Най-Добрите Прахосмукачки за 2023

Почистването на дома ви е много по-лесно и по-бързо, когато имате добра прахосмукачка. Каквато и опция да изберете (с торба, без торба, вертикална, ръчна, перяща, робот или с водно филтриране), стига да извършвате почистващите операции в дома си с качествена прахосмукачка, със сигурност ще спестите време, пари и енергия, а резултатите ще бъдат с най-високо качество.

Разнообразието от модели не трябва да предизвиква съмнения относно вида на прахосмукачката, от която се нуждаете, като се има предвид, че има някои критерий, които трябва да намерите в бъдещия ви инструмент за почистване на дома.

Най-добрите прахосмукачки 

1. Вертикална прахосмукачка Dyson V15 Detect Absolute

Вертикална прахосмукачка Dyson V15 Detect Absolute

Виж цената за днес

Dyson V15 Detect Absolute е висококачествен безжичен прахосмукачка, който се отличава с мощността си от 660W и впечатляващата автономия до 60 минути на едно зареждане.

Благодарение на висококачествения LCD дисплей, потребителите могат да следят информацията за работата на устройството в реално време.

Особено впечатляваща е функцията “Detect”, която автоматично адаптира мощността на устройството в зависимост от типа и количеството на замърсяванията, което осигурява оптимална ефективност и минимално натоварване на батерията.

Вградената капацитет от 0.77 литра осигурява достатъчно пространство за всмукана прах и мръсотия, ограничавайки броя на необходимите празнения на контейнера.

Този модел се отличава и със своя модерен и функционален дизайн, с уникална жълто-никелова цветова комбинация, която прави прахосмукачката истинско бижу във всяко домакинство.

В заключение, Dyson V15 Detect Absolute е иновативен и мощен прахосмукачка, който предлага отлична автономия, ефективност и удобство за всеки дом.

2. Прахосмукачка без торба Philips Seria 7000

Прахосмукачка без торба Philips Seria 7000

Виж цената за днес

Philips Seria 7000 е високопроизводителна прахосмукачка, оборудвана с множество функции, които подобряват ефективността на почистване. Нейната основна характеристика е мощността от 900W и технологията PowerCyclone 8, която осигурява ефективното отделяне на праха от въздуха.

Особено впечатляваща е функцията Triactive + LED смукателна глава, която почиства повърхностите на различни нива, а светещото LED осветление е от голяма помощ при почистване на тъмни или трудно достижими места.

Допълнителната miniTurbo четка е идеална за почистване на животински косми, което е особено полезно за собствениците на любимци.

Системата Allergy Lock гарантира, че въздухът излизащ от прахосмукачката преминава през високофункционалния алергенен филтър H13, което минимизира риска от алергични реакции.

В заключение, Philips Seria 7000 е мощен и функционален прахосмукач, който ще осигури висококачествено и ефективно почистване на вашия дом или офис.

3. Прахосмукачка без торба Bosch BGS7PET ProAnimal серия 8

Прахосмукачка без торба Bosch BGS7PET ProAnimal серия 8

Виж цената за днес

Bosch ProAnimal Серия 8 е прахосмукачка, която обещава висока производителност и ефективно почистване, особено за домакинства с домашни любимци. Едно от впечатляващите характеристики на този модел е вграденият SmartSensor Control, който осигурява оптимизирани резултати при почистване.

Системата QuattroPower осигурява висока ефективност при почистване с ниска консумация на енергия. Допълващо впечатление прави и автоматичната функция за самопочистване – SelfCleanSystem, която поддържа постоянна производителност на прахосмукачката.

Специалната AirTurbo Plus четка осигурява бързо и ефективно почистване на животински косми, което прави тази прахосмукачка незаменим инструмент за любители на животните. Освен това, апаратът има обем на резервоара за прах от 3 литра, което ви спестява честото изпразване на кутията.

Прахосмукачката е оборудвана с миещ се HEPA филтър, което е перфектно решение за хора страдащи от алергии. Системата за автоматично навиване на кабела и обсег на действие от 11 метра ви предоставя пълна свобода при почистване.

В заключение, Bosch ProAnimal серия 8 е мощен и надежден избор за ефективно и дълбоко почистване на дома.

4. Перяща прахосмукачка Bosch BWD421PRO

Bosch BWD421PRO

Виж цената за днес

Моделът Bosch BWD421PRO е перяща прахосмукачка с мощност от 2100 W, която гарантира отлична ефективност при почистване. Особено подходяща за големи домакинства и за пространства, изискващи често и задълбочено почистване.

Прахосмукачката е оборудвана с HEPA филтър, което я прави особено подходяща за хора страдащи от астма или алергии. HEPA филтрът излъчва по-чист въздух, като задържа по-голяма частица на праха и алергените.

Изключително полезни са и различните четки, включени към прахосмукачката – турбо четка и четка за паркет. Турбо четката е особено ефективна при почистване на килими и текстил, докато четката за паркет е идеална за гладки повърхности и дървени подове.

Електронното регулиране на мощността позволява фината настройка на смукателната мощ на прахосмукачката, което води до по-голяма ефективност и по-малко консумация на електроенергия.

В заключение, Bosch BWD421PRO е многофункционален и високотехнологичен уред, който осигурява висока ефективност при почистване и висока степен на удобство при работа.

5. Прахосмукачка без торба Rowenta Compact Power XXL

Прахосмукачка без торба Rowenta Compact Power XXL

Виж цената за днес

Този модел на Rowenta е оборудван с мощен мотор от 900W, който осигурява ефективност при почистване и ниска консумация на енергия. Прахосмукачката без торба има компактен и модерен дизайн, което я прави удобна за съхранение и работа.

Особено впечатляващ е контейнерът за съхранение на прах с капацитет от 2,5 литра, който е идеален за домове с различни размери, давайки повече автономност при почистване.

Трите нива на филтриране осигуряват още по-чиста околна среда и по-чист въздух в дома ви, като задържат до 99,98% от праховите частици. Тази система за филтриране е много подходяща за хора страдащи от алергии.

Прахосмукачката предлага радиус на покритие от 8,8 метра, което осигурява допълнителен комфорт при работа с уреда без да се налага преместване на щепсела към различни електрически контакти.

Благодарение на лесния за изпразване контейнер за прах, почистването на уреда е много удобно и бързо.

Като цяло, Прахосмукачка без торба Rowenta Compact Power XXL е мощен и ефективен уред, който осигурява дълбоко почистване и максимално удобство при работа.

6. Прахосмукачка без торба Serie 4 Bosch BGC21X300

Прахосмукачка без торба Serie 4 Bosch BGC21X300

Виж цената за днес

Прахосмукачката без торба Serie 4 на Bosch предлага впечатляващо чист въздух благодарение на хигиенния филтър HEPA, който филтрира 99,95% от фините частици, бактерии и замърсители. Изходящият въздух от уреда е по-чист от този в помещението, което я прави подходяща за хора, страдащи от алергии. Филтърът е миещ, така че няма нужда от последващи разходи за замяна.

Тази модел прахосмукачка представя отлични резултати при почистване, дори когато контейнерът за прах се напълни благодарение на високопроизводителния мотор Bosch и технологията Power AirCycle.

За повече хигиена и по-чист отработен въздух, уредът включва два филтъра – един под контейнера за прах и друг зад прахосмукачката. Освен това, контейнерът може да бъде почистен без да влизате в контакт с филтъра, гарантирайки по-хигиенична поддръжка.

Поддръжката и боравенето с прахосмукачката е улеснено благодарение на системата EasyClean. Контейнерът за прах може да се отстранява с натискане на бутон, докато кръглата му форма улеснява почистването.

Прахосмукачката освен мощен и ефективен почистващ уред, е и съвсем компактна, благодарение на спестяващото място решение за съхраняване на маркуча. Този разполагаем фактор я прави идеална за домове с ограничено пространство.

В заключение, Прахосмукачка без торба Serie 4 Bosch BGC21X300 е високоефективен уред, който комбинира мощ, ефективност и удобство при работа.

Виж още: Най-добрите вертикални прахосмукачкиНай-добрите прахосмукачки робот | Евтини прахосмукачки |

Какво е важно да знаете при изобр на прахосмукачка?

1. Видът на повърхностите, които ще бъдат почистени

В зависимост от този елемент трябва да помислите за закупуването на прахосмукачка, която ви дава възможност да почиствате както сухи, така и мокри повърхности. Освен това, когато става въпрос за повърхности, трябва да се вземат предвид и онези помещения, които са по-трудни за почистване, като в този случай един тип прахосмукачка е по-подходящ от другия.

2. Енергийна ефективност

Трябва да изберете прахосмукачка, която е икономична и не консумира твърде много, защото ако трябва да почиствате големи площи и да извършвате тази операция често, разходите биха били доста високи. Предпочитани са моделите, които попадат в клас на минимална енергийна ефективност А.

3. Включени аксесоари

Четките и аксесоарите, които допринасят за качествена почистваща операция, са много важни, защото ви дават възможност да извършвате определени действия в по-кратък период от време и при максимално ниво на ефективност.

4. Капацитет на контейнера

Съдовете за събиране с по-голям обем са за предпочитане пред по-малките, защото няма да е необходимо да се изпразват твърде често. Изберете продукт, който е най-добре представен от тази гледна точка, всичко, което надвишава 1 литър, заслужава да бъде разгледано.

5. Тип филтър

Той е от съществено значение, тъй като представлява бариера срещу бактериите и е елемент на защита срещу прах. Сред най-добрите филтри са тези от типа HEPA (High Efficiency Particulate Air), тъй като задържат прах и бактерии до 99,99%.

6. Ниво на шум

Много е важно, тъй като този тип устройства имат тенденция да са шумни, така че изберете такова, което има ниво на шум, което не надвишава 70 dB. Още по-добре е, ако можете да си купите прахосмукачка, която ви дава възможност да зададете нивото на шума.

7. Гаранция

Повечето производители предлагат 24-36 месеца гаранция, така че в интерес на качеството изберете прахосмукачка от реномиран производител на пазара.

Как да използвате прахосмукачка

Ненадмината вече няколко десетилетия от домакинствата, прахосмукачката е един от най-полезните уреди, които държим около къщата. За съжаление, след много употреба, тя може да се развали или да стане по-малко ефективна. Ето какво можете да направите, за да я използвате за дълго време.

Помислете къде ще я използвате най-често

Когато купувате прахосмукачка, не мислите само колко е добра, а по-скоро какво пространство имате у дома. Тази с висока мощност ще се отърве от всякакви проблеми, но ще заема много място и ще има по-голяма консумация. В малък апартамент не се нуждаете от чудовище, а такава със средна мощност и добре оборудвана с аксесоари и функции. Освен това, ако закупите прахосмукачка с ниска мощност и я претоварите, тя ще е по-малко ефективна. Например, ако имате пухкав килим, добре е да използвате четката за килими, включена в комплекта за аксесоари.

Съхранявайте я в добро състояние

По принцип прахосмукачката се поставя в ъгъл или в препълнено складово помещение. За предпочитане е прахосмукачката да се съхранява в кутията, в която сте я получили, или в друга кутия, за да я защитите, или да я съхранявате в свой собствен килер.

Поддържайте я чиста и в добро състояние

Въпреки че в днешно време можете да намерите прахосмукачки, които изискват малко поддръжка, това не означава, че не се нуждаят от минимум грижи. Дори да имате прахосмукачка, която не изисква смяна на контейнера, кошчето и аксесоарите трябва винаги да се почистват.

Използвайте я правилно

Прахосмукачката е проектирана по такъв начин, че да улесни работата ви. Следователно тя се предлага оборудвана с аксесоари и функции, които удвояват нейната ефективност и намаляват наполовина усилията, които полагате по време на почистване. Прочетете ръководството за потребителя, преди да я пуснете в експлоатация и определете какво прави всеки аксесоар отделно и какви допълнителни функции можете да използвате за типа повърхност, която искате да почистите.

Техника на почистване

Като цяло е препоръчително да се аспирира килим както хоризонтално, така и вертикално, от ръба до центъра. Почистването започва от противоположната страна на вратата и завършва до нея. По този начин ще почистите добре и ефективно. Полезно е да изградите свой собствен режим на почистване, в зависимост от организацията на пространството на вашата къща, за да завършите по-бързо.

5/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo