Най-Добрите Телевизори ТCL за 2024

Покупката на нов телевизор е сравнително трудно начинание, особено в наши дни, когато сме заобиколени от изключително много и най-различни марки телевизори, повечето от които са сравнително нови брандове, каквато е китайската марка ТCL.

ТCL не отстъпва по нищо дори пред много скъпите и популярни телевизори. Като цяло телевизорите TCL предлагат добро качество на картината и страхотни функции на ниска цена. Въпреки че някои модели не са толкова пълни с функции или толкова добре изградени като по-скъпите опции, техните телевизори обикновено предлагат страхотна стойност в сравнение с опции на подобна цена.

TCL показаха, че предлагат страхотна стойност през последните няколко години и въпреки че не са толкова утвърдени, колкото другите марки, те си създадоха име. Въпреки че традиционно предлагаха по-ограничени функции, някои от последните им версии включват най-новите технологии, включително Mini LED подсветка и поддръжка на променлива скорост на опресняване (VRR). Те често се предлагат на по-ниска цена от техните конкуренти и повечето хора ще бъдат доволни от техните модели от по-висок клас. Те се конкурират основно с Hisense, но пускат и други модели, за да се конкурират с марки като Sony и Samsung. Нека разгледаме заедно кои са най-добрите телевизори TCL.

Най-добрите телевизори ТCL

1. Телевизор TCL QLED 50C635

TCL QLED 50C635

Виж цената за днес

Ако искате малко по-евтин телевизор, тогава най-добрият избор от среден клас, на телевизорите TCL, е QLED 50C635. Лансиран през 2022г. Той е впечатляващ телевизор с превъзходно управление на отражението и висока пикова яркост, така че може лесно да преодолее отблясъците в светла стая. Този Smart телевизор с Quad core процесор има фантастичен контраст и прилична функция за локално затъмняване на пълен набор, което е чудесно за гледане на филми в тъмна стая, тъй като тъмните сцени изглеждат най-добре. Предлага се с 50-инчов екран, с диагонал на дисплея от 126см.

Специалната му технология QuantumDot на QLED предоставя кристално чисти 4К изображения, достатъчно наситени, че да Ви накарат да се замислите дали наистина гледате през екран или това е реалност. Този Smart телевизор използва операционната система Google TV, разполага с гласов асистент Google assistant built in и Alexa ready, така че можете да търсите съдържание с гласа си директно през телевизора, вместо през дистанционното или през приложение, което трябва предварително да изтеглите. Има сградено Chromecast устройства и допълнително предлага видео приложенията: YouTube, Netflix, Amazon Prime, Disney+ и HBO Max. От най-малките до най-възрастните членове на Вашето семейство ще са доволни от богатата листа с канали на TCL QLED 50C635. Телевизорът може да осъществява Bluetooth и Wi-Fi връзка.

UHD Machine Learning AI SR екранът има 4000 хоризонтални пиксела, което е около четири пъти повече от стандартен UHD екран. Този екран е перфектната опция за всеки, който обича да играе видео игри или да гледа филми. Технологията Motion Clarity™ Ви позволява да поддържате картината гладка, ярка и ясна. Всяко „мигване“ се контролира индивидуално и неговата продължителност е оптимизирана, докато яркостта се увеличава, когато е необходимо, така че няма да пропуснете нищо.

TCL QLED 50C635 е изненадващо добре оборудван за цената си. Поддържа HDMI 2.1 честотна лента на три от своите портове, което означава, че можете да се възползвате напълно от 4К при 120Hz игри на конзолите от ново поколение и за разлика от почти всеки друг телевизор на пазара, той има максимална честота на опресняване от 50Hz, което е сравнително добре за компютърните геймъри. Също така поддържа технология с променлива скорост на опресняване ALLM (Auto Low Latency Mode), която помага за намаляване на разкъсването в бързите кадри в игрите.

Този бюджетен телевизор има вградени високоговорители с мощност 20 W, а звукът се поддържа от Dolby Atmos и Dolby AC-4. Включена към аудио технологиите е също Dolby TruHD осъществяваща многоканален аудио кодек без загуби, с перфектно и чисто озвучаване.

2. Телевизор TCL 65C815

TCL 65C815

Виж цената за днес

Един от най-добрите телевизори в този чарт е TCL 65C815. Като цяло това е страхотен телевизор, който осигурява високо качество на картината чрез QLED технология и допълнителна LED подсветка в специален режим на HDR и HDR 10+. Телевизорът е лансиран през 2020г. С плосък екран и черен панел.

TCL 65C815 е Smart телевизор използващ операционната система Android, като предлага едни от най-съвременните видео приложения: YouTube, Netflix и HBO Go. Капацитетът му на съхранение на допълнително съдържание е 16 GB, така че можете да сваляте, теглите и преглеждате спокойно Вашите любими преживявания запечатани на снимки и видео клипове или пък да теглите филми онлайн. Можете да сдвоите телевизора чрез функцията Mirroring, приложима за интелигентни мобилно устройства iOS и Android. Гласовият асистент Google assistant built in ще Ви ръководи и помага във Вашето търсене на забавни и интересни филми и съдържания.

TCL 65C815 не е толкова добре оборудван за геймърите. Той е по-подходящ за гледане на филми на тъмно, благодарение на превъзходното съотношение на контраста и фантастичната равномерност на черното, благодарение на технологията Dynamic contrast. Може да представи материал с по-ниска разделителна способност на 4К, извършвайки процес на мащабиране чрез технологията UHD Upscaling. Този процес увеличава броя на пикселите на изображението с по-ниска разделителна способност, позволявайки на картината, предназначена за екран с по-малко пиксели, да пасне на екран с много повече.

Телевизорът поддържа технология с променлива честота на опресняване, за да помогне за намаляване на разкъсването, но е ограничен до 60Hz честота на опресняване и не поддържа HDMI 2.1 честотна лента. Има много добро време за реакция, което води до ясни курсивни движения. Портовете, с които е снабден са: 1 x Jack 3.5 mm, 3 x HDMI, 1 x RJ-45, CI+ slot, 1 x RF, 1 x CVBS, 1 x MHL и 2 x USB 2.0. Осъществява Bluetooth и Wi-Fi връзка.

Сред аудио технологии на TCL 65C815 ще намерите Dolby Atmos, Dolby AC-4, както и Onkyo. Onkyo е аудио технология, специализирана в първокласно домашно кино и аудио оборудване, включително AV приемници, високоговорители за съраунд звук и преносими устройства. Технологията Onkyo се превежда като ,,звуков резонанс’’ или ,,звукова акустика”. Включена е също така технологията Dolby TrueHD за многоканален аудио кодек без загуби, разработен от Dolby Laboratories за домашно видео. Dolby TrueHD, заедно с Dolby AC-4, е един от планираните наследници на формата Dolby Digital.

3. Телевизор TCL 32ES560

TCL 32ES560

Виж цената за днес

Серията TCL 32ES560 е бюджетна гама, чиито телевизори не струват много. Подобно на моделите от по-горе описаните, TCL 32ES560 също е оборудван с различни интелигентни платформи. TCL 32ES560 е телевизорът с голям екран, който можете да получите с ограничен бюджет. Той е Smart с LED технология на дисплея. Предлаганото качество на изображенията е HD. Размерът на екрана е 32 инча или 80см дължина на диагонала.

Въпреки че е основен телевизор и няма толкова много функции като предходните, той все пак е добър телевизор, който се представя добре за евтин модел. Той има фантастично естествено съотношение на контраста, което води до наситено черно и има забележителна равномерност на черното с минимално разцветие, благодарение на технологията Mega Contrast. Няма никакви проблеми с увеличаването на мащаба и има добра прецизност с 60Hz честотата на опресняване. Има някои недостатъци, тъй като не става достатъчно ярък, за да се бори с отблясъците, но има прилична обработка на отражението, ако имате лампа в стаята си.

Технологията на изображенията UHD Color Extender предоставя висока разделителна способност, при която хоризонталната разделителна способност на екрана е с резолюция от 1366 пиксела х 768 пиксела по вертикала.

Телевизорът притежава Wi-Fi връзка и може да бъде сдвоен с различни периферни устройства, благодарение на наличните си портове: 1 x USB, 2 x HDMI, 1 x S/PDIF и 1 x RF.

Digital Noise Reduction ще се грижи за намаляването на шума, който може да възникне, докато гледате филм или друго съдържание. Мощността на вградените говорители е 10 W, изградени от субуферната технология Down Firing, чрез чийто дизайн говорителите са насочени надолу, което означава, че звукът е насочен от дъното, вместо отстрани. Чистото произвеждане на звука се поддържа от технологията Dolby Digital Plus за впечатляващо и заобикалящо Ви съраунд озвучаване.

4. Телевизор TCL LED 55P735

TCL LED 55P735

Виж цената за днес

TCL 55P735 е един от малкото останали големи телевизори, които все още се продават на скромна и достъпна цена. Със своите 55 инча, този Smart телевизор с LED подсветка е чудесен за кухни, трапезарии или спални, тъй като идва с вградена интелигентна Chromecast система и можете лесно да предавате любимите Ви предавания, без да се нуждаете от външно устройство. Ако това е нещо, което търсите, TCL 55P735 е добър избор за Вашите нужди.

Той е един от най-новите модели на компанията, лансиран през 2022г. и нейна надежда за по-добро развитие в надпреварата сред конкурентите. В модела са включени повечето от най-съвременните технологии, които все още не можете да намерите в друг такъв евтин телевизор.

Има разделителна способност 3840 x 2160 пиксела, така че можете да гледате съдържание в 4К. Поддържа режимите за гледане HDR10 и HDR10+. Вградената интелигентна платформа Chromecast има всички страхотни приложения: YouTube, Netflix, Amazon Prime, Disney+ и HBO Max. Телевизорът използва операционната система Google TV, както и съпровождащите я гласови асистенти Google assistant built in и Alexa ready. С тяхна помощ лесно ще се ориентирате сред безкрайното съдържание от филми, видеоклипове и музика.

Телевизорът може да осъществи Bluetooth и Wi-Fi връзки, както и да бъде свързан, чрез Mirroring, с iOS и Android интелигентни мобилни устройства. Покажете на Вашите приятели последните снимки от Вашите приключения, споделете видеоклипове, музика или друго поточно съдържание. Този голям 55-инчов екран е готов да Ви забавлява и да Ви даде всичко, от което имате нужда, за да не скучаете в стаята.

Въпреки изгодната си цена, този телевизор не прави никакви компромиси с качеството. Представя се добре в светла стая, тъй като има висока пикова яркост и показва дълбоко черно, ако искате да го използвате в умерено осветена или тъмна стая. Има отлична стандартна точност, което е важно, въпреки, че можете да го калибрирате, с 20P и 2P калибриране.

Възприемането на High Dynamic Range (HDR) и Wide Color Gamut (WCG) съдържание се ускорява както за 4K/UHD, така и за HD приложения. HDR осигурява по-голям диапазон от яркост, с по-детайлни светли и тъмни елементи на картината, докато WCG позволява много по-широка гама от цветове да бъдат показани на телевизионния екран. Подходящ е дори за любителите на компютърни и видео игри, с поддръжката на режима ALLM (Auto Low Latency Mode) и 50Hz скорост на обновяване на картината. Наличните портове, чрез които можете да свържете Вашите любими периферни устройства са: 1 x Jack 3.5 mm, 1 x USB 3.0, 1 x RJ-45, CI+ slot, 1 x HDPC 2.3, 3 x HDMI 2.1 и 1 x Digital Optical Out.

Този бюджетен телевизор има вградени говорители с мощност 20W, а звукът се поддържа от Dolby Atmos и Dolby AC-4. Включена към аудио технологиите е също Dolby TruHD осъществяваща многоканален аудио кодек без загуби, с перфектно и чисто озвучаване.

5. Телевизор TCL MiniLed 55C835

TCL MiniLed 55C835

Виж цената за днес

Един от най-добрите телевизори като цяло е TCL MiniLed 55C835, който съчетава отличната стойност на TCL с най-добрите функции и разумна цена. Отличава се със софтуер на Google TV, съчетавайки страхотната QLED производителност с най-интелигентните функции, които можете да получите. Има Mini LED подсветка, която служи за подобряване на яркостта, заедно със страхотните HDR10 и HDR10+ поддръжки. Този Smart 4К телевизор, лансиран през 2022г., печели, като предоставя наистина първокласно и интелигентно телевизионно изживяване.

За 4K телевизор, той предлага страхотен цвят и мощна HDR10+ поддръжка, както и съвсем кратко време на забавяне за игри. Ще можете да гледате едни от най-съвременните видео приложения, сред които: YouTube, Netflix, Amazon Prime, Disney+ и HBO Max. Богатата листа със съдържания ще можете да управлявате с Гласови команди, като за целта ще Ви служи Гласовият асистент Alexa ready.

Една от ключовите характеристики на телевизора е асистентът Airplay 2. Той предлага безжично поточно предаване на съдържание. Позволява Ви да предавате поточно широк набор от съдържание от Вашия телефон към телевизора. Телевизорът може да осъществи Bluetooth и Wi-Fi връзка, както и да бъде свързан с Вашето интелигентно мобилно устройство чрез функцията Mirroring, приложима за iOS и Android устройства. Допълнителни външни периферни устройства могат да се свържат чрез портовете: 1 x USB, 1 x Jack 3.5 mm, 1 x RJ-45, CI+ slot, 1 x HDPC 2.3, 4 x HDMI 2.1 и 1 x Digital Optical Out.

TCL MiniLed 55C835 е изключително подходящ и съвместим с видео игри. Вашето удоволствие ще бъде ненадминато с режимите с ниска/забавена латентност VRR, ALLM и FreeSync Premium Compatible и 144Hz бързо опресняване на картината. Забравете за досадното засичане и накъсване при по-бързите кадри, за непоследователността в курсивните движения и за всякакви други забавяния в игровото Ви изживяване.

Мощността на вградените говорители е 20W, съчетана с мощност на вградения субуфер – 20W и съраунд технологиите Dolby Atmos и Dolby AC-4, с които ще бъдете в центъра на всяко едно зрелищно аудио озвучаване.

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Какво е важно да знаете при избор на телевизор ТCL?

ТCL (Telephone Communication Limited) е сравнително ,,млада’’ марка в света на телевизорите, но изключително бързо се наложи сред потребителите. Към момента дори е на трето място по продажби, веднага след лидерите LG и Samsung. Тази китайска марка електроника става популярна през 2020г, когато започва да изнася и разпространява своите телевизори и електроника извън Китай.

Днес ТCL има завидно присъствие в САЩ, Европа, Австралия и Югоизточна Азия. Тепърва започва да навлиза и в България, като се очертава да се превърне в доста популярна, заради добрите качества на телевизорите си.

Съставът на TCL е предимно бюджетно ориентиран и те се справят много добре в тази област. Техните интелигентни платформи съперничат на най-добрите и предлагат различни интелигентни платформи, което не е нещо, което другите марки правят. Освен това качеството на картината им е постоянно добро при всички модели. Като цяло е трудно да ги победите, когато става дума за бюджетни телевизори и това ги прави доста сигурен залог.

TCL добра марка телевизор ли е?

TCL е една от най-големите марки в телевизионния свят, така че е безопасна марка за покупка. Знаете какво получавате с TCL: добро качество на разумна цена. Почти установен факт е, че телевизорите са първокласни и клиентите винаги са били доволни от покупките си от години.

Цена

ТCL избират да специализират марката си в ,,евтини 4К телевизори”, като под евтини имаме предвид с наистина ниска стойност. Като ново-налагаща се компания, тя се опитва да спечели нови клиенти, затова основно залага на ниското ценообразуване, което успява да покрие благодарение на големия си мащаб на производство.

TCL е решението, ако търсите нов и качествен телевизор, но не искате да изхарчите за него всичките си спестявания. Особено атрактивна е цената за телевизорите TCL с много големи размери.

4.7/5 - (10 votes)
Review-bg.com
Logo