Най-Добрите Прахосмукачки за 2023

Най-Добрите Техника

Почистването на дома ви е много по-лесно и по-бързо, когато имате добра прахосмукачка. Каквато и опция да изберете (с торба, без торба, вертикална, ръчна, перяща, робот или с водно филтриране), стига да извършвате почистващите операции в дома си с качествена прахосмукачка, със сигурност ще спестите време, пари и енергия, а резултатите ще бъдат с най-високо качество.

Разнообразието от модели не трябва да предизвиква съмнения относно вида на прахосмукачката, от която се нуждаете, като се има предвид, че има някои критерий, които трябва да намерите в бъдещия ви инструмент за почистване на дома.

Най-добрите прахосмукачки 

1. Bosch BWD421PRO

Bosch BWD421PRO

Виж цената за днес

Bosch BWD421PRO значително ще улесни начина, по който почиствате дома си. С тази прахосмукачка, може да измиете паркета, плочките и килимите. Мощността на прахосмукачката е 2100W и ще можете да почиствате във всеки ъгъл, защото освен турбо четката и стандартната, вие получавате и четка за паркет, една за течно засмукване, аксесоар за тесни пространства, един за тапицерия и два аксесоара за засмукване.

Резервоарът за вода е сменяем и има обем от 5л., така че ще се изпразва по-рядко, не и преди да приключите работата си. Продуктът има филтър HEPA, оставяйки след себе си не само чисти повърхности, но и по-свеж въздух. Ще имате свобода на маневриране, тъй като има кабел с дължина 12 м.

2. Rowenta Compact Power 3A RO3724

Rowenta Compact Power 3A RO3724

Виж цената за днес

Тази прахосмукачка обещава да почисти всички разсипани отпадъци, мръсотия и прах от всеки килим, плочки или паркет, тъй като се основава на технологията на Cyclone System и е оборудвана с мотор с мощност 750 W. Капацитетът е 1,5 л, така че няма да се налага да го изпразвате или почиствате много често, а работният обхват е 8,8 м.

Тя има 2 нива на филтрация: един от пяна, разположен пред двигателя, и един, поставен пред изхода за въздух, за да улови дори най-малките прахови частици, изпуснати в помещението. Лесно се управлява, транспортира и съхранява, тъй като има компактни размери, ергономична дръжка и големи колела.

3. Star-Light ASVS-730R

Star-Light ASVS-730R

Виж цената за днес

Star-Light ASVS-730R има различни приставки, който помагат за цялостното почистване на вашия дом, а HEPA филтърът е защитен както за устройството, така и за здравето на потребителя. Класът на енергийна ефективност A е плюс, който тази прахосмукачка ви предлага, така че в комбинация с изключително изгодната цена това е продукт, който трябва да имате предвид.

Дори и да е леко шумна, тази малка пречка ще бъде пренебрегната, когато ще се възползвате от 8-метровия обхват и висококачественото почистване на различни видове повърхности.

4. Rowenta Compact Power 3A RO3786EA

Rowenta Compact Power 3A RO3786EA

Виж цената за днес

Rowenta Compact Power 3A RO3786EA е прахосмукачка, с мощност 750W и усъвършенствана моноциклонна всмукателна система. Тя има аксесоари за всяко място, което искате да почистите: стандартна четка, една за тапицерия, една за козина-животни, мини четка и една за тесни пространства. Прахосмукачката има два филтъра, един от пяната, поставен пред двигателя, който събира мръсотията, и друг, поставен преди изхода, който има ролята за събиране на малки прахови частици.

Металната тръба е телескопична, има големи колела за работа, ергономична дръжка, а излъченият шум достига 79dB, по-нисък, отколкото при другите модели прахосмукачки, благодарение на система за циркулация на въздуха, внедрена от производителя, за намаляване на вибрациите.

5. Rowenta Compact Power 3A RO3753

Rowenta Compact Power 3A RO3753

Виж цената за днес

Rowenta Compact Power 3A RO3753 ви дава възможност за вакуумиране на различни повърхности, с работен обхват от 8,8 метра. Класът на енергийна ефективност A е показател за качеството на този продукт, който ви дава възможност да спестите в дългосрочен план. Капацитетът за съхранение е 1,5 литра, достатъчен да ви даде възможност да извършите няколко цикъла на почистване. Ергономичният дизайн и включените аксесоари (включително четката Easy Brush) ви позволяват да имате ефективна поддръжка в дома и да се насладите на цялостна прахосмукачка на много достъпна цена.

6. Zelmer Aquawelt Plus ZVC762ZT

Zelmer Aquawelt Plus ZVC762ZT

Виж цената за днес

Предоставяйки мощност от 1500 W и капацитет за събиране от 2,5 литра, перяща прахосмукачка Zelmer ZVC762ZT ефективно отстранява мръсотия и бактерии, присъстващи навсякъде, както и при измиване на килими или подове. Тя е оборудвана с четка за паркет, малка четка, дюзи за килими, въртяща се четка и стандартна четка. Освен това, по време на смукането примесите се задържат в контейнера с вода, което е изключително предимство за страдащите от алергии.

Виж още: Най-добрите вертикални прахосмукачкиНай-добрите прахосмукачки робот | Евтини прахосмукачки |

Какво е важно да знаете при изобр на прахосмукачка?

1. Видът на повърхностите, които ще бъдат почистени

В зависимост от този елемент трябва да помислите за закупуването на прахосмукачка, която ви дава възможност да почиствате както сухи, така и мокри повърхности. Освен това, когато става въпрос за повърхности, трябва да се вземат предвид и онези помещения, които са по-трудни за почистване, като в този случай един тип прахосмукачка е по-подходящ от другия.

2. Енергийна ефективност

Трябва да изберете прахосмукачка, която е икономична и не консумира твърде много, защото ако трябва да почиствате големи площи и да извършвате тази операция често, разходите биха били доста високи. Предпочитани са моделите, които попадат в клас на минимална енергийна ефективност А.

3. Включени аксесоари

Четките и аксесоарите, които допринасят за качествена почистваща операция, са много важни, защото ви дават възможност да извършвате определени действия в по-кратък период от време и при максимално ниво на ефективност.

4. Капацитет на контейнера

Съдовете за събиране с по-голям обем са за предпочитане пред по-малките, защото няма да е необходимо да се изпразват твърде често. Изберете продукт, който е най-добре представен от тази гледна точка, всичко, което надвишава 1 литър, заслужава да бъде разгледано.

5. Тип филтър

Той е от съществено значение, тъй като представлява бариера срещу бактериите и е елемент на защита срещу прах. Сред най-добрите филтри са тези от типа HEPA (High Efficiency Particulate Air), тъй като задържат прах и бактерии до 99,99%.

6. Ниво на шум

Много е важно, тъй като този тип устройства имат тенденция да са шумни, така че изберете такова, което има ниво на шум, което не надвишава 70 dB. Още по-добре е, ако можете да си купите прахосмукачка, която ви дава възможност да зададете нивото на шума.

7. Гаранция

Повечето производители предлагат 24-36 месеца гаранция, така че в интерес на качеството изберете прахосмукачка от реномиран производител на пазара.

Как да използвате прахосмукачка

Ненадмината вече няколко десетилетия от домакинствата, прахосмукачката е един от най-полезните уреди, които държим около къщата. За съжаление, след много употреба, тя може да се развали или да стане по-малко ефективна. Ето какво можете да направите, за да я използвате за дълго време.

Помислете къде ще я използвате най-често

Когато купувате прахосмукачка, не мислите само колко е добра, а по-скоро какво пространство имате у дома. Тази с висока мощност ще се отърве от всякакви проблеми, но ще заема много място и ще има по-голяма консумация. В малък апартамент не се нуждаете от чудовище, а такава със средна мощност и добре оборудвана с аксесоари и функции. Освен това, ако закупите прахосмукачка с ниска мощност и я претоварите, тя ще е по-малко ефективна. Например, ако имате пухкав килим, добре е да използвате четката за килими, включена в комплекта за аксесоари.

Съхранявайте я в добро състояние

По принцип прахосмукачката се поставя в ъгъл или в препълнено складово помещение. За предпочитане е прахосмукачката да се съхранява в кутията, в която сте я получили, или в друга кутия, за да я защитите, или да я съхранявате в свой собствен килер.

Поддържайте я чиста и в добро състояние

Въпреки че в днешно време можете да намерите прахосмукачки, които изискват малко поддръжка, това не означава, че не се нуждаят от минимум грижи. Дори да имате прахосмукачка, която не изисква смяна на контейнера, кошчето и аксесоарите трябва винаги да се почистват.

Използвайте я правилно

Прахосмукачката е проектирана по такъв начин, че да улесни работата ви. Следователно тя се предлага оборудвана с аксесоари и функции, които удвояват нейната ефективност и намаляват наполовина усилията, които полагате по време на почистване. Прочетете ръководството за потребителя, преди да я пуснете в експлоатация и определете какво прави всеки аксесоар отделно и какви допълнителни функции можете да използвате за типа повърхност, която искате да почистите.

Техника на почистване

Като цяло е препоръчително да се аспирира килим както хоризонтално, така и вертикално, от ръба до центъра. Почистването започва от противоположната страна на вратата и завършва до нея. По този начин ще почистите добре и ефективно. Полезно е да изградите свой собствен режим на почистване, в зависимост от организацията на пространството на вашата къща, за да завършите по-бързо.

5/5 - (3 votes)

Lost Password