Най-Добрите Винтоверти за 2024

Винтовертите са едни от най-популярните електрически инструменти в строителството. Основното му предназначение е да завинтва/отвинтва бързо и удобно скрепителни елементи. Тази операция отнема огромно количество време на ръка. Така например при работа с гипсокартон ще са необходими хиляди самонарезни винтове, с които е невъзможно да се работи без инструмент.

Когато избирате най-добрия винтоверт за дома или за работа, си струва предварително да се запознаете с предимствата и с недостатъците на интересуващия ви модел. Фокусирайки се върху мнението на потребителите, е възможно да се направят най-обективните заключения, така че се опитахме да съставим рейтинг на най-добрите винтоверти според отзивите на клиентите. Именно тези модели предизвикват най-оживените дискусии в интернет, в специализираните форуми и са получили положителни оценки.

С увеличаването на броя на предлаганите отвертки стана още по-важно да се изберат и намерят най-добрите модели по отношение на надеждност, цена и качество, които са подходящи както за професионална, така и за домашна употреба.

В тази статия ще намерите класация на най-добрите винтоверти, които отговарят на горните критерии и са в състояние да задоволят нуждите на своите собственици.

Най-добрите винтоверти

1. Акумулаторна бормашина Bosch EasyDrill 1200

Акумулаторна бормашина Bosch EasyDrill 1200

Виж цената за днес

Bosch EasyDrill 1200 улеснява монтирането и демонтирането на винтове, самонарезни винтове, гайки и други части. Вече не е необходимо да се потите и да полагате титанични усилия, за да забиете един винт в много твърдо дърво или метал. С Bosch EasyDrill 1200 е необходимо само едно натискане на бутон. Тази отвертка има максимален въртящ момент от 20 N*m и 16 степени на сила. Освен това има две скорости и достига до 1650 об/мин на празен ход.

С тези параметри можете бързо да завинтвате аксесоари дори върху твърди и неподготвени повърхности. Този винтоверт може да прави отвори с диаметър до 20 мм в дърво и до 6 мм в метал. За удобна и безопасна работа отвертката е оборудвана с LED светлина и защита от претоварване. В удобния калъф за пренасяне са интегрирани 2 батерии, зарядно устройство и универсален двустранен накрайник.

Компактна и лека двускоростна бормашина от фамилията продукти Do It Yourself, предназначена за домашната работилница. Позициониран като цялостен ръчен електроинструмент за активна домашна употреба. Той е с умерени размери и ниско тегло, добре балансиран, ергономичен и удобен. С него могат да се извършват повечето монтажни, демонтажни, декоративни и строителни дейности, необходими на всички домашни майстори.

За бърза смяна на инструментите с една ръка Bosch EasyDrill 1200 06039A210B е оборудван с качествен бързодействащ патронник. С въртящ момент до 20 Nm той е подходящ за винтове, самонарезни винтове и по-големи винтове. При втората скорост (до 1650 об. /мин.) тя може да пробива ефективно в стомана, пластмаси, меки минерали и дърво. Двигателят на уреда е оборудван с електронно управление на скоростта Bosch и не се „страхува“от претоварване/прегряване.

BOSCH EasyDrill 1200 е надежден уред от утвърден производител. С него могат да се извършват ремонти на места, където в момента не разполагат с електричество. Акумулаторната батерия с капацитет 1,5 mAh осигурява дълъг живот и е достатъчна за няколко часа непрекъсната работа. Благодарение на ергономичната си дръжка и гумираните вложки тя осигурява здрав захват и предотвратява изплъзването ѝ.

Бързата смяна на аксесоарите се постига с бързосменяемия патронник. Тази функция е полезна при работа със скрепителни елементи с различни прорези. BOSCH EasyDrill 1200 има удобна функция за регулиране на въртящия момент, която помага за адаптиране на режима на работа към дебелината на материала.

2. Акумулаторна бормашина Steinhaus PRO-CD108X

Акумулаторна бормашина Steinhaus PRO-CD108X

Виж цената за днес

Акумулаторната бормашина и винтоверт Steinhaus PRO-CD108X е един от най-достъпните и надеждни модели за любителска работа с дървени, метални и пластмасови повърхности.

Steinhaus PRO-CD108X разполага с максимална скорост на въртене от 1300 об/мин в две степени на скоростта – малка за завинтване и по-голяма за пробиване. Той е оборудван с превключвател за посоката на въртене, който ви позволява да завивате или отвивате според нуждите. Има 18 стъпки за регулиране на въртящия момент.

Доставената батерия е произведена по най-новата литиево-йонна технология и е с капацитет 1300 mAh, което ви позволява да използвате бормашината и винтоверта за по-дълъг период от време след пълното им зареждане. Пълното зареждане на доставената батерия става за максимум един час от включването на машината.

Дизайнът е компактен, а дръжката с меко захващане улеснява използването и управлението на машината по всяко време, тъй като е проектирана специално за значително по-малко усилия.

Steinhaus PRO-CD108X е оборудван със светодиоди, които показват нивото на зареждане на батерията по всяко време, и вграден светодиод в предната част на машината, който увеличава видимостта на работната повърхност.

3. Акумулаторен винтоверт Heinner Li-Ion VSA001

Акумулаторен винтоверт Heinner Li-Ion VSA001

Виж цената за днес

Литиево-йонният акумулаторен винтоверт Heinner Li-Ion VSA001 се отличава с компактен и ергономичен дизайн, допълнен от множество функции за лесно, ефективно и удобно използване. Винтовертът на Heinner е малка, но умна.

Този компактен винтоверт е подходящ за работа в тесни пространства най-вече поради малкия си размер и тегло, но това веднага насочва и към използването на батерия с малък капацитет. Всъщност батерия с капацитет от 1,3 амперчаса е достатъчна за да извършите вашата задача спокойно. Пълното му зареждане се осъществява в рамките на 3 часа.

Heinner Li-Ion VSA001 може да достигне максимална скорост от 210 оборота в минута, със собствена система за контрол на въртящия момент и максимален въртящ момент от 4.5 N*m. Винтовертът е изключително лек и удобен.

Удобната дръжка с гумено покритие приляга добре в ръката, а нивото на вибрациите е минимално.

Heinner Li-Ion VSA001 е перфектната комбинация от комфорт, полезност, ергономичност и функционалност, за да ви даде всичко необходимо на едно място.

4. Акумулаторна ударна бормашина Bosch Professional GSB 120-Li

Акумулаторна ударна бормашина Bosch Professional GSB 120-Li

Виж цената за днес

Винтовертът Bosch GSB 120-LI има ударен механизъм, който повишава нивото на работа. Инструментът е оборудван с бързосменяем патронник: смяната на принадлежностите ще отнеме минимално време. Диаметърът на затягане има широк диапазон от диаметри от 0,3 до 10 mm.

Bosch GSB 120-LI е подходящ за работа с крепежни елементи и за пробиване в различни материали. Най-големият възможен диаметър на пробиване зависи от материала, с който работите. При дървото например тя е 19 mm, а при метала – 6 mm.

Винтовертът се характеризира с максимална скорост на празен ход от 1300 об/мин. Максималният въртящ момент е 28 Nm. Това е значителна стойност за акумулаторен инструмент (а батерията е тази, която захранва отвертката). Капацитетът на батерията е 1,5 Ah, а номиналното ѝ напрежение е 10,8 V. Фактът, че батерията е от литиево-йонен тип, дава възможност да се пренебрегне текущото ниво на зареждане, когато се избира времето за започване на зареждането на батерията.

Компактен и ергономичен акумулаторен винтоверт/пробивна машина с поддръжка на ударно пробиване. Лек и добре балансиран ръчен електроинструмент, предназначен за активна домашна и професионална употреба. Разполага с патентован двигател и издръжлив 2-скоростен планетарен редуктор със стоманени зъбни колела, за безпроблемно завинтване/отвинтване, завинтване, закрепване на винтове и завинтване.

Подходящ за широк спектър от умерени монтажни, демонтажни и довършителни работи. Може да пробива в строителна стомана (с диаметър на отвора до 10 мм), бетон (до 8 мм), цветни метали и сплави, дърво (до 20 мм), композитни материали и пластмаси. За удобна смяна на аксесоарите с една ръка Bosch GSB 120-LI Professional 06019G81000 е оборудван с практичен бързодействащ патронник за свредла с диаметър от 0,3 до 10 мм.

Скоростта му може да се регулира плавно (редуктор с два диапазона на скоростта – 0-400 и 0-1500 об/мин) и плавно (електронна система със сензор в пусковия превключвател). Максималният въртящ момент (до 30 Nm) може да бъде ограничен от 20-пътен съединител. Доставя се с две литиево-йонни акумулаторни батерии GBA 12V с капацитет 2 Ah, зарядно устройство GAL 1210 CV Pro и калъф за пренасяне.

BOSCH GSB 120-LI е здрав и компактен модел за домашна употреба. Въртящият момент е реверсивен и е идеален за сваляне на материали като стенни шкафове например. Бързосменяемият патронник е оборудван с бързосменяем патронник за бърза смяна на свредла и битове.

За пробиване в тухли и бетон свредлото има функция на чук, която може да се използва за закрепване на корнизи към тавана или за поставяне на прозорци. Моделът има добра ергономичност и отличен баланс на теглото, което го прави удобен за използване за продължителни периоди от време. Вложките за дръжки BOSCH GSB 120-LI потискат вибрациите и предотвратяват изплъзването на инструмента.

5. Акумулаторна отвертка GSR 10,8-2 li Bosch Professional

Акумулаторна отвертка GSR 10,8-2 li Bosch Professional

Виж цената за днес

Безударният бързодействащ винтоверт Bosch GSR 10.8-2-LI помага на майсторите да свършат работата си по-бързо и с по-малко усилия. Той не само затяга крепежни елементи, но и пробива дупки в метал или дърво. За да не ви се налага да спирате работа за миг, има резервна батерия и зарядно устройство, което работи отделно.

Функцията за обратен ход позволява на Bosch GSR 10.8-2-LI не само да завинтва, но и да отвинтва винтове, анкери или дюбели. Има удобен бутон за превключване на посоката на въртене на главата. Скоростта може да се променя с помощта на плъзгач (налични са 2 варианта на скоростта). Инструментът се държи добре в ръката и е толкова лесен за използване, че дори дете може да се справи с него. За съхранение има здрав пластмасов калъф за пренасяне.

Моделът е позициониран от производителя като един от най-компактните инструменти в класа на винтовертите с 10,8V батерия. Има две настройки на скоростта: първата предлага максимална скорост от 400 оборота в минута, а втората – 1300 оборота в минута, така че бормашината може да се използва както за завинтване, така и за пробиване в дърво или метал. Патронът на свредлото е бързосменяем, което позволява смяна на свредлото само с една ръка. Другите характеристики включват LED осветление, режим на реверсиране и система за моторна спирачка, която осигурява бързо спиране в случай на прекъсване на захранването.

Машината BOSCH GSR 10.8-2-Li Professional е удобен и надежден инструмент от признатия немски производител. Освен основната функция – завинтване и отвинтване на винтове, моделът има и възможност за пробиване: не е необходимо да държите под ръка два инструмента – отвертка и електрическа бормашина. Ясно е, че не можете да пробивате бетон или дебели стоманени профили с акумулаторна бормашина, но ламинираният паркет, гипсокартонът и тънките метални профили не са проблем за този модел. Удобният бързосменяем патронник означава, че не се губи време за смяна на работните битове.

6. Акумулаторна бормашина Steinhaus, PRO-CD18X

Акумулаторна бормашина Steinhaus, PRO-CD18X

Виж цената за днес

Steinhaus PRO-CD18X е подходящ за хоби работа върху работни повърхности като дърво, дървесина или пластмаса, с редица характеристики и функции, които ще разгледаме по-долу.

Steinhaus, PRO-CD18X разполага с две степени на скоростта, една за нискоскоростно завинтване при 400 об/мин и друга за високоскоростно пробиване при 1500 об/мин, което е и максималната скорост на бормашината. Има 18 стъпки за регулиране на въртящия момент.

Винтовертът и бормашината Steinhaus PRO-CD18X е оборудван с индикатор за нивото на батерията и светодиод, който осигурява видимост на работната повърхност. На дръжката се намира превключвателят за посоката на въртене, който ви позволява да завивате или отвивате в зависимост от нуждите ви.

Тя е снабдена с мощна Li-Ion батерия с капацитет 1300 mAh, която ви позволява да използвате бормашината дори няколко седмици след зареждане, което е едно от предимствата на тази бормашина. Времето за зареждане на батерията е 1 ч.

Виж още: Най-добрите бормашини

Какво е важно да знаете при избор на винтовер?

Обърнете внимание на типа

Съществуват електрически отвертки, електрически ключове, ударни бормашини и безударни отвертки. Първите два вида са предназначени за дребни домашни задачи. Например, за закрепване на рафт, затегване на закопчалка. Последните са предназначени за професионални цели. Те се отличават със своята функционалност, здравина и качество на изработката. Но те са и много по-скъпи. Преди да изберете, е важно да определите задачите, които ще изпълнява отвертката.

Въртящият момент

За работа с меки материали са достатъчни 5-10 Nm, а с твърди – от 35 Nm.

Тип патронник

Предлага се като ключов патронник и бързодействащ патронник. Според мненията на потребителите е по-добре да се избере отвертка с бързосменяем патронник, тъй като ключовият патронник често се поврежда в решаващ момент.

Вид на батерията

Производителите създават батерии, базирани на никел-кадмиева и литиево-йонна технология. Никел-кадмиевите имат ограничен живот, минимално време за работа без презареждане. По-добре е да изберете Li-Ion. Такива батерии имат удължен експлоатационен живот, дълго време на работа без презареждане и висока мощност.

Пълен комплект и качество на сглобяването

Колкото по-широко е оборудването, толкова по-универсална е отвертката. Препоръчително е също така да вземете предвид производителя. Както можете да видите от нашия преглед, качествени отвертки се произвеждат от различни компании.

За професионална работа е най-добре да закупите инструмент, който да отговаря на финансовите ви възможности и на предвиденото работно натоварване.

Надяваме се, че нашата класация е полезна за вас – и ви желаем сполучлива покупка!

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo