Най-Добрите Вертикални Прахосмукачки за 2024

Купуването на нова вертикална прахосмукачка може да бъде объркващо начинание. В търговската мрежа се предлагат толкова много марки, стилове и модели, като всички твърдят, че са най-доброто предложение. Но, за да направите най-добрия избор не е нужно да слушате маркетингови реклами, а да помислите за това колко маневрена трябва да бъде бъдещата Ви прахосмукачка, колко тежка, какви аксесоари идват с нея, жична или безжична (?) , какви повърхности ще почиствате с нея и с каква смукателна сила работи. Това са едни от най-важните характеристики на които трябва да обърнете внимание при покупката си.

А, ние като експерти в почистването решихме да съставим специален списък с най-добрите вертикални прахосмукачки. Специално за Вас! Подбрахме и използвахме много модели, за които смятахме, че отговарят на изискванията. Някои от тях отхвърлихме разочаровани, а други успяха изненадващо да ни очароват. Вижте сами, в по-долните редове, кои са тези невероятни прахосмукачки.

Най-добрите вертикални прахосмукачки

1. Вертикална прахосмукачка Philips SpeedPro Aqua 3in1 FC6729/01

Вертикална прахосмукачка Philips SpeedPro Aqua 3in1 FC6729/01

Виж цената за днес

С новата безкабелна прахосмукачка SpeedPro Aqua домът Ви ще блести от чистота и то със съвсем малко усилия. Уникалният дизайн на SpeedPro Aqua е проектиран чрез специален накрайник засмукващ замърсяванията на 180°. Дизайнът умее да улавя до 98% от праха и замърсяванията с всяко движение.

Четката засмукваща на 180 е с прикрепени към върха LED светлини, които ще Ви позволяват по-ясно да виждате замърсяванията, особено онези намиращи се в тъмните ъгли, зад дивана или под масата. Четката на SpeedPro Aqua може да бъде използвана и в миещ режим, като едновременно ще почиствате и миете пода. Подходяща е за всякакви повърхности, дори такива от естествено дърво, защото вакуумната система изсмуква веднага водата от повърхността, още преди да е навлязла дълбоко в структура на настилката. След края на почистването можете да измиете филтъра под течаща вода и да го приготвите за следваща употреба.

Допълнително към комплекта, освен стандартна почистваща четка с метална тръба, получавате много удобни накрайници

Аксесоар за тесни пространства – тънък и компактен накрайник с остър връх, подходящ за техни пространства и кухини, като ъгли, прагове на врати и пролуки на дограми.

Wall mount support – вградена четка, от която можете да използвате само чрез едно издърпване. Подходяща е за почистване на стени, паяжини от тавани и ъгли, както и за почистване на рафтове и полици разположени на високо.

Мини турбо четка – подходяща за почистване на меки повърхности като дивани и фотьойли, за премахване на прах, трохи, дребни отпадъци или косми от домашни любимци. Специалната мини турбо четка е проектирана така, че да се движи свободно и гладко по меките текстилни материи, без да поврежда тъканите им.

SpeedPro Aqua е гъвкава и лесна за маневриране. Контейнерът й за прах е разположен отгоре, което й позволява по-малък ъгъл на пречупване, като дори може да се изравни с пода, за да достигне под ниските мебели. Контейнерът е с капацитет 0.4л.

Прахосмукачката работи с акумулаторна батерия, с максимална автономия от 50 минути след зареждане и захранващо напрежение от 21.6V.

Разход – 15.76 kWh/ година

Цвят – тюркоаз + черно

Тегло – 2.45кг.

2. Вертикална прахосмукачка без торба Bosch Athlet BCH625LTD

Вертикална прахосмукачка без торба Bosch Athlet BCH625LTD

Виж цената за днес

Ако Ви е омръзнало от досадното сменяне на торби и облака прах, който се образува всеки път при смяната, то с прахосмукачката на Bosch – Athlet BCH625LTD може да си спестите всичко това. Уредът работи без сменяеми торби, а замърсяванията се събират в пластмасов контейнер с капацитет от 0.9л. Спестете средства от досадното сменяне на хартиени филтри и торби. Щом контейнерът се напълни – дискретен LED индикатор ще Ви уведоми за това, за да го изпразните.

Това е първата безкабелна прахосмукачка на Bosch, с която можете да почистите лесно и до блясък целия си дом. Употребата й е подходяща за всички повърхности в един дом, защото е снабдена със специален накрайник, който регулира височината на почистващите четки. Контролът се осъществява чрез вграден контролен панел върху ръкохватката. Сухото почистване вече няма да е това, което беше! Освен, че ще Ви бъде много по-удобно, защото няма да се съобразявате и ограничавате с дължини на кабели, то определено ще постигнете и по-добра ефективност в самото почистване, защото иновативната четка AllFloor HighPower Brush на тази прахосмукачка бележи високи резултати на контролните тестове в почистването на килими (клас С) и почистването на твърди подови настилки (клас А).

Athlet BCH625LTD работи с акумулаторна LI-lon батерия, с автономия до 60 минути след пълно зареждане. Захранващо напрежение – 25.2V. За пълното зареждане на батерията са нужни между 3 – 6 часа.

Една от привилегиите на вертикалната прахосмукачка Athlet BCH625LTD е нейната технология SensorBagless, която контролира производителността на почистващата сила на прахосмукачката и автоматично набляга на места с по-наситена замърсеност и пести разход при зони с повърхностни и леки натрупвания на замърсявания.

Разход – 16.55 kWh/годишно;

Цвят – стилно черно;

Тегло – 3кг;

Размери: височина – 116см, широчина – 28.5см, дълбочина – 18.5см.

3. Вертикална прахосмукачка Heinner HSVC-H22.2BL

Вертикална прахосмукачка Heinner HSVC-H22.2BL

Виж цената за днес

С вертикалната прахосмукачка Heinner HSVC-H22.2BL ще получите удобна функционалност в компактен пакет. Уредът предлага сухо почистване на всякакви повърхности – меки подови настилки, теракот, фаянс и настилки от естествено дърво.

Удобството на уреда се състои още в безжичната му технология, като за целта прахосмукачката е снабдена с акумулаторна батерия, чиито скорости (2 скорости) можете да настройвате чрез удобен контролен панел разположен върху ръкохватката. Мощността на уреда е 145W, захранващо напрежение на батерията е 22V, автономията на работа след пълно зареждане е около 35 минути. Напълно достатъчно време, за да почистите няколко стаи от дома си. На контролния панел ще откриете и удобен индикатор със светлина, който ще Ви уведомява, когато времето за зареждане наближи.

Четката на прахосмукачката е изградена чрез специална Multi Cyclonic System с въртяща се четка около оста си, която завихря замърсяванията и ги изпраща към контейнера с голяма мощ. След себе си въртящата четка оставя всяка една повърхност блестяща от чистота. Технологията Multi Cyclonic System има силата да обере дори фините прахови частици. А, когато имате нужда от бързо почистване на трохите от дивана или под масата, то можете да извадите малката ръчна прахосмукачка от основата на дръжката и да се възползвате от нейното удобство с компактни размери. Автономията на ръчната прахосмукачка е около 25 минути. Капацитетът на контейнера побира 0.45л замърсявания. Чрез двойната употреба на Heinner HSVC-H22.2BL ще поддържате дома си в постоянно приветлив и чист вид.
Цвят: син

4. Вертикална прахосмукачка Dyson V11 Absolute Extra Pro

Вертикална прахосмукачка Dyson V11 Absolute Extra Pro

Виж цената за днес

Пред Вас стои една нова, модерна, съвременна и иновативна технология в почистването, с която всяко чистене ще бъде не само полезно, но и забавно.

Dyson V11 Absolute Extra Pro Ви предлага високотехнологично сухо почистване на различни повърхности от дома. Специалната технология на почистване, завърта нишките на почистващата четка с 60 пъти в минути, което е гаранция, че всичко след четката остава съвършено чисто. Уредът засмуква дори финия и така досаден прах. Мокети, килими, плочки, ламинат.. способността на тази прахосмукачка прави всяка една от тези повърхности идеално чиста. Моторът на уреда използва най-голямата мощност създавана до сега за вертикални прахосмукачки! В ръцете си ще държите цели 610W.

През цялото време на почистването ще можете да следите оставащото време на заряда на акумулаторната батерия. Минутите се отчитат в реално време, като ще можете да оптимизирате остатъка от работното време чрез специалния превключвател на ръкохватката. А, когато основната батерия свърши, но все още има непочистени стаи, то можете да продължите с почистването, просто като превключите на режим за използване на втората вградена батерия. С нея получавате автономия от 120 минути в ЕСО режим. Dyson V11 Absolute Extra Pro е подходяща както за малки жилища, така и за огромни многофамилни къщи.

След почистването на пода следва и почистването на контейнера, за който също всичко е добре обмислено, за да Ви бъде максимално удобно и лесно. Контейнерът се изпразва само с натискането на едно копче. Насочете контейнера към кошчето за отпадъци и изстреляйте събраното количество замърсявания право към него – само с едно движение. Капацитетът на контейнера е 0.76л.

Размери: височина – 128.6см, широчина – 26.1см, дълбочина – 25 см;

Тегло – 3.09кг;

Цвят – многоцветен.

5. Вертикална прахосмукачка 2 in 1 Star-Light ASBC-2040BB

Вертикална прахосмукачка 2 in 1 Star-Light ASBC-2040BB

Виж цената за днес

В Star-Light ASBC-2040BB можете да намерите нужната грижа за малки жилища с ограничено пространство и хиляди тесни и трудно достъпни места. Уредът предлага технология, която може да достигне дори до най-скритите ъгли в помещението. Снабдена е с допълнителна ръчна прахосмукачка с изтегляща телескопична дръжка подходяща за почистване на високи и трудно достъпни места. След края на процедурата можете да приберете уреда във всеки шкаф, защото може да се сгъва до съвсем компактни размери.

С тази вертикална прахосмукачка ще преобразите дома си и не само неговия под, но и лавиците, стените, ъглите и повърхностите на високите мебели. Основната четка на Star-Light ASBC-2040BB е подходяща за почистване на различни повърхности, меки и твърди. А, с допълнителната ръчна прахосмукачка ще можете да почистите най-малките ниши в дома си, особено щом издърпате нейния специален накрайник за тесни пространства. Никоя друга прахосмукачка не може да достигне до толкова трудно достъпни места, както Star-Light ASBC-2040BB. С допълнителния аксесоар Wall mount support пък ще можете да оберете всички паяжини от високите тавани и ъгли на дома си и да оберете замърсяванията и праха по лавиците и плотовете. Контролът над уреда се осъществява чрез удобен контролен панел върху ръкохватката.

А, защо не почистите и колата си с нея? Няма какво да Ви спре! Прахосмукачката работи чрез заряд от акумулаторна LI-lon батерия, така че никакви кабели и никакви други ограничения не могат да Ви спрат да почистите замърсяванията в автомобила си.

Мощността на уреда е 80W. Работи с акумулаторна батерия със захранващо напрежение от 18.5V и автономия на батерията до 30 минути след пълно зареждане.

Уредът събира замърсяванията в специален контейнер с филтър за многократна употреба. За контейнера не са Ви нужни сменяеми торби за отпадъци. След почистването е нужно просто да изхвърлите събраното количество в кошчето за отпадъци. Капацитетът на контейнера е 0.4 л.

6. Вертикална прахосмукачка ROWENTA X-Pert 360 RH6933WO

Вертикална прахосмукачка ROWENTA X-Pert 360 RH6933WO

Виж цената за днес

Вертикална прахосмукачка ROWENTA X-Pert 360 е перфектният партньор в почистването на дома, като прави всяко повърхност през която е преминала – чиста и съвършена. Почистването с този уред спестява много излишно време, защото има способността да обира замърсяванията на 360°. Не е нужно да търкате пода дълго време, за да сте сигурни, че сте обрали всички замърсявания. Уредът ще ги обере сам само с няколко движения.

Прахосмукачката е подходяща за почистване на различни повърхности от меки до твърди, като за целта си служи с мощност от 44W и няколко умни технологии. На първо място почистващата четка е моторизирана, което увеличава няколкократно продуктивността й в сравнение със стандартните прахосмукачки. На второ място – притежава специален Сензор за прах, за да Ви осигури перфектни резултати при всяко почистване и трето – LED светлини в предната част на четката, за да виждате по-ясно дори най-малките остатъци по пода.

Събраните замърсявания се натрупват в контейнер с циклонна технология, която завърта отпадъците, вместо да ги натрупва по стените си. Капацитетът на контейнера побира 0.5л замърсявания. За употребата му не са нужни сменяеми торби. Всичко се събира директно в контейнера и след това се изхвърля направо в коша.

Тегло – 2.2кг;

Цвят – Сив + Червен

7. Прахосмукачка без кабел Rowenta Air Force Light RH6543

Rowenta Air Force Light RH6543

Виж цената за днес

Следващата прахосмукачка в този чарт е истинско превъплъщение на удобството. Със своето ниско тегло уредът бележи изключително добра маневреност и лесна преносимост. Всъщност, всичко с Rowenta Air Force е лесно. Основната й почистваща глава извършва високоефективно почистване чрез технологията Рower light. На върха на главата има вградени четири LED светлини, които ще улесняват почистването, особено в зоните със слаба светлина, като тези зад дивана или под леглото например.

Rowenta Air Force е подходяща за сухо почистване на различни повърхности, като всяко от замърсяванията се събира в циклонен контейнер с циклоничка (завъртаща) система. Преди да навлязат в контейнера, замърсяванията преминават през специален филтър за многократна употреба, направен от пяна. След всяко почистване можете да измивате филтъра под течаща вода, за да е готов за следващата употреба. Капацитетът на контейнера е 0.65л.

Мощността на прахосмукачката е 30W, със захранващо напрежение от 14.4V и автономия на акумулатора до 30 минути след пълно зареждане. Към комплекта ще получите и специална зарядна станция, за зареждане и съхранение на уреда. Необходимото време за достигане на пълния капацитет на батерията е 5 часа.

Размери: височина – 109.2см, широчина – 22см, дълбочина – 26см;

Тегло – 2.32кг;

Цвят – Червен.

Виж още: Най-добрите прахосмукачкиНай-добрите прахосмукачки робот | Евтини прахосмукачки |

Какво трябва да знаете при избор на вертикална прахосмукачка?

Защо вертикалните прахосмукачки са по-удобни в сравнение със стандартните?

Няколко са причините, заради които си заслужава да изберете вертикална прахосмукачка пред стандартната, конвенционалната. С вертикалните прахосмукачки стойката Ви по време на почистване, не е преведена, а по-изправена, с което се намалява болката в кръста, врата и раменете. Вертикалните прахосмукачки пестят време и усилия в почистването. Изградени са чрез мощни и иновативни почистващи системи, като Turbo, Cyclon, Multi Cyclonic System, Wall mount support и още много други.

Безжична вертикална прахосмукачка или с кабел?

Безжичните вертикални прахосмукачки предоставят удобство и нула ограничения в маневреността. Можете да почиствате лесно всяка стая, без да се налага да теглите, дърпате и да се оплитате в дълги кабели, чиято дължина все не стига до най-вътрешния ъгъл на стаята. Безжичните вертикални прахосмукачки работят чрез мощни вградени Li-lon батерии, чиято автономност обикновено е в порядъка от 30 до 120 минути – напълно достатъчни за цялостно почистване на едно жилище.

От друга страна вертикалните прахосмукачките с кабел гарантират по-добра сигурност в това, че батерията няма да свърши по-средата на почистването. Не се налага да зареждате уреда, защото винаги е готов за употреба. Не се налага и да бързате с почистването. Ако живеете в голямо жилище, с 4-5 и повече стаи, подходящ избор за Вас биха били вертикалните прахосмукачки с кабел.

Почистваща глава

Изберете модел с почистваща система, гарантираща висока производителност. Повечето модели притежават вградена въртяща се четка вътре в почистващата глава, която завихря отпадъците и ги изпраща право към контейнера с много по-голяма сила от конвенционалната. Повечето модели обират замърсяванията в радиус от 180° около почистващата глава, а по-мощните сред тях – дори на 360°. Така с едно движение обирате няколко пъти повече замърсявания и спестявате време в продължително търкане на подовата настилка.

Аксесоари

Изберете модел вертикална прахосмукачка с възможно най-много допълнителни аксесоари, защото така се снабдявате с няколко различни уреда и самото почистване се осъществява по-лесно. Повечето модели притежават допълнителна приставка за почистване на тесни пространства – с заострен връх и тясна тръба. Други пък са с издърпваща телескопична дръжка за почистване на високо разположени обекти като стени, рафтове, лавици, повърхности или паяжините по ъглите на тавана. Някои модели пък са 2 в 1, тоест снабдени са с допълнителна малка ръчна прахосмукачка, която може да Ви бъде постоянно ,,под ръка’’ при нужда от бързо почистване.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo