Най-Добрите Велоергометри за 2024

Всеки от нас се стреми да има красива фигура, но за такава са нужни здравословна храна и редовна активност. Уредите за домашна тренировка, каквито са велоергометрите са чудесен и удобен начин да свалите излишни килограми и да поддържате тънка талия, без да се налага да отделяте от времето си за посещения във фитнес зала или за други специални процедури. Подходящият велоергометър може да обособи около себе си, кътче за Вашите ежедневни тренировки и упражнения. Това ще бъде Вашата домашна мини фитнес зала, която не само ще бъде за Ваша лична употреба, но и постоянно ще бъде на крачка от Вас.

Притежанието на велоергометър ще Ви помогне да поддържате здравословната активност, от която всеки се нуждае! С редовното използване на уреда ще повишите физическата издръжливост на тялото си, енергията и жизнения си тонус, защото движението е здраве, а с велоергометрите го получавате в удобна форма, позиционирана във Вашия хол или спалня! Какво още чакате?!

За да Ви помогнем в избора Ви за велоергометър, решихме да проучим параметрите на едни от най-съвременните и актуални модели и да сформираме малка класация за най-добрите велоергометри. По-долу можете да се запознаете с класацията. Надяваме се, че тя ще Ви бъде полезна и ще Ви ориентира правилно в бъдещия Ви избор.

Най-добрите велоергометри

1. Велоергометър Kondition BMG-3800 

Kondition BMG-3800

Виж цената за днес

Велоергометър Kondition BMG-3800 е перфектното фитнес съоръжение, тип велосипед, позволяващо осъществяването на фитнес тренировка в домашни условия и гарантиращо удобство и комфорт. Уредът получавате в промо пакет, заедно с две стойки за лицеви упори, с помощта на които ще раздвижите добре и останалата горна част от мускулатурата на тялото Ви.

Уредът е с магнитен механизъм и може да се използва от начинаещи, средно напреднали, напреднали и експерти. Разнообразието в програмите му и осемте степени на трудност при въртене на педалите го правят подходящ за различни типове тренировки с минимално до максимално натоварване.

На дисплея на велоергометъра се изписва изминалото време от началото на тренировката, разстоянието което виртуално сте изминали въртейки педалите, моментната скорост с която въртите педалите, калориите които тялото Ви е изгорило по време на интензитета на тренировката, както и Вашия пулс. На дръжките на уреда има разположени специални сензори за пулс, които започват да засичат ритъма на сърцето Ви веднага щом ги докоснете.

Позицията на седалката и позицията на дръжките могат да се регулират спрямо Вашата височина и удобство. Можете лесно да нагласите най-удобната за Вас позиция, спрямо пропорциите на тялото Ви.

Kondition BMG-3800 е изработен изцяло от стомана, с изключение на меките ръкохватките, със специален дизайн за максимално удобен захват. Kondition BMG-3800 е с размери: дължина – 95см, широчина – 47см, височина – 111см, тегло – 18кг. Теглото на маховото колело е 4кг.

2. Велоергометър Kondition BB-1370

Kondition, BB-1370

Виж цената за днес

Следващият продукт в списъка ни е комбинация от два изключително добри фитнес уреда, с които лесно ще постигнете идеалната домашна тренировка на всяка една от мускулните групи по тялото Ви. Велоергометърът ще поддържа стегнати прасците, краката, бедрата, седалищните мускули, ханша и корема Ви, докато помощните стойки за лицеви упори ще Ви помагат да поддържате мускулите и оформлението на горната част на тялото Ви.

Kondition BB-1370 може да се използва както от начинаещи, така от средно напреднали, напреднали и експерти. Въртенето на педалите на уреда изгаря излишно и прекомерно натрупаните калории, топи мазнините, както и поддържа силата и тонуса на вече оформената мускулна маса.

Удобният дисплей, в предната част на велоергометъра ще Ви информира за изминалото време на тренировката, за разстоянието, което сте изминали, според въртенето на педалите, скоростта с която се движите и калориите, които сте изгорили по време на тренировката. Сами можете да избирате колко време да въртите педалите, какво условно разстояние да изминете и с каква скорост. Всичко зависи от подготовката на тялото Ви.

Седалката на уреда може да се регулира във вертикална посока, спрямо Вашата височина. Нагласете я по начин, в който удобно достигате педалите и краката Ви не са нито прекалено свити, нито прекалено изпънати.

Уредът е многоцветен, за да не е скучен и да се вписва идеално във всеки един интериор. Максималното тегло което може да поддържа е 90кг. Изработен изцяло от стомана, с меки ръкохватки на мястото за захват на ръцете. Размери на уреда: дължина – 63см, широчина – 41см, височина 104см и тегло – 10кг.

3. Спининг байк Kondition BSP-9800 

Спининг байк Kondition BSP-9800

Виж цената за днес

Спининг байк Kondition получавате в комплект с две помощни стойки за лицеви опори. Чрез двете съоръжения лесно ще можете да си създадете тренировка подходяща за цялото тяло и за всички мускулни групи. Със спининг байк Kondition ще тренирате долната част на тялото си – със стойките за лицеви опори – горната част на тялото си.

Спининг байк Kondition е механичен тип фитнес уред, с механично въртене на педалите. Подходящ е за провеждане на тренировки за хора, които са съвсем начинаещи и тепърва навлизат във водите на тренировъчните режими, както и за такива които са добре запознати и вече са свикнали с леки и постоянни тренировъчни програми.

Предният дисплей на уреда, намиращ се точно пред Вас, удобно ще Ви информира за всичко нужно по време на Вашата тренировка, като времето което сте прекарали върху уреда, скоростта с която въртите неговите педали, условното време което сте изминали, както и калориите които сте изгорили. Всички тези показатели са изключително удобни, когато искате да си създадете личен тренировъчен режим. Можете всеки път да следите изминалото време и километрите и постепенно да ги увеличавате с всяка една изминала тренировка. Така няма да получите болки в мускулите или претоварвания. Можете да регулирате височината на седалката и да изберете най-подходящата позиция спрямо Вашата височина. Теглото на маховото колело е 13кг.

Спининг байк Kondition притежава осем степени на въртене на трудност, с които можете да регулирате и управлявате интензитета на тренировката.

Уредът е изработен изцяло от стомана, с допълнително пригодени към него меки ръкохватки, за максимално удобство при хващане и поставка за шише за вода или витаминозна напитка, с която лесно да поддържате хидратацията на тялото си, по време на тренировката, без да се налага да ставате от уреда. Максималното допустимо тегло на уреда е 120кг.

Размери на спининг байк Kondition: дължина – 103см, широчина – 21.5см, височина – 81см и тегло – 33.5кг. Уредът е в черна и червена палитра, която го прави изключително стилен и със свеж вид. Предната долна част на уреда има разположени сгъваеми колела, чрез които лесно ще премествате уреда, ако сметнете това за необходимо.

4. Велоергометър Kondition BB-1570 

Велоергометър Kondition BB-1570

Виж цената за днес

Велоергометър Kondition е подходящ за хора с тегло до 90кг, които искат да поддържат формата си, да повишат физическата си активност и да се чувстват здрави и жизнени. Заедно със стойките за лицеви опори Dynamic можете да постигнете цялостен тренировъчен режим, на горната и долна част на тялото и тренировка на всички мускулни групи.

Уредът е подходящ както за начинаещи, така и за средно напреднали. С него лесно можете да си създадете личен тренировъчен режим, дори и да не сте професионалист, но да постигнете професионални резултати. Чрез показателите за време на дисплея на уреда, ще можете да засичате колко минути сте прекарали въртейки педалите и така всеки път да ги увеличавате.

Съветваме Ви, ако сте начинаещ, първо да започнете с най-лекото натоварване, от по 10 – 15 минути на ден и постепенно да увеличавате минутите, като лесно ще ги следите, гледайки ги на дисплея пред Вас, когато седнете на уреда. На дисплея на Kondition BB-1570 ще можете още да следите показателите за скорост, изминатото условно разстояние и изгорените калории.

Уредът е със свежи и модерни цветове, комбинация от черно и лимонено жълто, с механичен механизъм, изработен изцяло от стомана, с меки ръкохватки за мястото на ръцете. Уредът е с размери: дължина – 74.9см, широчина – 44см, височина – 122.6см и тегло – 11кг.

5. Велоергометър Kondition Х BC-1950 

Велоергометър Kondition Х, Сгъваем, BC-1950

Виж цената за днес

Едно от най-големите предимства на велоергометър Kondition Х BC-1950 е възможността му да се сгъва до съвсем малък пакет, което го прави подходящ дори за малки помещения, в които празното пространство е ограничено и няма възможност да стои непрекъснато, статично разпънат. Вместо това можете да прибирате уреда в някой шкаф или под леглото и да го изваждате когато настъпи време за дневната Ви тренировка. Второто преимущество, което получавате с Kondition Х BC-1950 е това, че заедно с него ще получите и комплект стойки за лицеви опори Dynamic, с които няма да оставите ръцете и горната част на тялото си без подобаващи упражнения и тренировки.

Уредът е магнитен и е подходящ както за начинаещи, така и за средно напреднали, напреднали и експерти. Удобната му регулираща седалка и ръкохватки позволяват да контролирате наклона на тялото си, а с това и натоварването. Регулиращата на височина седалка Ви позволява да изберете най-подходящата за Вас позиция, спрямо височината Ви. Съветваме да изберете позицията в която краката Ви нито са прекалено изпънати, нито прекалено свити. Трябва да достигате свободно педалите, без това да предизвиква някакво напрежение в стъпалата Ви.

По време на всяка тренировка с уреда, дисплеят му ще Ви информира за изминалото време, което сте прекарали на него, скоростта с която в момента въртите педалите, разстоянието което условно сте изминали от както сте започнали на тренирате и калориите от които сте се отървали. Можете да избирате сред осем различни степени на трудност на въртене на педалите, с което да направлявате интензитета и натовареността на тренировката.

Уредът поддържа максимално тегло от 110кг. Изработен е изцяло от стомана и е снабден с меки ръкохватки на мястото на ръцете.

6. Кростренажор Kondition BEL-2700 

Кростренажор Kondition BEL-2700

Виж цената за днес

Кростренажорът е уред с който тренирате не само краката, но и ханшът, раменете и ръцете си. Чрез този промо пакет ще получите и допълнителен комплект от две стойки за лицеви опори Dynamic, с които ще можете да разнообразявате тренировъчната си програма, както и да тренирате повече мускулни групи от тялото Ви.

Кростренажорът е подходящ за всички тренировъчни групи: начинаещи, средно напреднали, напреднали и експерти. Можете да използвате уреда както за леки и подгряващи тренировки, така и за упражнения с високи професионални резултати.

Дигиталният дисплей на уреда ще отброява изминалото време на Вашата тренировка, скоростта с която ,,правите крачките’’, разстоянието което сте изминали чрез условното вървене и ритъма на пулса на сърцето Ви. Меките ръкохватки притежават сензори за засичане на пулс, чрез което ще следите показателите на тялото си, особено при по интензивно и продължително натоварване. На дисплея се изписват и изгорените калории от организма Ви. Можете да регулирате програмата си, като избирате между осем различни степени на трудност.

Ако сте начинаещ съветваме да започвате винаги с най-ниската степен, като избягвате по-тежките натоварвания и затруднявания с най-високата степен. Това може да предизвика продължителна болка в мускулите Ви или друг дискомфорт. Когато тялото Ви се подготви за по-големи натоварвания, тогава използвайте най-високата степен на трудност. Уредът е с два комплекта ръкохватки, с които захватът на ръцете се разширява или стеснява, отново за да се получи по-високо или по-слабо натоварване.

Максималното поддържащо тегло на трениращия трябва да бъде до 100кг. Уредът е с размери: дължина – 119см, широчина – 63см, височина – 152см и тегло – 28см.

7. Велоергометър Kondition BMG-4300

 

Велоергометър Kondition BMG-4300

Виж цената за днес

Следващото предложение в списъка ни е изключително стилно. С него не само ще влезете лесно във форма, но и ще се сдобиете със свеж и стилен уред, който ще се съчетае идеално с Вашия интериор. Уредът е с магнитен механизъм и е подходящ, както за напреднали, така и за начинаещи.

С него лесно можете да измервате изминатото разстояние и така да прецените кога е дошъл моментът, в който трябва да приключите тренировката. Ако сте начинаещ съветваме да започнете с кратки и къси разстояния за да избегнете болки в мускулите и натоварвания. 

Ако сте напреднал в тренировките лесно ще поддържате тонуса на мускулите си като изминавате условно дълги разстояния за дълги времеви рамки. В допълнение на това ще можете да изберете сред осем степени на трудност на въртене на педалите, чрез което ще можете да внесете допълнителна натовареност в тренировката си, както и да увеличите нейния интензитет и трудност. 

Максималното тегло което уредът поддържа е 100 килограма. Размери на Kondition BMG-4300: дължина – 52см, широчина – 25.5см, височина – 61см и тегло – 17.5см.

Най-Добрите Гребни ТренажориНай-Добрите Бягащи Пътеки | Най-Добрите Уреди за Коремни Преси | Най-Добрите Степери

Какво е важно да знаете при избор на велоергометър?

Форма и вид

Най-разпространите и най-често предпочитаните уреди за домашни тренировки са велоергометрите тип велосипед. Те наподобяват истински велосипед с педали. Колоездачът е седнал върху седалката им и използва велоергометъра по подобие на велосипед, със стъпала поставени върху неговите педали.

Легналите велоергометри са професионален клас, с който се тренират повече мускули. Често можете да срещнете подобен модел във фитнес залите. При тях седалката е значително по-издължена и е снабдена с облегалка, върху която се ляга. Педалите са от пред и стойката на колоездача е полулегнала.

Добра разновидност на велоергометрите са кростренажорите, чрез които тренировката се провежда в изцяло изправена форма. С тях се постигат балансирани упражнения, както на долната част от тялото, така и на горната.

Цена

Повечето велоергометри са с прилични, разумни и достъпни цени. Колкото по-скъп модел изберете, толкова повече функционалности и удобства получавате. При велоергометрите заплащате точно толкова, колкото и получавате.

Функции

Повечето модели велоергометри притежават функцията за измерване на времето от началото на тренировката и скоростта с която се движите, но е особено полезно, когато велоергометърът притежава повече функции, като измерване на пулс и изгорени калории. Това Ви дава възможност да следите по-прецизно резултатите си и да направлявате по-лесно интензитета и натовареността на тренировъчния си режим.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo