Най-Добрите Маши за Коса 2024

Всяка дама иска да има отлична визия, било то дрехи, аксесоари, грим и прическа, за да може да излезе навън и да покори света. Затова обаче всеки един детайл и грижата за себе си е от изключително важно значение.

На помощ идват уреди като преси и маши за коса, които са незаменима част от аксесоарите на дамите. С добра маша за коса лесно и бързо можете да оформите косата си със закачливи къдрици или небрежни вълни и да впечатлите всички. Но винаги, стане ли въпрос за маша за коса, възниква въпроса, а коя да избера като пазара е наситен от марки и модели.

За да ви помогнем да решите коя маша е подходяща за вас, ви представяме най-добрите маши за коса.

Най-добрите маши за коса

1. Маша за коса Rowenta So Curls CF3730F0

Rowenta So Curls CF3730F0

Виж цената за днес

Стане ли въпрос за иновации, то това е точно този модел. На първо виждане изглежда далеч по-различно от обикновените маши.

Освен елегантния и стилен бял дизайн, покритието на машата е керамично. Точно такова, каквото трябва да е, за да сте сигурни, че косата Ви е защитена. Едновременно с това се комбинират покритията от кашмирен кератин и арганово масло. Доказано е, че тяхното действие благоприятства косата да остане хидратирана, свежа и изпълнена с живот, а къдрите- перфектното допълнение.

Нужна е само 1 минута на машата от включване и вече може да я ползвате. Но тя е умна, след като спрете работа с нея, да сама се изключва. Снабдена е с режим за сън. При него, тя просто е в режим на изчакване, но не отделя топлина, докато Вие не зададете.

Машата има 3 степени на температурата, до която достига: от 170 до 230 градуса.

Допълнителна функция при нея е йонизиращото действие, което доказано въздейства благоприятно на косата. Отрицателните йони са нейни приятели. Те съхраняват здравината и блясъка й.

Иновациите не спират до тук. Машата има automatic curls, при която функция, кичура автоматично се увива около нагряващия елемент.

Друга функция на машата е вграденият таймер Curl Ready. Така Вие задавате време на работа на машата за къдрете. Когато е готова, чувате 4 звукови сигнала и тя спира работа.

Машата може да се използва за всеки тип коса, като резултатите винаги са зашеметяващи. Към машата получавате и торбичка за съхранение.

2. Маша за коса Remington Ci9532

 

Remington Ci9532

Виж цената за днес

Този модел се различава от предишните два, защото на пръв поглед изглежда като типичната маша. Има конусовидна форма и е подходящ за използване в домашни условия. Въпреки това не мислете, че отстъпва по нещо от предишните два.

Машата е керамична с перлено покритие. Точно то е нужно, за да пази косата Ви, но същевременно тя да блести като истинско бижу.

Тя е тънка, лека и много лесно може да се носи не само в багажа, когато отивате на почивка, но дори и в дамска чанта. Както знаете, там винаги има място за още нещо, но дали може да се намери?

Този модел има няколко степени на температурата на къдрене от 130 до 210 градуса, които се достигат мигновено. Къдриците са добре оформени и стегнати.

Машата има и дисплей, който позволява да следите до какви градуси е достигнала и ако желаете да намалите или увеличите. А когато приключите работа, оставете я на сигурно място и след 1 час, тя ще се е изключила.

Към нея получавате подарък топлоустойчива торбичка, за да я съхранявате и пренасяте, както и ръкавица. Защото красотата изисква жертви, но пък е добре да помислите и за Вашата защита.

3. Маша за коса BaByliss C1300E Curl Secret 2 Curl & Volum

BaByliss C1300E

Виж цената за днес

Този уред е поредната иновация от Babyliss. Стилен и различен на пръв поглед дизайн, множество функции и удобство при пренасяне. Нейното покритие е керамично, което е задължително, за да запазите здравината на косъма и да избегнете нейното по-нататъшно накъсване.

Подходяща е за домашна употреба, а резултатите са светкавични. Машата загрява от момента на пускане. Но изненадите тепърва започват. При нея може да избирате между 36 видове къдрици: от много нежни и едва забележими, средни или пък доста по-едри. Това е възможно, тъй като уредът има две глави с различен диаметър.

Другата функция е звуковият индикатор. Можете да зададете време на къдрете, като звукът ще го чувате постоянно. Когато приключи и е оформил, то тогава спира. Поредната иновация е сами да изберете посоката на къдрене дали наляво, надясно или алтернативен вариант. Ако искате да имате перфектната симетрия между буклите си, то това е Вашия модел.

В допълнение към това е и функцията за йонизация, която да гарантира запазване на жизнеността и блясъка на косата Ви. Лесно се включа и изключва, а е и компактна, което е удобство, особено ако бързате да събирате багаж, не разполагате с много място, но искате задължително да вземете машата Ви с Вас.

4. Маша за коса Philips StyleCare Prestige BHB876/00

Philips StyleCare Prestige BHB876/00

Виж цената за днес

Поредният модел, който да гарантира за нула време идеалните къдрици за Вашата неотразима визия.

На първо място е грижата и сигурността за косата, която е осигурена с керамичното покритие с кератин. Така косата, въпреки че минава през термична обработка и се начупва в желаната от Вас форма, не се изсушава, а запазва здравината си. Може да избирате градусите само с един бутон. Функциите са 3: на 170, на 190 и 210 градуса като едновременно с това да задавате времетраене на къдренето.

Този модел Ви дава възможност да бъдете самите Вие иноватори и да експериментирате като избирате посока в ляво, дясно или автоматично къдрене. Така къдриците са идеално оформени, както Вие желаете, а симетрията- гарантирана.

Това е един умен модел, който има звуков индикатор. Когато къдриците са готови, ще бъдете уведомени за това. Бонус е, че машата сама се изключва, когато не я използвате.
Самата маша изглежда нетипично и различно от стандартните, защото има отворена конструкция с два вертикални предпазителя.

Има цилиндър, а в него са предпазителите. Около тях се навива нежно и внимателно косата, а след това се отдава топлина. Така действа машата, като следва естествената посока на косата. Това е важно, защото ще намали риска, да не кажем изключи, от заплитане. Има 27 настройки, между които да избирате, според това какви къдрици искате да имате. Най-хубавото е, че можете да експериментирате.

В допълнение към всичко това, корпусът е така направен, че нагрява косата, но не отдава топлина към ръката Ви, затова не са нужни ръкавици. Машата се грижи за Вас. Тази маша е един голям помощник, който ще превърне оформянето на прическата Ви в удоволствие.

5. Маша Remington Ci95

Remington Ci95

Виж цената за днес

Този модел на външен вид прилича на стандартна маша, тъй като е с конусовидна форма. Но функциите са много повече. Подходяща е за ползване в домашни условия, и във фризьорските салони.

Задължително е и покритието й, което е керамично, за да защити косата Ви. Едновременно с това машата има студен връх. Тя е снабдена с електронен дисплей, за да може да наблюдавате достигната температура и да я контролирате. Може да достига от 130 до 210 градуса при оформяне на къдриците Ви.

Машата загрява от момента на пускане, а след спиране на работа с нея, до 1 час, се изключва. В допълнение кабелът може да се върти, което гарантира, че няма да се заплете, докато оформяте буклите си.

6. Преса за къдрене Valera Silhouette 647.02

Valera Silhouette 647.02

Виж цената за днес

Безспорно това е един от предпочитаните модели, както у дома, така и във фризьорските салони. Valera са на пазара в грижата за косата над 50 години и за тях нейната цялост, здравина и сигурност са от първостепенно значение.

Този модел те е типичната маша с конусовидна форма. Тя прилича на преса, но разликата е, че плочите са на вълни. Така може да оформите било то зашеметяваща и интересна прическа или да добавите обем в корена.

Покритието е керамично с турмалин. Стане ли въпрос за защита, най-сигурно е керамичното покритие, особено комбинирано с приятелите на косата- отрицателните йони. Те няма да позволят под въздействие на температурата, краищата да се изсушат или накъсат, а точно обратното. Косата е лъскава и блестяща.

Плочите на този модел са 6 на брой, което е сигурна гаранция за бърз ефект, без много усилия.

Има функция електронно да регулирате температурата, която може да варира от 0 до 210 градуса. А плочите, заради разположението си една от друга и покритието си, се нагряват равномерно. Така рискът да се нанесе вреда на косата се минимизира.

Другото предимство е дългият й кабел- 3 метра. Така можете свободно да се движите и това, че оформяте прическата си, да не Ви кара да седите само на едно място.

Ако искате бързо, лесно и ефикасно да имате неотразима визия, това е един от продуктите, които ако купите, няма да съжалявате.

7. Ретро преса Babyliss Easy Waves C260E

 

Babyliss Easy Waves C260E

Виж цената за днес

На визия това не е типичната маша, а и ще се почудите, защото се нарича преса. Но тя е по-скоро към машите, защото нейната основна функция е да оформи чупливата или права коса, в красива прическа с ретро букли.

Покритието на пресата е керамично-титаниево. Това е допълнителна защита и сигурност на косата, че тя ще запази блясъка и еластичността си. Едновременно с това косата е за секунди придобила желаната от Вас форма, без да е нужно да се повтаря или задържа повече от секунда.

Машата има три позиции за нагряване, между които да избирате: 160, 180 и 200 градуса.

Друго нейно предимство е , че е тройна маша. Така че къдриците, които се оформят са от три позиции. А в същото време вълните са определяни като ретро, загадъчни, нежни и романтични и едно връщане към миналото.

Машата е подходяща да се използва и в домашни условия, и професионално във фризьорските салони.

Бонус е кабелът, който се върти на 360 градуса, което не позволява да се заплита, а Вие можете да се движите спокойно.

Виж още: Най-добрите преси за коса | Най-добрите сешоари | Най-добрите електрически четки за коса

Какво е важно да знаете при избора на маша?

Когато избирате маша, трябва да знаете какви функции предлагат машите и дали просто искате небрежни къдрици или пък модели, като някои от посочените, които да правят букли във всички посоки и симетрични.

Следете за покритието, защото трябва да се мисли за сигурността на косата. Керамичното покритие е не само желателно, а задължително.

Препоръчително е да можете да следите и регулирате температурата на къдрене
Следете дали има допълнителна защита за косата като турмалиново покритие, арган, инфузия на кератин. Само така ще сте сигурни, че подарявате на косата си най-добрата грижа, а тя ще бъде бляскава и здрава.

Желателно е машата да има кабел, който се върти на 350 градуса. Така ще спестите време, в което иначе да отплитате кабела. Това е неудобно, а и се ограничава свободата на движенията.

На следващо място дали искате машата да е стандартна със защипване или без. Новите модели на пазара предлагат редица варианти като дори автоматично навиване на кичура, а оттам и много възможности за различен вид букли.

Запознайте се добре с това за какво време загрява машата, има ли опция да избирате и задавате сами времето на къдрене и дали след приключване на работа, ще се изключи сама.

На последно място, но не и по важност, проверете гаранцията на Вашата маша като срок, както и условия при неизправности.

Често задавани въпроси

Вярно ли е, че машата трябва да е скъпа, поне над 100 лв, за да върши работа?

Не винаги високата цена е гаранция за качество, както и обратното. Най-добре е да се доверите на доказани марки на пазара, както и да проверите отзивите на потребителите за тях.

Може ли машата ми да вдига температура над 230 градуса?

Има такива модели, които могат да развият и по-висока температура. Прическата Ви бързо ще бъде оформена, но това крие риск за косата Ви. Честата термична обработка, както и тази на високи градуси, води до изсушаване на косъма, изтъняване и лесно накъсване.

Как правилно да почистваме нашата маша?

Подобно на пресите за коса, така и машите е желателно първо да изключите от тока. След това да я оставите да изстине. Така намаляте риска да нарушите покритието й. Не я потапяйте във вода, а вземете памук или тампон за грим. Леко намокрете, без да тече вода от него и внимателно почистете по дължина машата. Не минавайте в областите, ако има led дисплей, както и електронните бутони.

Ако има останала мръсотия, например от лак за коса или друг стилизант, може да използвате отново тампон и разтворена сапунена вода и да минете отново.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo