Най-Добрите Уреди за Коремни Преси 2024

В забързаното ежедневие и непрекъснати задачи е добре да подаряваме малко време за себе си. Такова, в което да правим само това, което ни харесва и да релаксираме. Можем да се разхождаме в парка, да тренираме или пием кафе с приятели. Но понякога графикът е толкова пълен, че трудно успяваме да стигнем до фитнес залата, затова пък можем да използваме хитринки и с малко усилия и уреди, нашият дом да е нашата залага.

Най-често вкъщи вземаме велоергометър, степер, гирички с различна тежест, ластици, но несъмнено едни от уредите, които са предпочитани за упражнения, са тези за коремни преси. Те са удобни, често мултифункционални и подходящи за използване и от дамите, и от господата.

Най-добрите уреди за коремни преси

1. Лежанка за коремни преси Kondition SUB 006

Kondition SUB 006

Виж цената за днес

Стане ли въпрос за трениране на коремните мускули, една лежанка винаги е нужна и от полза. Този модел е един от най-харесваните, защото е мултифункционален. Това означава, че с него могат да се тренират повече от една области. Ще успеете да натоварите коремните мускули, да тренирате гърба, гърдите и така всеки ден залагате на един уред, но различна тренировка. А дори не е нужно да ходите до фитнес залата.

Моделът Kondition SUB 006 е с размери: 106 см на 30 см, което означава, че не заема много място, но има множество възможности. Рамката е от стомана, което прави уреда удобен, стабилен и безопасен. Той стои здраво на пода, няма опасност при тренировка и най-вече мислите за упражненията, а не за това дали няма да пострадате при изпълнение. Именно заради металната си конструкция, не поднася встрани, само имайте предвид подовата настилка. Все пак ако тренирате на теракот, поставете гумена постелка, за да има по-голяма сигурност и стабилност.

Допълнително, за да може да е комфортно, са поставени меки накрайници в областта на колената. При изпълнение на коремни преси или други упражнения, не се пързаляте, не се потите, а напротив- удобно Ви е. Едновременно с това се свалят лесно и перат на ръка или пералня машина, а тъй като са от пяна, формата им не се променя. Само следвайте инструкциите за поддръжка и пране.

С този модел може да правите коремни преси в две различни позиции и натоварване, като вкъщи си пуснете желаната музика или пък дори да следите любимия си сериал. Едновременно с това натоварвате и мускулите на гърба и краката. Точно тази негова мултифункционалност го прави отличен избор, а и е добро съотношението между цена и качество. Подходящ е за упражнения в домашни условия, а защо не и във фитнес зала. Към него получавате и две гирички по 1,5 км и стойка за тяхното окачване, което допълнително Ви пести място.

2. Коремен тренажор Kondition, Оранжев, computer fitness

 

Коремен тренажор Kondition

Виж цената за днес

И ако лежанката за коремни преси на Kondition SUB Ви е харесала, то този модел е нов, иновативен и повече от мултифункционален. Подходящ е за тренировка у дома, но може да се срещне и във фитнес залите. Той е с размери 115,5 см на 42 см на 79 см височина. Може да се използва при максимално тегло на трениращия до 100 кг. Не се препоръчва да се надвишава посоченото тегло, защото това крие рискове за стабилността на уреда.

Изработен е от висококачествени материали: метална конструкция за стабилност, седалка от дунапрен и меки накрайници за удобство при изпълнение на упражненията. Но с какво е по-впечатляващ и за предпочитане от обикновените лежанки? С него може да тренирате областта на корема, краката, гърба и гърдите. Той се ползва като обикновена лежанка, а Вие само с едно завъртане сменяте наклона и натоварването.

Ако пък искате да тренирате едновременно корем, крака и дупе, то махате седалката и оставяте настрани. Поставяте краката си на меките възглавнички и хванете дръжките. От тази начална позиция се опитайте да движите коленете си към посока гърдите и обратно. Ако не сте изпълнявали това упражнение, ще Ви се стори трудно, особено след 2-3 повторения. Но натоварването е доста по-голямо от обикновените коремни преси на лежанка, а с това и по-впечатляващи резултати.

Уредът може да се използва и от напреднали, и от начинаещи. Съвет: Преди да започнете тренировка, винаги отделяйте по 5-10 минути, за да загреете. Така ще намалите риска от травми!!!

3. Уред за коремни преси Orion Energy D2

Orion Energy D2

Виж цената за днес

Този уред е предназначен за ползване и в домашни условия, и във фитнес салоните. С него може да правите коремни преси с наклон, без наклон, но и не само. Той предлага различни функции за проблемните зони.

Той е подходящ и ако сте начинаещи и за първи път започвате да спортувате, но и ако има известен опит в спорта. Не се изисква много, само желание и постоянство. Изработен е от стомана и снабден с меки възглавници с пяна. Като недостатък може да се посочи, че е голям и заема място, а също така не може и да се сгъва.

Имайте предвид, че уредът е тежък и поставите ли го на едно място, трудно ще се премести. Затова изберете правилната настилка. Ако уредът ще стои в хола на паркета, поставете под него друга противоплъзгаща постелка. Така той ще стой по-стабилно, а Вие ще сте спокойни по време на тренировката си.

С него може да правите коремни преси, да тренирате бицепсите си, рамена, гръб и едновременно с това седалищни и бедрени мускули. Ако се настаните на уреда, тъй като прилича на стол, лесно се изпълнява скотово сгъване. Но имайте предвид, че възглавницата за поставяне на ръката не е с голям диаметър. Въпреки това е мека, удобна и противоплъзгаща.

4. Уред за коремни преси Orion Energy D1

Уред за коремни преси Orion Energy D1

Виж цената за днес

Още щом го погледнете, този уред може да се определи като класическа лежанка за коремни преси. Той е подходящ за ежедневно ползване у дома или в залата. Лесен, лек и подвижен, сгъващ се и практичен.

Той за секунди се сгъва и събира, така че не заема място. Щом приключите тренировка, само махате държача и го прибирате Материалът на направата му е стомана, което е задължително за сигурността и стабилността. Използван е PVC и пяна. Така че Вие тренирате с удобство. Възглавниците са меки, не се плъзгат и не създават опасност от нараняване.

Можете да регулирате позицията на наклон ръчно и така при смяна на ъгъла, променяте и натоварването. Въпреки че уредът за коремни преси Orion Energy D1 е на външен вид класическа лежанка, с него можете да изпълнявате и други упражнения, включително такива с натоварване в областта на гърдите и гърба в комбинация с гири или дъмбели. Практичен уред, който е в отлично съотношение цена и качество.

5. Уред за фитнес Yavis Trade-колело за коремни преси

колело за коремни преси

Виж цената за днес

Това не е типичният уред, но пък напоследък набира все повече популярност и става задължителен при тренировка на коремните мускулите. Представлява колело с дръжки. Натоварването идва от неговото търкаляне напред и връщане до начална позиция.

Това, което го отличава от останалите колела е, че е по-широко, около 17 см. Дизайнът е такъв, че при търкалянето движението е равномерно и предпазва от плъзгане, има гумено покритие и защита от износване. За предпочитане е при използването му да вземете и килим или постелка за йога. Така движението е плавно и равномерно, каквото е и натоварването в областта на корема.

Предимството на този уред е, че за минути се разглобява на лост и две колела. Не заема никакво място и независимо къде се намирате и отивате, можете да го вземете с Вас. Едновременно с това има система за автоматично връщане и безшумен двигател, а дръжките са ергономични. Максимално допустимото тегло на трениращия не трябва да надвишава 136 кг.

6. Колела за коремни преси с ластици MAXIMA

Колела за коремни преси с ластици MAXIMA

Виж цената за днес

Това е един от най-иновативните уреди, защото комбинира движението напред като разгъване и свиване с колелото, и то в съчетание с ластици, за да се създаде допълнителна трудност и натоварване.

Не безизвестен факт е, че тренировката с ластици, дори да нямат голямо съпротивление, предизвикват повече мускулите, а това води до тяхното свива и оформяне. Така че представете си 2 в 1 уред, който да предизвика коремните мускули, да ги извади от зоната на комфорта, а след това отново затрудни заради принципът на действие и противодействие на ластика.

Материалът, от който е направен уредът, е PVC. Това го прави лек и лесно преносим, но все пак имайте предвид, че не е толкова стабилен като тези, чиито рамки са метални. Има голяма вероятност при изпълнение на упражнението, да поднесе, затова е желателно да използвате удобна основа. Най-подходяща е постелка за йога.

Бонусът при този тип уред е, че тук колелата са две, така че двойно по-голяма трудност и напрежение за коремните мускули, а допълнително и ластиците. С него упражнявате горните, долните и страничните коремни мускули, а също така и бицепс и трицепс. И тежи само 1 кг, така че може да е с Вас навсякъде, където пожелаете.

7. AB Roller Relaxdays уред за коремни преси

 

AB Roller Relaxdays

Виж цената за днес

Това е стандартен уред за коремни преси, който да оформите горните и долните коремни мускули. Той тежи само 3 кг, така че е лек и може да се носи без проблем. Няма максимално тегло на трениращия, а и не заема много място. Уредът е с размери  66 дължина x 70 ширина x 70 височина cm.

Рамката му е от метал, което го прави удобен, устойчив и стабилен, а дръжките и възглавницата на врата са от пяна, за да може да се чувствате комфортно, докато тренирате. Този уред е за домашна употреба. Във фитнес залите може да намерите уред, който действа на този принцип, но е цяла машина.

Нека минем и към причините, заради които това е Вашия уред. Той има възглавница от пяна. Тя се на линията на врата. Така предпазва гърба и гръбначния стълб, като създава стабилност. Едновременно и заради състава си, тя не е плъзга.

Уредът AB Roller Relaxdays е ергономичен, защото поставяйки опора на гърба, Вие изпълнявате упражнението правилно с правилно движение и амплитуда. Така се минимизира рискът от нараняване.

Допълнителен бонус е леснотата на промяна на натоварването. Само с едно движение. А махнете ли възглавницата за опора, можете да сгънете уреда и да спестите място.

Най-Добрите Гребни ТренажориНай-Добрите Бягащи Пътеки | Най-Добрите Велоергометри | Най-Добрите Степери

Какво е важно да знаете при избор на уред за коремни преси?

Най-важното, когато избирате един уред за тренировка, е да знаете какво искате да постигнете с него и какви са възможностите на уреда. Защото ако искате да правите само стандартни коремни преси, без да има допълнително натоварване и напрежение, изберете постелка за йога и изпълнявайте. Ако искате да предизвикате себе си, то може да заложите на лежанка. И обратното, някой от другите уреди, които дават възможност да се тренира повече от една част от тялото.

Материалът, от който е направен е от важно значение за стабилността и устойчивостта на уреда. Ако искате статичен и здрав уред, който да ползвате у дома, нека е метал. Ако пък искате да го пренасяте лесно и безпроблемно навсякъде с Вас, PVC е добър вариант.
Когато избирате уред за коремни преси, проверете дали натоварва горни, долни и странични коремни мускули, както и дали предлага различни степени на натоварване.
Когато пространството, в което трябва да поставите уреда, е ограничено, то трябва да проверите дали уреда успява да се сгъне до по-компактни размери или заема място.

Често задавани въпроси

Със закупуването на такъв уред, може ли за кратко време да се постигне плосък корем?

Изчистването на подкожните мазнини и най-вече тези в областта на корема е нужно време и постоянство. Колкото и добър да е един уред и да усещате напрежение, се изисква и правилно хранене и разходки. Винаги добър вариант е да потичате в парка, да хапнете не замразена пица и след това да извадите уреда и да се поизпотите.

Откъде да закупя уреда за коремни преси?

Изборът е изцяло Ваш. В големите ни градове има големи спортни магазини и там можете да получите съдействие, ако не знаете какво точно търсите или просто да прегледате на живо уреда. Другият вариант е да поръчате онлайн. Доставката за такъв тип уреди е най-често безплатна.

Какъв е гаранционният срок на уред за коремни преси?

Гаранцията е стандартна и тя е 2 години, но това не важи ако неправилно използвате уреда или се грижите за него. Затова е добре първо, преди да тръгнете да сглобявате, прочетете инструкциите в книжката към него.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo