Най-Добрите Електрически Четки за Коса 2024

За всяка една дама визията е от изключително важно значение, защото по начина, по който изглежда, такова първо впечатление прави. Именно затова жените прибягват до малки, но незаменими помощници.

Такива са машите, пресите за коса, както и електрическите четки. Те не са поредната ненужна вещ, а напротив. Имат много функции, бързо и лесно сушат косата или помагат да се оформи в красива прическа. А времето е светкавично, защото имат по-голяма мощност.

За да ви помогнем да решите коя е подходяща за вас, ви представяме най-добрите електрически четки за коса.

Най-добрите електрически четки за коса

1. Електрическа четка за коса Rowenta Brush Activ’ Premium Care CF9540

Rowenta Brush Activ' Premium Care CF9540

Виж цената за днес

Тази четка за коса е незаменим помощник за всяка една дама. Може да се използва за сушене на косата, едновременно с нейното разресване и изправяне, и то само с едно движение. Active Premium Brush е четката, която защитава, изсушава косата, но тя не губи блясъка си. Тя се движи на ротационен принцип като нежно гали косата. Допълнителната защита идва от йонния генератор. Той генерира 40 пъти повече йони, което прави косата бляскава и неустоима.

Електрическата четка за коса има 2 степени и 2 скорости на работа, така че Вие избирате дали бавно да оформяте или пък бързате, защото имате други задачи. Върти се двете посоки, а макарата автоматично се навива на четката. Така че не се притеснявайте, няма да се заплете нито косата Ви, нито четката ще я накъса.

Според това какъв вид коса имате, може да използвате и една от двете четки. Те са с диаметър 4 и 5 см. Така че можете да проявите и креативност при сушенето на косата и защо не и да оформите леки и небрежни къдрици. А косата е защитена от керамичните покрития.

Електрическа четка за коса Rowenta Brush Activ’ Premium Care CF9540 работи с мощност 1000 w, което за дамите с много дълга коса е улеснение. Не трябва да прекарват часове в сресване, сушене и след това оформяне. Използва се лесно, само с натискане на един бутон, а Вие можете да сменяте и посоката на въртене: от ляво-надясно или обратното.

Но това, че суши косата, не значи само топъл въздух. Уредът има и настройка за хладен въздух, което дава финалния щрих на прическата Ви. Кабелът на уреда е 1,8 метра, което го прави достатъчно дълъг и адаптивен.

2. Електрическа четка за коса BaByliss 2735E

 

BaByliss 2735E

Виж цената за днес

Марката Babyliss е дълги години сред топ производителите на продукти за коса: от преси, маши до електрически четки за коса. Дизайните са стилни и изчистени, обогатени с множество функции, непрекъсната иновативност и в крак с новото и модерното.

Този модел е всичко, от което една дама има нужда. С четката може да постигнете желаната форма на косата, с минимално усилия. Дръжката е удобна и комфортна, не се плъзга в ръцете. Как се постига това? Можете да избирате каква да е посоката на накрайника. Движението е от вътре навън или обратното. Това зависи прическата, която искате. А точно заради двойното действие, може когато косата е суха, да постигнете и обем в корените, без да е необходима преса и да се правят вафли.

Включена е й функцията Ionica. Покритието на електрическата четка е керамично. Това е от важно значение, защото допринася температурата правилно и равномерно да се преразпредели. А с йонизиращата функция се елиминира статичното електричество. Косата Ви, благодарение на отрицателните йони, ще е бляскава и гладка, а не хвърчаща във всички посоки.

Електрическа четка за коса BaByliss 2735E има 4 различни накрайника за сушене на косата, за изправяне или идеално сресване. Те са накрайник за изсушаване, въртяща се четка 50 мм за обем, накрайник за изправяне и четка за завършване.

Бонус към множеството функции е кабелът на електрическата четка, която се върти на 360 градуса. Точно това пести време за Вас. Той няма да се заплете, докато приготвяте косата си, а Вие бързо ще постигнете желания резултат. За да завършек и фиксация на прическата, може да използвате функцията за хладен въздух. Към всичко това имате и чанта за съхранение, за да може винаги да носите и правилно съхранявате уреда.

3. Електрическа четка REVLON Pro Collection One-Step Hair Dryer & Volumizer, RVDR5222E

REVLON RVDR5222E

Виж цената за днес

Това е иновативна електрическа четка за коса. Тя може да суши, реше и изправя едновременно. Това не само ще Ви спести време, но и ще запази косата Ви, ще намали риска от увреждане и изсушаване на краищата. Формата на четката Revlon е проектирана в овална форма. Така се разресва косата, не се заплита, докато се използва уреда, а Вие ще сияете.

Покритието на машата е керамично. Това е задължително, за да може температурата да се разпредели равномерно при работа, да не изгори косата, а да я защити. Електрическа четка REVLON има включена функция йонизация. Така тя няма да се магнетизира, а прави косата мека, гладка и здрава. При работа може да избирате между 3 нива на температура и две степени.

Уредът е със студен връх, удобна ергономична дръжка, която не се преплъзгва в ръката и е приятна на допир. Мощността е 800 W, така че няма да прекарате дълго време в сушене на косата, а напротив, бързо ще постигнете желаната прическа. Всичко, което Ви е нужно за сушене на косата и да сте сияйна, ще го получите с този нов и иновативен уред. Красивият му дизайн е допълнителен бонус заради преплитането на черното и червеното, класическото и огненото.

4. Електрическа четка за коса Rowenta Brush Activ’ Volume&Shine 2 CF9530

Rowenta Brush Activ' Volume&Shine 2 CF9530

Виж цената за днес

Четката е подходяща за домашна употреба, но това не значи, че не може да се ползва и в професионалните фризьорски салони. Достатъчно е мощна, иновативна и функционална. Тя е с две керамични плочи, които допълнително да защитават косата от прегряване, както и да разпределят правилно и еднакво температурата по време на работа.

Електрическа четка за коса Rowenta Brush Activ’ Volume&Shine 2 CF9530 се използва за сушене на косата, като едновременно с това можете да я изправите или пък придадете лек обем. Четката е с естествен косъм, така че когато се движи по косата Ви, тя е като нежно галене. Върти се автоматично и двустранно, така че за минути, обемът ще е постигнат. Допълнителна функция и иновация на този уред е двойната йонна защита. Йонният генератор излъчва до 40 пъти повече йони. Те не допускат косата да се наелектризира, а да е гладка и блестяща.

Следващата включена функция е Cashmire Keratin с арганово масло. Това е покритието, което е едно от най-предпочитаните и щадящи косата, в комбинация с ултра гладкия ефект. Мощността е 1000 W, така че досадното сушене на косата, продължаващо часове, ще стане бързо. Кабелът е въртящ се, за да може бързо и лесно да го използвате, а не само да спирате, да оставяте уреда и да развъртате кабела. В бонус цветът е нежно лилаво, приятно за очите.

5. Електрическа четка за коса BaByliss AS200E

 

BaByliss AS200E

Виж цената за днес

Така стигаме и до последния, но не и по важност и функции модел, отново на марката, водеща сред дребните електроуреди и по-специално за косата, а именно Babyliss. Уредът е подходящ за домашна употреба, но има толкова много включени функции, че сякаш сте в своя личен фризьорски салон. А резултатът няма да е по-малко впечатляващ.

Четката е с керамично покритие, за да я защити като разпредели еднакво температурата при работа с нея. Така няма да съществува опасност тя да се изгори, а след това да е склонна към накъсване на краищата и косъма като цяло.

Електрическата четка за коса BaByliss AS200E има двойна функция на въртене, което става автоматично. Така че може едновременно и да сушите косата, и да постигане обем. Подходяща е за ползване за всеки тип коса, а Вие може да избирате между 2 степени на скорост и температура-топъл и студен въздух, според желаната от Вас прическа.

Включени са в 4 приставки за различна и неотразима визия: дифузер за сушене, въртяща се четка от 50 мм за обем за изправяне и четка за фиксация на косата. А дори с нея може да направите не само вълни, а и небрежни и закачливи къдрици.

Допълнително и задължително е функцията за йонизиране. Така се избягва магнетизирането на косата. Тя става по-гладка, мека на допир и блестяща. Кабелът е ротационен,т.е той се върти на 360 градуса. Така можете да използвате уреда, да се сушите, изправяте и оформяте прическата, без да изпитвате допълнителни затруднения.

Мощността му е 1000 W, което го прави достатъчно силен и бърз при постигане на перфектната прическа. Бонус в комплекта получавате и чанта, за да съхранявате и пренасяте електрическата четка.

6. Четка с топъл въздух Rowenta CF7830F0 Premium Care

Rowenta CF7830F0

Виж цената за днес

Отново сме на марката Rowenta: иновативна, стилна, елегантна и мощна. Покритието на четката е керамично, което е препоръчителното за равномерното разпределение на температурата и минимализация на риска от изтощаване и изсушаване на косата.

Подходящ е за употреба и за суха, и за мокра коса. Има 5 включени аксесоара, така че Вие ще се превърнете във Вашия собствен, и то добър, фризьор. Те са за изправяне, 38 мм четка, гребен, аксесоар за обем, концентратор. Тези приставки се свалят и почистват безпроблемно. Искате права коса, постигате за я за минути, или пък идеално и гладко разресана- това не е проблем. Желания обем също може да се постигне, а от Вас остава само усмивката от перфектно оформената прическа. Четката е с топъл въздух, удобна за държане и приятна на допир. Може да се смени и да се пуска хладна струя на въздуха за последна фиксация на косата.

Включена е йонизиращата функция и приятелите на косата отрицателни йони, които не допускат да стърчи и хвърли във всички посоки, независимо от типа материя на дрехата, с която сте облечени. Знаете, стане ли студено, обличате вълнен пуловер, за да Ви е топло и косата е толкова неприятно наелектризирана. С четката с топъл въздух Rowenta CF7830F0 Premium Care това повече няма да се случи.

Има 2 нива на температура и две скорости, между които да избирате. Мощността на уреда е 1200 W, което го прави един от най-силните на пазара, предпочитан от мнозина. Кабелът може да се върти, за да се не оплита, а в комплект получавате и халка за окачване. Изключително удобен, компактен и лек модел, който се побира дори в дамската Ви чанта, а върши чудеса с косата.

Виж още: Най-добрите преси за коса | Най-добрите сешоари | Най-добрите маши за коса

Какво е важно да знаете при избор на електрическа четка за коса?

1. На първо място това е да следите какво е покритието на уреда. За да се сигурни, че косата Ви е защитена, трябва да е с керамично покритие.

2. Запознайте се с това дали може само да изсушава и изправя косата или има и други функции и възможности, както и дали работи само с топъл или и студен въздух. Така ще бъдете доволни от покупката си, защото ще удовлетворява желанията Ви.

3. Търсете уредът да има функцията йонизация, за да може да се избегне наелектризирането на косата и стърчащите косъмчета във всички посоки.

4. Желателно е да има повече от 1 нива и степени на работа

5. Мощността на уреда да не е по-малко от 800 W

6. Не е задължително, но препоръчително е кабелът да е въртящ се, защото това улеснява работата Ви с уреда и Ви пести време

Това са нашите съвети, но винаги изборът е Ваш и зависи от личните Ви предпочитания

Често задавани въпроси

Защо да изберем електрическа четка за коса, а не обикновен сешоар?

Това е най-често задавания въпрос, особено от дамите, които се колебаят и не са използвали електрическите четки. И двата уреда работят, като излъчват топлина, като основното им предназначение е изсушаване на косата. Но оттук започва и основната разлика. Електрическите четки за коса в основата са си един сешоар, но модернизиран и обединил предимствата му и надграден. С такъв уред не само ще изсушите косата си, но можете да направите романтични къдрици, да изправите или придадете обем. Заема по-малко място и върши чудесна работа.

На колко време е добре да се почиства електрическата четка за коса?

Като всеки един уред и този е добре да се почиства, желателно след всяко ползване, особено ако използвате различни терапии за коса като арганово масло, стилизанти за обем, подхранване или кристали за краищата. Можете да махнете роторът и да го почистите с вода и сода за хляб. Но първо прочетете инструкциите за използване и почистване на уреда.

За какъв тип коса е подходяща електрическата четка за коса?

Тя може да се използва при всеки вид коса: независимо дали е дълга, със средна дължина или къса, както и вида на косъма. Но имайте предвид, че за да постигнете бързи и максимални резултатите, според следете какви са краищата на зъбците на четката за коса.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo