Най-Добрите Прахосмукачки Робот за 2023

Най-Добрите Техника

С навлизането на новите технологии, прахосмукачките робот се превърнаха в тотален хит в сферата на почистването. Вече не е необходимо да се съобразявате с пластмасови маркучи, тромава колесна кутия и да местите кабела на прахосмукачката си от един контакт в друг. Вече дори не е нужно да слизате от дивана, за да почистите дома си.

Въпреки, че все още изглеждат като сравнително нова категория продукти, има някои модели, които са изключително добро попадение. Те ще почистят дори най-фините прахови частици, космите от домашните ви любимци и други замърсявания във вашия дом. Ако искате да се сдобиете с прахосмукачка робот, но не знаете кой би бил най-подходящия модел за вас, то ние сме събрали някои от най-добрите прахосмукачки робот в днешното ревю.

Прахосмукачките-робот, които разгледахме са автономни и интелигентни – те са оборудване с лазери, дънни платки, сензори и дори Wi-Fi, за да се движат из дома ви, дори когато вие не сте там.

Най-добрите прахосмукачки робот

1. Робот прахосмукачка Roborock Cleaner S5 MAX

Робот прахосмукачка Roborock Cleaner S5 MAXВиж цената за днес

Робот прахосмукачка Roborock Cleaner S5 MAX е с модерен дизайн, решен в класически бял цвят, което позволява да го съхранявате дори на видими места във вашия дом. Размерите му от 35х35.3х9.65см (ДхШхВ) го правят лесен и удобен за съхранение, като гарантирано няма да заема много от наличното пространство във вашия дом. Roborock Cleaner S5 MAX е подходящ за почистване на всеки тип настилка – паркет, теракот, килими – като гарантирано ще острани всеки тип замърсявания – както фини прахови частици, така и козина от домашния ви любимец.

Уреда работи с акумулаторно захранване и е с капацитет от 0.46л., като това гарантира почистването на голяма площ от вашия дом, без необходимостта от повторното му презареждане или изпразване на контейнера.

Също така, ниските нива на шум от 60dB, гарантират че няма да бъдете смущавани от неприятни шумове по време на работата на Roborock Cleaner S5 MA. Освен с перфектни технически характеристики, уреда разполага и с множество модерни технологии. Интелигентен / систематичен режим, използващ лазерна навигация е функция, при която уреда преминава през всяка зона по веднъж и спира автоматично, когато приключи с почистването. Всички тези характеристики, правят Roborock Cleaner S5 MAX един от най-добрите роботи прахосмукачка на пазара.

2. Робот прахосмукачка Roborock 3 S60

Най-добрите прахосмукачки роботВиж цената за днес

Робот прахосмукачка Roborock 3 S60 e с изчистен дизайн, решен в класически бял цвят с оранжеви елементи, като е с размери от 35.3х9.6см (ШхВ). Можете да го съхранявате във всяко място от вашия дом, като той гарантирано няма да заема много от наличното ви пространство. Той е с акумулаторно захранване, като е подходящ за сухо почистване на всеки тип повърхности – теракот, паркет, килими или текстил – роботът ще почисти ефективно всяко замърсяване.

Освен това, уреда разполага с възможност за автономна работа без ток за 150мин – това гарантира ефективното почистване на голяма площ от вашия дом, без необходимостта от повторно презареждане. Капацитетът, с който разполага уреда е 0.48л., а нивата му на шум са 58dB, което позволява уреда да работи, дори когато си почивате, тъй като няма да ви смущава с неприятни шумове по време на своята работа.

Освен с перфектни технически характеристики, Roborock 3 S60 разполага и с множество модерни технологии. Wi-Fi свързването ще ви позволи да управлявате вашия домашен помощник, дори от разстояние, а сензорът за прах отчита замърсяванията като ги почиства ефективно и спира автоматично, когато повърността е почистена. Множество модерни технологии, перфектни технически характеристики и висока ефективност – всичко това, прави Roborock 3 S60 една от най-добрите робот прахосмукачки на пазара.

3. Робот прахосмукачка iRobot Roomba 782

Виж цената за днес

Робот прахосмукачка iRobot Roomba 782 е с изключително стилен и модерен дизайн. Решен в комбинация от сребристо и черно, уреда би паснал във всяко място от вашия дом, дори когато го съхранявате на видимо място. Размерите му от 35х35х9.2см (ДхШхВ) го правят практичен и удобен за съхранение. Уреда е с акумулаторно захранване с мощност от 33W, което гарантира неговата високоефективна и същевременно ергономична работа.

Освен това, уреда разполага с възможност за автономна работа без ток за 120мин – това гарантира ефективното почистване на голяма площ от вашия дом, без необходимостта от повторно презареждане. Роботът е подходящ за сух тип почистване на всеки тип подови повърхности, като ще отстрани ефективно дори най-фините прахови частици.

Oсвен това уреда е оборудван с множество модерни функции и технологии – Antiangle, Wall Follow, HEPA филтър, програма SPOT – са само част от допълнителните екстри, с които разполага уреда, които спомагат за перфектната му и високоефективна работа. 

4. Прахосмукачка iRobot Roomba e5

Виж цената за днес

Прахосмукачка iRobot Roomba e5 е с модерен дизайн, решен в стилен черен цвят, което позволява да го съхранявате дори на видими места във вашия дом. Размерите му от 35х35.3х9.65см (ДхШхВ) го правят лесен и удобен за съхранение, като гарантирано няма да заема много от наличното пространство във вашия дом. Прахосмукачка iRobot Roomba e5 е подходящ за почистване на всеки тип настилка – паркет, теракот, килими – като гарантирано ще острани всеки тип замърсявания – както фини прахови частици, така и козина от домашния ви любимец.

Уреда работи с акумулаторно захранване като това гарантира почистването на голяма площ от вашия дом, без необходимостта от повторното му презареждане. Също така, ниските нива на шум от 58dB, гарантират че няма да бъдете смущавани от неприятни шумове по време на работата на iRobot Roomba e5.

Освен с перфектни технически характеристики, уреда разполага и с множество модерни технологии – Smart Navigation, Dirt Detect, High-Efficiency Filter, Smart. Всяка една от функциите спомага за високоефективната и оптимално добра работа на вашия домашен помощник в почистването. 

5. Робот прахосмукачка iRobot Roomba Antiangle 681

Виж цената за днес

Робот прахосмукачка iRobot Roomba Antiangle 681 е с изключително стилен и модерен дизайн. Решен в комбинация от сребристо и черно, уреда би паснал във всяко място от вашия дом, дори когато го съхранявате на видимо място. Размерите му от 33х33х9.2см (ДхШхВ) го правят практичен и удобен за съхранение. Уреда е с акумулаторно захранване, което гарантира неговата високоефективна и същевременно ергономична работа.

Освен това, уреда разполага с възможност за автономна работа без ток за 60мин – това гарантира ефективното почистване на голяма площ от вашия дом, без необходимостта от повторно презареждане. Роботът е подходящ за сух тип почистване на всеки тип подови повърхности, като ще отстрани ефективно дори най-фините прахови частици.

Oсвен това уреда е оборудван с множество модерни функции и технологии – iAdapt навигация, Система ANTI против оплитане в кабели– са само част от допълнителните екстри, с които разполага уреда, които спомагат за перфектната му и високоефективна работа. Всички тези спецификации, нареждат робот прахосмукачка iRobot Roomba Antiangle 681 на едно от челните места в списъка на най-добрите прахосмукачки робот за годината.

6. Робот прахосмукачка Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO

Робот прахосмукачка Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PROВиж цената за днес

Робот прахосмукачка Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO е с модерен дизайн в класически бял цвят, който позволява да съхранявате уреда дори на видими места във вашия дом. Размерите му от 35х35х9.45см, го правят удобен за съхранение. Можете да го съхранявате във всяко място от вашия дом, като той гарантирано няма да заема много от наличното ви пространство. Той е с акумулаторно захранване, като е подходящ за както за сухо, така и за мокро почистване на всеки тип повърхности – теракот, паркет, килими или текстил – роботът ще почисти ефективно всяко замърсяване.

Освен това, уреда разполага с възможност за автономна работа без ток за 110мин – това гарантира ефективното почистване на голяма площ от вашия дом, без необходимостта от повторно презареждане. Капацитетът, с който разполага уреда е 0.3л., а нивата му на шум са 77dB, което позволява уреда да работи, дори когато си почивате, тъй като няма да ви смущава с неприятни шумове по време на своята работа.

Освен с перфектни технически характеристики, робот прахосмукачка Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO разполага и с множество модерни технологии – LSD лазерна навигационна система, Функция Room recognition, Google Assistant&Alexa, Wi-Fi свързване. Wi-Fi свързването ще ви позволи да управлявате вашия домашен помощник, дори от разстояние. Множество модерни технологии, перфектни технически характеристики и висока ефективност – всичко това, прави робот прахосмукачка Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop PRO една от най-добрите робот прахосмукачки на пазара.

Виж още: Най-добрите прахосмукачки | Най-добрите вертикални прахосмукачки | Евтини прахосмукачки |

Какво е важно да знаете при избора си на прахосмукачка робот?

1. Размер

Едно от най-големите предимства на прахосмукачките робот е, че те са с практични размери и са много маневрени, така че лесно могат да почистват под легла и други мебели с труднодостъпни пространства. Като цяло колкото е компактен робота, толкова по-лесно ще достигне до труднодостъпните места под вашите мебели. В тази връзка – обърнете специално внимание на височината на вашия уред и го съобразете спрямо мебелировката във вашия дом.

2. Поддръжка

Прахосмукачките робот изискват редовна поддръжка. Например, контейнерът трябва да се изпразва след всяко почистване. На всеки 1-2 седмици, трябва да почиствате филтъра. И на всеки няколко месеца ще трябва да подменяте филтрите и четките. Обърнете специално внимание колко често трябва да подменяте частите на уреда, преди да го закупите.

3. Свързаност

Някога считани за лукс, Wi-Fi свързаността и придружаващите приложения за смартфони вече са налични на повечето уреди. Популярни и полезни функции, които бихте могли да потърсите, са: планирани сеанси за почистване; зонирано почистване; карта, която ви показват къде в помещението е уредът и други. Също така, тествайте как работи робота без приложението, тъй като понякога може да нямате достъп до телефона си или да нямате възможност за Wi-Fi свързване.

4. Почистване на килими

Можете да направите следния експеримент: изсипете една супена лъжица брашно, кафе и котешка тоалетна на отделни места по килима. Направете снимки преди и след. След това пуснете робота на най-мощния му режим и сравнете резултата в края на почистването.

5. Почистване на труднодостъпни места

Искате робот, който да почиства ефективно дори най-труднодостъпните места от вашия дом. Трябва да проеврите маневреността на уреада, който ще закупите, както и функциите с които разполага за почистване на ъгли, фуги и пр.

Често задавани въпроси

1. Колко е дълъг експлоатационния период на прахосмукачките робот?

Обикновено, при правилна поддръжка на уреда, прахосмукачките робот работят ефективно между 4 и 6г. Тази цифра може да варира, разбира се, в зависимост от класа на уреда.

2. Колко често е необходимо да почиствате своя домашен робот прахосмукачка?

Някои модели имат функция за автоматично почивстване. За да работи ефективно, филтърът на вашия домашен уред, трябва да се изпразва и почиства на всеки три или четири почиствания, в зависимост от количеството мръсотия, което роботът поема. За по-висока всмукателна мощност, се препоръчва дори почистване след всяко използване на уреда.

3. Може ли роботът да замени по ефективност стандартните кабелни прахосмукачки?

Краткият отговор на този въпрос е НЕ – или поне, все още не. Прахосмукачките робот нямат всички възможности на обикновените прахосмукачки. Това обаче не означава, че те не са ефективни – напротив. Ако поддържате правилно уреда – зареждате редовно батерията, почиствате филтрите след всяко почистване – това намалява износването на уреда и поддържа силната му всмукателна мощност.

4. Как работят прахосмукачките робот?

Прахосмукачките робот се движат из дома ви, използвайки вградените си дънни платки, които помагат на уреда да се „ориентира“ по интегрирани карти на вашия дом. Сензорите, с които са оборудвани тези уреди, не позволяват те да се блъскат в мебели или други обекти във вашия дом, като се определя най-ефективния път за почистване. Някои прахосмукачки робот са оборудвани с HEPA филтър, който помага да се отстранят алергени, прахови частици и микроби от въздуха във вашия дом. След приключване на работата им, роботите трябва да бъдат заредени, за да бъдат максимално ефективни с максимално силна всмукателна мощност при следващото почистване.

5. Какви са предимствата на прахосмукачките робот?

Всички прахосмукачки робот, са оборудвани с интелигентна технология, която им позволява да почистват ефективно, прави ги лесни и безопасни за употреба. Освен това, благодарение на отдалечения контрол, с който разполагат повечето модели, можете да почиствате дома си, дори от разстояние.

4.2/5 - (6 votes)

Lost Password