Най-Добрите Проточни Бойлери за 2024

Проточните бойлери, известни също като бойлери с безкрайно подаване на топла вода, са алтернатива на традиционните бойлери с нагревателен резервоар. Те работят по принципа на загряване на водата при преминаването й през топлообменник, без да се задържа и натрупва в резервоар. Но дали тези бойлери са наистина полезни и ефективни?

Едно от основните предимства на проточните бойлери е тяхната енергийна ефективност. Тъй като водата се загрява само в момента на използване, няма загуби от пренагряване или загуби на енергия при съхранение. Това може да доведе до значителни икономии на електроенергия или газ, в зависимост от типа на проточния бойлер
.
Освен енергийната ефективност, проточните бойлери предлагат и други полезни функции. Например, те осигуряват безкрайно количество топла вода, тъй като не зависят от размера на резервоара. Това е особено полезно, ако имате нужда от голям обем на топла вода, например за душове или вани.

Не е за пренебрегване и предимството с компактния им размер. Те заемат по-малко пространство в сравнение с традиционните бойлери с резервоар и могат да бъдат поставени на стена или вградени в мебели. Това ги прави подходящи за малки жилища или пространства с ограничена наличност на място.

Предимствата на проточните бойлери са без ограничения и точно затова създадохме чарт с най-добрите проточни бойлери, защото заслужавате да имате някой от посочените модели у дома.

Най-добрите проточни бойлери

1. Електрически проточен бойлер Kospel PPE2 Electronic

Kospel PPE2 Electronic

Виж цената за днес

Електрическият проточен бойлер Kospel PPE2 Electronic е мощно устройство, предназначено за нагряване на вода в битови и комерсиални среди. Този модел предлага висока ефективност и надеждност в работата си. Може да бъде монтиран над мивка или над душ. Този модел е компактен и лесен за монтаж, като може да се инсталира на стена или вгради в кухненски шкаф. Това го прави подходящ избор за ограничени по размер пространства.

Снабден с електронно управление, бойлерът осигурява точно контролирано нагряване на водата според вашите нужди. Той предлага мощност от 24 kW, което ви дава възможност да изберете най-подходящия вариант за вашите специфични изисквания. Максималната температура на загряване на водата е 70° С.

Кospel PPE2 Electronic е проектиран с вградена защита от нежелани прегрявания и сух ход, което осигурява безопасност при работа. Също така, бойлерът разполага с автоматично регулиране на водния поток, което гарантира постоянна температура на изходната вода.

С електрическия проточен бойлер Kospel PPE2 Electronic ще имате непрекъснат достъп до гореща вода, когато ви е необходима. Той предлага ефективно нагряване на водата и позволява пълен контрол върху температурата. Всичко това го прави надеждно и удобно решение за вашите домашни или комерсиални нужди.

2. Проточен бойлер TESY IWH 70 X02 BAH

TESY IWH 70 X02 BAH

Виж цената за днес

Проточният бойлер TESY IWH 70 X02 BAH е мощно и енергоефективно устройство, предназначено за осигуряване на гореща вода за вашите нужди. Със своите 7000 W мощност, този модел може да осигури надеждно и бързо нагряване на водата.

TESY IWH 70 X02 BAH се отличава с висока енергийна ефективност, като е класифициран с А енергиен клас. Това означава, че бойлерът работи с по-нисък консумация от електроенергия, като спестява енергия и намалява разходите ви за електроенергия. Обемът на загрятата вода е 4 литра.

Този модел е снабден с функция за душ, която ви позволява да използвате гореща вода за къпане и душ. Това е особено удобно и практично за баните във вашия дом или офис.

TESY IWH 70 X02 BAH предлага надеждност и безопасност в работата си. Бойлерът е оборудван със защитни механизми, като защита от прегряване и сух ход, които гарантират безопасна и надеждна експлоатация.

Със своя компактен размер (ш-д-в: 13см, 7.6см, 20см) и стилен дизайн, TESY IWH 70 X02 BAH се вписва лесно във всяко пространство. Можете да го монтирате на стена или да го поставите в подходяща кухненска шкафче, като осигурите удобство и функционалност във вашата кухня или баня.

Проточният бойлер TESY IWH 70 X02 BAH е надеждно решение за вашите нужди от гореща вода. Той комбинира мощност, енергийна ефективност и удобство, като ви осигурява непрекъснат достъп до гореща вода по всяко време.

3. Електрически проточен бойлер Kospel KDE Bonus

Kospel KDE Bonus 24kW

Виж цената за днес

Електрическият проточен бойлер Kospel KDE Bonus е мощно и ефективно устройство, предназначено за нагряване на водата в домашни условия. Този модел е създаден с високи стандарти за качество и надеждност, осигурявайки непрекъснат достъп до гореща вода по ваше желание.

Kospel KDE Bonus е оборудван със защитен клас IP24, което го прави подходящ за инсталация в бани и кухни. Това означава, че устройството е защитено от проникване на прах и влага, осигурявайки безопасна и надеждна работа.

Способността на бойлера да загрява водата с обем 11/6 литра/минути е впечатляваща. Това означава, че можете да получите необходимото количество гореща вода за вашите нужди в кратки срокове. Максималната температура на загряване на водата е 60° С.

Kospel KDE Bonus е проектиран с внимание към енергийната ефективност. Със своите 24 kW мощност, този бойлер е ефективен и икономичен в употреба, помагайки ви да намалите разходите за електроенергия.

Този модел проточен бойлер е също така компактен и удобен за монтаж. Можете да го инсталирате бързо и лесно, осигурявайки гъвкавост при разполагането му във вашето жилище. Може да бъде монтиран над мивка или душ, благодарение на компактния си размер (ш-д-в: 25см, 13см, 44см).

Електрическият проточен бойлер Kospel KDE Bonus е надеждно и ефективно решение за вашите нужди от гореща вода. Със своите защитни функции, висока производителност и енергийна ефективност, този модел ще ви осигури удобство и комфорт в ежедневието ви.

4. Проточен бойлер за мивка Atmore

Проточен бойлер, За мивка

Виж цената за днес

Проточният бойлер Atmore, предназначен за мивка, е практично и удобно решение за осигуряване на гореща вода в кухнята. Този модел е снабден с 3 степени на нагряване, които ви позволяват да регулирате температурата на водата според вашите предпочитания.

Една от ключовите предимства на този проточен бойлер е неговата лесна инсталация и използване. С компактните си размери от 300 x 185 x 110 мм, той може да бъде поставен на удобно място и да бъде свързан към водопроводната система без големи усилия.

Максималната мощност на бойлера е 2 kW – 3.5 kW – 5.5 kW, като разполагате с 5 нива на мощността, които можете да изберете в зависимост от вашите нужди и предпочитания. Това ви дава възможност да регулирате интензитета на нагряване и да получите точно желаната температура на водата.

Проточният бойлер за мивка Atmore е удобно и ефективно решение, което ви осигурява незабавен достъп до гореща вода при нужда. Със своите функции за регулиране на температурата и нивото на мощността, той ще задоволи вашите изисквания за удобство и комфорт при работа в кухнята.

5. Проточен бойлер Relax P

Проточен бойлер Relax P

Виж цената за днес

Проточният бойлер Relax P е ефективно решение за осигуряване на гореща вода в дома. С мощност от 7 kW, този бойлер осигурява бързо и надеждно нагряване на водата под налягане. Максималната температура на загряване на водата е 80° C.

Той се отличава с бялата си визия, която е съобразена със съвременния интериор на дома. Дизайнът му е подходящ, за да бъде монтиран над душ, под мивка или дори да бъде вграден, за да не заема никакво излишно място от пространството. Енергийният клас А гарантира икономична работа, като намалява консумацията на енергия и ви помага да спестите на електроенергията.
Проточният бойлер Relax P е подходящ за различни домашни нужди, като обслужва различни чешми, душове и други уреди, изискващи гореща вода. Той е надежден и лесен за инсталиране, предоставяйки ви удобство и комфорт при използване.

Relax P има следните специални функции: Защита против прегряване, Моментно затопляне, Светещ двоен ключ и Защита от превишаване на налягането. Има защитен клас IPX1, който е стандарт и се отнася до защитата на електрическите уреди, включително и проточните бойлери, от външни фактори като прах и капки вода. IPX1 означава, че уредът е защитен срещу вертикално падащи капки вода, които падат върху него под ъгъл до 15 градуса. Благодарение на своята функционалност и ефективност, проточният бойлер Relax P е практично решение, което отговаря на вашите нужди за надеждно и непрекъснато доставяне на гореща вода в дома ви.

Преди да закупите проточен бойлер, е важно да знаете следните аспекти:

Капацитет на проточния бойлер

Определете нужния капацитет на бойлера в зависимост от очакваният ви разход на гореща вода. Това зависи от броя на домакинствата и типа на използваните уреди, които изискват гореща вода.

Мощност и енергийна ефективност

Изследвайте мощността на проточния бойлер, за да се уверите, че е подходяща за вашите нужди. Приемлива енергийна ефективност е също важна, тъй като това ще ви помогне да намалите енергийните разходи и да оптимизирате употребата на бойлера.

Размер и монтаж

Проверете размерите на проточния бойлер и се уверете, че имате подходящото пространство за монтаж. Осигурете си информация за необходимите инсталационни изисквания и проверете дали са съвместими с вашата инсталация за подаване на вода и електричество.

Регулиране на температурата

Убедете се, че проточният бойлер разполага с механизми за регулиране на температурата, които ви позволяват да настройвате горещата вода според вашите предпочитания и нужди.

Сигурност

Изследвайте вградените мерки за сигурност на проточния бойлер, като защита срещу прегряване и замръзване. Уверете се, че бойлерът е сертифициран и отговаря на съответните стандарти за безопасност.

Гаранция и обслужване

Проверете каква гаранция предлага производителят на проточния бойлер и какви са условията за сервизно обслужване. Информирайте се за достъпността на резервни части и поддръжката на модела, който планирате да закупите.

Често задавани въпроси

Каква е мощността на проточния бойлер и какво влияние има това върху ефективността и скоростта на загряване на водата?

Мощността на проточния бойлер се измерва в киловати (кВт) и представлява количеството енергия, което устройството може да генерира за загряване на водата. По-високата мощност обикновено води до по-бързо загряване на водата, особено при по-големи дебити. Влиянието върху ефективността е, че по-високата мощност позволява бойлерът да поддържа по-стабилна и желана температура на водата дори при по-големи течения, осигурявайки постоянен достъп до топла вода.

Каква е продължителността на живот на проточния бойлер?

Продължителността на живот на проточния бойлер зависи от няколко фактора, включително качеството на устройството, правилната инсталация и редовното поддръжка. Обикновено, при правилна употреба и грижа, проточните бойлери могат да издържат от 10 до 15 години. Важно е да се спазват указанията на производителя относно поддръжката и редовната проверка на елементите на бойлера, за да се гарантира максималната му продължителност на живот.

Какви са разходите за поддръжка и сервиз на проточния бойлер?

Разходите за поддръжка и сервиз на проточния бойлер могат да варират в зависимост от различни фактори, като марката и модела на бойлера, местоположението, достъпността и сложността на сервизните процедури. Обикновено, поддръжката на проточен бойлер включва проверка на водните филтри и почистване на вентилите. Разходите могат да включват такси за сервиз и поддръжка, цена на резервни части или филтри, както и затруднения, ако изберете да наемете професионален сервизен техник. Въпреки това, общите разходи за поддръжка и сервиз на проточния бойлер обикновено са по-ниски в сравнение с тези на бойлерите с резервоар, тъй като проточните бойлери имат по-малко движещи се части и по-прости системи.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo