Най-Добрите Сушилни за 2023

Най-Добрите Техника

Вярно е, че обикновено потребителите не обръщат толкова много внимание при избора си на сушилня, колкото когато купуват пералня машина, но съвременните модели включват нови технологии, като термопомпи за пестене на енергия, имат специални цикли за сушене, работят с Wi-Fi и мобилни приложения и други.

Когато избирате нова сушилня за вашия дом, трябва да обърнете внимание на три основни компонента – капацитет на зареждане, енергийна ефективност и производителност. Всеки един от изброените компоненти, трябва да бъде съобразен с личните и специфични нужди на вашето домакинство. Специално за тези от вас, които се чудят коя е най-добрата сушилня за дрехи, ние сме направили списък от най-добрите сушилни на пазара.

Най-добрите сушилни за дрехи

1. Сушилня Bosch WTX87M90BY

Bosch WTX87M90BY

Виж цената за днес

Сушилня Bosch WTX87M90BY е с модерен дизайн, решена в класически бял цвят със сребриста рамка на вратата на барабана и вграден дигитален дисплей в предната част на уреда, който перфектно допълва стилната му визия. Сушилнята е със стандартно предно зареждане и дясно отваряне на люка.

Размерите и са: 59.9х59.8х84.2см (ДхШхВ). Това я прави удобна както за големите, така и за по-малките и по-големи пространства. Капацитетът на зареждане на сушилнята е 9кг., което позволява да изсушите голямо количество дрехи само с едно зареждане на уреда.

Освен това, ниските и нива на шум от 62 dB, гарантират, че уреда няма да ви смущава с неприятни шумове по време на своята работа. Също така, Bosch WTX87M90BY спада в енергиен клас А++, което гарантира високата и ефективност, на базата на минимални разходи за електроенергия. Освен с перфектни технически характеристики, сушилнята разполага и с 15 програми за сушене, както и с модерни функции и технологии.

2. Сушилня Samsung DV90TA040AX/LESamsung DV90TA040AX/LE

Виж цената за днес

Сушилня Samsung DV90TA040AX/LE е с много стилен и модерен дизайн. Размерите и са: 60х60х85см (ДхШхВ), което я прави удобна за поставяне във всеки тип пространство. Капацитетът на зареждане на уреда е 9 кг., което е достатъчно за изсушаването на дрехите на цялото ви семейство само с един цикъл, без нуждата от повторно презареждане.

Нивото на шум от 65 dB, гарантира че няма да бъдете смущавани от неприятни шумове по време на работния цикъл на сушилнята, а енергийният клас B, ви осигурява оптимална мощност на уреда, на базата на минимален разход за електрическа енергия.

Освен с перфектни технически характеристики, тази сушилня разполага с 14 различни програми на сушене, за да изберете най-добрата от тях при изсушаването на вашите дрехи, спрямо техните специфични материи. Също така сушилня Samsung DV90TA040AX/LE е оборудвана и с множество модерни функции и технологии, които максимално оптимизират качеството на нейната работа.

3. Сушилня за дрехи Hotpoint-Ariston AQC82F7TM

Виж цената за днес

Сушилня за дрехи Hotpoint-Ariston Aqualtis AQC82F7TM е модерна сушилня за дрехи, решена в класически бял цвят с черна рамка около вратата на люка и светло сив контролен панел. Размерите и от 59.5х63х85см (ДхШхВ). Това я прави удобна за поставяне както в по-големи, така и в по-малки и практични пространства.

Благодарение на капацитетът и на зареждане от 8кг., и възможността за избор между 16 различни програми за сушене, вие можете да изсушите ефективно дрехите на цялото ви семейство при оптимално добри условия, спрямо специфичните материи на дрехите поставени в уреда.

Освен това, ниските нива на шум от 70dB и енергийният клас B, към който спада уреда, гарантират тихата му и икономична работа през целия експлоатационен период. Също така, Hotpoint-Ariston Aqualtis AQC82F7TM е оборудвана и с множество модерни функции и технологии като: Woolmark®, Отложено програмиране, Сензор за влажност, Оставащо време, Ниска консумация на енергия, Защита срещу деца и др. 

4. Сушилня Bosch WTR87TW0BY

Сушилня Bosch WTR87TW0BYВиж цената за днес

Сушилня Bosch WTR87TW0BY е с много стилен и модерен дизайн, решен в комбинация от бяло и черно с вграден дигитален дисплей и механичен контролен панел. Размерите и са: 59.9х59.8х84.2см (ДхШхВ), което я прави удобна за поставяне във всеки тип пространство.

Капацитетът на зареждане на уреда е 8кг., което е достатъчно за изсушаването на дрехите на цялото ви семейство само с един цикъл, без нуждата от повторно презареждане. Нивото на шум от 64 dB, гарантира че няма да бъдете смущавани от неприятни шумове по време на работния цикъл на сушилнята, а енергийният клас A+++ с консумация на електроенергия от 1.4kWh при стандартна програма, ви осигурява оптимална мощност на уреда, на базата на минимален разход за електрическа енергия.

Освен с перфектни технически характеристики, тази сушилня разполага с 15 различни програми на сушене (Mix, Спортни артикули, Довършителни работи, Вълна, Super 40, Памук, Ризи/Блузи, Деликатни, Кърпи, Синтетика), за да изберете най-добрата от тях при изсушаването на вашите дрехи, спрямо техните специфични нужди и материи. Множество модерни технологии, като: EasyClean, Sensitive Drying System, AutoDry и др., се грижат за оптимално фективната работа на вашия уред.

5. Сушилня Heinner HCD-V804B

Сушилня Heinner HCD-V804BВиж цената за днес

Сушилня Heinner HCD-V804B е с много стилен и модерен дизайн, решен в комбинация от бяло и черно с вграден дигитален дисплей. Размерите и са: 60.9х59.6х84.5см (ДхШхВ), което я прави удобна за поставяне във всеки тип пространство. Капацитетът на зареждане на уреда е 8кг., което е достатъчно за изсушаването на дрехите на цялото ви семейство само с един цикъл, без нуждата от повторно презареждане.

Нивото на шум от 66 dB, гарантира че няма да бъдете смущавани от неприятни шумове по време на работния цикъл на сушилнята, а енергийният клас B с консумация на електроенергия от 2.56kWh при стандартна програма, ви осигурява оптимална мощност на уреда, на базата на минимален разход за електрическа енергия.

Освен с перфектни технически характеристики, тази сушилня разполага с 15 различни програми на сушене (Синтетика, Памук, Бързо сушене, Sintetice-Standard, Pизи, Антисифон, Спорт, Блузи, Baby Care, Бързо сушене на ризи за 12 мин, Експресно 29 мин), за да изберете най-добрата от тях при изсушаването на вашите дрехи, спрямо техните специфични нужди и материи. Също така сушилня Heinner HCD-V804B е оборудвана и с множество модерни функции и технологии, които максимално оптимизират качеството на нейната работа.

6. Сушилня Beko DPS7405GXB2

Сушилня Beko DPS7405GXB2Виж цената за днес

Сушилня Beko DPS7405GXB2 e класически дизайн, решена в бял цвят с вграден дигитален контрол в предната част на уреда. Размерите и от: 58.9х59.7х84.6см (ДхШхВ), позволяват да поставите уреда както в по-големи, така и в по-малки пространства във вашия дом. Благодарение на капацитетът и на зареждане от 7кг., и възможността за избор между 16 различни програми за сушене, вие можете да изсушите ефективно дрехите на цялото ви семейство при оптимално добри условия, спрямо специфичните материи на дрехите поставени в уреда.

Освен това, ниските нива на шум от 65 dB и енергийният клас B, към който спада уреда, гарантират тихата му и икономична работа през целия експлоатационен период. Също така, Beko DPS7405GXB2 е оборудвана и с множество модерни функции и технологии като: OptiSense, Aquawave, Smart Dry, Auto Off, Термопомпа, Система за безопасност за деца, Цветно осветление, Настройка на нивото на сушене, Автоматично против намачкване. Технологията „OptiSense”, осигурява оптимално ниска консумация на енергия и вода за всеки цикъл на сушене, благодарение на 4-те специални вградени сензори. 

7. Сушилня Electrolux Inverter EW8HS259S

Сушилня Electrolux Inverter EW8HS259SВиж цената за днес

Сушилня Electrolux Inverter EW8HS259S е с модерен и стилен дизайн, решена в бял цвят, перфектно допълнена от черна рамка около вратата на люка и вграден дигитален контролен панел. Размерите и от: 60х60х85см (ДхШхВ), позволяват уреда да бъде поставен във всеки тип помещение, като няма да заема много от наличното пространство в него. Капацитетът и на зареждане е 9кг., а скоростта на въртене е 1000rpm – това гарантира, че ще можете да изсушите бързо и ефективно голямо количество от вашите дрехи.

Също така, ниските нива на шум от 65dB гарантират, че уреда няма да ви смущава с неприятни шумове по време на своята работа. Electrolux Inverter EW8HS259S спада към енергиен клас А++, което гарантира ниската консумация на електроенергия от едва 2.27kWh при стандартна програма.

Освен това, сушилнята разполага и с 9 различни програми за сушене, предназначени за всеки тип тъкани (Cotton, ECO, Памучни тъкани, Чаршафи, Одеала, Mix, Outdoor, Коприна, Синтетика, Вълна). Множество модерни технологии – GentleCare, EcoFlow, SensiCare, DelicateCare – се грижат за оптимално ефективната работа на вашия домашен електроуред. Всички тези показатели, правят Еlectrolux Inverter EW8HS259S една от най-добрите сушилни за дрехи на пазара, като тя ще се превърне във верен помощник в поддръжката на дрехите на всяко домакинство.

8. Сушилня Electrolux PerfectCare800 EW8H458B

Сушилня Electrolux PerfectCare800 EW8H458BВиж цената за днес

Сушилня Electrolux PerfectCare800 EW8H458B е с модерен дизайн, решена в класически бял цвят с черна рамка на вратата на барабана и вграден дигитален дисплей в предната част на уреда, който перфектно допълва стилната му визия. Сушилнята е със стандартно предно зареждане и дясно отваряне на люка. Размерите и са: 63.8х59.6х85см (ДхШхВ). Това я прави удобна както за големите, така и за по-малките и по-големи пространства.

Капацитетът на зареждане на сушилнята е 8кг., което позволява да изсушите голямо количество дрехи само с едно зареждане на уреда. Освен това, ниските и нива на шум от 66 dB, гарантират, че уреда няма да ви смущава с неприятни шумове по време на своята работа.

Също така, Electrolux PerfectCare800 EW8H458B спада в енергиен клас А++, което гарантира високата и ефективност, на базата на минимални разходи за електроенергия. Освен с перфектни технически характеристики, сушилнята разполага и с 12 програми за сушене, както и с модерни функции и технологии като: GentleCare, SensiCare, SmartSense, Бързо сушене, Памук, Отложен старт и др. Определено всички тези спецификации, правят Electrolux PerfectCare800 EW8H458B една от най-добрите сушилни за дрехи на пазара.

Виж още: Най-добрите перални със сушилни

Какво е важно да знаете при избора си на сушилня?

1. Искате ли газова или електрическа сушилня?

Ако подменяте сушилнята, която вече имате, най-лесно е просто да изберете същия тип, въз основа на пространството в пералното ви помещение. Газовите сушилни изискват свързване към газопровод, докато електрическите сушилни изискват поне 208V свързване. Ако все пак ремоделирате пералното си помещение и пускате нови източници на захранване, може да искате да направите смяна. Газовите сушилни са по-скъпи за закупуване, но обикновено са по-ефективни във времето, отколкото електрическите сушилни.

2. Обезвъздушаване

На следващо място, трябва да помислите за обезвъздушаването. Почти всички сушилни изискват външно обезвъздушаване, за да премахнете безопасно мъха, топлината и влагата от дома си. Ако живеете в апартамент или искате да монтирате уреда на място, където външното обезвъздушаване не е възможно, безвъздушният модел е чудесен вариант. Тук излишната вода се събира в камера или чекмедже, което в края на цикъла трябва да се изпразни. Повечето безвъздушни или кондензаторни сушилни са компактни модели.

3. Енергийна ефективност

Производителите вграждат термопомпи в уредите. Те вземат горещия влажен въздух от барабана и вместо да го изпратят извън дома ви през вентилационен отвор, те го охлаждат, за да отстранят влагата (която се събира в тавата в чекмеджето, което трябва да изхвърляте регулярно), след което отново загряват и рециркулират горещия сух въздух обратно в барабана, за да продължи изсушаването. Това намалява разхода на енергия и тъй като вече има измерима разлика в количеството енергия, което различните сушилни използват, ще забележите жълтите етикети на Energy Guide върху самия уред. Проверете жълтия етикет, за да получите представа колко енергия ще изразходва даден модел и как той се сравнява с другите модели на пазара.

4. Капацитет

Подобно на пералните машини, сушилните също имат оптимален капацитет на зареждане. Когато избирате нова сушилня за вашите дрехи трябва да съобразите колко дрехи ще се налага да изсушавате наведнъж, така че да можете само с един цикъл да се погрижите на дрехите на цялото ви семейство.

Често задавани въпроси

Kакви дрехи мога да поставям в сушилнята?

Тъй като повечето сушилни изсушават вашите дрехи с помощта на горещ въздух, не всички материи са подходящи за изсушаване в сушилня – в зависимост от тъканите, качеството на техните материи, може да бъде нарушено. Най-лесният начин да разберете дали дадена дреха е подходяща за сушене в сушилня е, да проверите на етикета и. Ако има изобразена снимка на сушилня (кръг в квадрат), можете спокойно да я поставите в сушилнята. Ако тази икона е зачеркната, обаче, е по-добре да не сушите дрехата при висока температура в сушилня.

Имате ли нужда от вентилация на вашата сушилня?

Ако имате сушилня с кондензатор или сушилня с термопомпа, отговорът е не. Влагата от дрехите ви се преобразува във вода, която бива източена от специален резервоар в края на цикъла на сушене, или е настроена за автоматично изпразване на водата в през тръбата за канала. За вентилируемата сушилня отговорът е: „да“– имате нужда от допълнителна вентилация. Ако имате достатъчно късмет, за да се насладите на просторно пространство с достатъчно вентилация (прозорци, вентилатори и т.н.), вашата вентилирана сушилня трябва да може да работи без специални приставки за вентилация – влагата, която изхвърля, трябва да бъде изпарена, без да се задържа в прането.

Колко често трябва да почиствате филтъра за мъх?

Ако не почиствате филтъра за мъх, не само че дрехите ви могат да излязат от сушилнята, покрити с мъхчета от други дрехи, но натрупването на власинки във филтъра може да задръсти сушилнята и дори да предизвика пожар, като се има предвид високотемпературния въздух, който циркулира във вашата сушилня. Така че не рискувайте и почиствайте филтъра редовно!

4.8/5 - (5 votes)

Lost Password