Най-Добрите Плотове за Вграждане 2024

Електрическите плотове за вграждане се превърнаха в незаменима част от нашите кухни. Тежките метални котлони остават в миналото, отстъпвайки място на своите елегантни, икономични и мощни “колеги”. Лесно е да се объркате, когато купувате най-добрия плот за вграждане, тъй като на пазара има стотици предложения. Затова днес ще ви представим някои от най-добрите плотове за вграждане на пазара .

Най-добрите плотове за вграждане

1. Плот за вграждане Hansa BHC36177

Hansa BHC36177

Виж цената за днес

Вграденият модулен електрически плот Hansa BHC36177 е оборудван с две горелки, които могат да поберат както масивен тиган, така и малка тенджера. Сензорното управление е изключително лесно за използване, а четирисегментният дисплей за остатъчната топлина и автоматиката за кипене спомага за пестене на енергия.

Вграденият таймер за безопасност ви позволява да контролирате процеса на готвене, да зададете необходимото време за всяка зона на готвене, а светлинният индикатор ще ви информира кога фурната е включена.

Стъклокерамичният плот се почиства лесно, дори от лепкави петна и мазнини. Стилният дизайн на Hansa BHC36177 го прави подходящ за всеки интериор.

2. Плот за вграждане Samsung C21RJAN

 

Samsung C21RJAN

Виж цената за днес

Елегантният и изтънчен дизайн на Samsung C21RJAN придава на вашата кухня изключителен вид.С плосък и ергономичен дизайн почистването на разлятите течности и петна от мазнини е толкова лесно, колкото бързото избърсване с мека кърпа.

И тъй като керамичната повърхност не се нагрява като другите електрически котлони, разлетите течности няма да загорят, което подпомага лесната поддръжка на чистотата на вашия плот.

Плота за вграждане на Samsung има четири високотехнологични зони за готвене със силни лъчисти нагревателни повърхности,което го прави един от най-добрите в своя сегмент.

3. Плот за вграждане Hansa BHII37303

 

Hansa BHII37303

Виж цената за днес

Компактният плот на марката Hansa се характеризира с ниска консумация на енергия, бързо нагряване и лесна поддръжка. Благодарение на специален принцип на работа устройството автоматично разпознава обект върху повърхността и активира зоната за готвене.

Стъклокерамиката не нагрява твърде много готварския плот, което предотвратява залепването на парчета храна и изгарянето на мазнини. След приключване на готвенето е достатъчно да почистите повърхността с влажна кърпа.

Управлението се осъществява чрез сензорни бутони, които могат да се използват и за настройване на таймера и за активиране на заключването на контролния панел, за да се предотврати промяната на опциите. Функцията Booster значително увеличава скоростта на нагряване на зоната за готвене – до 30% по-висока в сравнение със стандартния режим.

4. Плот за вграждане Hansa BHKS330500

Hansa BHKS330500

Виж цената за днес

Газовият плот Hansa BHKS330500 с две горелки ви позволява да готвите 2 ястия едновременно. Уредът може да се монтира отделно от фурната. Предвид компактните му размери, това позволява да намерите място за плота във всяка кухня, дори и в малките.

Лесният за поддържане модел е изработен от закалено стъкло и е оборудван с 2 чугунени решетки. Вграденото електрическо запалване е комбинирано с въртящи се превключватели. Това означава, че можете да включите плота, без да се нуждаете от кибрит или запалка.

5. Плот за вграждане Hansa BHC36188

Hansa BHC36188

Виж цената за днес

Със стъклокерамичния плот Hansa BHC36188 готвенето е истинско удоволствие. 2-те зони за готвене HiLight се загряват до работна температура само за 10 секунди и ви спестяват време. Сензорното управление ви позволява удобно и бързо да избирате мощността на нагряване, да задавате времето за готвене или да активирате заключването, защитено от деца.

Тъй като от повърхността не стърчат никакви елементи, поддръжката е много бърза и лесна. Индикаторът за остатъчна топлина ви информира, че отоплителната зона е все още гореща, въпреки че вече е изключена. Символът за остатъчна топлина “H” ще спре да свети, когато температурата на повърхността спадне под 50 градуса и вече няма опасност от изгаряне. Тази функция е една от най-полезните от гледна точка на безопасността.

6. Плот за вграждане Electrolux EGE6172NOK

Electrolux EGE6172NOK

Виж цената за днес

Electrolux EGE 6172 се загрява бързо, почиства се лесно и изглежда чудесно във всяка кухня. Тази готварска печка е изработена от гладко и здраво керамично стъкло, което отговаря на европейските стандарти. Горелките Hi-Light на Electrolux EGE 6172 пренасят топлината директно от източника на топлина на дъното на тенджерата, като оставят останалата част от повърхността хладна, което я прави безопасна.

Комбинираният плот Electrolux EGE 6172 има 2 газови и 2 електрически Hi-Light горелки и по този начин съчетава екологичност и икономичност, от една страна, с удобство и здравина, от друга. Газовите котлони са идеални за готвене на различни видове храни и са едновременно бързи, екологични и икономични.

7. Плот за вграждане Hansa BHMI61414030

Hansa BHMI61414030

Виж цената за днес

Комбинирана готварска печка, която работи както с природен газ, така и с електричество, така че да остане годна за употреба дори в случай на сериозна повреда в една от системите. Производителят го определя като уред от среден клас с класически дизайн.

Обърнете внимание, че двете горелки са оборудвани с технологията Hi-Light, която позволява бързо загряване, охлаждане и регулиране на диаметъра на зоната за готвене в зависимост от броя на секциите, свързани към електрическата мрежа. Газовите горелки са оборудвани със стоманени телени рафтове, по един на секция, което улеснява почистването и поддръжката.

Готварският плот Hansa BHMI61414030 има система за автоматично запалване с предпазител от искри и функция за безопасност на газа, която предотвратява пожари. Уредът се управлява с въртящи се бутони, разположени отстрани на плота, за да се намали дълбочината на плота и да се спести място.

Виж още: Най-добрите хладилници за вграждане | Най-добрите съдомиялни за вграждане | Най-добрите фурни за вграждане | Най-добрите перални за вграждане

Какво е важно да знаете при избора на плот за вграждане?

1. Необходимо е да изясните собствените си изисквания към оборудването, неговата функционалност и поддръжка, за да намерите оптималния модел.

2. Ако е важно да се пести колкото се може повече енергия, струва си да изберете уреди с индукционно нагряване.

3. Важно е предварително да се уточнят размерите на модела, така че той да отговаря на наличното пространство в кухнята.

4. Допълнителните функции, предлагани от производителите, както се вижда от практиката, значително улесняват процеса на готвене и повишават безопасността на работа. Ето защо това е инвестиция в удобството и комфорта при ежедневната употреба на уредите.

5. Ако в дома ви има дете (или очаквате), трябва да обмислите модели с вдлъбнати въртящи се копчета или сензорни бутони, за да предотвратите случайното им активиране.

6. Чугунените котлони са най-издръжливи и дълготрайни, така че при избора на готварски плотове за възрастни хора те са най-добрият избор.

7. Комбинираните модели са най-доброто решение за собствениците на вили, в случай на прекъсване на газта или електроенергията, можете да използвате бутилиран газ.

Често задавани въпроси

Какъв размер на плота да избера?

Най-често срещаните размери за индукционни и конвенционални електрически котлони са 60 см широчина и 60 см дължина или около 50 см дължина (+- няколко сантиметра). В повечето случаи котлоните с този размер могат да съдържат 4 горелки с различен диаметър.

Със или без рамка?

Котлоните могат да бъдат с метален профил (вж. снимката по-долу) или със скосени ръбове. Почистването на рамкираните котлони е малко по-трудно – не е лесно да се избършат трохите, а в пукнатините се задържат мазнини и мръсотия. От друга страна, рамката предотвратява капенето на вода върху пода или работния плот.

Кой материал на панела е по-добър?

Най-често използваните материали за индукционни и електрически котлони са стъклокерамика. Този материал изглежда добре, има лъскаво покритие и издържа на абразивни, почистващи и агресивни почистващи препарати.
Алтернативата на стъклокерамиката е темперираното стъкло. Той е по-малко податлив на надраскване и натрошаване, почиства се по-лесно и е по-устойчив на удари. Те обаче са по-скъпи и изборът им не е толкова голям.

Какъв клас на енергийна ефективност трябва да използвам?

Колкото по-висок е класът на енергийна ефективност на готварския плот, толкова по-малко влияе на сметката ви за електроенергия, като същевременно поддържа по-висока производителност. За предпочитане е котлоните да имат поне А клас, а защо не и по-висок клас, A+, например.

Кой контролен панел е по-удобен?

Усъвършенстваните панели имат сензорен панел, а обикновените – електронен контролен панел. Някои модели имат механични копчета, които са добри, тъй като не се нагряват по време на готвене и можете да ги контролирате бавно (когато повърхността стане твърде гореща, трябва бързо да докоснете сензорния контролен панел, за да не се изгорите). Но,от друга страна механичните механизми за управление затрудняват почистването.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo