Най-Добрите Памперси за 2024

Изборът на качествени памперси е много важно решение, още от първия ден от живота на бебето. През първите 1-2 години от живота на Вашето дете памперсите ще бъдат част от постоянния списък за пазаруване на семейството. Вашето бебе ще се нуждае от памперси доста време, преди да се научи да ходи на гърне, така че е важно, докато ги използва да се чувства сухо, леко и удобно. 

Абсорбиращата технология е полезна, но в някои от случаите причинява дразнене на кожата, не е ефективна при задържане на влагата или е неудобна, защото прекалено много се раздува обемът на самата пелена. Ето защо е важно да се информирате правилно за качеството на всеки от продуктите на пазара и да избегнете подобни проблеми.

Разнообразието от модели, марки и цени може да направи задачата Ви доста трудна, но тази статия има за цел да Ви помогне да изберете най-добрите памперси и да предостави подробна информация, която да Ви помогне да вземете правилното решение, за да се чувства комфортно Вашето дете. 

Най-добрите памперси

1. Пелени Pampers Premium Care XXL Box 2 Mini

Пелени Pampers Premium Care XXL Box 2 Mini

Виж цената за днес

Pampers е световно призната марка, чиито продукти за новородени се считат за един от най-добрите които можете да намерите на пазара. Premium Care серията се характеризира със своята силна абсорбация, с равномерно разпределение и защита от влагата до 12 часа.

Пелените Pampers Premium Care са изработени от целулоза, която позволява на кожата да диша, а страничните ленти са еластични, осигуряващи повече свобода на движение. Формата и ластичният кант са специално създадени, за да не наранят бебето в областта на пъпа и около гънките и бедрата – зоните, които са изключително чувствителни в най-ранна възраст.

В задната си част разполагат с удобен индикатор за влажност, който се оцветява в тъмен цвят, когато вътрешността е подмокрена. Едно изключително удобство за всеки родител и малчуган, гарантиращо навременна смяна, без да се допускат замърсявания и зачервявания.

С тази ХХL кутия можете да получите изключително добро съотношението цена/ качество, като ще се снабдите с 240 броя памперса за еднократна употреба. Продуктите са подходящи за бебета между 3-6 месеца или с тегло между 4-8 кг.

2. Пелени Pampers Premium Care Marimea 2

Пелени Pampers Premium Care Marimea 2

Виж цената за днес

Тук представяме още една разновидност на серията Premium Care на Pampers, но този път подходящи за новородени, от 0-3 месеца, с тегло между 4-8 кг, част от колекцията Marimea.

Изчистеният им дизайн е подходящ както за момчета, така и за момичета. Тези памперси са само за еднократна употреба, а за настъпилия момент на подменянето им с нови, можете да се ориентирате по индикатора за влажност в задната част.

Памперсите Premium Care Marimea 2 са изработени от целулоза, което ги прави чисти, меки и добре прилягащи около тялото на Вашето мъниче. Дизайнът им е изграден от меки ластици, които прилепват идеално около крачетата на детето. В пакета получавате 92 броя качествени памперса за еднократна употреба.

3. Пелени Pampers Premium Care, размер 3

Pampers Premium Care

Виж цената за днес

Тези памперси Pampers Premium Care са размер 3, подходящи за момичета и момчета, с тегло между 5-9 кг. Тази Premium Care серия ще защитава техните гениталии, чрез специалната си изработка от полипропилен и целулоза, като своевременно с това ще се осигурява добра еластичност и комфорт на движение, важни през това вече активно ежедневие на Вашето мъниче.

В пакета получавате 20 броя еднократни памперса с 5 звездна защита за Вашето мъниче. Еднократните пелени са основният избор на повечето родители, поради факта, че са много практични и удобни. Те са по-сигурни по отношение на леки инциденти, тъй като обикновено имат специално проектирани ленти за предотвратяване на течове.

Тази марка се споменава много пъти, когато питате родителите за мнението им за най-добрите пелени за бебета. И това е така, защото производителят успява да предостави на потребителите артикул с добро качество и, което е по-важно, добре поносим от деца с чувствителна кожа.

4. Пелени Pampers Active Baby Giant Pack + 3

Пелени Pampers Active Baby Giant Pack

Виж цената за днес

Това е един от продуктите с най-добро съотношение между цена и качество и един от най-известните на пазара. Памперсите от колекцията Active Baby бързо попиват течностите, удобно и лесно се приспособяват към тялото на мъничето и могат да бъде закупено от голямо разнообразие от магазини, физически или онлайн. Памперсите са размер 3, предназначени за деца между 3-6 и 6-9 месеца, с тегло между 6-10 кг, точно когато навлизат в по-активен начин на живот.

Този продукт е с превъзходно качество, с отлична влагопоглъщаемост и дишащ добре, без да спарва, претопля или изпотява. Ефективно защитава и се грижи за кожата на мъничето. Продуктът е удобен, лесно регулируем, мек и приятен на допир. Пакетът съдържа 104 броя памперса за еднократна употреба, със силна абсорбация, изработени от целулоза.

Pampers Active Baby представлява предпочитаният избор от родители, които искат да използват изгоден и добър продукт, който брилянтно изпълнява задачата си да държи влагата далеч от нежната бебешка кожа, и далеч от дрехите и матрака.

5. Пелени-гащички Pampers Pants Mega Box

Пелени-гащички Pampers Pants Mega Box

Виж цената за днес

Ако имате нужда от сега нататък от комплект пелени, които се обуват като гащички, Pampers Pants са готови за Вас. Идеални за лятото и за приучаване на детето към гърне, тези продукти са по-лесни за използване и по-стимулиращи за детето, което ще приеме по-лесно преобличането и ще се почувства насърчено да използва гърнето.

Става дума за комплект пелени Рampers Pants, размер 4, предназначени за деца с тегло между 9-15 кг. Тъй като са по-лесни за обуване и събуване, те са идеални за дете, което е в постоянно движение. В същото време, благодарение на високата си абсорбираща способност, те издържат не по-малко от 12 часа носене, така че не е необходимо да ги сменяте през нощта.

Предлагайки се в икономична опаковка от 108 броя, продуктът може да се опише като комплект пелени на добра цена, който Ви предлага отлично съотношение между цена, качество и количество. Ако добавим кадифената и приятна текстура и специалната структура, която задържа влагата от кожата и я предпазва от раздразнения, по-лесно можем да разберем откъде идва ентусиазмът на купувачите.

6. Пелени Pampers Active Baby XXL BOX

Пелени Pampers Active Baby XXL BOX

Виж цената за днес

Мненията за най-добрите пелени за еднократна употреба винаги са поставяли продуктите на Pampers на върха на качествените аксесоари. Моделите Active Baby са най-добрите пелени на Pampers, защото предлагат уникална комбинация от предимства.

Тези продукти са пелени за еднократна употреба, оборудвани с уникален слой, мек като памук, което ги прави най-тънките пелени Pampers. Удобството на детето е гарантирано от меката целулозна материя, от която са изработени, а ефективността на попиване е максимална.

Гъвкавите странични ленти помагат да се избегне дразнене и осигуряват оптимална фиксация. Производителите ги препоръчват за деца с тегло между 11-16 кг, а опаковката съдържа 150 броя пелени. Отвътре, до отворите, пелените са снабдени с един вид обърнати джобове, които предотвратяват течове. Затварящата се лента в областта на талията е особено еластична, което позволява идеално регулиране по тялото на бебето. 

Какво е важно да знаете при избор на памперси?

Изберете правилния размер

Пелените се избират според теглото и възрастта на детето. Също така, от момента, в който мъничето ги носи, е важно да обърнете внимание на всички признаци на несъответствие, като например: постоянно изтичане, червени петна по кожата на бебето или прекалено стегнати/хлабави. За да стане по-ясно, можете да погледнете следната таблица:

ТЕГЛО НА БЕБЕТО РАЗМЕР НА ПЕЛЕНАТА
2-5 кг 1
4-8 кг 2
6-10 кг 3
9-14 кг 4
10-15 кг 4+
11-16 кг 5
13-18 кг 6
15+ кг 7

 

Материалите в състава на пелените

Здравето на детето е най-важно. Ето защо е важно да прочетете етикета на закупения продукт. По-специално, еднократните пелени съдържат изключително вредни съставки, а тези вещества са открити от изследователи и в някои световноизвестни марки. Диоксинът, оцветителите, парфюмите и фталатите могат да причинят силно дразнене, а рисковете могат да бъдат още по-големи, според учените, а именно: астма, рак или хормонални смущения.

Гъвкавостта на системата за затягане

Пелените трябва да са удобни, да осигуряват необходимата свобода на движение, като поддържат безопасност през цялото време. Малките се протягат, обръщат и извършват всякакви движения, така че е от съществено значение да няма течове и да се избегнат нежелани малки инциденти.

Търсете иновативни функции.

Индикаторът за влага, който Ви предупреждава, когато пелената е пълна и трябва да се смени, може да бъде истинска помощ. 

Как се използват и сменят пелените?

Чистите пелени се съхраняват при стайна температура, на защитено от слънце място. Еднократните пелени не се перат и се изхвърлят след всяка употреба.

Ето стъпка по стъпка всичко, което трябва да направите, за да смените правилно пелена за еднократна употреба.

Измийте добре ръцете си със сапун и вода преди да започнете.

Разстелете меко одеяло върху масата за повиване или друга равна повърхност. Уверете се, че бебето е в безопасност.

Подгответе предварително чиста пелена, крем, мокри кърпички и торбичка за мръсния памперс.

Поставете бебето върху одеялото и разгънете мръсната пелена. Издърпайте надолу предната част и ако има изпражнения, можете да използвате мокри кърпички, за да избършете дупето на Вашето мъниче. Повдигнете леко краката и със свободната си ръка избършете цялата област, където е необходимо, с друга кърпичка (ако нямате достъп до вода и сапун). Навийте мръсната пелена и я приберете. Добра идея би било да я поставите в торба, която да затворите възможно най-добре, преди да го изхвърлите.

Много е важно да не забравяте да нанесете специалния крем след почистване на мъничето, за да няма риск от раздразнение по-късно.

Поставете нова пелена, като подпъхнете гърба под дупето на бебето. Подредете го така, че частта с таралежа-ластик да стига до нивото на кръста на бебето. Отворете предната част на пелената и я издърпайте нагоре между краката на детето. При новородени трябва да обърнете внимание на областта на пъпа, оставете я открита. За целта използвайте специално оформени пелени или подгънете горната част на ръба на пелената.

Затворете пелената, като издърпате еластичната лента доколкото е необходимо, за да фиксирате пелената към тялото на бебето. Накрая измийте отново добре ръцете си, за да предотвратите разпространението на инфекция.

Често задавани въпроси и отговори за бебешки пелени 

Колко памперса мокри бебето?

Това е различно за всеки индивидуален случай, но по принцип през първия месец от живота си новороденото намокря поне 6 пелени всеки ден. С нарастването на бебето това ще става по-рядко, тъй като движенията на червата намаляват. Кърмените бебета са склонни да имат по-меки и по-чести изпражнения, а хранените с изкуствено мляко бебета са склонни да имат по-твърди и по-редки изпражнения. 

Кога трябва да сменя пелената на бебето?

Пелените трябва да се сменят веднага щом забележите, че са замърсени. В противен случай урината и изпражненията могат да причинят изключително сериозно дразнене. Най-добре е да сменяте пелената на бебето преди хранене и веднага след като се изцапа. Някои бебета не се суетят и не плачат, когато пелените им са мокри. Ето защо е важно да се проверявате постоянно.

Трябва ли да будя бебето си през нощта, за да му сменя пелените?

Не. Ако се събуди да яде, можете да го проверите и смените преди хранене, но не е препоръчително да го будите специално за това. 

Как да сменя памперса на капризно бебе?

Преди всичко трябва да сте изключително спокойни. Ако сте развълнувани и нервни, детето ще Ви усети и няма да Ви сътрудничи. Добра идея е да го разсеете с играчка. 

Как да предпазя бебето от обрив от пелените?

Мийте го само със сапун и вода, използвайте мокри кърпички само ако нямате достъп до вода. Не забравяйте да избършете кожата на Вашето мъниче чрез потупване, а не търкане, използвайте овлажнител и се уверете, че пелените, които използвате, не са нито прекалено стегнати, нито твърде хлабави.

5/5 - (4 votes)
Review-bg.com
Logo