Най-Добрите Кафемашини за 2024

Независимо дали сте фен на капучино, макиато, еспресо, мока, ристрето или просто на старото филтърно кафе, само най-добрите кафемашини могат да Ви направят кафето, което обичате. Най-добрата кафемашина може да отключи Вашата нужда от кофеин у дома и да направи сутрините Ви малко по-поносими. Независимо дали избраната от Вас кофеинова напитка е ледено лате или еспресо, има уреди, които могат да Ви помогнат да постигнете перфектния резултат, с функции, предназначени да осигурят вкуса, който искате.

Изборът на правилната машина за Вас зависи не само от любимия Ви тип кафе, но и от това колко време, усилия и средства искате да инвестирате в процеса на приготвяне.

Ако не сте съвсем сигурни какво търсите, прочетете по-нататък нашия чарт, в който сме обяснили разликите между основните типове кафе машини. Открийте с един поглед най-добрите кафемашини за еспресо, мляно кафе, кафе на зърна и с филтър, които тествахме в нашата кухня.

Най-добрите кафемашини

1. Кафемашина Bosch TKA6A041

Кафемашина Bosch TKA6A041

Виж цената за днес

Bosch TKA6A041 Ви осигурява пълен аромат, съобразен с Вашия личен вкус и настроение. Не е нужно да дозирате кафето си по различен начин, ако искате да е по-силно или по-слабо. С натискане на бутона Aroma+ можете да подсилите вкуса и съответно машината ще регулира водния поток. Насладете се на перфектния аромат, такъв какъвто го желаете – например по-силен сутрин и по-слаб вечер. За захранване на Bosch TKA6A041 ще Ви е нужно мляко кафе.

На всички се е случвало да бързат и да искат кафето си точно сега, но процесът на варене все още да не е приключил. Благодарение на функцията DripStop, която Bosch TKA6A041 притежава можете да хванете и да извадите каната по всяко едно време, като специалната противокапкова система ще защити плота Ви от петна. Спестява Ви време, както и неприятното почистване. Освен това друга практична функция EasyDescale3 премахва котления камък за дълготрайно удоволствие и почиства вътрешните части на машината, които са труднодостъпни.

Функцията EasyDescale3, с предупреждение за котлен камък и практична програма за отстраняване на котлен камък, осигурява възможно най-добрата защита за Вашата машина. Изберете най-добрата програма за премахване на котлен камък, като използвате потребителските настройки за твърдост на водата. Редовната поддръжка също така удължава живота на Вашата машина – и спестява енергия.

 • Материал на контейнера: стъкло
 • Мощност: 1200W

2. Кафемашина Krups Grind&Brew KM832810

Кафемашина Krups Grind&Brew KM832810

Виж цената за днес

Изберете между варене на кафе на зърна и предварително смляно кафе. Кафемашина Krups Grind&Brew KM832810 е върхът на вкуса и аромата на кафе с автоматичен процес на смилане и приготвяне, който не може да бъде по-лесен: изсипете зърната, изберете Вашите настройки от LCD дисплея и оставете уредът да свърши останалото.

Цифровият контролен панел с LED дисплей е интуитивен и удобен за потребителя, с подобрени функции като 30-минутно поддържане на топлината, автоматично изключване, 24-часов програмируем таймер и бутон за включване/изключване с LED светлина.

Удобната функция на таймера Ви позволява да планирате началото на цикъла на варене, за несравнимия вкус и аромат на прясно сварено кафе, готово и чакащо Ви, когато се събудите.

След като приключите с приготвянето на Вашето кафе, можете да извадите подвижния бункер за зърна и външната мелничка, и лесно да почиствате тази кафемашина ден след ден.

 • Материал на корпуса: пластмаса
 • Материал на контейнера: стъкло
 • Мощност: 1000W

3. Кафемашина Finlux FEM-1794

Кафемашина Finlux FEM-1794

Виж цената за днес

Ако искате вкусно мляно кафе с най-добро качество, кафемашина Finlux FEM-1794 е машината за Вас. Тя е изключително лесна за използване, има механичен контролен панел с избор за направата на единична или двойна доза кафе, накрайник за гореща вода за чай, и най-важното, произвежда отлично кафе без проблеми.

Една голяма разлика от многото съперници с мляно кафе е това, че корпусът на тази машина е изработена от здрава ABS пластмаса. Този синтетичен материал с иноксов цвят има висока устойчивост на удар и висока еластичност. Освен това той притежава износоустойчивост, здравина и издръжливост, като е подлежащ на употреба дори от агресивни детергенти и основи.

Кафемашина Finlux FEM-1794 поддържа кафето Ви горещо, без да има нужда от котлон отдолу, за да го поддържа. Това означава, че след известно време вкусът на кафето не е задушен и неприятен – така че е чудесно за хора, които обичат да се връщат отново за кафе в течение на дълга и мързелива сутрин.

Стилът на тази машина е малко над по-евтините модели, но е и практичен. Мощността на уреда е 850W, с капацитет на контейнера за вода – 1.6 литра.

 • Материал на корпуса: ABS
 • Материал на контейнера: пластмаса
 • Мощност: 850W

4. Кафемашина Philips HD7459/20

Кафемашина Philips HD7459/20

Виж цената за днес

Филтърната кафемашина Philips HD7459/20 може да Ви сервира от 2 до 15 чаши кафе (до 1,2 литра). Всичко, което трябва да направите е да налеете вода в кафемашината, да поставите хартиен филтър, да добавите малко от любимото си смляно кафе и да натиснете бутона за варене. Вкусните вкусове са гарантирани благодарение на вградената система Aroma Twister. Систематата Aroma Twister е проектирана да произвежда перфектната чаша кафе. Специална дюза циркулира наливащото се кафе равномерно в каната за оптимален аромат от първата до последната чаша.

Ако всяка сутрин мечтаете да се събуждате от очарователния аромат на прясно кафе, възползвайте се от вградения таймер. Налейте малко вода, поставете филтър и добавете кафе предварително, след това изберете желаното време от удобния LCD дисплей и се насладете на кафето, приготвено точно когато го искате. Кафемашината е лесна за използване и поддръжка, а компактният й размер гарантира, че ще намери своето място във всяка кухня.

Благодарение на резервоара за вода с индикатор за нивото на водата, можете да измерите точното количество вода, от което се нуждаете за желания брой порции. Вградената функция за спиране на капките Ви позволява да си налеете кафе, когато пожелаете, дори ако това е по средата на цикъла на приготвянето! Освен това, кафемашината се изключва автоматично след 30 минути бездействие, което прави този уред още по-удобен, както и екологичен.

Стъклената кана за кафе и държачът за хартиен филтър могат да се мият в съдомиялна машина.

 • Материал на корпуса: инокс и пластмаса
 • Материал на контейнера: стъкло
 • Мощност: 1000W

5. Кафемашина Delonghi ICM2.1B

Кафемашина Delonghi ICM2.1B

Виж цената за днес

Ако търсите добра, надеждна, но евтина машина, Delonghi ICM2.1B лесно може да бъде машината за Вас. Да, не получавате функции за синхронизиране или програми за самопочистване, но така или иначе не всеки иска тези скъпи добавки. Щом прави страхотно кафе, какво повече Ви трябва?

Характерно преимущество на Delonghi ICM2.1B е нейният постоянен филтър за кафе, с който работи. Той е с перфорирани метални листове, като фина мрежа, предназначени да улавят утайката от кафе, като същевременно позволяват на всичко останало да тече. Варенето на Вашето кафе с постоянен филтър, ще го превърне в плътно и с по-гъсто усещане в устата.

Друг плюс, който тази кафемашина притежава е включената нагряваща поставка на контейнера. Този функционален нагревател е като малък котлон, който загрява дъното на чашата, за да поддържа течността вътре гореща. Добрият нагревател за чаши ще поддържа напитката Ви топла, без да изостря неприятните вкусове чрез изгаряне.

Капацитетът на водния резервоар побира до 1.5 литра, като това количество ще Ви бъде напълно достатъчно за приготвянето на до 10 чаши кафе. Индикаторът за нивото на водата върху механичния контролен панел Ви показва кога е дошъл моментът за допълване на контейнера.

 • Мощност: 1000W

6. Кафемашина Heinner HCM-900RBK

Кафемашина Heinner HCM-900RBK

Виж цената за днес

Heinner HCM-900RBK представлява перфектната комбинация от комфорт, полезност, ергономичност и функционалност, за да Ви предложи всичко необходимо на едно място. Продуктите се характеризират с компактен и ергономичен дизайн, допълнен от множество функции за лекота, ефективност и комфорт при използване:

Острие от шлайфана неръждаема стомана;

 • Подвижен и миещ се филтър;
 • Подвижна опора на филтъра;
 • Подвижен резервоар за вода;
 • Вградена мелачка;
 • Регулиране на смилането: фино или грубо смилане;
 • Резервоар за вода устойчив на високи температури.

Heinner HCM-900RBK може да работи с мляно кафе или с кафе на зърна, като резултатът винаги е перфектен. Капацитетът на водния резервоар е достатъчен за приготвянето на до 4 чаши ароматно кафе.

Пълненето на резервоара за вода може да бъде неудобно, когато той е фиксиран в машината. Резервоарът за вода в тази машина се отстранява лесно и бързо, и следователно може да се пълни директно от крана. Нямате нужда от допълнителна преливна кана. Дори поставянето на пълния резервоар е лесно. Капацитетът на контейнера е 0.6 литра.

Вградената мелници е проектирана да събират смляното кафе в това, което наричаме контейнер за смляно кафе, за да го смила и подготвя за варене. Непосредственото смилане на кафените зърна преди тяхното приготвяне гарантира за запазването на вкусовите и ароматните им съставки.

 • Материал на контейнера: стъкло
 • Мощност: 900W

7. Професионална бариста кафемашина HiBREW Barista Pro

Професионална бариста кафемашина HiBREW Barista Pro

Виж цената за днес

HiBREW Barista Pro доставя специално кафе у дома или Вашия търговски обект с едно докосване, тъй като вградената мелачка с контрол на дозата доставя точното количество кафе при поискване за максимален вкус.

Основни функции на HiBREW Barista Pro :

 • Екстракция при високо налягане от 19 бара с водна помпа;
 • Екстрахирана за освобождаване на концентрирано масло;
 • Смилане на кафето на фин прах: Равномерно и неагломерирано, избягвайте пръски и натрупване на прах;
 • Копче за избор на гореща вода/пара: Горещата вода може да улесни почистването на чаша американско кафе. Мощната пара прави млякото лесно разпенващо;
 • 30-слойно смляно кафе: 30-степенна фина настройка за посрещане на различни нужди при варене;
 • 58 mm стандартна дръжка: Филтър с една чаша и филтър с двойна чаша, персонализиран изход за прах.

Персонализирайте Вашето изключително кафе с професионално качество и стил. Контейнерът за кафе побира до 250гр. Контейнерът за вода – до 2.8 литра.

 • Материал на корпуса: стомана
 • Материал на контейнера: стомана
 • Мощност: 1550W

Какво е важно да знаете при избор на кафемашина?

Ръчна еспресо машина

Ако искате гъвкавостта в приготвянето на всичко от еспресо до ристрето и капучино, ръчната машина за еспресо, е най-добрият избор. Недостатъкът е, че ще трябва да се научите ръчно да смилате и набивате кафето, да приготвяте собственото си мляко на пара до съвършенство, да почиствате машината и да повтаряте процеса за всяка чаша, но този контрол в процеса от Ваша страна Ви позволява да получите абсолютно най-доброто от всяко разнообразие от кафе.

Машина за кафе на капсули

Това е най-простият вариант от всички – и основните машини не са скъпи. Всяка капсула съдържа перфектното количество кафе, така че просто купувате вида със силата и вкуса, които харесвате най-много. Някои машини могат сами да разпенват млякото, така че можете да получите лате или капучино с натискането на един бутон. Резултатите обаче нямат толкова добър вкус, колкото ръчните машини за еспресо, а самите капсули могат да бъдат доста скъпи.

Филтърна кафе машина

Ако просто искате обикновено и чисто кафе, с което да напълните Вашата чаша, или искате да можете да правите достатъчно кафе за няколко души наведнъж, филтърната кафе машина е чудесен избор. Тя обикновено изисква да използвате мляно кафе (въпреки че, някои имат вградени мелнички), но те са добър залог за приготвяне на просто, непретенциозно черно кафе.

Цена

Вероятно най-добрите начини за приготвяне на кафе често са най-евтините. Можете да получите качествена капкова машина за около 50лв и френска преса за около 80лв. Методите за ръчно изливане на кафе обаче могат да изискват друго оборудване, като мелнички и чайници. Особено за мелничката си струва да похарчите малко повече пари.

За автоматизираните кафемашини си струва да навлезете в определен диапазон. Тествахме машини за еспресо и научихме, че по-евтините сред тях не си струва да се купуват – еспресото изисква издръжлив хардуер и прецизен контрол на температурата и налягането, които са скъпи. Разбира се по-скъпите капкови кафемашини, ще направят по-добро кафе от своите по-бюджетни алтернативи. След определен момент обаче разликата в цената се свежда до потребителския интерфейс и дизайна, а не до качеството на кафето.

Дизайн

Друго нещо, което можете да вземете предвид при покупка на нова кафемашина, е външният вид на машината. Все пак домът трябва да бъде идеален и всички ние държим на външния вид и стила на нашите кухни!

Коя е най-добрата машина за черно кафе?

Това е особено важно за тези, които пият кафето си черно. Смятаме, че методите за изливане могат да Ви доставят най-доброто черно кафе. Те са прост, последователен начин за приготвяне на кафе, с размерност на вкуса, която може да не получите от машина. А хартиените филтри, намаляват остатъците, което води до чаша с по-чист вкус в сравнение с кафето, направено във френска преса. Въпреки това, много машини с мрежест филтър и двойна кошница могат да приготвят чаша, която е доста близка до наливното.

Кой е най-добрият начин за смилане на кафе на зърна?

Най-добрият начин за смилане на кафе на зърна е чрез мелница. Тя ще смели Вашите кафени зърна равномерно, толкова грубо или фино, колкото желаете. Най-добрите мелачки за кафе имат множество скорости; по-ниската скорост е най-добра, за да не се генерира допълнителна топлина. Ако нямате мелница, можете да използвате блендер.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo