Най-Добрите Перални със Сушилни за 2024

Най-добрите перални със сушилни машини станаха много изискани (и много скъпи) през последните няколко години и пазаруването на вашето перфектно съвпадение може да бъде доста трудно. Инвестирането в добра пералня със сушилня, която можете да си позволите, е мъдро решение.

Това не е най-бляскавата покупка, която някога ще направите, но изберете разумно днес и ще имате машина, която ще се справи с най-тежките петна, ще поглези дрехите ви и ще издържи години напред. 

Най-добрите перални със сушилни

1. Пералня със сушилня Samsung WD90T754DBX/S7

Samsung WD90T754DBXS7

Виж цената за днес

Този уред от Samsung е истинска находка. Освен, че е високоефективна при своята работа, тази перална машина е и много стилна като дизайн. Решена в изцяло черен цвят, тя би паснала във всеки модерен дом, независимо от дизайна на обзавеждането му. Уреда е с размери от 65х60х85см (ДхШхВ), така че да пасне във всяко пространство от вашия дом. В предната му част ще откриете малък дигитален дисплей и контролни бутони, чрез които можете да избирате между различните изпиращи/изсушаващи цикли.

Енергийният клас B от гамата A+++ до D гарантира високоефективната, но същевременно енергономична работа на уреда. Също така, Samsung WD90T754DBX/S7 е много тиха с ниво на шум от 54dB при изпиране, 72dB при центрофуга и 59dB при сушене. Това гарантира, че тя няма да ви смущава със силни звуци по време на своята работа.

Пералня със сушилня Samsung WD90T754DBX/S7 разполага с някои от най-модерните функции и технологии: Eco Bubble – функция, която превръща перилният препарат в пяна, а малките балончета от нея проникват в дори най-упоритите замърсявания, дори при ниски градуси на изпиране. QuickDrive™ – тази програма намалява времето за изпиране с почти 50%. Други функции и технологии, с които разполага уреда са: Bubble Soak, DrumClean+, AddWash, Eco Bubble, Motor Digital Inverter, QuickDrive™, AI Control и др.

2. Пералня със сушилня LG F4DT408AIDD

LG F4DT408AIDD

Виж цената за днес

Toва е модерна пералня машина със сушилня, която едновременно ще премахне упоритите петна от вашите дрехи и ще изсуши дрехите ви, така че да бъдат готови за обличане, веднага след изпиране. Тя е решена в класически бял цвят с черен барабан и черен дигитален дисплей, които перфектно довършват изискания и дизайн. Устройството с полярно бял дизайн има компактна и здрава конструкция със следните размери: 65х63х88.5см и нетно тегло 69 кг, така че да не заема твърде много място, където ще бъде монтиран.

Благодарение на технологията на барабана се осигурява ултра тиха работа от 55dB  за пране,  74dB  за центрофугиране и  56 dB  за сушене, издигайки се до най -високите стандарти за енергийна ефективност.  Контролният панел, разположен отгоре, е оборудван с  LED екран  с  електронно управление. Уреда спада към енергиен клас А, което гарантира високоефективната му работа.

Освен за перфектните технически характеристики, от LG са вложили старание и в програмите, с които да разполага уреда. В богатия набор от изпиращи/изсушаващи програми, вие ще намерите подходяща програма за всеки вид тъкани и замърсявания, така че дрехите ви да блестят от чистота.

3. Пералня със сушилня Beko HTV8736XC0M

Beko HTV8736XC0M

Виж цената за днес

Пералня със сушилня Beko HTV8736XC0M Manhattan Grey е вдъхновен избор, ако искате високоефективна пералня със сушилня, оборудвана с най-новите технологии и икономична по отношение на консумацията. Този модел има много предимства, особено в студения сезон. Може би най -важното предимство е скоростта, с която изсушава дрехите. Устройството е с размеи от 59х60х84см (ДхШхВ). Благодарение на безчетковия Pro Smart инверторен двигател, работата на уреда е изключително тиха, а именно: 57dB пране, 76dB за центрофугиране и 64dB за сушене.

В този случай имаме работа с икономична пералня и по отношение на консумацията на енергия, като е включена в клас на енергийна ефективност А за пране и клас А за центрофугиране, с остатъчна влажност от 44%. Този двигател е технологично проектиран да се възползва от максимална издръжливост при използване. Контролният панел, разположен отгоре, е снабден с въртящо се копче с основните функции за пране/сушене и  LCD дисплей  с електронно управление със следните функции: забавяне на стартирането, показване на оставащото време, избор на центрофугиране. 

Менюто се състои от 16 програми за изпиране и сушене той е лесен за достъп и интуитивен и включва повечето от наличните опции на много по -скъпи перални със сушилни. Някои от програмите са: Памук, Синтетика, Изплакнете, Down Wear, Ризи, Spin + Drain, Woollens/Hand Wash, Wash & Wear, Wash&Dry™ 5 кг, Hygiene+ Wash&Dry, Еко 40-60 и Xpress/ Super Xpress.

4. Пералня със сушилня Indesit BDE761483XWSEEN

Indesit BDE761483XWSEEN

Виж цената за днес

Indesit BDE761483XWSEEN e пералня със сушилня, с модерен дизайн решен в класически бял цвят. В горната част на уреда ще откриете черен дигитален дисплей, показващ параметрите на избраната от вас изпираща програма, както и въртящ се бутон, чрез който да избирате от наличните програми на уреда. Размерите на уреда са удобни и практични, а именно: 54х59.5х85см (ДхШхВ). Капацитетът на зареждане на пералнята машина е 7кг за изпиране и 6кг за изсушаване, а максималната скорост на въртене е 1400 об/мин.

Благодарение на ултратихият двигател, шумовете при работа на вашия домашен електроуред са много ниски – 55dB при изпиране, 81dB при центрофугиране и 61 dB при сушене. Енергийният клас A от гама A до G, осигурява мощната, но същевременно енергономична работа на вашата пералня машина с годишна енергийна консумация от 952 kWh и среден разход за вода от 18000л.

Освен с перфектни технически характеристики Indesit BDE761483XWSEEN разполага и с множество модерни функции и технологии, които значително ще улеснят работата ви с нея. Някои от тях са: Woolmark Blue, Push&Go, Инверторен мотор, Тъмни цветове, AirFresh, Анти-петна, Против миризми, Wash&Dry 45 минути и др.

5. Пералня със сушилня LG F4DN409S2T

LG F4DN409S2T

Виж цената за днес

Пералнята със сушилня LG F4DN409S2T с модерен графитено сив цвят е вдъхновен избор, ако искате високопроизводителна пералня със сушилня, оборудвана с най-новите технологии и икономична по отношение на консумацията. Модела е с красив дизайн, който ще се впише прекрасно във всеки дом, а интегрираният дигитален дисплей и черната рамка обгръщаща люка на барабана са идеалният завършек на модерната му визия.

Размерите на пералнята са: 56х60х85см (ДхШхВ). Освен това, уреда разполага с множество функции: Direct Drive, Smart диагностика, Индикатор за старт/пауза, Индикатор за възникнала грешка, Индикатор за заключване на вратата, Заключване за деца, Отложен старт: 3-19 ч, Пране с пара. Функцията за пране с пара е изключително полезна, тъй като тъканите остават меки, а упоритите петна, микроби и акарии, които се задържат във влакната на дрехите биват напълно премахнати.

Също така, в 14-те изпиращи програми: Деликатни, Вълна, Смесена, Памук, Easy Care, Quick 30, Синтетична програма, Памук +, Бельо, AllergyCare, Baby Steam Care ще намерите подходяща за всеки тип тъкани и замърсявания. Капацитета на зареждане на пералнята е 9кг при изпиране и 5кг при сушене.

6. Пералня със сушилня CANDY Rapido ROW 4854DWME/1-S

CANDY Rapido ROW 4854DWME/1-S

Виж цената за днес

Конкурентните експлоатационни разходи и отличното отстраняване на петна при ниски температури правят интелигентната Candy Rapidó ROW4964DWMCE добра пералня сама по себе си. Наличието на сушилнята е допълнително удобство, което ви позволява бързо да изсушите много пране. Candy значително са подобрили изпълнението от към дизайн – контролният панел, изцяло променя външния вид на уреда, правейки го да изглежда много по-стилен от повечето модели перални машини.

Цифровият циферблат на Candy Rapidó ROW4964DWMCE ви позволява да изберете желания цикъл на пране. Иконите, обозначаващи различните цикли, не винаги са очевидни, така че ще искате да държите ръководството под ръка, докато се запознаете.

Размерите са: 53х60х89см (ДхШхВ), което я прави лесна за монтаж във всяко пространство. Енергиеният клас A+++ осигурява ниските разходи за ток и вода при работа на вашия домашен електроуред. Междувременно, множеството изпиращи програми, ще ви осигурят комфорт да перете всеки вид тъкани при оптимално добри условия.

7. Пералня със сушилня Toshiba TWD-BJ90W4SK

Toshiba TWD-BJ90W4SK

Виж цената за днес

Сглобяването на японската Toshiba TWD-BJ90W4 се извършва в заводите на малайзийския производител. Този модел има много предимства, особено в студения сезон. Може би най -важното предимство е скоростта, с която изсушава дрехите. Вече не е необходимо да разнасяте дрехите си из цялата къща, за да изсъхне. Същевременно, дизайнът и е модерен – решена в тъмно сив цвят с черни акценти, тя ще се впише перфектно в интериора на всеки дом.

Контролният панел със сензори ви осигурява лесен достъп до желаните от вас функции и програми. Капацитетът на уреда е 8кг при изпиране и при сушене, което гарантира че ще можете не само да изпирате/сушите по-голямо количество дрехи, но ще можете и да изпирате/сушите по-големи текстилни изделия, като възглавници, завивки, зимни якета и пр. Размерите на уреда са: 63.5х59.5х85см (ДхШхВ) с диаметър на люка от 55см. Уреда спада към енергиен клас А с годишна консумация на електроенергия от 1088 kWh и на вода от 29000л.

Множеството изпиращи програми, ще се погрижат вашите дрехи да бъдат не само безупречно чисти, но и ще запазят цветовете и качеството на техните материи. Освен това, множеството функции и технологии, ще направят изпирането/изсушаването на вашите дрехи изключително лесно, а същевременно животът на пералнята машина ще бъде запазен за дълъг период от време.

Виж още: Най-добрите сушилни | Най-добрите сушилни Beko

Какво трябва да знаете при избор на пералня със сушилня?

Има няколко фактора, които трябва да вземете предвид, при избор на пералня със сушилня. Някои от най-важните показатели са: ефективност, капацитет на зареждане, функции и програми, както и нива на шум (особено важно, ако уреда ще бъде поставен в споделено пространство, като кухня с хол), отложен старт и др. Трябва да изберете възможно най-добрите показатели в тази насока, спрямо нуждите на вашето домакинство.

Ефективност – пералните машини в по-висок енергиен клас, са по-скъпи, но това се отплаща във времето. Уредите в нисък енергиен клас са много по-евтини при първоначалната покупка, но евтината покупка излиза скъпо във времето, тъй като ще повиши разходите ви за вода и електроенергия. От друга страна, по-голямата инвестиция при закупуването на уред от висок екергиен клас, ще ви се отплати, тъй като разходите ви за битови сметки, няма да бъдат значително засегнати.

Функции – Колкото повече функции, толкова по-висока е цената на вашата пералня машина. Затова стеснете възможностите си към високоефективни уреди, които отговарят на вашия бюджет, след това помислете за функции, които ще добавят удобство или ще спестяват време на вашето домакинство. Ограничете функции, които никога няма да използвате. Някои от ключовите функции, които трябва да има пералнята: бърза програма, автоматичен контрол на температурата, допълнително изплакване.

Контрол на температурата – Това е функцията, която ще ви помогне да регулирате температурата на водата, ако пералнята се доставя с вграден нагревател. Температурният контрол е много полезен през зимата. Освен това горещата вода ще почисти дрехите ви по -добре от студената. Съществуват и редица машини с настройка на пара, които също помагат в борбата с петна и замърсявания.

Отложен старт – Дава ви възможност да заредите пералнята си с намерението да я стартирате след това. Функцията за отложен старт е полезна, ако искате да избягвате шума в определено време. От друга страна, функцията предварително накисване ви позволява да накиснете дрехите си за определен период от време, преди цикълът на пране да започне автоматично.

Често задавани въпроси

Каква е разликата между пералня и пералня със сушилня?

Разликата между пералня и пералня със сушилня е, че последната комбинира функциите на пералня и сушилня в едно устройство. Това означава, че можете да изперете и изсушите дрехите си в едно устройство, вместо да ги премествате от едно място на друго. Това е особено полезно, ако нямате много място в къщата или апартамента си.

Колко време отнема един цикъл на пералнята със сушилня?

Времето, необходимо за един цикъл на пералнята със сушилня, може да варира в зависимост от модела и производителя. Обикновено пералнята със сушилня отнема около 2-3 часа, за да завърши един цикъл, който включва изпиране и сушене на дрехите.

Каква е максималната капацитет на пералнята със сушилня?

Максималният капацитет на пералнята със сушилня може да варира в зависимост от модела и производителя. Обикновено пералнята със сушилня може да приеме между 7 и 10 килограма дрехи за един цикъл.

Как се почиства пералнята със сушилня?

За почистване на пералнята със сушилня трябва да следвате инструкциите на производителя. Обикновено производителите препоръчват редовно почистване на филтрите, за да се предотврати натрупването на прах и косъмчета. Също така, трябва да почиствате вътрешността на пералнята със сушилня, за да предотвратите натрупването на мухъл и микроби.

Какви са предимствата на пералнята със сушилня?

Икономия на пространство: Тъй като устройството комбинира функциите на пералня и сушилня в едно, не ви е необходимо да имате отделно устройство за перенасяне на дрехите от пералнята до сушилнята.

Икономия на време: Не трябва да изчаквате дрехите да се изперат, след което да ги пренасяте в друго устройство за сушене. Вместо това, можете да завършите целия процес на изпиране и сушене в едно и също устройство.

Икономия на енергия: Пералнята със сушилня може да бъде по-икономична отделно взети пералня и сушилня, тъй като устройството използва същия топлинен източник за сушене на дрехите, който използва и за изпиране на дрехите.

По-малко изоставяне на дрехите: Тъй като пералнята със сушилня завършва целия процес на изпиране и сушене в едно и също устройство, това може да намали риска от изоставяне на дрехите. Когато изоставите дрехите в пералнята или сушилнята, те могат да се накъсат, да се разцепят или да се деформират. Това може да се избегне с пералнята със сушилня, тъй като няма нужда да премествате дрехите от едно устройство на друго.

Какви са недостатъците на пералнята със сушилня?

Ограничен капацитет: Максималният капацитет на пералнята със сушилня може да бъде по-малък, отколкото ако имахте отделно взети пералня и сушилня. Това може да ограничи количеството дрехи, които можете да изперете и изсушите в едно и също време.

Време за цикъл: Тъй като пералнята със сушилня използва едно и също устройство за изпиране и сушене на дрехите, целият процес може да отнеме повече време, отколкото когато използвате отделно взети пералня и сушилня.

Възможни проблеми: Тъй като пералнята със сушилня е едно устройство, а не две, може да има проблеми с едната или другата функция, които да нарушат работата на устройството като цяло.

Как да избера пералня със сушилня?

Капацитет: Изберете пералнята със сушилня, която има достатъчно голям капацитет за вашите нужди.

Размер: Пералните със сушилни имат различни размери, затова изберете устройство, което може да се вмести във вашия дом.

Опции за програмиране: Изберете пералня със сушилня с опции за програмиране, които отговарят на вашите нужди.

Цена: Пералните със сушилни имат различни цени, затова изберете устройство, което отговаря на вашите нужди и бюджет.

Колко често трябва да почиствам пералнята със сушилня?

Препоръчително е да почиствате филтрите на пералнята със сушилня след всеки цикъл на сушене, за да се предотврати натрупването на прах и косъмчета. Трябва да почиствате вътрешността на пералнята със сушилня поне веднъж на месец, за да предотвратите натрупването на мухъл и микроби. Следвайте инструкциите на производителя за почистване.

4.7/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo