Най-Добрите Хладилници за Вграждане 2024

Стане ли въпрос за уреди, които са не само препоръчителни, но и задължителни, то един от тях е хладилникът. Няма дом, в който да няма, защото той е необходимост. Дори сега и повечето работодатели, специално отделят едно помещение, в което закупуват хладилник и микровълнова фурна, за да може служителите да оставят и топлят храната си.

Но на пазара има толкова много модели, та чак се чудим кой от всички да изберем. В настоящото ревю ще се опитаме да Ви улесним при избора, като посочим характеристиките на някои от най-добрите хладилници за вграждане, предлагани на пазара и съветите ни.

Най-добрите хладилници за вграждане

1. Хладилник с 2 врати за вграждане Beko BDSA250K3SN

Beko BDSA250K3SN

Виж цената за днес

Моделът е от 2021 година и нова и подобрена версия. Той е с две врати, предназначен е за вграждане и е с нетен обем 220 литра. Материалът, от който са изработени всички уреди на Beko, са с повишена гаранция и сигурност, както и защита срещу фактори на околната среда. Хладилникът е висок 147 см, енергиен клас F.

Състои се от 4 рафта на хладилника, 3 рафта на врата и фризер в горната му част, който също има 2 отделения и капацитет на замразяване до 3 кг. Като всеки нов и добър модел, има отделение за зеленчуци и плодове, специална поставка за яйца и тава за лед. Бонус към всичко това е рафтът XXL Bottle Holder или рафт на вратичката на хладилника, който е за шишета.

Вратите на хладилника са две: 1 на фризера и една на хладилника и тук е иновацията, а именно, че те са реверсивни, т.е можете да монтирате вратата от лявата или дясната страна. А и дори веднъж поставена, отново може да смените. Рафтовете са Safety Glass, така че те са създадени, за да издържат максимално тегло на продуктите до 25 кг.

Sliding Hinge е другата функция, която осигурява плътно затваряне на вратите и запазване свежестта и качествата на продуктите. До тук иновациите и бонусите не свършват. Уредът е с LED осветление, щом отворите вратата на хладилника и регулируем термостат. Така че Вие определяте поддържаната температура според сезона.

2. Хладилник за вграждане Gorenje RKI2181E1

 

Gorenje RKI2181E1

Виж цената за днес

Този модел е със стилен бял дизайн и множество функции за съхранение на храната Ви по най-добрия начин и пестене на енергия. Съгласно европейските енергийни стандарти е Class C. Неговите размери са следните: ширина 54 см, височина 183,5 см, дълбочина 65 см и тегло 59,5 кг.

Той е от уредите 2 в 1. В горната си част е хладилник, а под него фризер. Нетния обем на хладилника е 189 литра. Има 5 броя стъклени рафтове, отделение за плодове, рафтове на вратите на хладилника, поставка за яйца и поставка за бутилки. Удобен и функционален и с led осветление при отваряне на вратичката му.

По отношение на фризера, неговият обем е 71 литра, а обемът на замразяване е 3,5 кг/ 24 часа. Работи тихо, не създава излишен шум. Изцяло е с електронно управление, така че бързо и лесно да смените зададената температура. Специална функция е CrispZone или начина за контрол върху влажността. Има специално копче за размразяване.

Следващата специална и много важна функция е EcoMode или режим за пестене на енергия от страна на уреда. При спиране на тока, може да продължи да поддържа зададената температура и да гарантира качеството на храната, поставена в него, до 18 часа. А последното удобство от този модел е, че вратите могат да сменят посоката си. Така ако сте я монтирали да се отваря от ляво на дясно, винаги тома може да се промени.

3. Хладилник с фризер за вграждане Gorenje NRKI5182A1

Gorenje NRKI5182A1

Виж цената за днес

Още един модел на една от водещите марки, стане ли въпрос за хладилници. Той е енергиен клас A+++ и е със стилен бял дизайн, така че без проблемно да се впише във всяка кухня. Размерите на хладилника с фризера са: ширина 55,5 см, височина 177,2 см, дълбочина 54,5 см и тегло 70 кг.

Той е с множество отделения, за да разпределите удобно продуктите си и да можете лесно да намерите това, от което имате нужда. Има 5 стъклени полици, MultiAdjust полици, рафт за бутилки на вратата, 2 рафта на вратата, отделения за сирене и масло, Чекмедже FreshZone за плодове и зеленчуци и допълнително SpaceBox чекмедже 38 литра. Общият обем е 269 литра.

По отношение на фризера има 2 стъклени полици и 3 чекмеджета, а обемът на замразяване е 8 кг за 24 часа. Всичко това се улеснява от led дисплея в горната част на хладилника. Управлението е електронно, като има допълнителна аларма, ако забравите вратата на хладилника отворена или не я затворите плътно.

Този модел хладилник има множество функции, които гарантират качеството на работата му. На първо място има индикатор, който непрекъснато да показва каква температура се поддържа, за да може да следите и Вие и ако трябва да внесете променя.

Първата от функциите и иновациите му са CrispZone с VitaLight и SmartHumidity системата за качествен контрол върху влажността. NoFrost DualAdvance система, която позволява хладилника сам да се размразява, без да е нужно да вадите всички от него, да го изключвате и изчаквате да се размрази.

Сигурността за продуктите в хладилника Ви идва от IonAir с DynamiCooling системата, която създава и поддържа определен микроклимата вътре в хладилника и убива до 95% от бактериите. Има функция за бързо размразяване- Smart FastFreeze и копче за това. А при спиране на тока, може да поддържа зададената температура до 16 часа.

4. Хладилник с 1 врата за вграждане Liebherr Confort IK 3520

Liebherr Confort IK 3520

Виж цената за днес

Това е един от най-иновативните модели на марката Liebherr. Той е енергиен клас A++. Размерите му са: ширина 56 с м, 177 см височина, 55 см дълбочина и 62 кг тегло. Бял и стилен дизайн, който има крачета, които можете да регулирате, докато достигнете желаната височина.

Обемът на хладилника е 329 литра, което го прави един от моделите с най-голяма вместимост. Рафтовете в хладилника са 7 на брой и са от стъкло, като 3 рафта са на вратичките. Има специално отделение за бутилки, както и за яйца- 20 стандартни или 28 пъдпъдъчи.

Рафтовете са изградени по системата  GlassLine: това ги прави устойчиви и здрави при надраскване. Допълнителната иновация е системата PowerCooling за бързо охлаждане и съхраняване на продуктите като се базира на създаването на еднаква температура при охлаждането.

Хладилникът има вентилатор, но отворите ли вратата му, той спира и това пести енергия. За плодовете от марката Liebherr също са помислили заради системата BiCool-Box като нивото на влажност се регулира от плъзгача, а продуктите са свежи за по-дълго време. Всичко това създава усещане за сигурност, едновременно и заради създадената защита от деца. Един от добрите и качествени модели, предлагани на пазара, в отлично съотношение между цена и качество.

5. Хладилник за вграждане с 1 врата Liebherr IKB 3560 Premium BioFresh

Liebherr IKB 3560

Виж цената за днес

Моделът е енергиен клас A+++, стилен бял дизайн и функции, които да осигурят правилното съхранение на продуктите. Размерите му са следните: 56 см ширина, 55 см дълбочина, 178 см височина и 73 кг тегло. Обемът му е 309 литра. Хладилникът разполага с 8 рафта, 5 рафта на вратата. Има специални отделения за плодове и зеленчуци, отделения за млечни продукти, отделение за месо и риба, както и поставка за яйца.

Чекмеджетата са върху телескопични шини, което улеснява изваждането им и е перфектната комбинация със системата SoftSystem. Тя осигурява плавното затваряне на вратата на хладилника. При наличие на вградени уреди вратата се затваря автоматично при ъгъл на отваряне около 30°.

Но това не е всичко. Тези чекмеджета освен че лесно се изваждат, те се основават на системата SoftTelescopic или самостоятелно да се приберат и плавно да се затворят. А ако искате да ги почистите, изтеглят се за секунди, дори при отвор на вратата 90 градуса.

Хладилникът за вграждане с 1 врата Liebherr IKB 3560 Premium BioFresh има двустранно интегрираните светодиодни (LED) осветителни колони и така само с отваряне на вратата, може да видите всичко, което има вътре.

Последната система, вградена в този модел, е от изключителна важност. Това е BioFresh или поддържане на постоянна температура, която да гарантира свежестта на месото, рибата, млечните продукти, плодовете и зеленчуците.

6. Хладилник за вграждане с 1 врата Bosch KIR21AFF0

Bosch KIR21AFF0

Виж цената за днес

Моделът е енергиен клас А++ и стилен сив дизайн. Подходящ за всеки тип дизайн кухня и идеално вписващ се в интериора. Хладилникът е с обем вместимост 144 литра. Размерите му са следните: 88 см височина, 56 см ширина, 55 см дълбочина и тегло 39 кг. Той има дълъг 230 см дълъг кабел, което е улеснение за всяко едно домакинство.

Рафтовете са от закалено стъкло и са 4 на брой, а на вратата има още 3 рафта. Отделно има специално отделение за плодове и зеленчуци, за бутилки и за яйца. Рафтовете се прибират и изваждат само с едно плъзгане, което пести време и енергия, а и осигурява по-лесното им почистване.

Когато отворите вратата на хладилника, има Led индикатор и електронен контрол на температурата. А забравите ли я отворена, то веднага ще чуете алармата.

FreshSense VitaFresh EasyAccess VarioShelf са функциите на хладилника, които са свързани с плътното затваряне на вратата, задържане и поддържане на температурата вътре в хладилника, запазване на свежестта на продуктите и правилното им съхранение като се упражнява контрол върху влажността.

7. Хладилник за вграждане Gorenje NRKI4182E1

 

Gorenje NRKI4182E1

Виж цената за днес

Съгласно европейските стандарти за енергийна ефективност, моделът е Class C. Той е 2в1: хладилник и фризер. Размерите му са следните: 177,2 см височина, 54 см ширина, 54,5см дълбочина и 64 кг тегло. Обемът на хладилника е 180 литра нето.

Той има 5 стъклени полици, рафт за бутилки, 2 рафта на вратата, SpaceBox чекмедже 38 литра и поставка за 7 яйца. В горната част на хладилника има Led осветление. Фризерът се намира под хладилната част и има 3 чекмеджета и 2 стъклени полици. Обемът на замразяване е 8 кг за 24 часа, с общ капацитет 86 литра.

Хладилникът има дигитален температурен индикатор, който непрекъснато показва каква е поддържаната температура. Системите, които се грижат за продуктите Ви и качеството са NoFrost относно начина на размразяване. Има заложена функция CrispZone за контрол върху влажността, копче за бързо размразяване и важната система EcoMode, която пести енергия.

Ако забравите вратата на хладилника отворена, той започва да мига, а при спиране на тока, може да продължи работа и поддържа зададената температура до 12 часа.

Най-добрите перални за вграждане | Най-добрите плотове за вграждане | Най-добрите съдомиялни за вграждане | Най-добрите фурни за вграждане | Най-добрите хладилници | Най-добрите фризери | Хладилници на изплащане | Евтини хладилници |

Какво е важно да знаете при избор на хладилник за вграждане?

При избора на хладилник за вграждане на първо място е да определите точно къде искате да го поставите и след това да сравните посочените размери на продукта.

Да прецените дали искате да е хладилник и фризер или само хладилник.

Отново Вие да определите колко голям хладилник като вместимост искате да имате, като желателно при 3-членно семейство да не е по-малко от 144 литра.

Внимателно следете функциите на хладилника относно контрол на влажността, запазване на свежестта на продуктите и качествата им.

Следете за системите NoFrost или предпазване от заскрежаване вътре в хладилника.

Обърнете внимание на енергийния клас. Колкото е по-висок класа на даден уред, това е гаранция за качество и пести повече енергия. Като А клас са най-високите, а G клас най-непредпочитаните.

Следете за нивото на шума, защото има уреди, които колкото и да са големи, с множество отделения и други функции, са прекалено шумни и ангажират цялото внимание.

Допълнително продерете дали има функции за премахване на мазнини, вграден вентилатор и функция за антибактериална защита.

Препоръчително рафтовете да са не пластмасови или метални, а от закалено стъкло. Те се почистват по-лесно, по-трудно се надраскват и са по-здрави.

Често задавани въпроси

Задължително ли е хладилникът да има система NoFrost?

Това е Ваш избор, но имайте предвид, че тази система не допуска заскрежаване, осигурява равномерна температура в хладилника и бързо охлаждане на продуктите. Недостатък е, че предизвикват голям разход на електроенергия.

Трябва ли хладилникът да има защита от деца?

Ако имате в семейството си малки деца, то желателно е да имате такава система, която блокира отварянето на вратата. По този начин ще сте сигурни, че малчуганите няма да нападнат хладилника и да хапнат нещо, което не искате или пък да забравят вратата отворена дълго време.

Каква е разликата между обикновения и инвенторния компресор при по-новите хладилници?

Инвенторният мени може да мени оборотите по-бързо. Така, когато достигне до нужната температура, започва да работи на по-малки обороти и да пести до 30% по-малко електроенергия. Така продължителността им на живот е в пъти по-голяма. При обикновените, когато достигнат нужната температура, те се изключат.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo