Най-Добрите Степери за 2024

След тежкия и натоварен ден, разбира се, кой ли не обича да седне на дивана и да гледа любим филм или предаване. Но когато работата Ви е свързана с изцяло стоене пред компютъра часове наред, то и най-удобният офис стол, става некомфортен. Затова свърши ли работният ден, повечето хора искат да се раздвижат било то в парка, на път за вкъщи или пък да потренират.

Фитнес залите обаче обикновено след 18 часа са претъпкани и затова се търсят алтернативи.Един такъв незаменим помощник е степерът. Много удобен уред, който не заема място. Разбира се, ако искате бързо влизане във форма, най-предпочитани са бягащите пътеки, но те пък изискват доста повече място, така че винаги може да заложите на не по-малко ефективния степер, в съчетание с ластици, гири и колело за коремни преси и други.

Най-добрите степери

1. Степер Zipro Roam

Степер Zipro Roam

Виж цената за днес

Това е малък, практичен и много удобен уред. За да може максимално добре да тренирате, има множество функции и опции за натоварване и не заема много място. Висок е само 40 см, дължината му е 35 см, а ширината е 23,5 см.

Уредът е от пластмаса, но това не трябва да Ви притеснява. Той е достатъчно сигурен и стабилен. И най-хубавото е, че лесно се почиства, без да губи от цвета на дизайна си. Нужни са само мокра кърпа или парцал.

Степерът е 2 в 1: прав и усукващ. Това означава, че имитира изкачване на стълби, пързаляне или каране на ролери и търкаляне. Така натоварвате краката, прасците, бедрата и седалището. Така че само 15 минути на ден и вече сте направили така желаната тренировка и приятно потене. И то докато си пускате любимата музика у дома, а защо не и някое видео или сериал, за който никога от умора не Ви остава време.

Благодарение на функциите си спомага за отслабване не само в областта на краката, но и проблемни зони като корем, ханш и талия, така притесняващи дамите.

Но това не е всичко. В страни от него има въжета, така че ако ги използвате, може да тренирате и ръцете, гърдите и гърба. Това го прави универсален и мултифункционален уред, а е толкова малък и компактен. Само за 30-40 минути и сте изгорили до 600 калории. Много хора казват, че тренирането в домашни условия я скучно и губят мотивация, но пък с този степер може да изпробвате различни тренировки, дори да комбинирате и експериментирате. Накрая резултатът със сигурност е, че ще се усещане не изморени, а заредени с енергия и тонизирани.

Степер Zipro Roam има вграден компютър и така може да следите на екрана колко време тренирате, изгорените калории, брой стъпки и стъпки в минута. Включена е функцията за сканиране, така че пускате да действа, а след 4 минути и проследяване на показателите, уредът ги изключва, а Вие не трябва да се навеждате. Това е огромно предимство, защото няма да прекъсвате тренировката си.

Уредът има два хидравлични цилиндъра. Така може да превключите от режим прав в усукващ като използвате специалния лост между педалите. Подходящ е за използване от начинаещи, средно напреднали и напреднали.

2. Степер Kondition SS 058

 

Степер Kondition SS 058

Виж цената за днес

Степерът Kondition се различава от първия модел по това, че до голяма степен по визия и начин на задвижване наподобява кростренажор. Той има стъпки, сякаш е степер,но и дръжки, които могат да се движат за допълнително натоварване, сякаш е кростренажор. Дори може да се определи като една модернизирана версия на степера.

Моделът е със стилен черен и бял цвят и изчистен дизайн. Подходящ е за употреба и в домашни условия, и във фитнес залите. Въпреки че е доста по-масивен като конструкция, уредът не е тежък- 13 кг и половина.

Иновациите при него са удобните педали, които са така създадени, че намаляват възможността за плъзгане. Дръжките отстрани на уреда създават достатъчно напрежение и осигуряват допълнителна тренировка за ръцете и ако мислите, че това е всичко: Грешите. Към него има и въжета, за да може да направите перфектната тренировка и да поизпотите почти всяка част от тялото си. За да следите постигнатото, има цифров дисплей. Той ще покаже колко време сте тренирали и изгорените калории.

Уредът може да се полза и от начинаещи, и от напреднали. Най-важното е движението да е неизменна част от живота ни. Максимално допустимото тегло е 100 кг. Режимът на тренировка е twist. Точно по този начин се осигурява ефективна тренировка и отслабване в областта на корема, талията и бедрата. Винаги, независимо от вида на уреда, загрявайте преди това!!!

3. Степер с компютър Tunturi

Степер с компютър Tunturi

Виж цената за днес

Третият модел, който се определя като един от най-добрите на база цена и качество, е степер Tunturi. Той е с размери дължина 41 см, на ширина 31 см и височина 15,5 см. Удобен е и практичен, подходящ е за идеалната тренировка в домашни условия. Можете да го сложите в хола и да слушате музика или гледате любим сериал, а в същото време да се движите. Не заема място, лесно се мести.

Материалът, от който е изработен, е метал. Точно заради тази му рамка е стабилен, издръжлив и не позволява да се плъзга на пода. Но въпреки това винаги поставяйте подложка под уреда, за да има съпротивление. Една йога постелка би свършила чудесна работа, а и повечето са с пяна и независимо от тежестта на уреда, няма да се деформират, а лесно се връщат в първоначална форма. Едновременно с това се почистват само с влажна кърпа и вода.

Степерът с компютър Tunturi е предназначен за начинаещи, средно напреднали и напреднали. Така че единствено остава да изберете Вашия модел. Той е аеробичен. Този тип уреди и упражнения засилват метаболизма, увеличават потенето, а оттам и спомагат за сваляне на излишните килограми. Степерът има компютър и показва броят крачки, които се изминали, така че можете да следите дали сте достигнали до желаните километри или да продължавате с движението.

4. Степер с ластици Malatec Twist

Степер с ластици Malatec Twist

Виж цената за днес

Стигаме до степер номер 4. Той е мултифункционален, със стилен дизайн и визия. Материалът, от който е изработен е метал, което го прави стабилен и устойчив, в комбинация с издръжливостта му и продължителността на живота му. Компактен е и лесно може да му се намери място навсякъде у дома. Размерите му са 40 см дължина, 37 см ширина, а теглото му е 6,5 кг.

Може да се използва от съвсем начинаещи, средно напреднали, напреднали и експерти. Повърхността на степера е такава, че се създава съпротивление и противоплъзгаща. Това създава удобство и комфорт по време на тренировка. Предназначен е за използване в домашни условия, но пък е толкова удобен е малък, че можете да го занесете дори в офиса и по време на почивките, да се движите и така да се разнообразявате от задачите.

Степерът с ластици Malatec Twist е тип аеробичен и спомага за увеличаване на метаболизма и топене на излишните мазнини, но и към него има бонус въжета: това създава допълнително съпротивление и натоварване в мускулите. Точно тези му функции го правят функционален: правите кардио, тренирате гърдите и гърба. Снабден е с LED дисплей, който показва време, в което тренирате, както и изгорени калории. Само с един бутон се изключва и включва, а и не му е нужно, за да работи ток, а напротив- 2 батерии 2 АА са напълно достатъчни. Максималното допустимо тегло на трениращия е до 120 кг.

5. Степър HMS S3092

Степър HMS S3092

Виж цената за днес

Това е стандартен и типичен модел степер. С цветен дизайн в бяло и жълто. Компактен е и това го прави подходящ у дома и в офиса. Не заема място, но пък спомага за Вашето раздвижване. Размерите му са 43 см дължина, 32 см ширина и тегло 7,3 кг.

С него може да се тонизирате, да се поизпотите и стегнете мускулите си. Към него има в страни вградени въжета. Доказано е, че тренировките, в които са включени въжета или ластици, създават по-голямо напрежение за мускулите, защото отправят предизвикателство за тях. Резултатът е по-стегнати и добре оформени мускули.

За да следите изгорени калории и изминалото време, има LED дисплей, а също и допълнителна функция за сканиране. Максималното допустимо тегло на трениращия е до 100 кг. Практичен и добър избор, в отлично съотношение цена и качество.

6. Фитнес степенка Big Sportmann

Фитнес степенка Big Sportmann

Виж цената за днес

Вече сме на последния модел, но и най-различен от всички останали. Той се различава от тях не само по визия, но и по функции. Той наподобява степер, но всъщност е йога блок или степенка. Именно заради това и функциите му се различават от останалите, посочени по-горе модели. Уредът е компактен и не заема място у дома. Можете да го сложите в гардероба и извадите за тренировка или пък дори под холната масичка. Размерите му са 90 см дължина,32 см ширина и тегло 5 кг.

Той, за разлика от останалите степери, не имитира изкачване по стълбите, а е тип блокче, стабилно на земята, на което да повдигате единия или другия крак, или двата едновременно. Фитнес степенката Big Sportmann има три нива на трудност, които започват от височина 15 см, следва 21 и най-трудното 27 см. Той стои стабилно на земята и не се плъзга, но въпреки това желателно е да поставите килим или постелка за йога, за да увеличите сцеплението с пода. Така се създава по-голяма стабилност по време на трениране.

С тази фитнес степенка може изградите мускулатура, но и да стопите излишни мазнини. А защо не и да танцувате, включително и зумба. Фунционален уред, защото допуска максимално тегло на трениращия до 300 кг.

7. Степер с дръжки HMS S3085

 

Степер с дръжки HMS S3085

Виж цената за днес

И стигаме до един иновативен модел, с още по-иновативен и свеж дизайн. Перфектното съчетание между бялото и розовото, приятно за очите и полезно за тялото. Подходящ е за използване у дома, но и във фитнес залите. Той е с размери 40 см дължина, 46 см ширина и 10 кг тегло.

Това, което го прави мултифункционален е, че освен изпълнението на аеробни движения, тип изкачване на стълби, може да използвате включените в страни ластици или дръжките. Така че с един уред може да натоварите бедра, прасци, ханш, бедра, гърди и гръб и всеки ден да се наблегне на различна мускулна група.

Подходящ е за напреднали, средно напреднали, начинаещи и експерти. Има дисплей, който показва брой на изгорените калории, изминато време и изминати крачки. Включва се лесно само с един бутон и изключва. Максимално допустимото тегло на трениращия не трябва да надвишава 100 кг.

Най-Добрите Гребни Тренажори | Най-Добрите Уреди за Коремни Преси | Най-Добрите Бягащи Пътеки | Най-Добрите Велоергометри |

Какво е важно да знаете при избор на фитнес степер?

Степерите са добри заместители на пътеките и кростренажорите, но все пак имайте предвид, че функциите и възможностите им са по-ограничени, затова ако искате да закупите степер, запознайте се какво може уреда и какво ще постигнете с него. Материалът, от който е изработен уреда е желателно да бъде метал, за да е стабилен и осигури сигурност по време на тренировката.

Проверете какво е теглото му, за да знаете дали лесно може да го местите от едно в друго помещение. Препоръчително е да има към него и ластици, за да се увеличи трудността при изпълнение Проверете максималното тегло на трениращия да не е по-малко от 100 кг Желателно е да има дисплей, на който да следите изминато разстояние, изброени калории и време на тренировката.

Често задавани въпроси

Откъде е най-добре да закупя уреда?

Винаги, когато закупувате уред е добре да посетите специализирани магазини и да се консултирате със специалисти, за да знаете какви възможности и функции предлага уреда. Но ако сте наясно точно кой да поръчате, може да го направите у дома, само на един клик разстояние и то без да се налага да висите по опашки по магазините.

Какви са степените му на трудност и какъв е принципът за действие и работа?

Принципът на действие на повечето степери е механично. Вие сякаш ходите по стъпките и създавате движение. Това е допълнителен плюс, защото натоварвате краката и седалището повече. Относно степените на трудност, те зависят от вида, типа и модела. Ако заложите на уред тип аеробни движения- наблягате на кардиото, ако е с ластици или дръжки- може да упражнявате и други зони. Ако е типична степенка, то всяка една тренировка за дупе, крака, прасци може да бъде изпълнена на нея като увеличаване на степента на трудност.

Степер или фитнес степенка да избера?

Какъв уред да изберете и коя марка, зависи изцяло от това какво целите Вие. Мултифунционална степенка с дръжки и ластици или степенка тип йога блокче, която да внесе разнообразие на тренировката Ви.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo