Най-Добрите Хладилници Side By Side за 2024

Хладилниците тип Side by Side са кръстени на своите симетрични врати, които създават вертикално оформление, а не хоризонтална конфигурация, подобно на други видове хладилници. Едната страна е за прясна храна (обикновено по-голямото отделение), а другата е за замразени продукти. Уникалният дизайн идва с няколко предимства, които описваме подробно по-долу.

Хладилникът Side by Side може да бъде чудесен вариант, ако търсите хладилник на достъпна цена, който има една страна за прясна храна, а другата за замразена храна. Някои предпочитат дизайна на хладилник Side by Side, тъй като той позволява да се съхраняват както пресни, така и замразени храни на нивото на очите и да се държат по-малко използваните продукти по-високо или по-ниско. Също така може да бъде чудесен вариант, ако във Вашата кухня няма много място за отваряне на вратите с пълна широчина.

Хладилникът тип Side by Side предлага лесен достъп до фризера и хладилнилното отделение, като организира всичко на нивото на очите и елиминира необходимостта да се навеждате, за да достигнете определени предмети.

Проучихме най-добрите хладилници Side by Side на пазара, като оценихме капацитета, енергийната ефективност, дизайна на вратата, гъвкавостта на рафтовете и общата стойност.

Най-добрите хладилници Side by side

1. Хладилник Side by side Samsung RS66A8100S9/EF

Хладилник Side by side Samsung RS66A8100S9/EF

Виж цената за днес

С хладилника с фризер Samsung RS66A8100S9/EF side by side можете да избирате между 5 режима на съхранение: например той превръща фризера в хладилник, за да съхранява повече храна, или използва фризера само за пестене на енергия, когато сте на почивка. Този практичен и интелигентен процес се осъществява благодарение на охлаждащата система No Frost.

С ниво на шум от 36dB, RS66A8100S9/EF е относително тих хладилник, така че е подходящ и за кухни с отворен план. Благодарение на цифровия инверторен компресор (Digital Inverter), този хладилник осигурява много стабилна температура на охлаждане, която позволява температурни колебания от само 0,5 градуса, което ще запази Вашите хранителни стоки – свежи за по-дълго.

Плодовете и зеленчуците ще останат свежи за по-дълго време благодарение на Twin Cooling Plus. Те няма да изсъхнат благодарение на двата напълно отделни въздушни потока, които тази технология осигурява. Фризерът разполага с автоматична No Frost система, така че няма да се налага да размразявате 243-литровото фризерно отделение.

RS66A8100S9/EF разполага с нетен обем на хладилната част от 409 литра и нетен обем на фризера от 243 литра. Четири броя вътрешни рафтове + пет броя рафтове на вратата, отделение за зеленчуци и плодове и специално отделение за поставка на бутилки. Всички рафтове са изградени от закалено стъкло, така че освен добре организиран, Вашият хладилник ще бъде сигурен и стабилен.

2. Хладилник Side by side Star-Light SSIM-516FISS

Хладилник Side by side Star-Light SSIM-516FISS

Виж цената за днес

Side by Side Star-Light SSIM-516FISS се произвежда в Румъния от производителя на уреди Star-Light, който през последните години се превърна в една от най-известните компании за домакински уреди на местно ниво. Румънските специалисти са внедрили най-новите технологии, така че Star-Light SSIM-516FISS е идеалният избор, и всичко това е на много добра цена.

Дизайнът на този хладилник със side by side врати от неръждаема стомана в светлосив емайлиран цвят се вписва перфектно във всеки ъгъл на Вашата кухня. LCD дисплеят с големи размери, заедно с първокласното електронно управление тип сензорно управление, разположено извън уреда, следи 2 температурни зони, които могат да се регулират независимо, брилянтно замествайки класическите бутони, които стават все по-остарели.

Side by Side Star-Light SSIM-516FISS притежава мощен компресор, оборудван с електровентил, позволяващ независима работа на хладилника и фризера, като е оборудван с топ технологии, идеален за голямо семейство с различни кулинарни предпочитания. Комбинира охлаждане с  автоматично размразяване на хладилника, както и на фризера.

В хладилника ще намерите 3 рафта за съхранение на храна, изработени от топлоустойчиво стъкло, което се почиства лесно и има много добра устойчивост на големи тежести. Можете да поставите тежки контейнери, до 25 кг, на всеки рафт. Голямо предимство на този модел е, че позицията на рафтовете може да се регулира според нуждите на стъпки от по няколко сантиметра.

3. Хладилник Side by side Samsung RS64R5302M9/EO

Хладилник Side by side Samsung RS64R5302M9/EO

Виж цената за днес

Дизайнът на този хладилник с великолепна визия допринася положително за външния вид на кухнята, открояващ се и чрез сребристия цвят, който имитира неръждаемата стомана на двете емайлирани страни.

LED екранът има две секции, на които се показват температурата в хладилната част и температурата в зоната на замразяване. Хладилникът предлага температурен диапазон между  2°C  и  8°C, докато температурата в 4-звездния фризер може да варира между  -14°C  и  -22°C . Всеки път, когато получите достъп до действие на контролния панел, ще чуете и кратък звуков сигнал. Когато не използвате никоя от функциите, след кратко време, всички светодиоди на дисплея ще изгаснат, с изключение на алармата за отворена врата, за да осигурят минимална консумация на енергия.

Технологията  Space Max  с тънки стени и циклопентанова изолация от Samsung предлага повече място за съхранение. Цялото това допълнително пространство Ви помага да съхраняваме повече храни и напитки, да организирате храните в ред, което ги прави по-лесни за намиране и гарантира по-малко пътувания до супермаркета.  

Прецизният и индивидуален контрол на температурата за хладилната част и фризерната част на хладилник Samsung RS64R5302M9/EO се постига чрез системата All-arround Cooling, която охлажда хладилната зона еднакво от ъгъл до ъгъл. Устройството с многопоточен поток, който работи на всички нива, чрез малки вентилационни отвори на всеки рафт, поддържа еднаква температура в целия хладилник, особено след отваряне на вратата. Чрез едновременното охлаждане на всички секции на всички отделения, храната може да остане свежа за по-дълго.

4. Хладилник Side by side Beko GN162341XBN

Хладилник Side by side Beko GN162341XBN

Виж цената за днес

Beko GN162341XBN е вдъхновен от природата, от мощта и лечебните свойства на нейната естествена светлина. Технологията HarvestFresh™ използва три енергийно ефективни цвята, които симулират слънчева светлина. Тази технология имитира естествения слънчев цикъл и витамините в храната се запазват за по-дълго време.

Плодовете и зеленчуците остават свежи до 30 дни. С Beko GN162341XBN плодовете и зеленчуците издържат много по-дълго. Благодарение на прецизния контрол на температурата и влажността, кондензацията в чекмеджето за зеленчуци е сведена до минимум. По този начин плодовете и зеленчуците остават свежи до 30 дни и винаги имате всички здравословни съставки под ръка, когато имате нужда от тях.

Чрез NoFrost™ двойно охлаждане, хладилникът е оборудван с 2 отделни системи за охлаждане, без предаване на миризми по между им. Трудно е да държите риба в хладилника с вкусна торта, без миризмите да се смесят. Отделните системи за охлаждане на NoFrost™ Dual Cooling във всяко отделение осигуряват идеален въздушен поток и оптимални температури в хладилника и фризера. Това означава, че храната остава свежа по-дълго време, без образуване на лед или пренасяне на миризми.

Иновативният дизайн на инверторния компресор ProSmart™ предлага по-бързо охлаждане с по-ниска консумация на енергия и четири пъти по-тиха работа в сравнение с конвенционалните охлаждащи компресори. Устройството се адаптира по-бързо към промените в температурата, запазва храната свежа по-дълго и в същото време пести енергия. Ефективен и издръжлив и с ниско ниво на шум от само 36dB.

5. Хладилник Side by side Haier HSR3918EWPG

Хладилник Side by side Haier HSR3918EWPG

Виж цената за днес

Искате ли да имаме по-малко пътувания до супермаркета за хранителни стоки? Тогава ще харесате този американски хладилник с фризер от Haier. Той има щедър нетен капацитет от 521 литра, което означава, че може да побере до 28 торби с храна. И дори няма да е необходимо да го размразявате ръчно, тъй като системата за охлаждане Full No Frost циркулира хладен въздух, за да предотврати натрупването на лед.

Има и диспенсър за вода, който Ви дава пресни наливни напитки, когато сте жадни. Диспенсърът за вода на Haier HSR3918EWPG е идеалният начин да се насладите на студени напитки при поискване. Тъй като водата се подава директно от вътрешен резервоар за многократно пълнене, той не заема твърде много място и не изисква водопровод. Поемането на Вашите 2 литра на ден никога не е било по-лесно или по-освежаващо!

Освен това ваканционната настройка намалява потреблението на енергия, докато Ви няма за по-дълго време у дома. Всичко, което трябва да направите, е да извадите всички съставки, които могат да се развалят, и това ще увеличи температурата, така че да използва по-малко енергия.

LED осветлението Ви позволява ясно да виждате вътрешността на хладилника. Той осветява всеки рафт, без да повишава температурата, като Ви позволява да видите какво имате на склад, без това да поврежда Вашите хранителни стоки.

6. Хладилник Side by side AEG RMB954F9VX

Хладилник Side by side AEG RMB954F9VX

Виж цената за днес

Независимо дали съставките се нуждаят от охлаждане или замразяване, този хладилник с фризер в американски стил има гъвкавостта да съхранява продуктите в идеални условия. Чекмеджето MultiSwitch е конвертируемо отделение, където можете независимо да настроите температурата от -18°C до 7°C. Този хладилник с френско разположение на вратата се разполага с вграден диспенсър за вода и лед. Управлявайте AEG RMB954F9VX с помощта на LCD сензорен дисплей или се свържете дистанционно от Вашия телефон с помощта на приложението My AEG Kitchen A чрез Wi-Fi връзка.

Ако имате приятели и роднини, идващи на вечеря, този Side by side хладилник с фризер AEG RMB954F9VX е идеален за поддържане на храната Ви свежа. Тъй като може да се похвали с огромен нетен капацитет от 541 литра, има повече от достатъчно място за 30 пазарски чанти, пълни с хранителни продукти.

Технологията No Frost постоянно движи хладния въздух отвътре, спирайки натрупването на лед по стените. Това означава, че никога няма да се налага да прекарвате уикендите си в размразяване на ръка. Плюс това, ако сте купили много плодове, чекмеджето FreshZone остава при постоянен климат, за да запази всичко хрупкаво. И тъй като функцията за бързо замразяване намалява температурата всеки път, когато добавяте нови продукти, хранителните вещества и вкусовете винаги се запазват.

7. Хладилник Side by Side LG GSJV91MCAE

Хладилник Side by Side LG GSJV91MCAE

Виж цената за днес

В LG GSJV91MCAE можете да запазите храната си свежа за по-дълго. Този Side by Side хладилник има свежа зона, за която можете да регулирате влажността с плъзгач. Тук можете да съхранявате свежи и крехки плодове за по-дълго време. Останалите рафтове предлагат достатъчно място за хранителни стоки на 5 или повече души. Благодарение на DoorCooling и Metal Fresh, хладилникът задържа студения въздух много по-добре. Дори когато отворите вратата. По този начин не се налага да изхвърляте много храна. DoorCooling задържа студения въздух в хладилника, когато отворите вратата, така че Вашите хранителни стоки имат по-дълъг срок на годност.

С помощта на диспенсъра можете лесно да разпределите кубчета лед за Вашия коктейл или да налеете чаша студена вода. Благодарение на резервоара за вода не е нужно да работите с маркуч за вода. Диспенсърът за студена вода (с резервоар за вода) е с UV светлинна антибактериална дюза за вода (UVnano™).

Система за охлаждане Multi-Air Flow, с ниво на шум 36 dB. Няма да Ви притеснява и силен шум по време на вълнуващ филм, тъй като хладилникът има относително ниско ниво на шум от 36dB.

Корпусът на хладилник LG GSJV91MCAE е в тъмен, черен цвят. Вписващ се със стил във всяка кухня. Обемът е уреда е изключително голям и удобен, обхващащ 416 + 219л.

Виж още: Хладилници на изплащане | Евтини хладилници |

Какво е важно да знаете при избор на хладилник Side by side?

Колко големи са хладилниците Side by side?

Различните фирми обикновено произвеждат Side by side хладилниците с размери 30”, 33” или 36”, за да се поберат в кухни със стандартен размер. Моделите 33’’ и по-тесните от тях обикновено са по-дълбоки, за да направят място за повече капацитет. Хладилниците Side by Side с широчина 36 инча са най-популярната опция сред купувачите и много модели идват с насрещна дълбочина, спестявайки подово пространство без компромис с капацитета.

Купувачите, които имат по-големи бюджети, могат да намерят още по-големи странични хладилници от премиум и луксозни марки. Размерите включват опции от 42″ и 48″, които са едни от най-големите обеми за съхранение на храна на пазара.

Температура

Идеалните температурни настройки за хладилника и фризера са съответно между 3°С и -18°С. При температури на хладилника, по-високи от 3°С, може да се наложи да започнете да се тревожите за растежа на бактериите, тъй като 5°С е началото на „опасната зона“ на бактериите. Храната не е правилно замразена при температури на фризера над -18°С.

Време на замразяване

След като хладилникът е включен, измерваме времето, необходимо на фризера да се охлади от стайна температура до 0°С (температурата на замръзване на водата). Това е добра мярка за това колко бързо Вашият хладилник и фризер могат да охладят храна или напитки, които току-що са били поставени в хладилника.

Използваемо пространство

Една от най-често срещаните спецификации на хладилника е общият капацитет или обемът вътре в хладилника в литри. Бихте си помислили, че по-високият капацитет означава повече място за съхранение, но това не винаги е така, тъй като рафтовете, чекмеджетата и ледогенераторите могат да отнемат от този капацитет. За да получите обективни данни трябва да измервате използваемото пространство, което всъщност е празното пространство налично във вътрешността на хладилника за съхранение на Вашата храна и напитки.

По-лесна организация на фризера

Тъй като замразените продукти могат да бъдат организирани на рафтове, а не в кошници, потребителите могат да организират замразени продукти с по-добра видимост. По този начин никога не забравяте за намаленото месо или замразени зеленчуци, с които сте се запасили по време на разпродажба.

Удобство в интериора за всяка кухня

Вертикалният дизайн на вратата на хладилния шкаф е по-тесен в сравнение с вратите на други хладилници, което може да бъде основно предимство в тесни кухни. При необходимост от по-малко разстояние, хладилниците side by side могат да се монтират в плътно прилепнали изрези на шкафове или кухни с острови с по-малко притеснения, че вратите пречат или удрят околните шкафове.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo