Най-Добрите Гребни Тренажори за 2024

Не е необходимо да посещавате фитнес клуб, за да изглеждате атлетично и да сте здрави. Можете да си купите най-добрата машина за гребане у дома и сами да укрепите почти всички мускули на тялото – ръцете, гърдите, гърба, корема, бедрата и дори краката.

Гребането е ефективен комплекс от упражнения, които тренират основните мускулни групи на горната и долната част на тялото. Това е и чудесен начин за кардио упражнения, които са полезни за сърдечносъдовата система. Не всеки може да се занимава с този спорт във водата. Ето защо са разработени специални гребни машини, които позволяват да се правят този вид упражнения у дома.

Все повече хора предпочитат здравословния начин на живот – отказват се от различни вредни навици, записват се във фитнес зала, започват да ходят пеша и да се движат повече. За съжаление, при бързия темп на съвременния живот не винаги е възможно да се намери необходимото време за пълноценни упражнения във фитнес зала. Създателите на фитнес уреди са отговорили на нуждите на клиентите и са създали много машини, които заемат минимално пространство, така че могат да бъдат инсталирани дори у дома.

Това е устройство, имитиращо гребане с лодка. Той успешно съчетава силови и кардио упражнения. С тази машина можете бързо и ефективно да тренирате мускулите си, като започнете от горната част на раменния пояс и стигнете до коремните мускули. Калориите се изгарят доста активно. В пазара се предлага широка гама от тези машини и е лесно да се объркате кое от тях да изберете. За да не ви се случи това, решихме да съставим класация на най-добрите гребни тренажори за тази година.

Най-добрите гребни тренажори

1. Гребен тренажор Hammer Water Stream

Гребен тренажор Hammer Water Stream

Виж цената за днес

Гребният тренажор HAMMER WATER STREAM се характеризира с плавни движения, които симулират равномерно гребане. Гребният тренажор има тренировъчен компютър с голям дисплей, благодарение на който можете да контролирате тренировката си във всяка позиция. В допълнение към важната информация за тренировката се вижда и сърдечният ви ритъм. Измерването му е лесно благодарение на интегрирания телеметричен колан.

Благодарение на практичните транспортни колела устройството може лесно да се премества. Тренажорът реалистично симулира движенията при гребане, а звукът на бълбукаща вода „пренася сетивата ви до най-близкия воден басейн“.

Гребането е една от най-ефективните тренировки, при която тренирате цялото си тяло, изгаряте много калории и подобрявате издръжливостта и цялостната си физическа форма. При всяка тренировка едновременно се работи за горната и долната част на тялото, а също така се прави и силова тренировка, за да се тонизирате.

18-те различни тренировъчни програми осигуряват разнообразие в тренировката. В състезателната програма например можете да се състезавате с компютъра. Това ви мотивира и ви помага да подобрите резултатите си от една тренировка в друга.

С компактните си размери от само 2,05 x 0,52 метра гребната машина HAMMER Water Stream спестява място въпреки дължината на рамката си от 1,95 метра. Вградените висококачествени транспортни ролки позволяват гребната машина да се навие в ъгъла и да се съхранява вертикално за удобно съхранение. Системата за съпротивление на водата работи без захранване, така че можете да тренирате удобно във всекидневната или спалнята.

2. Гребен тренажор Dash, iConsole

 

Гребен тренажор Dash

Виж цената за днес

Тренировките с него са лесни и безопасни. Едно от най-големите предимства е, че развива много мускули – противно на общоприетото схващане, не само ръцете и раменете, но и корема, гърба, бедрата и краката. Гребната машина Zipro е уред, с който можете бързо да подобрите или развиете издръжливост и фитнес, както и ефективно да изгорите калории и да се отървете от излишните килограми.

Гребната машина Zipro е отличен избор за редовни упражнения в уюта на дома ви за хора от всички възрасти и нива на физическа подготовка. Той не натоварва толкова много ставите и затова не е толкова опасен, колкото бягащата пътека или велосипедът.

Гребната машина Zipro Dash използва магнитно-въздушна спирачна система, която работи гладко, надеждно и без да се срива. Регулирането на натоварването в диапазон от 8 нива ви позволява да го адаптирате към индивидуалните си нужди.

Силната страна на устройството е компютърът, който е съвместим с мобилното приложение iConsole +. Благодарение на това гребният компютър може да се управлява безжично от смартфон или таблет чрез Bluetooth. Конзолата iConsole + ви позволява да използвате и приложението Kinomap. Двата режима – Ръчен и Състезателен, както и 15-те състезателни режима с компютъра, предотвратяват монотонността в тренировките и ви помагат да постигнете заложените цели.

Компютърът записва данните от обучението и ги показва на LCD екрана. Той измерва, наред с други неща, времето, броя на ударите, изгорените калории и сърдечния ритъм при включен обхват на телеметрията на Polar.

3. Гребен тренажор Hammer Power Pro

Гребен тренажор Hammer Power Pro

Виж цената за днес

HAMMER Power Rower Pro е идеалната гребна машина за тренировки у дома. Power Rower Pro е конструиран с помощта на най-съвременни технологии и висококачествени материали, което гарантира абсолютна надеждност. С тегло от около 110 кг, Power Rower Pro е стабилна и ефективна машина.

Гребането се счита за тренировка за цялото тяло, подходяща за всички възрасти: на машината можете да използвате за тренировка на ръцете, горната част на торса и корема. Гребането натоварва и краката, което укрепва почти всички мускули на краката. Гребането е едновременно тренировка за укрепване на мускулите и кардио тренировка. Здравата конструкция на Power Rower Pro ви позволява да гребете особено силно, което го прави идеален за популярните днес високоинтензивни тренировки.

С 8 ръчно регулируеми нива на съпротивление можете да настроите съпротивлението по най-добрия за вас начин. Фитнес оборудването е идеално както за начинаещи, така и за професионални спортисти. След като приключите с тренировката, можете да сгънете и поставите Power Rower Pro в изправено положение за няколко секунди. Това означава, че заема минимално пространство и може да се използва удобно и в по-малки помещения.

Освен това са ви необходими само няколко секунди, за да я върнете във форма за следващата тренировка. Компютърът за обучение е оборудван с колелца, които го правят бърз и лесен за транспортиране. Тренировъчният компютър HAMMER Power Rower Pro ви информира за времето, ударите, разстоянието и калориите. За по-голямо удобство LCD дисплеят на компютъра може да се накланя под предпочитан от вас ъгъл.

4. Гребен тренажор Hammer Cobra XTR Plus II

Гребен тренажор Hammer Cobra XTR Plus II

Виж цената за днес

Сега можете да пренесете популярния воден спорт в апартамента си с гребната машина COBRA XTR II Plus и да се възползвате от предимствата на гребането от комфорта на собствения си дом. Омекотената Ergo седалка на COBRA XTR II Plus се плъзга плавно и равномерно по първокласната алуминиева релса.

Дори дългите тренировки са особено удобни благодарение на ергономичната подложка на седалката. Тялото ви се подобрява с всяка тренировка и ще се изненадате от положителните промени в мускулите. При гребането краката и горната част на тялото се натоварват едновременно. Ефективно повишавате физическата си форма и издръжливост. Ергономичната дръжка на Hammer Cobra XTR Plus II осигурява здравословна стойка и спокойна позиция на ръцете и дланите.

Удобната седалка с подложка от пяна осигурява комфортна тренировка, дори и по време на дълги гребни сесии. Всяко стъпало има ремъци, които поддържат краката ви на място при всяко гребане. Оразмерените противоплъзгащи се протектори са прикрепени на 16 см от бедрата, за да не се натоварват бедрата ви дори по време на дълги тренировки.

COBRA XTR II Plus има тънък, лесен за използване компютър, който ви помага да се подобрявате непрекъснато. На ясния LCD дисплей можете да видите различни данни за обучението. Дисплеят показва времето за тренировка, всички тренировки за единица тренировка, тренировъчното разстояние, разхода на калории, нивото на трудност и сърдечния ритъм. Можете да увеличавате мотивацията си с 10 тренировъчни програми, като Fatburn и Cardio, или 4 кардио програми и 5 персонализирани потребителски програми. Можете да регулирате височината на компютъра. Той може да се накланя напред и назад.

5. Гребен тренажор Hammer Pro Force

Гребен тренажор Hammer Pro Force

Виж цената за днес

Гребната машина Hammer Pro Force е ефективен домашен спътник по пътя към стройното тяло. Гребането активно натоварва всички основни мускулни групи и изгаря калории по-бързо от колоезденето или бягането. Професионалната височина на седалката от 35 см и сачмените лагери в основата ѝ осигуряват идеално движение по алуминиевата релса. Регулируемите ремъци за краката осигуряват сигурен захват.

Тренировъчната конзола е лесна за управление и разполага с подходящи програми за разнообразни тренировки и показва основните параметри на тренировката. Гребната машина Hammer Pro Force има система за съпротивление с постоянни магнити, която осигурява тиха и гладка работа в равнинна среда. Това ви позволява да тренирате, когато пожелаете, без да пречите на съседите.За да спестите място в апартамента си, просто поставете гребната машина вертикално.

Това се улеснява от иновативния механизъм за сгъване, който ви позволява да приберете гребната машина за няколко секунди. Hammer Pro Force се вписва във всяка стая благодарение на модерния си и много елегантен дизайн. Големият, висококонтрастен и осветен LCD дисплей е подходящ за хора със слабо зрение.

Ъгълът му може да се регулира напълно, така че винаги можете да наблюдавате представянето си дори при различни условия на осветление и ъгъл на гледане. 14 автоматични програми за гребане са в основата на модерния тренировъчен компютър на гребния тренажор HAMMER Pro Force Гребният тренажор има функция за запаметяване на 4 индивидуални потребители и може да се използва от няколко души, тъй като всеки може да избере своя лична програма.

6. Гребен тренажор Yesoul R30

Гребен тренажор Yesoul R30

Виж цената за днес

Той е проектиран да съответства на мускулатурата на всеки трениращ и предпазва стъпалата по време на тренировка. Хоризонталното движение по време на тренировка, докато устройството е фиксирано, няма да усещате натиска в коленете, а също така това ще допринесе за защита както на коленете, така и на стъпалата.

Системата за натоварване в представения модел е на водна основа, а типът на сцепление е централен. Внимателно подбрани дървета от Нова Зеландия, съчетани с цвят, който опазва околната среда, правят устройството по-издръжливо, без да се отклонява от естествената красота и миризма на дървото, от което е направено. Благодарение на дървената си рамка, той изглежда много хармонично на закрито.

Можете да почувствате истинската сила на водата с помощта на метален маховик, който позволява спокойна и безшумна тренировка. С помощта на 8 колела седалката е проектирана да се движи по двойни релси. Когато се използва, седалката се движи безшумно по монтираните релси. За да се запази функционалността и външния вид на устройството като ново, от време на време трябва да се прилага обработка срещу ръжда.

Чрез лесно и бързо разглобяване на устройството, потребителя може да спести място в дома си, когато не го използва. Когато е сгънат, заема пространството на един стол, така че съхранението му е лесно и не заема голямо място.

7. Гребен тренажор TUNTURI StarFit R100

 

Гребен тренажор TUNTURI StarFit R100

Виж цената за днес

Марката Tunturi има над 40-годишна традиция и основава продуктите си на естествената ергономичност на движението, модерния дизайн и качествената механика. Днес марката Tunturi разпространява стоки в 60 страни по света и е един от най-популярните производители на фитнес уреди.

Гребната машина Tunturi StarFit R100 тази машина е добър помощник, независимо дали искате да изгорите мазнините или просто да поддържате добра форма.Магнитната спирачка, балансираният тежък маховик с тегло 6 kg и здравата конструкция на рамата с лагери, гарантират дълъг експлоатационен живот на машината дори при редовна употреба. Регулирането на съпротивлението в 24 степени (20 – 300 W при 10 W) е достатъчно както за начинаещи, така и за напреднали потребители.

Правилното движение по време на гребане се осигурява от ергономично оформеното седло и неплъзгащите се крака с регулируеми ремъци. Tunturi StarFit R100 включва компютър с поставка за таблет, транспортни колела, изравнители на неравностите и поставка за бутилка. Компютърът Tunturi StarFit R100 е оборудван с ясен LCD дисплей (80 x 42 mm), който показва стойности като време, скорост, мощност, изгорени калории, брой удари в минута, сърдечен ритъм.

Менюто на програмата е богато. Разполага с общо 32 програми, включително 20 предварително зададени програми, HRC програми, режим на възстановяване. За да се спести повече място, греблото може да се сгъва. Общите размери след сгъване са 103 x 52 x 130 cm. Работата с машината е много лесна и всеки може да се справи с нея благодарение на транспортните колела. Максималната стабилност по време на обучението се осигурява от изравнителите на неравностите.

Най-Добрите Степери | Най-Добрите Уреди за Коремни Преси | Най-Добрите Бягащи Пътеки | Най-Добрите Велоергометри |

Какво е важно да знаете при избор на гребен тренажор?

Фитнес уредите са скъпи, затова трябва да ги избирате внимателно. Като начало определете определен бюджет, над който не искате да харчите – така ще се предпазите от изкушението да надплатите.

Ако познавате фитнес инструктори или приятели, които вече са си купили тренажор за вкъщи, потърсете техния съвет. Попитайте ги кои модели харесват лично те и защо. Помолете ги да споделят своя опит в обучението.

Производител 

Популярните марки дават по-голяма гаранция за качеството и безопасността на своите продукти, но са по-скъпи;

Функционалност

Преценете сами какъв тип обучение ще провеждате и изберете модел с необходимата функционалност. Не купувайте скъпи модели за професионалисти, ако не възнамерявате да тренирате сериозно.

Система за натоварване 

Централното натоварване е най-удобен за домашна употреба и за начинаещи.

Размер 

Обемистите модели са предназначени за фитнес клубове и може да не се поберат в дома ви.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo