Най-Добрите Шевни Машини за 2024

През последните няколко години, пазара за шевни машини се развива доста добре. Той е залят с множество машини, които са все по-иновативни и които притежават различни функции и параметри. Това от своя страна прави избора за перфектната машина по-труден от всякога. Асортиментът е широк и предлага, както обикновенни и по-евтини модели, така и по-скъпи компютърно контролирани устройства, чрез които можете да се наслаждавате и работите с лекота у дома или в друга работна среда.

Всеки модел шевна машина предлага собствено разнообразие от стандартни, специфични опции и аксесоари.

Днес живеем във време, в което технологиите се развиват светкавично и едва ли ще е учудващ факта, че вече има компютъризирани шевни машини. Те се контролират от микропроцесор, който управлява бодовете, програмите, силата на пробождане на иглата и още други опции. По-голямата част от тях притежават и вградена памет.

Ако искате да научите повече за различните видове машини, техните функции, технически характеристики, начин на работа и да научите много нови неща, както и техники за шиене, продължете да четете следващите редове. В тях ще прочетете актуална информация за най-добрите шевни машини. Трябва да знаете, че който и модел да изберете, вие ще направите правилния избор. За ваше удобство сме подбрали магазини, които поддържат едни от най-добрите цени на пазара в момента.

Най-добрите шевни машини

1. Шевна машина Singer SMART II

Singer SMART IIВиж цената за днес

Шевната машина Singer Smart II е подходяща, както за начинаещи, така и за по-напреднали потребители. Тя притежава 7 вградени програми и 24 операции за шиене, които ви дават възможност за нови модерни шевни операции, както за обикновенни, така и за еластични материи. С нея можете да правите много красиви бродерии.

В следващите редове ще ви представим някои от основните и операции, които тази шевна машина предлага: прав тегел, зиг-заг тегел за почистване края на материята, фистон, илик в 4 хода, позициониране на иглата в центъра, позициониране на иглата в дясно – това улеснява шиенето на цип, две степени вдигане на крачето – за тънки и дебели материи, автоматично навиване на калерчето, регулатор натиска на горен конец, регулатор натиска на долен конец, регулатор натиска на крачето, транспорт на зъбите, регулатор дължината на стъпката, регулатор ширината на зиг-заг тегела и други.

Типът на контролния панел е механичен, а максималната скорост на шиене е 1500 шева/минута.Този модел шевната машина се предлага в класически бял цвят и стилен дизайн. Тя притежава още мотор и лампичка, както и чекмедже с аксесоари.

Функциите с които разполага са регулируема ширина на бода, красива LED светлина, автоматично отрязване на конеца и дръжка за пренасяне. Теглото на уреда е 7 кг, което го прави лесно преносим навсякъде, където отивате. Singer Smart II безспорно е една от най-добрите шевни машини през последната година.

Доказателство за това са множеството операции, които можете да изпълнявате, чрез нея бързо и лесно, като това да режете, шиете, правите подгъви, да поставяте копчета, да зашивате ластици, да правите впечатляващи бродерии и декорации за нула време. Тя е много оптимален вариант, защото е съвместима с всякакъв тип материи.

2. Шевна машина Minerva Next141D

 

Minerva Next141DВиж цената за днес

Искате да ушиете сами дрехите си? Искате да работите, като шивач у дома? Искате ли да можете да си правите дребни поправки вкъщи, без да се налага да ходите до ателие? Ние имаме точния избор за вас! Представяме ви шевната машина Minerva Next141D. Тя е едно малко бижу, чрез което можете да направите всичко, което пожелаете. Можете да шиете с лекота, да коригирате ръбове, да добавяте ципове, копчета, ластици и други.

С нея лесно ще зашивате всяка материя, която пожелаете. Minerva Next141D е електромеханична шевна машина, която има компактен дизайн в бяло/лилавата гама и стои чудесно навсякъде, където я поставите. Моделът притежава вертикална метална люлка. Продуктът разполага с цели 14 програми за шиене, които са подходящи за всички видове материи. Максималната скорост на шиене при нея достига до 850 шева/минута. Мощността на машината е 70 W, а типът на контролния панел е механичен. Теглото и е 6 кг, което я прави лесно преносима навсякъде, където ви е необходима.

Допълнителните характеристики с които разполага машината са подвижно чекмедже, в което имате чудесната възможност за съхранение на аксесоарите ви. LED осветлението с което разполага е добро, защото то предпазва очите ви, благодарение на светлината, с която разполага.

Друго полезно допълнение към машината е вградения в корпуса нож, който ви спестява много време и допринася за ефективния процес на работа. Към Minerva Next141D има и меко защитно покритие, което я пази, когато не се използва. Шевната машина на Minerva е един отличен инструмент за изпълнението на домашни операции у дома. Minerva Next141D е една от най-добрите, надеждни и многофункционални машини, предлагащи се на пазара през последните години.

3. Шевна машина Daewoo DMC989

 

Daewoo DMC989Виж цената за днес

Шевните машини на Daewoo имат различни видове модели, които са предназначени за различни категории купувачи. Те предлагат голяма практичност, гъвкавост и богат набор от шевни операции, благодарение на което работата ви с нея ще бъде лесна и бърза.

Точно тези характеристики описват модела им Daewoo DMC989. Той се предлага в ергономичен дизайн от бял цвят и модерно LED осветление, което спомага за добрата му работа и в по-късните часове на нощта. Машината разполага с 24 на брой програми за шиене, а при максималната скорост на работа достига до 850 шева/минута. Мощността и е 70 W, а типът на контролния панел е механичен.

Шевната машина Daewoo DMC989 има следните размери: дължина – 43.5 см, ширина – 22.5 см и височина – 33.5 см. , а теглото и е само 6.5 кг. Тази машина ви дава възможността да ушиете копче в 4 стъпки, без да връщате материала отново. Машината е подходяща, както за начинаещи, така и за по-напреднали. Този уред разполага с прецизен резец, който е вграден в корпуса, което ви спестява ценно време и гарантира ефективен работен процес.

Шевната машина Daewoo DMC989 има с електронен педал, който ви осигурява лесно регулиране на скоростта на шиене. Отзивите на клиентите показват, че Daewoo – DMC989 е изключително лесна за работа машина и се предлага на много достъпна цена, която напълно оправдава очакванията.

4. Шевна машина Minerva Max10M

Minerva Max10MВиж цената за днес

Minerva Max10M е много удобна, електромеханична шевна машина, благодарение на която можете да изпълнявате лесно и бързо шевни операции в домашни условия. Тя е перфектния избор за всяка една къща, както за начинаещи, така и за напреднали шивачи.

Машината е изключително ергономична, безшумна и не заема много пространство, благодарение на компактните си размери. С шевната машина Minerva Max10M може да шиете много видове тъкани с лекота. Minerva Max10M разполага с 10 програми за шиене. Тя има и включен илик в полуавтоматичен режим, зиг-заг в три стъпки – за еластични материали, както и с декоративен бод полумесец. Максималната и скорост при шиене достига до 800 шев/минута.

Шевната машина разполага със механичен панел, оборудван с LED осветление, благодарение на което, вие ще разполагате със светлина, която не е толкова силна и няма да пречи на очите ви по-време на работа. Шевното бижу има и острие, което спомага за бързото отрязване на конеца и линийката, вградени в корпуса му. Моделът притежава изискан дизайн в бял цвят с червени елементи, което я прави подходяща за всеки един уютен дом.

Този модел заема едно от водещите места в ранглистата на едни от добрите шевни машини от тази марка. Благодарение на своята практичност и надеждност, можем да кажем, че машината има перфектно съотношение между цена-качество. Minerva Max10M е идеалното решение за всяка една домакиня, която може да превърне шиенето в интересен работен и творчески процес.

5. Шевна машина JANOME Sakura95

JANOME Sakura95Виж цената за днес

Мечтаете ли за шевна машина, която може да се справи с всичко? Мечтаете ли за шевна машина, която да работи с всякакъв вид тъкани? Ако е така шевната машина Janome Sakura 95 е перфектния избор за вас. Тази машина е създадена не просто за шиене, а за творчество. С нея можете безпроблемно да изпълните бързо и качествено всяка операция на зашиване. Максималната скорост на шиене на машината е 860 шев/минута.

Мощността и при работа достига до 60 W, а типът на контролния панел е механичен. Захранването при Janome Sakura 95 е мрежово. Продуктът притежава стилен дизайн в бял цвят и се вписва отлично във всеки работен плот. Размерите на модела са много практични и удобни.

Тя разполага с дължина от 39 см, ширина от 16 см, височината е 30 см. Теглото на модела е 6 кг, а дължината на кабела 1.8 метра. Благодарение на функциите за перфектно регулиране на дължината на шева и ширината на зиг-заг а, вие можете да управлявате процеса на работа по най-лесния и оптимален за вас начин.

Шевната машина Janome Sakura 95 ви предлага много възможности за изпълнение у дома. Тя има красив дизайн, работи с всички видове тъкани и предлага добро съотношение цена/производителност. Всичко това улеснява работата ви в домашни условия и я превръща в истинско удоволствие.

6. Шевна машина Minerva Coverstyle CS1000PRO

Minerva Coverstyle CS1000PROВиж цената за днес

Шевната машина Minerva Coverstyle CS1000PRO е подходяща и лесна за работа, както за начинаещи, така и за професионалисти. Тя е проектирана така, че да работи с лекота, както с леки и средно плътни тъкани, така и с по-дебели материи.

Minerva Coverstyle CS1000PRO е моделът шевна машина, който е значително по-добър от своите предшественици. Благодарение на LED осветлението, което притежава, вече не е нужно да се притеснявате за честата смяна на лампата и липсата на достатъчно осветяване върху работния плот. Шевната машина е направена в нежен бял цвят и има стилен дизайн. Моделът разполага с 5 броя програми за шиене, а максималната скорост при работа достига до 1200 шев/минута.

Мощността и е 120 W, а захранването мрежово. Типът на контролния панел е механичен. Машината за шиене има още функции, една от които е подаване на тъканите, която спомага при работа с еластични материи. Благодарение на нея, вие можете да обработвате лесно ръба без много усилия.

Друга специфична функция е тази за автоматично вдяване на долния конец. По-този начин вие си спестявате значително по-малко време. Максималната дължина на шева при работа е 5 мм, а ширината 5.6 мм. Височината за повдигане на притискащото краче е 4.5 мм. След казаното до тук, можем да обобщим, че шевната машина Coverstyle е един много добър избор в този ценови диапазон. С нея шиенето се превръща в изживяване, а компактните му размери го правят изключително лесен и удобен за работа.

7. Шевна машина Singer Initiale 2250

Singer Initiale 2250Виж цената за днес

Има различни видове производители на шевни машини, но марката Singer се е превърнала в олицетворение за качество в света на шевните машини. Точно такъв е и моделът им Singer Initiale 2250. Това е нова електромеханична шевна машина с вертикална совалка. Проектирана е така, че да може да работи както с леки, така и с по-плътни платове.

Този продукт се справя много добре дори с по-деликатни материи. Машината разполага с 9 основни програми за шиене: 1 прав шев в две позиции, 2 модела за преливане, от тях 1 ластик, 3 невидими шева, от тях отново 1 ластик и 3 програми за бродерия. Тази шевна машина може да извърши над 30 операции, като максималната скорост при работа достига до 1500 шев/минута.

Моделът има и някои допълнителни функции, като регулируема ширина на бода, възможност за шиене с двойна игла в прав шев, регулируема стъпка на шева, регулиране на налягането на притискащото краче, функция за подсилване на шевовете, функция за ватирани тъкани и други.

Машината има подсилена метална рамка и удобен за работа дизайн. Типът на контролния панел е механичен, а захранването мрежово. Моделът има много практични размери, а теглото му е 8 кг. Singer Initiale 2250 се отличава със своята добра функционалност, мощност и отговаря на изискванията за съвременна и иновативна шевна машина. Шевната машина Singer Initiale 2250 се справя отлично във всяка една задача и е идеалното решение за всеки един дом.

8. Шевна машина Brother Innov-is 1300

Brother Innov-is 1300Виж цената за днес

Компютърните шевни машини ви спестяват много време и усилия. Те изпълняват бързо и ефикасно дори най-сложните шевове с минимални усилия на потребителя. Просто е необходимо да изберете правилния режим на работа. Тогава пред вас ще се отворят неограничени възможности за създаване на истински шедьоври в шиенето.

Днес ще ви представим един модел с много здрава конструкция и безброй операции за работа. Шевната машина Brother Innov-is 1300 е една от най-добрите машини, които се предлагат в момента на пазара. Продуктът спада към компютърните шевни машини и предлага множество функции. Той включва 182 шевни програми, 5 различни азбуки и 10 стила за бутониери.

Максималната скорост на шиене достига до 850 импулса/минута. Със своята 210-милиметрова работна зона и освежен светодиоден дисплей, този модел е един от най-добрите и търсени продукти на компанията Brother. Машината притежава дигитален контролен панел и LCD дисплей. Максималната ширина на шева е 6 мм. Brother Innov-is 1300 има иновативен дизайн и бял цвят, който се вписва идеално на всяка шевна маса.

Уредът притежава следните размери: дължина от 44.4 см, ширината е 38.5 см, а височината достига до 52 см. Шевната машина тежи цели 17 кг. Моделът притежава и различни видове функции, като регулируема ширина на бода, автоматично отрязване на конеца, бродиране на букви, контрол на скоростта и вградена LED лампичка, която ви осигурява постоянна светлина в зоната на работа. Brother Innov-is 1300 е изключителна машина за шиене, с която резултатите са винаги перфектни. Този модел е отличен избор, както за начинаещи, така и за по-опитни професионалисти.

Какво е важно да знаете при избора си на шевна машина?

През 1893 година Karl Friedrich Gegauf създава първата шевна машина за подгъв. Тя е можела да шие по 100 бода/минута. Това е била единствената машина от такъв тип и е предизвикала голяма сензация в световен мащаб. Знаете ли, че шевните машини никога не излизат от мода и хората, които обичат да шият и коригират дрехите си знаят това много добре.

Процесът на шиене дава истинско удоволствие на много хора. Когато искате да шиете красиви неща, трябва да знаете как да изберете шевна машина. Съвременните производители предлагат широк спектър от модели и поради това за потребителите е много трудно да изберат правилната машина.

Експертите съветват: шевната машина да бъде избрана в съответствие с няколко правила. Едно от важните неща е избора на модел от добър и доказан производител. На второ място, вие трябва да изберете вида на машината, според това дали ще се използва от начинаещи или професионалисти.

Трети критерии са нейните функции и видовете операции, броят на програмите за шиене, ширина и дължина на шева, както и шевовете в минута, които извършва. Когато закупувате шевна машина е добре тя да има необходимите характеристики и ясни инструкции за употреба. По-този начин вие ще направите правилния избор, който ще ви осигури истинско удоволствие при работата с нея.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo