Най-Добрите Хладилници за 2023

Най-Добрите Техника

Хладилникът е фокусната точка на вашата кухня – именно той е отговорен за поддържането на вашата храна в най-добро качество и състояние. Така че, когато е време за смяна на този уред, трябва да направите най-добрият избор за вашето домакинство. Най-добрите хладилници не са нито най-скъпите, нито тези с най-добър дизайн. Днес ние сме тук, за да ви представим най-добрите хладилници.

Най-добрите хладилници 

1. Хладилник с фризер Samsung RB31FWRNDSA

Samsung RB31FWRNDSA

Виж цената за днес

Ако сте на пазара за уникален хладилник, то Samsung RB31FWRNDSA е съчетал в себе си хладилник и фризер с висока ефективност при своята работа. Уреда е с голям капацитет на обем от 310л, той ще съхрани любимите хранителни продукти на цялото ви семейство. Този уред е един от най-добрите хладилници, предлагащ висока ефективност, стилен дизайн и множество модерни технологии интегрирани в него. Такава например е функцията „True No Frost” – благодарение на нея, студения въздух във вашия хладилник се разпределя равномерно, като в същото време образуването на лед и скреж във вашия уред е напълно предотвратено.

Хладилникът е изключително надежден уред, благодарение на висококачественото изпълнение както на дизайн, така и на ефективността си. Създателите му от Samsung са се погрижили да съберат всички необходими технологии в този модерен уред.

Виж още: Най-добрите хладилници Samsung

2. Хладилник с фризер Daewoo RN-307RDQM

Daewoo RN-307RDQMВиж цената за днес

Daewoo RN-307RDQM е модерен охладителен уред, който разполага с голям капацитет на обем от 305л., модерен дизайн и множество модерни технологии интегрирани в него. Уреда на Daewoo е един е изключително надежден уред, когато търсите високоефективен уред на много достъпна цена. Той спада към енергиен клас А+, което грантира вашите ниски сметки за електрическа енеегия, като средния изчислен годишен разход е едва 290 kWh. Във вътрешността си уреда разполага с отделение за зеленчуци и плодове, както и с 3 стъклени рафта, за съхранението на всички ваши хранителни продукти.

Една от най-модерните технологии, с които разполага уреда е „Multi Air Flow” благодарение на която, влагата във вътрешната част на вашият хладилник вече е мираж. Освен много ефективен, хладилник с фризер Daewoo RN-307RDQM е изключително добро попадение, когато става дума за дизайн. Той е решен в сребрист цвят с иноксово покритие, като има сензорен екран и диспенсер за вода в предната си част – и всичко това е събрано в компактните размери от 63 х 70.5 187 см.

3. Хладилник с фризер Beko DBK 386 WDR+

Beko DBK 386 WDRВиж цената за днес

DBK 386 WDR+ е представител от серията продукти на Beko, който разполага с реверсивни врати, висока производителност и иновативни дизайнерски характеристики. Ще получите хладилник с най-високо качество, както и вграден диспенсер за вода в предната част на вратата. Този уред, дори е оборудван с функцията „гласов контрол”, чрез която можете лесно и удобно да контролирате уреда, чрез гласа си, вместо да докосвате екрана му.

Също така, хладилника спада в класа на най-добрите хладилници, благодарение на енергийния клас А+, към който спада и благодарение на който, няма нужда да се притеснявате за сметките си за електричество. С големият си капацитет на обем от 325л., този хладилник със сигурност ще съхрани свежи, качествени и вкусни, любимите храни на цялото ви семейство. Хладилникът определено е един от най-добрите уреди на пазара в момента в ценовия диапазон около 700лв. Той е съчетал в себе си модерни технологии, стилен дизайн и изключително висока производителност.

Виж още: Най-добрите хладилници Beko

4. Хладилник с фризер Indesit CAA 55

Indesit CAA 55

Виж цената за днес

Хладилник с фризер Indesit CAA 55 е модерен охладителен уред, снабден с някои от най-модерните технологии и е един от най-добрите хладилници, ако търсите висококачествен уред на достъпна цена за вашето домакинство. Той разполага със средно голям обем от 234л., като е подходящ за семейства, състоящи се от 2-ма, 3-ма души. Уреда спада към енергиен клас А+, което гарантира ниския му енергоразход. Според отзиви на потребителите, този хладилник има годишен разход на електроенергия около 200 kWh.

Хладилника на Indesit е снабден и с някои от най-модерните технологии. Една от тях е възможността на уреда за автономна работа без ток до 17ч, а друга – антибактериалната му система, която предотвратява образувнето на микроби както във вашия хладилен уред, така и върху съхраняваните хранителни продукти. Ако търсите ниска цена, висока производителност и модерни технологии събрани в едно, то Indesit CAA 55 е точният избор за вас!

5. Хладилник с фризер LG GBF59PZDZB

LG GBF59PZDZBВиж цената за днес

Ако сте от практичните домакинства, определено ще оцените уредите, които правят живота ви по-лесен. Именно такъв е и LG GBF59PZDZB! С капацитет на обем от 314л., енергиен клас А++ и някои от най-новите технологии като система „Multi AirFlow”, “Full No Frost”, “Moist Balance Crisper”, този уред гарантирано ще осигури перфектни условия за съхранение на вашите хранителни продукти, като същевременно ще сведе битовите ви разходи за електрическа енергия до абсолютен минимум.

Освен това, създателите му от LG са се погрижили и за модерният дизайн на уреда – решен в сребрист цвят с иноксово покритие, с вграден диспенсер за вода и черен сензорен дисплей, с практични размери от 60.7 х 70.1 х 190см, този уред ще пасне перфектно във всяко поддържано домакинство. Хладилник с фризер LG GBF59PZDZB е много надежден уред, когато сте готови да отделите малко по-голяма сума от семейния си бюджет. Той със сигурност ще ви се отплати за инвестицията със своята безупречна работа за дълъг период от време! 

6. Хладилник с фризер Whirlpool BLF 9121 W

Whirlpool BLF 9121 WВиж цената за днес

Whirlpool 6th Sense BLF 9121 W е специално създаден за тези от вас, които държат на стила навсякъде в дома си – в това число и в своите кухни. Този уред е с класически бял дизайн, перфектно допълнен от сребристите дръжки на вратата на хладилника и фризера, а освен това уреда е и с удобен размер от 59.5 х 66.3 х 201.1см.

Освен с перфектен дизайн, уреда може да се похвали и с перфектни технически характеристики – голям капацитет на обем от 370л., модерни функции като „6th Sense” и енергиен клас А+, уреда със сигурност ще се превърне във верен помощник в съхранението на хранителните продукти както на големите, така и на малките и практични домакинства.

Хладилник с фризер Whirlpool BLF 9121 W е перфектният уред за тези от вас, които не биха направили компромис с качеството на своя охладителен уред, но и не искат да се разделят с голяма сума от семейния си бюджет.

7. Хладилник с фризер Hotpoint-Ariston ENBGH19223FW

ENBGH19223FWВиж цената за днес

Компактните хладилници определено са най-добрите решения за всяко домакинство – независимо от броя на неговите членове. Независимо дали живеете в огромно жилище или просто не искате да заемате голяма част от своята кухня с охладителен уред – Hotpoint-Ariston ENBGH19223FW е най-добрият избор за всяко домакинство като ви позволява да съхранявате големи количества храни и напитки, благодарение на обема си от 450л., като същевременно разполага със сравнително компактен размер от 70 х 75.5 х 195.5см.

Хладилникът е оборудван с някои от най-морените технологии при охладителните уреди, а именно „Функция за супер замразяване” , „Функция “Ваканция”, „Супер охлаждане”, „Антибактериална система” и много други. Освен това, уреда спада към енергиен клас А+, което гарантира неговата ефективна, но същевременно икономична работа.

Ако сте от домакинствата, които не правят компромис с качеството на своята бяла техника и сте готови да отделите сума около 1000лв. за нов хладилник – то избирайки този уред на Hotpoint, няма да съжалявате за направената инвестиция.

8. Хладилник с фризер Samsung RB33J3830SA/EF

Samsung RB33J3830SA/EF

Виж цената за днес

Ако разполагате с голяма кухня и гъвкав бюджет, то Samsung RB33J3830SA/EF е точният уред за вас! Той разполага с удобни размери от 59.5 х 66.8 х 185см. и голям капацитет на обем от 321л. С реверсивните си врати, които могат да променят посоката си на отваряне, спрямо вашите лични нужди, той би паснал перфектно във всеки дом и всяка кухня. Освен това, уреда разполага с модерен дизайн – с покритие от сребрист цвят с инокс, вграден диспенсер за вода и интегриран LCD дисплей – този уред гарантирано ще се впише във всяка модерна и поддържана кухня.

Хладилникът разполага с интегрирани модерни технологии като „All Around Cooling”, „No Frost” и др., като същевременно е много ефектвен и енергоспестяващ – с разход на електрическа енергия на година от средно 280 kWh. Във вътрешността си уреда разполага с отделение за зеленчуци & плодове, поставка за яйца, тава за лед, поставка за бутилки, 4 големи рафта от стъкло и 3 допълнителни рафта на вратата на хладилника. По този начин вие разполагате с огромно пространство за съхранение на вашите любими храни и напитки.

RB33J3830SA/EF е перфектния избор за тези от вас, които искат да получат максимална ефективност, производителност и енергономичност само в един продукт и то на изключително достъпна цена!

9. Хладилник с фризер Liebherr Cuef 4015

Cuef 4015Виж цената за днес

Liebherr Cuef 4015 е изключително подходящ избор за тези от вас, които държат както на качеството на своите хранителни продукти, така и на уреда, в който ще бъдат съхранявани те. Той разполага с капацитет на обем от 358л., вградени иновативни технологии като “SmartFrost”, “FrostSafe”, „VarioSpace” и др., както и с енергиен клас А++, който ви гарантира ниски разходи за електрическа енергия. Уреда се оценява от потребителите с отлични оценки в своя клас електроуреди.

Освен това, създателите му от Liebherr са се погрижили и за изящния му и модерен дизайн. Уреда е решен в сребрист цвят с иноксово покритие и изчистен интерфейс, така че да се впише перфектно във всеки дом и всяка кухня. Нов, със стилен дизайн и множество модерни технологии, хладилник с фризер Liebherr Cuef 4015, перфектно е съчетал в себе си качество от една страна и достъпна цена – от друга. Избирайки този уред, вие осигурявате перфектна грижа за вашите любими хранителни продукти.

Виж още: Най-добрите хладилници за вграждане | Най-добрите фризери | Най-добрите хладилници Bosch | Хладилници на изплащане | Евтини хладилници

На какво да обърнете внимание при избора си на хладилник!

1. Функционалност – размер и ефективност

Добре функциониращият хладилник трябва да съхранява храната при оптимални нива на температурата. Хладилника и фризера, са две от най-разпространените форми на охладителни уреди, използвани днес. Основната идея зад хладилниците е да забавят активността на бактериите (които съдържат всички храни), така че да им попречат да развалят качеството на храната за възможно най-дълъг период от време.

Според Американската администрация по храните и лекарствата хладилникът трябва да поддържа температурата на 40 ° F или по-ниска, а фризерът трябва да е на 0 ° F. Когато търсите нов хладилник, трябва не само да измерват пространството, което той ще заеме, но е важно да се вземе под внимание енергийната ефективност на уреда.

Експлоатационните хладилници, отговарящи на изискванията за енергийна ефективност, използват минимум 20% по-малко енергия от неквалифицираните модели. Въпреки това, тъй като стандартите за ефективност варират значително в зависимост от вида на хладилниците, потребителите не трябва да гледат само на класа на енергийна ефективност, но и да сравняват очакваните годишни разходи на всеки от тях.

2. Допълнителни опции

След като сте решили за размера, стила и енергийната ефективност на хладилника, е време да разгледате някои от полезните функции. Диспенсера за лед и вода е най-търсената от купувачите функция и се предлага в различни варианти: дозатор за лед и вода, дозатор за вода в хладилника, ледогенератор във фризера и дозатор за лед и вода поставени в предната част на вратата. Някои от най-новите модели могат да включват и система за филтриране от висок клас и опция за затопляне на водата.

Някои устройства имат цифрово управление с програмирани опции за автоматично попълване. Опциите за контрол на влажността и регулируемите рафтове са нови функции. LED осветлението също е стандартна характеристика в хладилниците в наши дни. Други важни функции на хладилника, които си заслужава да се разгледат, са заключващите ключалки за деца; регулируеми термостати, рафтове от закалено стъкло; система с двойно охлаждане.

3. Технологии

Когато търсите различни модели, помислете за технологиите, които ще добавят доза улеснение към живота ви. Интелигентните хладилници имат технология за контрол с тъчскрийн и възможност за свързване с интернет чрез Wi-Fi. Някои модели разполагат с вътрешни фотоапарати, по-гъвкави контролирани опции за охлаждане, а някои дори могат да се свързват с други интелигентни устройства, като високоговорители, интелигентни телевизори, интелигентни съдомиялни машини и микровълнови печки.

С интелигентен хладилник, потребителите могат да създават списъци с хранителни продукти и да синхронизират своя списък в личния си смартфон; да потърсят рецепти за ястия и др. Повечето производители на интелигентни хладилници предлагат съвместимост с други интелигентни уреди или виртуални асистенти като Alexa или Echo. Препоръчваме на потребителите да проверяват съвместимостта на хладилниците със своя смартфон или другите „умни” уреди в техния дом.

4. Дизайн

Хладилниците са с различни конфигурации, размери и цветове, всеки от които предлага различни предимства. Важно е потребителите да измерват наличното си кухненско пространство, за да се уверят, че новият им хладилник ще се побере. Що се отнася до цвета – много хладилници се предлагат в традиционния бял цвят. Въпреки това, днес потребителите могат да избират между нови цветове като черен, хром, неръждаема стомана и черна неръждаема стомана. Освен това, хладилниците, които са устойчиви на замърсявания, са идеални за хора с деца, или за тези които обичат да поддържат безупречна чистота в своята кухня.

Често задавани въпроси

Кой са най-добрите марки хладилници?

Най-добрите марки хладилници включват Samsung, LG, Bosch, Siemens, Electrolux, Beko и Whirlpool. Тези марки са известни с високото качество на продуктите си, дълготрайността и ефективността им при съхранение на храна.

Какъв размер на хладилника да избера?

Размерът на хладилника зависи от броя на домакинството и количеството на хранителните продукти, които се съхраняват. Обикновено, за един-двама души е достатъчен хладилник с обем между 150 и 250 литра, докато за по-големи семейства може да се избере модел с обем между 300 и 500 литра.

Какъв тип хладилник да избера – с една или две врати?

Хладилниците с две врати са по-удобни, тъй като имат отделен отдел за замразяване на храна. Въпреки това, те са по-скъпи и заемат повече място. Хладилниците с една врата са по-икономични и удобни за малки кухни.

Какви функции да търся в хладилника?

Някои от полезните функции, които може да има хладилникът, са:

  • Функция за автоматично размразяване, която предотвратява образуването на лед във вътрешността на уреда.
  • Функция за бързо замразяване, която позволява бързо замразяване на големи количества храна.
  • Функция за поддържане на постоянна температура, която гарантира, че температурата във вътрешността на хладилника е постоянна.

Какво е средната продължителност на живот на хладилника?

Средната продължителност на живот на хладилника е около 10 години. Това може да варира в зависимост от марката и модела на уреда, както и от редовната му поддръжка и грижа.

Как да поддържам хладилника чист и функциониращ правилно?

За да поддържате хладилника чист и функциониращ правилно, е важно да го почиствате редовно, да го размразявате, когато е необходимо, да поддържате правилната температура и да избягвате претоварването му с хранителни продукти. Освен това, е препоръчително да проверявате уреда за евентуални повреди и да го поддържате редовно.

4.7/5 - (4 votes)

Lost Password