Най-Добрите Матраци с Мемори Пяна за 2024

Матракът с мемори пяна е дар от Бога за тези, които търсят меко и уютно легло. Спортистите, хората, страдащи от безсъние, и хората с мускулно-скелетни смущения ще оценят този анатомичен дизайн. Дизайнът им улеснява равномерното разпределение на напрежението по цялото тяло, като облекчава мускулното напрежение и спомага за пълната релаксация.

Спането върху мемори пяна е подходящо и за възрастни хора, тъй като нормализира кръвообращението, предотвратява сковаността на крайниците и намалява болките в мускулите и ставите. Той е идеален и за двойки, тъй като когато един човек спи заедно на такъв матрак, това е по-малко забележимо за другия човек. Тези, които харесват твърдите матраци, няма да харесат моделите с мемори пяна. Родителите също трябва да помислят, преди да закупят такъв продукт за детето си. По-добре е да се консултирате с ортопед, за да предотвратите увреждане на неоформената мускулно-скелетна система.

Мемори пяната е съвременен синтетичен материал. Структурата на мемори пяната е съставена от множество малки клетки, които се адаптират към теглото и топлината на тялото. Благодарение на тези свойства матракът бързо се адаптира към формата на спящия, като облекчава таза, краката, гърба и врата, осигурява добра почивка и премахва болките в опорно-двигателния апарат.

Първоначално мемори пяната се е използвала само за намаляване на гравитационния натиск в авиационната индустрия. По-късно пяната се използва за производството на ортопедични възглавници, стелки за обувки и, разбира се, на най-добрите матраци с мемори пяна.

Най-добрите матраци с мемори пяна

1. Хипоалергичен матрак TED Aloe Memory

Хипоалергичен матрак, TED, Aloe Memory

Виж цената за днес

Матракът Aloe Memory има отлични ортопедични свойства, които осигуряват комфортна почивка по всяко време на годината, и висока устойчивост на износване.

Високотехнологичният матрак на българската марка ТЕД ще бъде оценен дори от най-взискателните хора. Този модел с мемори ефект е подплатен от антиалергенен текстил, който има екстракт от алое вера и предлага естествена антиалергична защита за кожата.

Продуктът с височина 19 cm е разумна инвестиция във вашето здраве и комфорт.

Двустранният модел, оборудван със слой от мемори пяна за допълнителен комфорт и почивка, предлага две нива на твърдост: една страна с мемори пяна и друга страна с полиестерни влакна. Тази конструкция придава на матрака висока екологичност, устойчивост на удар и въздухопропускливост.

Конструкцията без пружини следва контурите на човека под въздействието на товара, сякаш го прегръща. Това благоприятства пълната мускулна релаксация и бързото връщане към дълбок и здрав сън.

Най-добрите матраци с мемори пяна се предлагат в различни размери. TED, Aloe Memory се допълва от 3D обемно покритие от микрофибър , което отлично абсорбира влагата и бързо я изпарява.

2. Ортопедичен 7 зонов матрак с мемори пяна Sleepy

Ортопедичен 7 зонов матрак с мемори пяна Sleepy

Виж цената за днес

Седемзоновият модул оформя още по-внимателно анатомичната опора. Подсилени са четири зони с различна ширина: две широки за опора под главата и стъпалата и две тесни под долната част на гърба и коленете. Центърът под бедрата е с по-мек пълнеж. Върху такъв матрак различните части на тялото по отношение на теглото имат подходяща опора. 7-те зони в матрака са оптималната структура според човешката анатомия. Препоръчва се за хора търсещи качеството в детайлите и ценящи здравословния сън. Намалява усещането за твърдост на повърхността.

Двете страни с коренно различно усещане и твърдост са специална характеристика на този матрак. При изработката на матрака iZone Memory е използван висококачествен текстил от алое вера, който има отлични антибактериални свойства.

Едната страна (А) е с 4 см термочувствителна мемори пяна върху 7-зонова профилирана сърцевина. Това създава едно “незабравимо” усещане, тъй като тялото се адаптира към обичайната си форма и се отпуска напълно. Степента на твърдост е средна с леко омекотяване благодарение на мемори пяната. Подобрява се кръвообращението, което спомага за освобождаване на натрупаното напрежение и отпускане на мускулите и ставите.

Другата страна (Б) – 7-зонова профилирана полиуретанова пяна. Тази страна е със средна твърдост, с една идея по-твърда от страната с мемори пяна. Тялото почива върху специално проектирани зони за всяка от частите му. Осигурява подходяща опора, без да се провисва или да се чувствате стегнати.

Ортопедичните качества на матрака го правят отличен избор за тези, които търсят облекчение от болки в гърба, врата и ставите. Значително облекчава стреса, натрупан през деня, и ви зарежда с нова енергия.

Калъфът на матрака е изработен изцяло от антибактериални материали, които предпазват вас и вашето семейство.За по-голямо удобство защитният калъф се закопчава с цип, така че да може лесно да се сваля и почиства.

3. Матрак Sleepy Bamboo 7 зони

Матрак Sleepy, Bamboo 7 зони

Виж цената за днес

Двулицевият Bamboo 7 е висококачествен матрак с височина 20 см, произведен в България от матраци Sleepy. Матракът е с трислойна сърцевина, съставена от 7-зонова контурна полиуретанова пяна с висока плътност, високоеластична HR пяна и слой мемори пяна. Калъфът, който е вътрешен за матрака, е изработен от памук и предпазва ядрото от външни влияния. Матракът е облечен в луксозен калъф от бамбукова тъкан със съдържание на бамбукови влакна и има цип отстрани за лесно сваляне и пране, както и дишаща 3D лента за по-добър въздушен поток.

Предимства на Матрак Sleepy, Bamboo 7 зони:

 • висок ортопедичен ефект;
 • антиалергичен състав;
 • идеален и за двойни легла, тъй като вибрациите от партньора са сведени до
  минимум;
 • защита срещу заразяване с вредни микроорганизми и паразити;
 • дълъг експлоатационен живот;

4. Двулицев матрак Ted Aloe Spring

Двулицев матрак Ted Aloe Spring

Виж цената за днес

Липсва ви бодрост дори след осем часа сън? Матракът с мемори пяна на българския производител ТЕД ще подобри ситуацията.

Моделът с анатомична мека основа, с независима пружинна система, се адаптира към контурите на тялото, осигурявайки мускулна релаксация. Този ефект се постига благодарение на слоя мемори пяна. Този екологичен материал се състои от полиуретанова пяна и специални химически вещества, които правят структурата му едновременно плътна и вискозна.

Матракът от мемори пяна действа като топла прегръдка, като облекчава напрежението върху врата, бедрата, раменете и долната част на гърба. Лесно е да се намери най-удобната позиция за почивка, а дългият сън няма да доведе до замаяност.

В допълнение към Memory Foam от двете страни е използван независим пружинен блок. Продуктът с покритие от екстракт на алое вера, ватиран с висококачествен текстил, е много издръжлив и не изисква сложна грижа.

Ted Aloe Spring е хипоалергенен, анатомично оформен, достатъчно терморегулиращ и дишащ. Благодарение на тези свойства той е подходящ за възрастни и деца, като осигурява комфортна почивка както през хладните сезони, така и през летните горещини.

5. Еднолицев мемори-мулти покет матрак Sleep, Bamboo Orthopedic
Еднолицев мемори-мулти покет матрак

Виж цената за днес

Еднолицевият матрак Bamboo Orthopedic е висок 25 см и е покрит с луксозна бамбукова тъкан с втъкани бамбукови влакна, 4-сантиметров слой мемори пяна, пружинно ядро с многобройни намотки и вградена ламелна рамка с голяма здравина и подходяща за монтиране на повдигащ механизъм. Съотношението цена-качество на матрака е отлично, като гарантира 100% ортопедична и здравословна среда за сън в комбинация със средна твърдост.

Вградената рамка е една от големите характеристики на единичните матраци, което означава, че не е необходимо да инвестирате в рамка за матрак. Матракът Bamboo Memory включва доказано здрава ламелна рамка, която освен че подобрява значително дишането на матрака, увеличава неговата стабилност и устойчивост на натоварване.

Сърцевината на матрака се състои от многопластов пакет с индивидуално опаковани пружини в текстилен калъф, който се характеризира с висока степен на ортопедичност. Той е допълнен от високоустойчива пяна, която удължава живота на матрака. Пружинният пакет с джобове е много подходящ за хора, които се обръщат повече през нощта, тъй като партньорът ви няма да усеща движенията ви.

Пластът от мемори пяна с дебелина 4 см ще се погрижи за максимално удобното положение на тялото ви, за да можете да си починете максимално добре.

За финишното покритие е използван плат с втъкани бамбукови влакна с отлична здравина, които са меки и нежни на допир.

Предимства на бамбуковия ортопедичен еднолицев матрак от My Sleep:

 • Еднолицев луксозен матрак.
 • Матрак, съставен от индивидуално опаковани покет пружини, определящ се като най-ортопедичната система за сън в света.
 • Бамбукова тъкан със стилно покритие.
 • Поддържа гръбначния стълб в правилна позиция и намалява натрупаното напрежение още от първата нощ.
 • Насърчава бързата релаксация и максималното възстановяване.

6. Ортопедичен матрак, GREEN FUTURE, Lavanda Therapy

Ортопедичен матрак, GREEN FUTURE

Виж цената за днес

Матракът Lavender Therapy, разработен от Green Future в сътрудничество със специалисти, съчетава ортопедичните свойства на изключително еластичната пяна Green Form HD ® с топлинните свойства на пяната Green Therm Memory с частици Arctic Gel ® и антибактериалните свойства на лавандуловите масла.

Екстракта от лавандула, която се съдържа в горната част на матрака, се препоръчва от експертите на хора, които страдат от безсъние и дори депресивни състояния, тъй като премахва стреса и напрежението.

Наред с успокояващите си свойства лавандулата е известна и с естествените си антибактериални и противовъзпалителни свойства. Неслучайно лавандулата често влиза в състава на масажните масла, които действат директно върху централната нервна система и отпускат цялото тяло.

В производството на матрака са използвани материали от най-високо качество. В основата на матрака е използвана високоеластична пяна Green Form HD ®, която поддържа анатомичната форма на тялото и правилната позиция на гръбначния стълб, за да не изпитва болки по време на сън.

За максимален комфорт матракът може да се използва и от двете страни според индивидуалните ви предпочитания. По-твърдата страна е с памучна вложка, а по-меката – с 2 cm слой мемори пяна с охлаждащи частици от Arctic gel.

Пластът от мемори пяна Green Therm е с дебелина 2 см, съдържа специални охлаждащи частици Arctic Gel ® и е покрит със слой с аромат на лавандула. Слоят с охлаждащи частици е изцяло отговорен за комфорта на тялото по време на сън, тъй като реагира на естествената топлина на кожата и я абсорбира. По този начин се отпускат мускулите и точките на напрежение по време на сън, за да се осигури правилно кръвообращение.

7. Еднолицев матрак My Sleep, Bamboo Memory

Еднолицев матрак My Sleep, Bamboo Memory

Виж цената за днес

Bamboo Memory е висококачествен еднолицев матрак с височина 23 см, съставен от 4 см слой мемори пяна и ядро от висококачествена полиуретанова пяна. Матракът има вградена рамка от иглолистна дървесина и е подходящ за монтиране на повдигащ механизъм. Монтирането на повдигащия механизъм в рамката на матрака е възможно благодарение на допълнително монтираните ламели, към които се прикрепя с козирка. Матракът е с пълна 5-годишна гаранция.

Матраците с мемори пяна са един от най-популярните видове матраци благодарение на своите незабравими свойства. Когато човек легне върху матрака, пяната следва извивките на тялото, увеличавайки комфорта, намалявайки въртенето и помагайки за по-бързото заспиване. Той е напълно антибактериален. Ядрото на матрака се състои от двуслойна сърцевина от 4 см мемори пяна и 12 см полиуретанова пяна.

Матракът е със средна твърдост. Той е покрит с висококачествена тъкан, съдържаща бамбукови влакна за допълнителна здравина и издръжливост.

Виж още: Най-добрите топ матраци | Най-добрите матраци | Най-добрите детски матраци

Какво е важно да знаете при избор на матрак с мемори пяна?

За да бъде покупката на матрак успешна, при избора на матрак с мемори пяна е препоръчително да се обърне внимание на следните характеристики.

Видът мемори пяна е ключова характеристика, от която зависят анатомичните свойства на закупения модел. Ако разполагате с финансови средства, избягвайте евтините продукти от термоеластична пяна в полза на вискоеластичните конструкции.

Плътност на пяната – колкото по-висока е плътността на матрака от мемори пяна, толкова по-издръжлив е той. Предлагат се варианти с нива на плътност от 3,5 до 5,0 PCF, което също влияе на цената на матрака.

Единственият недостатък на по-дебелите модели е силно изразеният ефект на затопляне. Затова летният сън на такова легло ще бъде неудобен. Това обаче може лесно да се компенсира от втората страна или чрез охлаждащ гел слой.

Качествените продукти обикновено включват 5-10 см мемори пяна (на 1 или 2 слоя). Закупуването на такъв матрак е отлична инвестиция в здравето и комфортната почивка.

Гарантиран експлоатационен живот. Матраците с мемори пяна от реномирани марки имат срок на годност от 8 и повече години, което още веднъж потвърждава издръжливостта на тези модели.

Стандартната гаранция за бюджетните модели е само 1-2 години. Очевидно е, че от гледна точка на издръжливост и производителност те значително отстъпват на по-скъпите аналози.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo