Най-Добрите Бягащи Пътеки за 2024

Последните една-две години бяха предимно изпълнени с по-кратки и по-продължителни ограничителни периоди, в които повечето от нас загубиха жизнения си тонус и активността в движенията си. Други пък преминаха на работа в home-office атмосфера и от активен, начинът им на живот стана пасивен и застоял, редом с всички останали негативни последици за здравословното състояние, като натрупване на излишни килограми, повишаване на среса, хронична умора, повишаване на риска от сърдечно съдови заболявания и т.н. Тенденциите не показват промяна в положението, затова решихме да Ви запознаем по-обстойно с един изключително удобен начин за раздвижване, чрез който не само ще възвърнете активния тонус на мускулатурата си, но и старите си килограми и то изцяло у дома.

Светът на домашните фитнес уреди Ви предоставя възможността да се сдобиете с уред за бягане, като алтернатива на тренировките във фитнеса или сутрешното тичане. Бягащите пътеки можете да използвате без значение какво е времето навън. С тях можете да поддържате формите на тялото си, чрез добри нива на жизненост и енергичност, без да се притеснявате, че фитнесът е затворен или времето навън е студено.

Подбрахме кратък списък с най-добрите бягащи пътеки, готови да станат част от Вашето ежедневие и да Ви помогнат да преминавате през него с повече енергия, по-слаби и по-здрави.

Най-добрите бягащи пътеки

1. Бягаща пътека Kondition HMG-1800

Kondition HMG-1800

Виж цената за днес

Движението е здраве, а бягащата пътека Kondition HMG-1800 е идеална за покриване на Вашите нужди от движение и здравословен начин на живот.

Уредът е магнитен тип и е подходящ за начинаещи и средно напреднали. С него лесно можете да проведете Вашата ежедневна фитнес тренировка с кардио бягане преди това. По време на бягането, вграден компютър за тренировки, намиращ се пред Вас, ще следи и ще Ви показва изминалото време от началото на Вашето бягане, скоростта с която се движите, разстоянието което условно сте изминали, както и Вашия пулс и изгорени калории. Вградени датчици на дръжките на уреда, засичат ритъма на сърцето Ви и отброяват прецизно неговия пулс, с което Ви помагат да следите натовареността на организма си, особено при по-тежките и продължителни тренировки.

Наклонът на уреда се регулира ръчно, като можете да избирате между три различни степени на положение на равнината.

Kondition HMG-1800 притежава стилен дизайн в черно и сиво, и компактни външни размери: дължина – 135см, широчина – 67см и височина – 124см. Дължината на повърхността за бягане на модела е 110см, с удобна широчина от 33см.

2. Смарт бягаща пътека Xiaomi Ovicx Q2S

 

Xiaomi Ovicx Q2S

Виж цената за днес

Xiaomi Ovicx Q2S е една от най-добрите електрически бягащи пътеки, подходящи за оборудване дори на професионален фитнес център. С нея ще получите високи професионални резултати. Освен всичко това, уредът се предлага в практичен и удобен пакет, като може да се свива и лесно да се прибира. Дори да нямате достатъчно свободно място в дома си, за да държите уреда постоянно статично разпънат, ще можете да го сгънете и приберете до гардероба или под леглото. Уредът притежава удобни колелца, за лесно преместване и прибиране.

Xiaomi Ovicx Q2S е подходяща за начинаещи, напреднали и експерти в кардио тренировките. С тази бягаща пътека можете да осъществите както леки и умерени тренировки за раздвижване, така и интензивни, силно динамични и продължителни тренировъчни режими.

Предимството, което предлага тази бягаща машина е разширената й гама от 100 различни тренировъчни режима. Можете да избирате сред наистина огромно разнообразие от модели и стилове на бягане, чрез които да тренирате различни мускулни групи от тялото Ви и да направлявате различни типове натоварване на мускулите. Не се примирявайте с еднообразието. Кажете на пътеката, че днес не се нуждаете от високо натоварване и я настройте на някоя от по-леките и режими за бягане. Пътеката ще отговори на нуждите Ви, ако имате нужда и от тренировки в съвсем другата крайност – бързо тичане, високо темпо и дълга продължителност.

Пътеката можете да свържете с Вашия смартфон и да следите показателите си на неговия екран, вместо на вградения компютърен панел на пътеката.

Разгъната пътеката е с размери: дължина – 147см, широчина – 65см и височина – 114см. Размери в сгънато положение: дължина – 147см, широчина – 65см и височина – 21см.

3. Бягаща пътека Kondition HM-3800

Kondition HM-3800

Виж цената за днес

Kondition HM-3800 е електрическа бягаща пътека, подходяща за всички спортуващи, без значение дали са начинаещи или средно напреднали в упражненията. С помощта на Kondition HM-3800 можете да пресъздадете фитнес обстановка изцяло в дома, в хола, спалнята или там, където решите, че е най-подходящото място. Единственото, което Ви е нужно, е наблизо да има електрически контакт с който да свържете уреда.

Енергията ще Ви завладее веднага щом се качите на бягащата пътека и щом погледнете в компютърния й панел. От него ще можете да избирате сред 12 различни програми за бягане и тренировъчни режими – от леко кросово бягане, през продължително и по-интензивно тичане, до професионален маратон. Максималната скорост на въртенето на лентата на пътеката е 12км/ч, минималната е 0.8км/ч – или най-просто казано – ще имате възможност да опитате от всичко, от най-лекото, до най-тежкото. Kondition HM-3800 може да регулира и наклона на бягащата си лента чрез бутони на електронния контролен панел.

Компютърът за тренировки ще Ви показва непрестанно достигнатите от Вас резултати, като разстояние, работно време, пулс, изразходвани калории и скорост. Датчиците за измерване на пулса се намират на ръкохватките и е нужно просто да ги докоснете с ръце, за да анализират и да започнат да отброяват ритмите на сърцето Ви. Подобна технология е много полезна при по-интензивните натоварвания и по-продължителните бягания, защото Ви дава ясни показатели за здравословното Ви състояние.

След тренировката си, можете да сгънете бягащата пътека с едно лесно движение и да я приберете в някой шкаф или под леглото. Така уредът няма да пречи или да изземва от свободното пространство в дома Ви.

Размери на Kondition HM-3800 в разпънато състояние: дължина – 158см, широчина – 67см, височина – 130.7см и тегло – 46кг. Широчината на повърхността на бягащата лента е 40см, дължината – 120см.

4. Бягаща пътека Zipro Notus

Zipro Notus

Виж цената за днес

Zipro Notus е представител на висококласните и високотехнологичните електрически бягащи пътеки. Zipro Notus е Вашето практично и надеждно решение в борбата с излишните килограми и безформената талия. Уредът притежава изключително стилен дизайн и изключително мощна система за задвижване и настройка.

Zipro Notus може да се използва от начинаещи, средно напреднали, напреднали и експерти. Няма ограничения във физическата подготовка. Всеки може да стъпи на пътеката и да се наслади на възможностите й. Чрез нея можете да осъществите фитнес кардио бягане за загрявка преди основната тренировка, можете да поддържате динамично и умерено бягане за сваляне на килограми или високо натоварващо тичане, когато сте свикнали с високото натоварване и имате нужда да поддържате често това темпо. От контролния панел можете да избирате из между 12 различни програми за тичане, предлагащи различен стил и различно натоварване. В допълнение можете да регулирате и настроите повърхността за бягане да бъде с наклон, което е изключително подходящо за премахване на целулита от бедрата. Наклонът на пътеката се наглася електронно, отново от контролния панел. Пътеката е снабдена с професионална амортисьорна система, която да поема тласъците по време на бързото и динамично тичане.

Максималната скорост, която може да развие бягащата пътека е 18км/ч, минималната 0.8км/ч. Широк и щедър диапазон от възможности, подходящи за всеки тип телосложение и мускулатура.

На тренировъчния компютър на уреда ще можете да следите разстоянието, изгорените калории, пулса на сърцето Ви, скоростта на бягането Ви и времето от началото на тренировката.

Допълнителните удобства, които Zipro Notus предлага, също не са никак малко. Уредът може да се сгъва, до съвсем малки и компактни размери, които могат да го поберат дори под спалнята Ви. Така пътеката няма да Ви пречи или да изземва от свободното пространство в стаята. А, за по-лесното й прибиране, в задната й част има монтирани сгъваеми колелца, чрез които лесно да я придърпате до желаното от Вас място. Притежава и система за ,,ключ за сигурност’’, за защита от деца и наранявания по невнимание. Уредът разполага и с отделение за USB кабел, чрез който можете да си пускате музика или да зареждате телефона си, както и вграден дифузер, който ще Ви охлажда по време на тренировката. Добра идея е да заредите дифузера с ароматни течности, за които е доказано, че вдишването им прочиства организма и го детоксикира. Има ли друг по-лесен начин за двишване на арома терапията, докато се бяга и дишането е по-учестено? Не само, че ще тренирате бедрата и ханша си, но едновременно с това ще прочистите и дробовете и дихателната си система.

Размери на Zipro Notus в разгънато състояние: дължина – 166см, широчина – 77см, височина – 132см и тегло – 65.8кг. Широчината на лентата за бягане е 48см, дължината – 127см.

5. Бягаща пътека Kondition HT-7700 FIT

Kondition HT-7700 FIT

Виж цената за днес

Готови ли сте да промените начина си на живот? Да бъдете по-силни, по-здрави и определено по-красиви? Бягащата пътека Kondition HT-7700 FIT ще бъде Вашия наставник и помощник в тази промяна!

Уредът се захранва с електричество и е приложим за използване както от съвсем начинаещи, така и от средно напреднали спортисти с вече изграден тренировъчен режим.
Kondition HT-7700 FIT Ви предлага 14 различни фитнес програми и различни режима на тичане. С помощта на програмите ще постигнете желаните резултати, като тях ще можете да следите на контролния монитор пред Вас, който ще отброява времето от началото на тренировката, скоростта с която се движите и условното разстояние което бихте изминали с крачките си. В ръкохватките на уреда има вградени датчици, които отброяват ритъма на сърцето и изгорените калории, щом допрете дланите си до тях. Техните параметри също удобно ще се изписват на дисплея на тренировъчния компютър.

Максималната скорост, с която можете да тичате по пътеката е 16км/ч. Минималната скорост е 1км/ч. Можете да избирате из между 6 различни степени на скорост – от бавно тичане, през умерено, до бързо и интензивно. В допълнение на това можете да регулирате и наклона на бягащата лента, като отново изборът си можете да разпределите сред 6 различни нива на наклон. Задвижването и въртенето на лентата се осъществява посредством мощен двигател от 2.5к.с.

Уредът е с размери: дължина – 179.5см, широчина – 79см и височина – 131см. Широчината на лентата за бягане е 46см, дължината на лентата за бягане е 138см.

6. Бягаща пътека Kondition HM-8900 ULTRA

 

Kondition HM-8900 ULTRA

Виж цената за днес

Денят Ви може да започва с енергизиращо тичане и то без да излизате на вън. Следобедите Ви също могат да бъдат заети от любимите Ви тренировки за поддържане на духа и тялото, с помощта на бягащата пътека Kondition HM-8900 ULTRA предназначена за домашна употреба, но за постигане на професионални резултати!

Kondition HM-8900 ULTRA се захранва и работи чрез ел системата на дома Ви. Може да се използва от начинаещи, които тепърва навлизат във водите на домашните тренировки или от средно напреднали, които искат да поддържат установените резултати във вкъщи.

Уредът Ви предлага 12 различни програми, подходящи за фитнес и кардио бягане. Притежава 15 степени на наклон, регулиращ се от бутона на управляващия панел. Бягането на наклонена повърхност е изключително полезно за бедрата и за премахването на целулита от тях. Чрез наклонената повърхност тренирате много повече мускули от тялото си, стягате и едновременно с това корема си, таза и горната част на бедрата. Максималната скорост, с която можете да бягате по пътеката е 14км/ч, минималната такава е 1км/ч. Задвижването на лентата и поддържането на нейните обороти се осъществява посредством мощен двигател от 2к.с. Ако, поради някаква причина изгубите ритъма или се подхлъзнете, системата ще спре автоматично щом изпуснете аварийния й колан. Този вид защита за аварийно спиране ще Ви предпази от удари и неприятни наранявания.

На предния панел на уреда, ще можете да следите показателите и данните от тренировката си. Щом се качите на уреда и започнете да тичате, пред Вас ще започне да отброява секундарник, който ще Ви информира колко време е отминало от началото на Вашето кардио упражнение. Едновременно с това ще получавате и нагледни данни за скоростта с която се движите и разстоянието, което условно сте изминали. Така всеки път ще придобивате реална преценка за възможностите си. Щом докоснете ръкохватките на уреда, ще активирате вградените сензори, които ще започнат да анализират и отброяват пулса и изразходените калории от организма Ви.

Предимство с Kondition HM-8900 ULTRA е нейния сгъваем механизъм, чрез който лесно можете да прибирате уреда под леглото и да не стои непрекъснато изправен в стаята.

Уредът е с поддържащо тегло от максимално 120кг. Дължина – 165см, широчина – 73.5см и височина – 130см. Площта за бягане на Kondition HM-8900 ULTRA е с широчина – 42см и дължина – 120см.

7. Бягаща пътека Kondition HM-5050TA

Kondition HM-5050TA

Виж цената за днес

Бягащата пътека Kondition HM-5050TA е наистина невероятен продукт, който заслужава да бъде във Вашите ръце, по-точно във Вашите крака, защото може да Ви донесе здраве в атрактивен, компактен и изгоден пакет.

Kondition HM-5050TA е подходящ за провеждане на тренировки от начинаещи, средно напреднали, напреднали и експерти. Функционалността му може да покрие различните потребности и изисквания.

По време на използването на уреда можете да избирате из между 36 различни програми, подходящи за леки кардио упражнения или силно физически и високо натоварени тренировки. По пътеката можете да бягате с максимална скорост от 18км/ч и минимална от 1км/ч. Освен с различни темпове и програми, можете да разнообразявате тичането си чрез електронно регулиращ се наклон, с който ще се отървете още по-лесно от целулита по бедрата и от излишните килограми. Уредът се задвижва от мощен двигател от 2.5к.с.

Дисплеят на уреда отчита разстоянието, изгорените калории, Вашия пулс, скоростта на бягане, изминалото време от началото на тренировката и процентът на телесната мазнина в тялото Ви (Body-fat). Удобни сензори на ръкохватките на уреда ще анализират тези резултати. Мъжете и жените се нуждаят от различни количества мазнини. За мъжа 2–5% мазнини са от съществено значение, 2–24% мазнини се считат за здравословни, а повече от 25% се класифицират като затлъстяване. За една жена 10–13% мазнини са от съществено значение, 10–31% мазнини са здравословни и повече от 32% се класифицират като затлъстяване.
Kondition HM-5050TA е снабден с авариен колан, който се закача за Вас или държите в ръка, и в случай на падане и изпускане на колана, ще се задейства авариен режим и уредът ще спре автоматично, за да предотврати болезнени падания и тежки удари.

Wi-Fi връзка, която можете да използвате за свързване на пътеката с телефона или смарт гривната на ръката Ви, за да следите резултати си чрез тях, вместо да използвате сензорите на ръкохватките. Уредът разполага още и с функциите Srortkeys и Media.

Технически характеристики на Kondition HM-5050TA и размери:
Максимално поддържано тегло – 130кг;
Наклон на бягащата повърхност – 15%;
Цвят – черен;
Повърхност на бягане: широчина – 55см, дължина – 153см;
Размери на уреда в разгънато положение: дължина – 192.6см, широчина – 92.5см, височина – 147.3см и тегло – 104кг.

8. Бягаща пътека Kondition HM-8100

Kondition HM-8100

Виж цената за днес

Следващият уред в списъка ни за най-добрите бягащи пътеки е Kondition HM-8100 с който лесно ще получите професионални и бързи резултати в домашни условия. С Kondition HM-8100 не е нужно да посещавате фитнес центъра или дори да излизате от дома си, за да се чувствате свежи, здрави, раздвижени и изпълнени с енергия. С уреда получавате всичко това!

Kondition HM-8100 може да се използва за фитнес тренировки и кросово бягане от начинаещи и средно напреднали. Уредът предлага 12 различни програми с различно натоварване и различна скорост на тичане, максималната от които е 14км/ч, минималната 1км/ч. Можете да избирате и сами да си съставяте разнообразни режими, благодарение на щедрите възможности на уреда. Задвижването на лентата и на целия механизъм на пътеката се осъществява посредством двигател от 2к.с.

Веднага щом се качите на уреда, пред Вас ще започне да се отброява време, което ще приключи когато спрете уреда. Така ще можете да следите колко време сте отделили за тренировката си. Дисплеят ще отброява и колко разстояние сте изминали чрез тичането си върху пътеката, с каква скорост се движите, както и от колко вредни калории се е отървало тялото Ви по време на упражнението. Щом допрете ръцете си до ръкохватките, чувствителни сензори ще започнат да отброяват пулса Ви, който също ще се показва на дисплея пред Вас. По време на тичането си можете да държите аварийна лента (колан), която ако изпуснете в случай на спъване или падане, ще задейства автоматично спиране на уреда, с което ще избегнете по-сериозни инциденти.

Уредът е сгъваем, с което получавате предимството да не се ограничавате в свободното пространство, особено ако живеете в малък дом. Размерите му в работна позиция са: дължина – 165см, широчина – 73.5см, височина 130см. Уредът може да понесе максимално натоварване от 120кг. Широчината на бягащата лента е 42см, дължината – 120см.

Виж още: Най-Добрите Гребни Тренажори | Най-Добрите Уреди за Коремни Преси | Най-Добрите Велоергометри | Най-Добрите Степери

Какво е важно да знаете при избор на бягаща пътека?

Ако нямате опит или не сте сигурни каква е най-добрата скорост за Вас, вижте данни по-долу:

Скорост от 1 km/h до 3.0 km/h – хора със слаба физика;
Скорост от 3.0 km/h до 4.5 km/h – хора, които не се упражняват често;
Скорост от 4.5 km/h до 6.0 km/h – нормална скорост на ходене;
Скорост от 6.0 km/h до 7.5 km/h – бързо ходене;
Скорост от 7.5 km/h до 9.0 km /h – джогинг;
Скорост от 9.0 km/h до 12.0 km/h – бегач средно ниво;
Скорост от 12.0 km/h до 14.5 km/h – бегач напреднало ниво;
Скорост над 14.5 km/h – отличен бегач.

Дължина на повърхността за бягане

Дължината на платното на пътеката за бягане варира. Тези с по-къси параметри са подходящи за ходене, а тези с по-дълги, са по-добри за бягане.

Широчина на повърхността за бягане

Различните модели предлагат различна широчина на повърхността си за бягане. Спрете се на модела, който пасва по размери на свободното пространство в дома Ви. По-широките пътеки са значително по-удобни и предлагат по-голямо удобство при интензивно и динамично бягане, докато с по-тесните пътеки трябва да се съобразявате с размера им, но пък с това не се изземва голямо пространство от стаята, а и лесно се свиква.

Често задавани въпроси:

Лесен контрол

Контролният панел и неговите бутони за управление трябва да бъдат на удобно място, за да можете с лекота и само с една ръка да избирате скоростта и наклона на пътеката.

Шум по време на работа

Ако живеете сами, най-вероятно шумът по време на работа на бягащата пътека няма да Ви пречи, но ако живеете с други хора, то следва да обърнете внимание на нивата на децибелите с които уредът работи, за да не смущавате никого.

MP3 функция

Някои бягащи пътеки можете да използвате докато слушате музика. Докато машината е включена можете да свържете MP3 устройство или друго аудио устройство. Можете да слушате музика на контролния панел:

– Когато включите SD карта или USB, звукът се възпроизвежда чрез контролния панел;
– Когато свържете устройството към външно MP3 устройство, звукът се възпроизвежда от самото устройство.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo