберете времето, в което искате да започне прането, системата за откриване на пяна, както и други функции. Нивото на шума достига 58 dB по време на пране и 77 dB по време на центрофугиране.

6. Пералня Beko WMY81483LMB1

WMY81483LMB1Виж цената за днес

Beko е турска марка, която произвежда широка гама от изключително достъпна бяла техника за дома. Пералня Beko WMY81483LMB1 е една от най-добрите перални в най-високия енергиен клас, към който спада, а именно А+++. Тя идва с капацитет на зареждане от 8кг., 16 изпиращи програми и вграден богат набор от най-иновативните технологии при пералните машини.

7. Пералня Indesit EWSD 61051 W EU

Виж цената за днес

Пералня Indesit EWSD 61051 W EU е изключително ефективна, с изключиелно ниски нива на шум и на консумирана електроенергия, тя няма да завиши битовите ви сметки. Със 7 различни температурни нива и 7 степени на центрофуга, комбинирани с 16 изпиращи програми, пералнята гарантирано ще се погрижи за чистотата и качеството на текстилните изделия на цялото ви семейство.

8. Пералня LG F2J5QN4W

Виж цената за днес

Висококачествена изработка, богат избор от програми и отлично почистващо действие, правят LG F2J5QN4W една от най-добрите перални машини в ценовия диапазон до 700лв. Тя е с енергиен клас A +++, което гарантира изключително ниски разходи, а бързата изпираща програма, дори при максимално зареждане, е победител, осигурявайки цялостно чисти дрехи за едва 30 минути.

Машината може да се похвали с капацитет от 7 килограма, но смятаме, че 5,5-6 кг е максималния реалистичен капацитет, с който може да се справи уреда, без ефективността на изпиране да бъде повлияна. Тя има 14 изпиращи програми с голям диапазон от цикли. Факт е, че много малко перални машини предлагат такова добро качество на изграждане и характеристики за тази цена.

9. Пералня Whirlpool AWO/C6314Whirlpool AWO/C6314

Виж цената за днес

Интуитивният дигитален контролен панел е примамливо за управлението и, като ви осигурява полезна обратна връзка по време на цикъла на пране. Тази пералня машина е най-добрата в своя клас електроуреди, като идва с 18 изпиращи програми, обхващащи различни текстилни продукти, от памучни до деликатни материи и смесени тъкани.

За бързи обороти и леко замърсени дрехи машината предлага изключително кратък изпиращ цикъл от едва 15 мин. Тази функция намалява разхода ви на електроенергия и вода до абсолютен минимум, дори при ежедневна употреба на пералнята машина. 

Друга готина особеност е вграденият антивибрационен механизъм, въпреки че все пак препоръчваме да сте сигурни, че вашата пералня е идеално настроена, когато е монтирана – в противен случай, когато е в работен режим, тя може да се разклати.

10. Пералня със сушилня Indesit Innex XWDA 751480X

XWDA 751480XВиж цената за днес

Indesit Innex XWDA 751480X определено е един от най-продаваните уреди за 2018г. Създателите и от Indesit перфектно са съчетали пералня и сушилня в едно, като са се погрижили за перфектния и дизайн с множество модерни технологии, включително отложено програмиране на старта на уреда, скорост на въртене от 1400 об/мин, 16 различни изпиращи програми, както и изключително голям капацитет на изпиране от 7кг. и на изсушаване от 5кг.

Освен това уреда е и изключително тих с ниво на шума от едва 80 dB при центрофуга и 56 dB при изпиране. Тази перална машина, определено се е доказала сред своите потребители.

Виж още: Най-добрите перални Indesit | Най-добрите перални Bosch | Най-добрите перални Whirlpool | Най-добрите перални BEKO | Най-добрите перални SamsungНай-добрите перални за вграждане | Най-добрите перални със сушилни | Най-добрите сушилни 

Какво е важно да знаете при избор на пералня

Не се изкушавайте да изберете пералня машина, само въз основа на цената, на която се предлага. Това често е фалшива икономика и може в крайна сметка да ви излезе по-скъпо в дългосрочен план. Евтината машина може да използва повече вода и електричество, да отделя повече време за изпиране на дрехите ви и да не предоставя същото качество на изпиране или премахване на петна, от по-скъпи модели.

Ако не сте сигурни кои функции са подходящи за Вас, прегледайте описанията по-долу и ще намерите нашето удобно ръководство за пазаруване. То ще отговори на всичките ви въпроси и ще ви даде информация за всико, което трябва да знаете за закупуване на пералня, така че да можете да направите уверено решение при своята покупка и да бъдете доволни от избора си.

На пръв поглед, избора на пералня трябва да е сравнително ясен – но вероятно има неща, за които дори не сте помислили. Един типичен пример е цената за закупуване на уреда: може би е по-добре да се насочите към по-високите ценови диапазони, за да получите по-евтини текущи разходи, спестявайки пари през целия живот на машината, или пък не?! Тук ще ви представим всичко, което е важно за избора на пералня и всички ключови спецификации, които трябва да имате предвид – въпреки че в зависимост от вашия бюджет можете да си позволите компромис по отношение на някои функции.

1. Консумация на енергия

Годишната консумацията на енергия и използването на вода, са двата фактора, които определят колко да струва пералнята ви машина. Системата за енергийна ефективност на ЕС, класира уредите в енергийни класове от A +++ надолу към А, като по-високите класове са по-ефективни. Една перална машина А +++ може да бъде малко по-ефективна от друга, но разликите между уреди с подобно означение са незначителни. Повечето от купувачите просто се наситиха на моделите с най-висок клас. Всеки етикет съдържа и цифра за консумираната мощност на пералнята, определена в kWh / год., както и за консумацията на вода в литри на година. Потърсете машината с най-ниските стойности: може да има значителна разлика между различните модели!

2. Размер на барабана

Размерът на барабана се посочва като общото тегло на сухото измиване, което може да бъде заредено в машината. За едно типично домакинство е достатъчен барабан от 6 кг, но по-голям барабан от 8 кг или 10 кг може да бъде много полезен. Не само ви позволява да изпирате повече дрехи наведнъж, но това означава и че можете да изпирате по-големи текстилни изделия, като например зимни якета или завивки. По-големият барабан също ще има по-голяма ефективност, изисквайки по-малко вода и препарат за изпиране на същият капацитет от дрехи, като пералня машина с по-малък барабан.

3. Скорост на въртене

Скоростта на центрофугиране ви показва колко бързо барабанът може да се върти в обороти в минута. Най-общо казано, колкото по-голяма е скоростта на центрофугиране, толкова по-сухо ще бъде вашето пране, когато машината е приключила своята работа. Нискобюджетните перални машини могат да се въртят при около 1000 об/мин, но разгледайте перални със скорост на въртене от 1400 об/мин или 1600 об /мин за най-добра производителност. Всички перални машини са снабдени с регулируеми крачета и е важно да се уверите, че машината е перфектно нивелирана, когато я инсталирате. В противен случай има опасност машината да се разклати или да се появят други проблеми, свързани с вибрациите при нейната работа.

4. Специални особености

Всеки производител на перални машини има свои собствени специални функции, предназначени да подобрят качеството на прането и да спестят пари. Например, технологията Ecobubble на Samsung разтваря перилния препарат, като използва вода и въздух, за да създаде мехурчета, които проникват и почистват дрехите по-ефективно. Неговият 15˚ цикъл на миене може да ви помогне да спестите пари.

5. Режими на пране

Обърнете специално внимание на специалните цикли на изпиране на пералнята. Удостоверената от Woolmark машина може да изпира ефективно вълнени дрехи, докато някои машини имат специални програми за изпиране на коприна, например. Ако често носите дрехи от деликатни материи, режимът за ръчно пране може да ви спести много ръчен труд. Някои машини имат настройки против намачкване и плавни движения на барабана, които ще улеснят грижите за онези дрехи, които ще трябва да изгладите, след тяхното изпиране.

6. Дисплей и лекота на използване

Тъй като пералните машини са „по-умни” от всякога, важно е да имате модел, който да е лесен за разбиране и използване. Също така би било удобно да имате пералня с ясен дисплей, който показва текущата настройка и колко време остава до края на изпиращия цикъл върху дисплей в предната част на уреда.

Кои са най-добрите марки перални?

Дори най-евтиният домашен електроуред може да работи много години без да се появи проблем или повреда, но немските и южнокорейските производители обикновено имат най-добра репутация, когато става дума за характеристики, надеждност и качество, съчетани в едно!  Сумата, която плащате за това, варира от марка до марка. Bosch, Siemens и Neff са собственост на BSH, като продуктите на Bosch обикновено се продават в средния ценови диапазон, докато Siemens и Neff са насочени повече към купувачите от висок клас.

Много машини BSH се произвеждат в различни фабрики в цяла Европа, включително в Полша и Испания, но германските фабрики се считат за най-ефективни и имат най-висок контрол на качеството. Ако сте любопитни за произхода на машината, най-сигурният начин да разберете дали даден продукт е конструиран в Германия или в друга страна, е да погледнете пантите на вратата. Ако пантата е отдясно, тя е направена в Германия; ако е отляво, тя е произведена в друга държава. Но не разчитайте единствено на това. Останалите предлагани марки на пазара по нищо не отстъпват на немските гиганти – дори има случаи, в които ги надминават по технологии!

4.8/5 - (9 votes)

Lost Password