Най-Добрите 4K Телевизори за 2024

В съвременните телевизори има няколко важни параметъра, сред които един от най-съществените, а може би и най-важният, е разделителната способност на дисплея. Въпреки че напоследък Full HD телевизорите доминират на пазара, версията Ultra HD, известна още като 4K, вече заема полагащото ѝ се място на пиедестала на популярността.

Гледането на оригинални филми и видеоклипове в YouTube във формат с ултрависока разделителна способност е истинско удоволствие. Дори ограниченото количество съдържание и излъчване в 4K не е сериозен проблем, защото водещите производители на телевизори благоразумно оборудват устройствата си с такава полезна функция като UHD upscaling.

Как да не се изкушите да изберете чисто нов, красив и богат на функции телевизор с брилянтен 4K екран? За да избегнете излишни усложнения в процеса на избор, ви предлагаме да разгледате нашата нова класация на най-добрите 4K телевизори.

Най-добрите 4K телевизори

1. Телевизор Samsung 43AU7172

Телевизор Samsung 43AU7172

Виж цената за днес

Потопете се във висококачествената картина на Smart TV Samsung UE43AU7172. Този телевизор ще ви плени със зашеметяващо реалистични цветове благодарение на технологията PurColor и HDR висок динамичен обхват. Усъвършенстваното 4K мащабиране осигурява възможно най-доброто качество на 4K изображението, разкривайки детайли, които преди са били скрити. Нещо повече, вашият телевизор може да подобри и фино настрои съдържанието, което гледате кадър по кадър, така че всяка сцена да е идеално ясна и гладка.

Нещо повече, интелигентното решение Q-Symphony, комбинирано с Dolby Digital Plus, ви позволява да се насладите на ненадминат съраунд звук, който може да се възпроизвежда едновременно от звуковата лента и високоговорителите на телевизора. Насладете се на любимите си филми, телевизионни предавания, игри и други на големия екран с разделителна способност 3840 x 2160. Всъщност вашият телевизор може да бъде напълно безжичен и да се свързва с вашия компютър, лаптоп или телефон. Това ви позволява да се насладите на максимален комфорт по време на видеоконференции или важни срещи.

С PurColor гледането на филми е почти като на място. Това позволява на телевизора да изрази огромна цветова гама, оптимална картина и завладяващо зрително изживяване. Мощното 4K upscaling гарантира, че любимото ви съдържание винаги е с 4K резолюция. Освен това ще виждате по-реални цветове благодарение на усъвършенстваната технология за цветопредаване. 4K UHD телевизорът превъзхожда обикновения FHD телевизор с 4 пъти повече пиксели, което ви дава впечатляващи изображения. Сега можете да видите дори малки детайли. Високият динамичен обхват повишава нивата на осветеност на телевизора, така че можете да се наслаждавате на огромен цветови спектър и пълна визуална детайлност дори в най-тъмните сцени.

2. Телевизор LG 43NANO753PR

Телевизор LG 43NANO753PR

Виж цената за днес

Чистите цветове са невероятни в истинската 4K резолюция, осигурена от телевизора NanoCell. С приблизително 8 милиона пиксела истинският 4K телевизор възпроизвежда изображения, които са значително по-резки и детайлни от стандартните HD телевизори. 4K разделителна способност се допълва от технологията NanoCell, която осигурява 4K качество, надхвърлящо международните стандарти.

Телевизорите LG NanoCell използват специални наночастици за филтриране и подобряване на цветовете, като елиминират недостатъците на RGB вълните. Това означава, че на екрана се показват само ясни и точни цветове. Това ви позволява да получите по-ярки и реалистични изображения, които вдъхват живот на съдържанието.

Чистите цветове на телевизора LG 43NANO753PR и набор от най-новите дисплейни технологии пренасят кината в дома ви. Усъвършенствана технология на Dolby и кинематографичен режим със студийно качество ви карат да се чувствате като в истинско кино.

РЕЖИМ ФИЛМАКЕР™ деактивира компенсацията на движението, като запазва оригиналния формат на изображението, цветовете и честотата на кадрите. Това ви позволява точно да възпроизведете оригиналното виждане на режисьора, за да можете да се насладите на филма по начина, по който сте го замислили.

Технологията за динамичен обхват HDR 10 Pro на LG регулира яркостта, за да подобри цветовете, да разкрие всеки детайл и да придаде реалистична яснота на всяко изображение – тя подобрява и традиционното HDR съдържание. Сега всичките ви любими филми и предавания стават по-ярки и по-пълни от началото до края.

От най-тъмните пещери до най-ярките нови светове – телевизорът LG 43NANO753PR ще вдъхне живот на играта в ярки цветове. Технологията за облачни игри и автоматичното регулиране на висококачественото изображение ви позволяват да се наслаждавате на наистина вълнуващи игри.

3. Телевизор Philips 43PUS7906/12

Телевизор Philips 43PUS7906/12

Виж цената за днес

Този телевизор притежава известната технология Ambilight, патентована от марката. Това са интелигентни LED светлини, които се намират на гърба на телевизора. Тези светлини променят цвета си в зависимост от изображенията, прожектирани на телевизора. Резултатът е потапяне в атмосферата и усещане за височина, което се подсилва допълнително от филми или видеоигри.

Звукът с технологията Dolby Atmos също е предизвикателство. С помощта на изкуствен интелект този телевизор може да регулира звука и да го излъчва така, че да изглежда, че идва от страната на екрана. Пример: ако в игра ви стрелят от горния ляв ъгъл, ще усетите звука оттам с пълна яснота.

Благодарение на Android TV ще разполагате с целия каталог от приложения, наличен в Play Store. Интерфейсът му е много лесен за използване и можете лесно да получите достъп до всички видове съдържание по интуитивен начин.

Дистанционното управление също е една от силните страни на този телевизор. Защото има микрофон и с него можете да синхронизирате интелигентните си високоговорители като Alexa o Google Assistant. По този начин, ако не можете да намерите дистанционното управление, винаги можете да включите телевизора с гласа си. Освен това в задната част има QWERTY клавиатура, която ще ви спести време при въвеждане на пароли или търсене на съдържание в интернет.

4. Телевизор JVC LT-43VA3000

Телевизор JVC LT-43VA3000

Виж цената за днес

Телевизорът с Android на JVC ще ви осигури безкрайно забавление! Стартирайте Netflix, YouTube и много други приложения или изтегляйте нови директно от магазина на Google Play. Търсене на съдържание с помощта на Google Assistant и използване на гласовото търсене на Google за управление на телевизора с глас (с помощта на приложението за смартфон Android TV).

Искате да показвате на другите видеоклипове от смартфона си? Свържете го с телевизора си с Chromecast! Само с няколко кликвания можете да споделяте това, което искате – бързо, интуитивно и безжично.

Функцията микрозатъмняване значително подобрява контраста и динамичния обхват, дори в най-трудните моменти. Специален софтуер интелигентно разделя изображението на стотици блокове, анализира областите с различни характеристики и избира оптималната яркост, контраст и цвят. Ефектът? Ярко бяло, наситено черно и отчетливи изображения от терена до трибуните.

Със супер резолюцията, JVC VA3000 повишава разделителната способност на картината и я адаптира към размера на екрана. За да се възползвате напълно от потенциала на 4K телевизора.

Игра по телевизията, която изглежда така, сякаш я гледате от трибуните? Филм, който гледате точно както е замислен от режисьора? С JVC това е възможно! HDR Dolby Vision придава невероятна дълбочина на картината и перфектна яркост на екрана, като ви пренася директно в центъра на спортното и филмовото действие, регулирайки настройките на телевизора за всеки кадър от картината. Dolby Vision е най-усъвършенстваният HDR формат, избран от Netflix, Disney и Apple TV.

Може ли телевизионният звук да бъде по-невероятен от всякога? Благодарение на DAP това е възможно! Dolby Audio Processing Engine е технология за обработка на звук, която прави звука много по-изразителен, реалистичен и експанзивен. Басите са правилно подчертани, диалозите са изострени, така че да се чуват по-добре и по-ясно, а интелигентните решения автоматично избират звуков профил. Всичко е наред!

JVC LT-43VA3000 е оборудван с мултитунер DVBT2/C-S2, който съчетава функциите на три устройства – DVB-T2 тунер, DVB-C тунер и DVB-S2 тунер. Това означава, че можете да приемате наземна, кабелна и сателитна телевизия на JVC VA3000. Няма нужда да се ограничавате.

5. Телевизор Sony 55A80J

Телевизор Sony 55A80J

Виж цената за днес

За любителите на домашното кино Sony A80J предлага зашеметяваща HDR производителност, а зрителите през деня ще получат впечатляващо мащабиране и управление на движението. Звукът също е по-добър, отколкото очаквате, но ако се занимавате с игри и не притежавате PS5, може би ще искате да разгледате други възможности. A80J има същата естетика, която Sony преследва със своите OLED през последните няколко години. Външният му вид е минималистичен и освен логото на Sony на долния панел, има малко идентификатори за това каква марка може да бъде този телевизор.

Рамката е тънка и почти невидима при гледане от разстояние, а екранът е затворен в метална рамка, която допринася за елегантността му. Самият потребителски интерфейс е Google TV, който е нещо като, но не съвсем заместител на Android TV. Той e с по-достъпен интерфейс, който ви позволява да намирате съдържанието по-добре, а оформлението му е по-логично, с редове от заглавия, върху които може да се кликне.

Това, което Sony A80J може да предложи на геймърите на PS5, са няколко специфични за телевизорите Bravia XR функции, като например Auto HDR Tone Mapping, която оптимизира работата на HDR на телевизора, и Auto Genre Picture Mode, която разпознава кога играете игра и включва телевизора в режим на минимално забавяне (по същество автоматичен режим с ниска латентност).

Има и поддръжка на 4K/120 кадъра в секунда, а Sony твърди, че в този случай входното забавяне може да бъде намалено до 8,5 ms. Другите функции включват вграден гласов асистент Google Assistant и поддръжка на Alexa. Възможностите на телевизора се допълват от Chromecast, AirPlay 2 и поддръжка на платформата за интелигентен дом HomeKit на Apple.

Също така можете да избирате от няколко режима на картината в режим на калибриране на Netflix, който представя заглавията така, както са били обработени в студиото. A80J е сертифициран за IMAX Enhanced, като настройва картината и звука според стандартите на IMAX. BRAVIA Core е услуга за стрийминг, която представя заглавия с битрейт, близък до качеството на 4K Blu-ray, и също така поддържа стандарта IMAX Enhanced.

Опциите за свързване включват четири HDMI порта (два 2.0 и два 2.1), три USB порта (два 2.0 и един високоскоростен 3.0), два сателитни входа, радиочестотни антени, Ethernet, оптичен аудиоизход, 3,5 мм изход и AV композитен изход. Безжичната свързаност е Wi-Fi и Bluetooth 4.2.

Виж още: Най-Добрите 75-инчови Телевизори | Най-Добрите 50-инчови Телевизори | Най-Добрите 55-инчови Телевизори | Най-Добрите 65-инчови Телевизори | Най-Добрите Телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Какво е важно да знаете при избор на 4K телевизор?

Кой е най-добрият 4K телевизор?

Когато избирате 4K телевизор, е важно да вземете предвид редица параметри, за да се насладите напълно на възможностите му. Трябва да обърнете внимание на следните характеристики: Матрица. Качеството на картината зависи от екрана. Съществуват 3 вида матрици:

  • Течни кристали (LED) – класическият вариант, подсветката е LED.
  • OLED – използват се органични светодиоди.
  • QLED (NanoCell) – дисплей върху квантови точки.

В зависимост от структурата на пикселите се разграничават IPS и VA матрицата. Последният има по-добра яркост и контраст, но само когато потребителят се намира в центъра пред екрана. IPS има по-лош контраст, но ъгълът на видимост не страда.

QLED екраните са по-скъпи от LCD, но по-евтини от OLED. Те имат разширен цветови диапазон с идеално бяло, висок контраст и яркост, без проблеми с прегарянето. Тези телевизори се произвеждат само от LG и Samsung. Недостатъкът е недостатъчната дълбочина на черния цвят.

Качеството и цената са по-високи при OLED. Те имат най-голям цветови диапазон с отлична дълбочина на черното, ниска консумация на енергия и отлична съвместимост с режим HDR.

Честота на опресняване на екрана. Този параметър показва колко кадъра показва телевизорът в секунда. Стандартният вариант е 60 Hz, а разширеният – 120 Hz. Последното прави картината по-плавна, което е важно за гледане на динамични филми и игри с бързо движещи се обекти, видеоигри.

HDR. Широкият динамичен обхват се поддържа от повечето 4K телевизори. Разпространени са четири стандарта HDR. Най-добрият е Dolby Vision – първокласен формат, използван в кината.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo