Най-Добрите Преси за Коса 2024

Тук отново ще обърнем внимание на дамите. За всяка една е от изключителна важност начинът, по който изглежда. Затова те обръщат специално внимание на дрехите, с които излизат, обувките, аксесоарите, прекарват часове наред в козметичните магазини, купуват кремове и гримове и не на последно място: полагат грижи за косата си. Всяка една коса има нужда от поддържане, за да е бляскава, красива и неотразима. Тук на помощ идват пресите за коса. Те са неизменен помощник на нежните създания и никъде не се пътува, независимо по работа или почивка, без тях.

Най-добрите преси за коса

1. Преса за коса Dyson Corrale HS03

 

Виж цената за днес

Преса за коса Dyson Corrale HS03 е иновативно и премиум устройство, което предлага изключително качество и удобство при използване. Отличава се с 3 настройки на температурата, които позволяват персонализирано оформяне на косата според нейната структура и нуждите на потребителя.

OLED дисплеят на пресата осигурява ясна и лесна за разчитане информация за текущата температура и състоянието на батерията. Това улеснява контрола върху процеса на оформяне на косата и предотвратява прегряване или повреда на косъма.

Един от най-големите плюсове на Dyson Corrale HS03 е възможността за употреба както с кабел, така и без. Това прави устройството изключително мобилно и удобно за използване на всякакви места – у дома, в офиса или дори на път. Батерията осигурява до 30 минути безпрекъсната работа, което е достатъчно време за оформяне на косата.

Dyson Corrale HS03 е висококачествен и функционален продукт, който съчетава иновации и удобство в едно. С три настройки на температурата, OLED дисплей и опцията за употреба без кабел, това устройство е идеалният избор за всеки, който иска перфектно оформена коса без усилия и компромиси.

2. Преса за коса L’Oréal Professionnel Steampod 3.0

 

L’Oréal Professionnel Steampod 3.0

Виж цената за днес

Този модел преса за коса е един от най-добрите на пазара заради множеството си функции, защити и иновативен дизайн. Създава се от екипите на Loreal и Rowenta Salon, за да подари на дамите изящество при направата на прическата им.

Формулата, по която е създадена, е доказано, че защитава косата до 78% от увреждане, защото както знаем, всяко едно третиране било то с боя, маша или преса, води до отслабване и изтъняване здравината на косъма. Оттам косата губи блясъка и чара си.

Моделът има 3 степени, между които да избирате, когато изправяте косата или оформяте в друг вид прическа. Силата на парата е 0.8 г за минута, което я прави два пъти по-бърза, а косата за минути е добила желаната форма от корена до краищата.

Покритието е анодирано и с двойна устойчивост, така че дори самата преса да нагрява косата, дръжката й няма да отдава топлина на ръката Ви. Така се минимизира риска от изгаряне. Температурата, която поддържа е от 180 до 210 градуса.

Поредната иновация е дългият кабел, който може да се върти на 360 градуса. Това е огромно предимство, защото улеснява използването и предотвратява непрекъснатото заплитане на кабела. Моделът има резервоар за вода, дизайнът е красив и стилен, а пресата- лека и удобна.

Всичко това го прави един от нужните уреди за професионална работа и често може да забележите във фризьорските салони.

3. Преса за коса Remington S9600

Remington S9600

Виж цената за днес

Стане ли въпрос за качество, няма как да не споменем и този модел. Тя се отличава от останалите модели заради керамичното си покритие. Именно заради тях, косата не се уврежда при изправяне, а точно обратното-запазва се здравината на косъма. Моделът има функция Silk, която е предназначена дори при по-продължително използване, да запази блясъка на косата Ви.

Пресата има голям диапазон от температура на изправяне, между които да избирате: от 150 до 240 градуса. Какви градуси да изберете се определя спрямо вида на косата: дали е тънка, къдрава, леко начупена или с по-плътен косъм.

Пресата може да бъде определена като умна, защото автоматично, когато не я ползвате, се изключва. Така че след като сте я ползвали и сте излезнали, няма да се притеснявате дали е изключена или не. Пресата ще помисли за това вместо Вас.

Има LSD дисплей, за да може да проверявате и регулирате температурата. Другото предимство на този модел е не само защитата, но и дългият кабел- 3 метра, който осигурява свобода на движенията.

На последно място, но не и по важност, това е стилния и нежен дизайн. Пресата е в червен цвят, който носи неприкритата ектравагантност и изтънченост. А към нея получавате и калъф, за да я съхранявате и пренасяте лесно.

4. Преса за коса REMINGTON S3500

 

REMINGTON S3500

Виж цената за днес

Отново сме на марката Remington, но модел, и то на модел, харесван заради съотношението цена и качество. На пресата й е нужно не повече от 15 секунди, за да загрее и вече можете да я ползвате. Температурата, която поддържа е от 150 до 230 градуса.

След като вече сте я използвали, до 1 час след това, тя сама ще се изключи. Въпреки това внимавайте къде я поставяте, защото дори със своите специални защити и покрития, някои дървени или пластмасови поставки и маси, не са най-доброто място.

Огромното предимство на пресата е, че тя, за разлика от доста други модели, може да се използва и за изправяне, и за къдрене на косата, което я прави много практичен и функционален модел. Снабдена е с бутон за включване и изключване с LED индикция. Плочите са керамични, могат да се заключват, както и подвижна плоча, така че дори някой кичур да избяга, лесно ще бъде прихванат, а прическата-перфектна.

Пресата е със специална функция за защита на косата от изгаряне и прекалено изсушаване, което води до накъсването й. За грижата за косата допринася й антистатичното, турмалиново и тефлоново покритие. Моделът е лек, удобен и със стилен черен дизайн. Практичен избор за идеално оформена коса.

5. Преса за коса Rowenta Liss & Curl Keratin & Shine SF4522D0

Rowenta SF4522D0

Виж цената за днес

Моделът е различен и иновативен, съчетава удобството с модерното, в комбинация с креативния дизайн и лесна употреба. Предвидена е за домашна употреба като с нея можете да изправите, накъдрите косата си или да оформите закачливи вълни. Лесна и лека за употреба.

Температурата, до която може да достигне е 230 градуса, но не се притеснявайте за косата си. Плочите са керамични и в съчетание с турмалиновата технология, косата Ви няма да се накъса, изсуши и отслаби, а напротив. Ще запази здравината и блясъка си.

Затова и плочите са ключовото предимство на модела, съчетание от: кератин, с който косата се укрепва и запазва еластичността си и минералния турмалин, пазещ блясъка на косата и намаляващ антистатичния ефект. На пресата отгоре има LED дисплей, така че можете да следите и контролирате до каква температура достига и съответно да намалите, увеличите или запазите желаната.

6. Преса за коса Remington S9500

Remington S9500

Виж цената за днес

Петият представител отново е Remington. Стане ли въпрос за уреди за коса, продуктите им са от най-високо качество в съотношение с цена и функции, които предлагат. Моделът като дизайн прилича на истинско бижу: стилно, елегантно и красиво. Но и върши работа, и то бързо и дълготрайно. Предназначена е за домашна употреба. С нея може да изправите и най-къдрата коса и тя да запази формата си до 5 дни. Температурата, до която достига е 235 градуса, като вие може да я регулирате като намаляте и увеличавате. Още с пускането си, не е нужно да чакате да загрее, а тя е готова за работа.

Покритието на пресата е керамично с перлен екстракт, което допринася за блясъка на косата и неотразимостта й. Стане ли въпрос за защита, косата Ви е в сигурни ръце, а допълнително предимство е това, че пресата сама се изключва след 60 минути не използване, може да заключвате плочите, които дори да пипнете не са нагрети и няма да Ви опарят и в бонус- кабел дълъг 3 метра. Спокойно можете да изправяте косата и да се движите из цялата стая, та дори и удобно на дивана, докато гледате любимия си сериал. На база мнението на клиентите, тя е гарантира сигурност и качество, защитава косата и тя остава здрава.

7. Професионална преса за коса Philips HPS930/00

Philips HPS930/00

Виж цената за днес

Стигнахме и до последния модел, но не и последен по качества и функции. Плочите са с титаниево покритие, което осигурява бърза топлопроводимост. Уредът загрява за 10 секунди и е готов за работа моментално. Едновременно с това покритието позволява с едно движение, косата Ви да е по-гладка от обичайното. Друго допълнение е, че самите плочи могат да се движат, така че ако Вие окажете голям натиск, те се местят. Така предпазват косъма от увреждане и накъсване.

Пресата има специална функция Thermoguard, която да предпази косата Ви като при повишаване на температурата над 200 градуса, това става само с по 5 градуса. Така преходът е плавен и рискът от увреждане се минимализира.

В допълнение с това са и йонната защита. Отрицателно заредените йони не само запазват блясъка и здравината на косата, но и не позволяват тя да се наелектрезира.
Но ако си мислите, че това е всичко, то иновациите не спират до тук. Пресата има технология EHD -Even Heat Distribution. При нея температурата се разпределя равномерно. Така няма горещи точки и съответно опасност за нарушаване здравината на косата.

Кабелът на пресата е дълъг 2.5 метра, което е предимство. Няма само да останете на дивана, докато се изправите, а свободно можете да се движите. Към допълнение с това е и специалната термозащитна капачка, която поставяте, когато приключите работа с уреда. Така го съхранявате правилно и намалявате риска от увреждане, а с това-удължавате живота му.

8. Преса за коса BaByliss I-Pro ST95BPE

BaByliss I-Pro ST95BPE

Виж цената за днес

Стане ли въпрос за класика в пресите, това е точно Babyliss. Те са едни от най-устойчивите, като дори старите модели от преди 10 години, макар не така модерни, нито с толкова функции, държат висока цена, защото са качествени и много дълъг живот при правилно използване.

Моделът поддържа температура от 170 до 230 градуса. Вие лесно можете да изберете и контролирате според типа на Вашата коса. Използване се за изправяне, като има специалната функция  I-Temperature Technology, при която веднъж плочата щом се е нагряла до едно ниво, ще се задържи така, докато не приключи уреда работа или Вие не желаете да направите промяна.

Плочите на пресата са с керамично-титаниево покритие, както и йонна технология. Това е нужната специална защита, която пази и задържа блясъка на косата дори при по-продължително използване. От Babyliss са добавили и още една допълнителна функция, а именно пара. Снабдена е с резервоар за вода, две степени на регулиране на парата и гребен. Така Вие едновременно разресвате косата си, хидратирате я и я изправяте. Към всичко това включваме и дългия кабел, който осигурява удобство и комфорт. С този модел преса Вие ще подарите на косата си най-добрата грижа и безспорно перфектна визия.

Виж още: Най-добрите сешоари | Най-добрите маши за коса | Най-добрите електрически четки за коса

Какво е важно да знаете при избора на преса за коса?

1. На първо място по важност е това да определите типа на Вашата коса. Ако имате по-тънък косъм, а искате да създадете и обем, то моделът трябва да е с по-малки и не широки плочи. Така ще съсредоточите работата на уреда към проблемните зони. Обратно, при гъста коса или къдрата, пресата трябва да е по-широка, защото така няма да се наложи да повтаряте кичура отново и отново, за да се изправи.

2. На второ място от значение е времето, с което разполагате. Ако не бързате за никъде, то може да изсушите косата спокойно със сешоар и след това да изправите. Но ако имате 1 час, за да изглеждате перфектно, трябва да се спрете на модел, който изправя мокра коса.

3. Залагайте на модели, които достигат до 235 градуса максимално. Колкото повече една преса нагрява косата Ви, толкова повече рискове има за нея.

4. Желателно е пресата да е с дълъг кабел, който да може да се върти, за да Ви спести време. Представете си, изправяте си косата, бързате, а той непрекъснато е оплетен. Косата ли да изправяте, кабела ли.

5. Важно е да се запознаете с това дали плочите са турмалин или керамични, а може и комбинация от двете. Добре е да сте сигурни дали това, което предлага модела е това, което искате и какви са предимствата му.

6. Проверете дали пресата може да се използва само за изправяне или за къдрене. На самата преса е задължително посочено.

7. Добре е пресата на има дисплей, на който да следите дали температурата, която желаете се променя или се поддържа

Често задавани въпроси

Колко години е гаранцията на пресата ми за коса?

Гаранцията е стандартна- 2 години, но някои модели предлагат и удължена гаранция с минимум още 1 година, ако влезнете в сайта на официалния производител и регистрирате направената от Вас вече поръчка, т.е няма значение откъде сте я закупили.

Нужни ли са някакви специални продукти, преди да се използва преса за коса?
Желателно е да се закупят специален серум, масло или олио. Те едновременно ще хидратират косата, но и ще я предпазят. Продуктите не допускат косъма да се изсуши и оттам лесно да стане податлив на накъсване.

Как да се грижим и почистваме пресата си за коса?

Най-лесният начин за почистване е в купа да смесите сода бикарбонат и водороден перооксид- кислородна вода. Смесвате ги в купа и разбърквате. След това взимате тампон за грим или памук. Потапяте ги в сместа, а след това с тампона върху пресата. Оставяте да действа за 2-3 минути и след това с почиствате с памук или тампон. Ако има останали мръсотии, може да използвате и препарат за миене на чинии.

Не забравяйте

– Изключете пресата от тока
– Не почиствайте непосредствено след нейното използване, докато плочите са още нагрети.

3.5/5 - (4 votes)
Review-bg.com
Logo