Най-Добрите Дамски Часовници за 2023

Здраве и Красота Най-Добрите

За жените часовниците са истински аксесоари, който освен функционалност, трябва да съответстват на облеклото, личностните черти и да отразяват начина на им живот, когато ги носят. Дамският часовник също може да подчертае финеса на ръката и често жената носи часовник, за да открои своята нежна женственост или силен характер.

В съвременния свят ръчните часовници са престанали да служат за чисто практическа цел. За да разберем часа, можем да се справим перфектно с телефона, дори разхождайки се по улиците срещаме стенни часовници навсякъде: в метрото, в банки, в магазини, в автобуси, в коли или дори на стълбове.

Днес най-добрите дамски часовници представляват продължение на стила или отношение към живота. Следователно начинът, по който се избират дамските часовници, зависи от много важни критерии. Те включват: марката, дизайна, формата, вида на механизма, цената, материала и най-вече размера.

Зад елегантността на всеки часовник стои най-високото ниво на тестване, което прави тези изящни часовникови хронографи по-точни. Вижте в по-долните редове какво сме подготвили за Вас.

Най-добрите дамски часовници

1. Christophe Duchamp

Christophe Duchamp

Виж цената за днес

Този дамски часовник Christophe Duchamp (Кристоф Дюшан) от колекцията Élysées предлага уникален и отличителен дизайн, който привличат всеки. Верижката от неръждаема стомана и фината кръгла рамка, отново от неръждаема стомана, с инкрустирани 11 диаманта (0.0495 карата), добавя още много стил и функционалност към този часовник. Свързаният дизайн на гривната издига цялостния външен вид на този часовник и му придава модерен вид. Стъклото е направено от устойчив на надраскване сапфирен кристал, за да предпази зеления циферблат от случайни надрасквания. Този часовник показва час, минути и секунди, а също така има изрязан прозорец, за да можете да виждате датата удобно.

Този дамски часовник с кварцов механизъм, създаден във Великобритания, е изработен от висококачествени материали. Този ръчен часовник е изработен от материал от неръждаема стомана, а самата тя има много добри качества. Неръждаемата стомана помага за защитата на часовника от корозия и потъмняване и осигурява гладко и първокласно покритие.

Една от най-необходимите характеристики на часовник Christophe Duchamp е водоустойчивостта му. Можете да носите този часовник независимо колко лошо е времето. Той е старателно проектиран с водоустойчиво уплътнение със степен 5 ATM, което не позволява на водата да навлиза вътре и удължава живота му.

Надстройте колекцията си от луксозни часовници с това изящно изглеждащо бижу в двуцветен дизайн в Rose Gold цвят и сребристо.

2. Michael Kors

Michael Kors

Виж цената за днес

Търсите ли емблематичен часовник, който е многофункционален и върви добре с повечето Ви тоалети? Тази колекция от къщата на часовниците, от гамата Michael Kors, определено може да задоволи Вашите нужди и желания. Защото добрата колекция не означава само добър дизайн, но включва и качеството на продукта.

Michael Kors и част от известната колекция Bradshaw часовници, произведени в Япония. Той е един очарователен и елегантен дамски аксесоар, с кварцов механизъм (Miyota JS25-6H). Часовникът Michael Kors може да се превърне във Вашия любим аксесоар.

Верижката и кръглата рамка са изградени от устойчива неръждаема стомана с линейна непрекъснатост и закопчалка тип пеперуда в края. Цветът им е златист с лъскаво покритие, с което този часовник може да бъде оприличен на изумително бижу, каквото всяка уважаваща себе си жена заслужава.

През предното минерално стъкло можете да проследите, от черния циферблат, Вашите час, минути, секунди и дата, във 24 часов формат + хронограф. Данните са изписани върху корпус с диаметър от 44мм, с римски цифри, арабски цифри и с линии. Часовникът е с добра степен на водоустойчивост от 5 АТМ.

3. CALVIN KLEIN

CALVIN KLEIN

Виж цената за днес

Швейцарският часовник CALVIN KLEIN, от колекцията Wavy, успя да се превърне в един от лидерите на световния пазар в производството на електроника. Този часовник определя елегантните жени, които знаят значението на аксесоарите към всеки класически тоалет. Важният аспект на този часовник е това, че той може да се счита за хибрид часовник-бижу. Така той се превръща в идеален часовник за деня и нощта.

Мрежестата верижка от неръждаема стомана в комбинация със златистия цвят напомнят за вечната елегантност на този аксесоар. Вътре в златистата кръгла рамка е побран сребрист циферблат, напълно изчистен, за да не попречи нищо на блясъка му и на красотата му. Този семпло изглеждащ, но много стилен циферблат е защитен от минерално стъкло, а останалата част с PVD покритие. От циферблата можете да получите информация за текущия час и минути. Изработен е изцяло от неръждаема стомана, включително рамката, така че можете да сте сигурни в издръжливостта на този красив аксесоар.

Въпреки PVD покритие се препоръчва да избягвате драскане или удряне, както и контакт с алкохол, парфюм, ацетон, разредител или абразивни повърхности. Степента на водоустойчивост на часовника е 3 ATM.

4. Fossil

Fossil

Виж цената за днес

Този кварцов часовник с аналогов дисплей и с изобилие от инкрустирани кристали е подходящ за дами, които обичат лъскавия стил и елегантността. Часовникът мотивира собственика си да се чувства с по-високо самочувствие и класа.

Fossil е мултифункционален часовник, от серията Riley. Основните дейности, които часовникът следи са: Показва час, Показва минути, Показва секунди, Ден от седмицата и Показва 24ч формат. Дизайнът му представлява панел, в който рамката и верижката със закопчалка тип пеперуда, са изградени изцяло от неръждаема стомана. За стилен завършек на аксесоара е избрано лъскаво покритие, което се съчетава идеално с кокетния му вид в златисто-розово. Циферблатът също е в розово-златисто с линии за ориентир в часа, отново с инкрустирани фини кристали, каквито има и по самия овал на кръглата рамка. Циферблатът е защитен от минерално стъкло.

Златисно-розовият цвят пресъздава илюзия за непрекъснатост и пълнота. Сякаш циферблатът е продължение на верижката, като едно цяло и истинско бижу. Непрекъснатостта в цвета е знак за равновесие, баланс и минималистичност, която може да се съчетае както с елегантни, така и с ежедневни дрехи.

Аксесоарът е с високо ниво на водоустойчивост от 10 ATM, като по този начин е високо защитен и спокойно може да не го сваляте, когато вземате душ или посещавате басейн за плуване.

5. Pierre Cardin

Pierre Cardin

Виж цената за днес

Японският кварцов часовник Pierre Cardin, от колекцията Belleville може лесно да се превърне във Вашия любим ежедневен аксесоар, който ще искате да носите постоянно на ръката си. Нежният му стил в бежов цвят е подходящ за съчетание с различни дрехи, било те в неутрални или в пъстри цветове. Подходящ е за дами, които искат да подчертаят своята нежна женственост по деликатен начин, който не изпъква и не дразни погледа.

Релефна каишка от естествена кожа, подходяща за китките на дами, които са склонни към раздразнения по кожата, и които предпочитат мекия и нежен допир. Каишката е с класическо закопчаване. Овалната рамка на часовник Pierre Cardin е от неръждаема и устойчива стомана, с бежов циферблат вътре в нея и минерално стъкло в горната част.

Циферблатът е изчистен, без знаци по себе си, с което се подчертава още веднъж нежността и непрекъснатостта в дизайна на модела. Този бежов циферблат, на който съвсем деликатно е изписано единствено логото на производителя, дава информация за часа и минутите.

Водоустойчивостта на този стилен аксесоар е 3 АТМ, с което ниво получавате защита от повреди по механизма, докато си миете ръцете. Притежава IP покритие, но все пак за дългото запазване на естетическия вид на продукта се препоръчва да избягвате драскане или удряне, както и контакт с алкохол, парфюм, ацетон, разредител или абразивни повърхности.

6. Tissot

Tissot

Виж цената за днес

Tissot е популярна марка, произведена в Швейцария, която се е наложила със своя характерен дизайн и забележителна визия. Tissot часовникът е точният аксесоар за онези дами, които знаят точно какво искат и знаят правилния начин, за да го постигнат. Той е отражение на силната, мотивирана жена, която отдавна е излязла от черупката на детето и се е превърнала в модел на подражания.

За завършека на модела е избрана комбинацията от сребриста верижка със седефено бял циферблат. Този цветен синхрон доставя висок стил, класика и нежност. Сребърният цвят може да бъде умело и лесно съчетан както с ежедневно облекло, така и със стилни дамски костюми и елегантни коктейли рокли.

Седефено-белият циферблат е защитен от устойчиво и здраво сапфирено стъкло. Информацията по него се предоставя чрез класически римски цифри с фино инкрустирани цикламени кристали по тях, играещи ролята на закачлив акцент. Рамката на Tissot е направена от неръждаема стомана, верижката също. Аналоговият дисплей Ви дава информация за текущия час, минути, секунди и дата, за да знаете точно кога е времето за Вашия следващ ангажимент и да бъдете там винаги навреме.

За да запазите дълго добрата функционалност и здравината на елементите по продукта се препоръчва да избягвате драскане или удряне, както и контакт с алкохол, парфюм, ацетон, разредител или абразивни повърхности.

7. Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger

Виж цената за днес

За жени, които носят часовника си повече като аксесоар или като навик, този кварцов дамски часовник Tommy Hilfiger е перфектният аксесоар за всяка дама с добре подчертан ежедневен стил.

Моделът е част от колекцията Emery. Той е израз на сребристото и ненатрапчиво изображение, което доставя на своята собственичка нужния женствен стил, дори когато е облечена с първото, което ú е попаднало от гардероба. Рамката и верижката са изградени от неръждаема стомана, като преобладаващ е сребристият цвят, включително в циферблата. Единствено се открояват в златисто овалът около рамката, фините римски цифри и стрелки вътре. Аксесоарът обаче е изключително полезен за дамите, които често са претоварени с куп задачи. Той ще Ви бъде верен помощник в пристигането на време и доброто планиране на ежедневието, като ще Ви показва часа, минутите, секундите, датата и деня от седмицата.

Степента на водоустойчивост на часовник Tommy Hilfiger е 5 АТМ. Той гарантира сигурност и оптимална херметическа издръжливост дори по време на миене на ръцете. Избягвайте драскане или удряне, както и контакт с алкохол, парфюм, ацетон, разредител или абразивни повърхности.

8. Guess

Guess

Виж цената за днес

Кварцовият часовник Guess, от серията Roxy, може да бъде сравнен с истинско произведение на изкуството, с десетки инкрустирани кристали по него, всеки от които е старателно и педантично запечатан. Тази сглобка от блестящи кристали оформя силно впечатляваща визия, напластена със стил, старание, блясък и перфекционизъм.

Насладете се на това очарование, което достойно ще елиминира всяко друго бижу по Вас, със своята самодостатъчност и забележителна визия дори от далече. В същото време, макар че на вид изглежда като крехко и нежно бижу, повече отколкото на часовник, този часовник Guess предоставя здравина и издръжливост със своята рамка и верижка изградени изцяло от неръждаема стомана.

Кръглата рамка с множество инкрустирани фини кристали, крие в себе си, под здраво минерално стъкло, сребрист циферблат, който отново излъчва същия блясък, какъвто се забелязва по външния дизайн. На циферблата е изписано логото на производителя, заедно с класически арабски цифри и линии, които носят информация за часа, минутите, секундите, датата и деня от седмицата.

Нивото на водоустойчивост е 5 АТМ, така че този крехък на вид аксесоар, всъщност е много издръжлив и обещаващ. Освен това е завършен с устойчиво IP покритие. Производителят съветва да се избягва драскане или удряне, както и контакт с алкохол, парфюм, ацетон, разредител или абразивни повърхности, част от стандартните препоръки.

Какво е важно да знаете при избор на дамски часовник?

Цена

Преди да започнем да търсим качествен дамски часовник, трябва да помислим и за бюджета, с който разполагаме за подобен аксесоар. Цената на един часовник не определя качеството му и затова не означава, че ако часовникът е скъп, съответно е по-добър от по-достъпните модели. Някои часовници имат силата на стара и известна марка, а други са внимателно изработени, но може би са по-евтини, тъй като са произведени от по-млада марка, която все още няма сила на голяма. Важно е да знаете страната, в която са произведени и сглобени, а швейцарските часовници се гордеят с историята си в областта на часовникарството, като дори отбелязват този печат върху всеки циферблат или кутия – ,,Произведени в Швейцария”.

Механизъм: Кварцов или автоматичен?

Кварцовият часовник е по-точен от механичния. Кварцовите часовници обикновено имат електронни компоненти и се захранват от батерия. Точността варира значително от един производител до друг, но с механичен часовник не можете да избегнете периодичното завъртане на часовника.

От друга страна, автоматичните часовници имат история и затова са толкова привлекателни. Те имат очарователен механизъм и класическа визия, която веднага ще привлече окото и ще Ви придаде усещане за ексклузивност.

Материал

Неръждаемата стомана е най-популярният материал за дамски часовници, защото е устойчив на ръжда и корозия, хипоалергенен и достъпен.

На повечето швейцарски дамски часовници циферблатът е изработен от устойчив на надраскване сапфирен кристал. Часовниците от масивно злато са истински благородни бижута и ако бюджетът Ви позволява, си струва да инвестирате в златен часовник със сложен механизъм.

На най-добрите дамски часовници циферблатът обикновено е изработен от сапфирен кристал, устойчив на надраскване. Сапфирът обаче може да бъде скъп.

Акрилното стъкло е най-евтиният вариант, докато минералното стъкло, вероятно най-популярният избор, предлага добро средно положение между двете.

Каишка

Материалите, от които е изработена каишката, помагат много за стила на часовника. Антиалергенно обработените колани от неръждаема стомана са най-предпочитани за всекидневния стил. Те могат да имат златни или позлатени вложки, за да се съчетаят с изискани бижута, но часовниците с почти мъжки размер също са в тенденция, защото подчертават женствеността на китката. Кожените каишки са елегантни и вървят добре с рокли или костюми.

Стилът и формата на часовника

Важна стъпка при избора на дамски часовник е изборът на неговата форма. По принцип една от най-популярните форми е кръглата, защото е класическа и стои добре на китката на всяка дама.

Друг класически модел часовник, който можем да намерим при всички топ марки е този с правоъгълен циферблат. Що се отнася до стила на часовника, той може да бъде спортен, офис, класически, модерен или минималистичен, в зависимост от това как обичате да се обличате и как искате да се чувствате. Докато някои жени предпочитат да се чувстват комфортно, други ще изберат да бъдат елегантни от сутрин до вечер.

5/5 - (1 vote)

Lost Password