Най-Добрите Стойки за Телевизор 2024

В миналото телевизорите можеха да се монтират само на нощни шкафчета, тъй като бяха обемисти. Съвременните устройства са много по-компактни и леки, което позволява да се монтират вертикално. Това е видът инсталация, който най-често се избира от съвременните потребители.

Най-добрите стойки за телевизор са от съществено значение за поставянето на телевизори в стаята. Предимството на този тип аксесоари е, че могат да се монтират навсякъде, независимо от разположението на стените. Можете дори да монтирате телевизора си в средата на стаята, ако интериорът го изисква. Можете дори да използвате голям телевизор като разделител на стаята.

Подовата стойка за телевизор ще бъде незаменима за потребителите, които разполагат с помещения, изключващи възможността за монтаж на стена. А фактът, че някои стелажи са оборудвани с рафтове, ви позволява да намерите по-широко приложение за тях. Нашето ревю има за цел да ви покаже коя стойка за телевизор е най-подходяща за Вас.

Най-добрите стойки за телевизор

1. Стенна стойка за TV A+ SPB5263

Стенна стойка за TV A+ SPB5263

Виж цената за днес

Универсалната стойка на A+ надеждно закрепва телевизора на точното място, на което ви е необходим. Чрез плоския си профил тази стойка за телевизор осигурява модерен интериорен дизайн, който спестява място. Изработена е от здрава и издръжлива стомана, за да поддържа телевизора сигурно.

Стабилността и доброто позициониране са гарантирани благодарение на здравата конструкция на съединението и стабилното закрепване към стената. Регулирането на желания ъгъл става просто чрез хващане на ръбовете на телевизора и поставянето му в избраната позиция, без да се налага да разхлабвате или затягате винтовете след това.

Монтажът е много лесен и не изисква технически познания, а стандартът VESA го прави съвместим с всички марки телевизори. TV A+ SPB5263 е съвместима с LED, 3D LED, LCD и плазмени телевизори. Стойката може да се закрепва в плътни, кухи и плочови стени. Благодарение на фиксираното закрепване телевизорът ви е идеално защитен от нежелани изпускания.

2. Стенна стойка за TV A+ SPL63D

Стенна стойка за TV A+ SPL63D

Виж цената за днес

Новаторска, практична и не на последно място лесна за поставяне, стенната стойка за телевизор A+ ви помага да спестите пространство, като дава свобода на фантазията ви да разположите телевизора си по желания от вас начин, организирайки идеалното място за гледане на футболен мач, филм, любимите ви предавания или музикален канал Вкъщи, в заведението, в офиса или на терасата ефективността му се разкрива още при първата употреба.

Стойката A+ е регулируема и е изработена от здрава стоманена конструкция, която осигурява безопасност на телевизора. Монтажът е много лесен, а стандартът VESA го прави съвместим с всички марки телевизори. Монтажът е много лесен и не изисква задълбочени технически познания, а стандартът VESA го прави съвместим с всички марки телевизори. Рамката е изработена от здрава и устойчива стомана и надеждно поддържа телевизора. Регулируемата стойка за телевизор е съвместима с LED, 3D LED, LCD и плазмени телевизори.

3. Стенна стойка за TV A+ SPBL05221

Стенна стойка за TV A+ SPBL05221

Виж цената за днес

Ако искате да пренесете гледането на телевизионни предавания или филми на следващото ниво, купете регулируемата метална стойка за телевизор TV A+ SPBL05221. Предназначена за интензивна употреба, стойката от серията Comfort може да закрепва телевизори с диагонал от 23″ до 43″ и тегло до 25 kg и може да се завърта до 90° (в зависимост от ширината на телевизора) и да се накланя до 15° . Движението с един пръст и оптималният ъгъл на гледане са на една ръка разстояние благодарение на специалните лагери.

Задната част на телевизора е защитена от подложки, а стойката е тествана до три пъти по-голямо тегло от спецификацията, така че не е необходимо да се притеснявате за телевизора си. Включена е и специална скоба за закрепване на кабели и водещи кабели от телевизора към стената, така че да не загрозяват пространството около телевизора.

4. Стенна стойка за телевизор A+ SL43

Стенна стойка за телевизор A+ SL43

Виж цената за днес

Подарете си върховно изживяване от гледането на филми и сериали на вашия телевизор, като го монтирате на стената. Освен че ще постигнете идеалния ъгъл на гледане независимо от височината на масичката за телевизор, ще спестите място и ще добавите нотка класа в стаята си.

Освен това получавате допълнително пространство под телевизора, което можете да използвате за всичко. Дори и големите 65-инчови телевизори могат да бъдат монтирани на тази стойка. Минималният подходящ размер за тази стойка е 32″.

Конструкцията може да издържи до 30 килограма. Монтажът е много лесен и не е необходимо да сте майстори, за да окачите телевизора си на стената. Можете да поставите телевизора си почти навсякъде в стаята и винаги да имате ясна видимост. Дори от леглото си.

5. Стенна стойка за TV full motion A+ SPBLFM222

Стенна стойка за TV full motion A+ SPBLFM222

Виж цената за днес

Универсална стойка с възможност за позициониране за LED, LCD и плазмени телевизори. Благодарение на регулируемия ъгъл можете да изберете идеалната позиция за гледане на любимите си телевизионни предавания. Благодарение на интелигентната система за монтиране на телевизионен панел със стандартите A+ монтирането е още по-опростено.

Използването на висококачествени дюбели гарантира висококачествен и сигурен монтаж на стенната стойка. Ще може да държи телевизор с диагонал до 43 инча по модерен начин на стената, за да се наслаждавате максимално на гледането. Стойката дава възможност на потребителите да избират на какво разстояние от стената да бъде поставен телевизорът.

6. Стойка за телевизор A+ SML28B

Стойка за телевизор A+ SML28B

Виж цената за днес

Отлично измислена конструкция, богато окомплектована с монтажни елементи и адекватни инструкции. Ако търсите начин да поставите телевизора си в идеална позиция с възможност да го премествате от стая в стая, стойката A+ SML28B гарантирано ще ви допадне. От пръв поглед ще се влюбите в минималистичния дизайн, който се вписва идеално в обзаведения с вкус интериор на дома ви.

Регулируемата стойка за телевизор позволява сигурно регулиране на височината на монтажа. Здравата конструкция осигурява стабилност и е подходяща за поставяне както в офис, така и в домашна среда. Освен това подвижната стойка улеснява работата с него. Продуктът е оборудван с предпазно заключване, което предпазва конструкцията от пълно изпадане. Има и интегрирана шина за управление на кабелите.

Универсална стойка за телевизор с държачи, подходяща за повечето плоски или извити LCD и плазмени телевизори с диагонал 37″-80″. Идеален за гледане под почти всякакъв ъгъл. Височината може да се регулира в пет различни режима. Чудесно решение за срещи, телеконференции или просто за показване на информация. Премества се лесно от една стая в друга.

Стойката ви помага да спестите място, давайки воля на въображението ви да позиционирате вашия телевизор или монитор, както искате, като по този начин предоставя идеалното място за гледане на любими предавания, филм или футболен мач.

7. Стойка за TV A+ SM23B, Мобилна

Стойка за TV A+ SM23B, Мобилна

Виж цената за днес

Откъснете се от стереотипа и поставете телевизора си на стилна стойка, която предлага множество функции за безопасност и приспособления благодарение на здравата си изработка. Стоманената конструкция осигурява стабилност, дори когато телевизорът е леко наклонен или завъртян.

Стойката TVS 3690 на Vogel е предназначена за телевизори с диагонал от 32″ до 60″ и предлага стандартен монтаж VESA с размери от 200 x 200 мм до 600 × 400 мм. Благодарение на използваните материали от стомана, стойката е идеална за всички телевизори с максимално тегло до 50 кг.

Специалното задно отделение за скрито прокарване на кабелите прилежно скрива всички кабели, водещи към телевизора, като оставя чист и минималистичен вид на цялата инсталация.

Виж още: Най-Добрите 75-инчови Телевизори | Най-Добрите 50-инчови Телевизори | Най-Добрите 55-инчови Телевизори | Най-Добрите 65-инчови Телевизори 

Какво е важно да знаете при избор на стойка за телевизор?

Как да изберем подходящата стойка за телевизор?

Важно е стойката да се съчетае точно с телевизора. Трябва да се вземат под внимание препоръките на производителя за всеки модел. Експертният съвет може да ви помогне да направите правилния избор. Най-добре е да изберете монтаж с малък запас от сигурност. Ако замените стария си телевизор с модел с по-голям диагонал, няма да се налага да сменяте стойката.

Всяка стойка е проектирана за определено тегло. Това трябва да се вземе предвид. По-добре е да изберете стойка за телевизор с допълнително тегло. Формата и размерите на монтажните плочи не трябва да закриват вентилационните отвори на телевизора.

Когато избирате стойки за накланяне и завъртане, трябва да сравните възможностите им със свободното разстояние до стените и диагонала на плазмата. Позицията му трябва да може лесно да се променя, без да се залепва за вътрешни елементи и стени. Предпочитани са моделите с пълен комплект, който включва всички необходими консумативи за монтаж. Приятно допълнение са каналите за прокарване на кабели от телевизора.

С помощта на фиксираните стойки телевизорът се монтира почти в една равнина със стената. Затова трябва да помислите за свободен достъп до допълнителните функции на устройството (връзка с антена, HDMI, флаш устройство). При извитите телевизори този проблем изчезва от само себе си. Скобите също трябва да се избират в зависимост от дизайна на помещението. Тя не трябва да бъде твърде показна и “крещяща”. За предпочитане са класическите модели в бяло, черно или металик.

Видът на закрепването и неговата функционалност трябва да са съобразени с особеностите на използване и интензивността на работа. Например можете да изберете прост модел за спалня, защото телевизорът ще бъде насочен предимно към леглото и няма да се налага да регулирате позицията му. В днешно време ултра тънките телевизионни стойки се предлагат в големи обеми. Производителите обещават висока производителност и способност да издържат на голямо тегло. Въпреки това експертите не препоръчват монтирането на големи телевизори на такива стойки.

Не е достатъчно само да изберете правилната стойка, но трябва да намерите и подходящото място за нея. Разнообразието от стойки ви позволява да поставите телевизора си почти навсякъде. Важно е обаче да изберете правилното място, за да не се налага по-късно да окачвате телевизора отново. При избора на място за монтаж трябва да вземете предвид следните точки:

  • размера на телевизора;
  • технически характеристики на стойката;
  • честота на пренареждане на мебелите в стаята с телевизора;
  • цялостния дизайн на интериора и хармонията на цялостната конструкция;
  • близост на мебелите и стените до телевизора, за да се предпази оборудването от прегряване поради недостатъчна циркулация на въздуха.

Отделен елемент е височината на екрана. Според правилата екранът на телевизора трябва да е разположен пред очите ви. В този случай няма да има натиск върху врата и гърба, а очите ще бъдат по-малко уморени. Допустими са леки отклонения нагоре или надолу.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo