Ревю на TCL C845

TCL C845

Телевизорът TCL MiniLED C845 е чудесен пример за иновациите през последните години в областта на телевизионните технологии. Този модел изключително комбинира елегантен и атрактивен дизайн с висококачествени аудио и видео функции. Тайната на C845 се крие в използването на напредничавата MiniLED технология, която вдига представянето на изображения до нови върхове. Плюсовете на този модел на TCL обаче не спират само на визията – той предлага и впечатляващо качество на звука, благодарение на интегрираната Dolby Atmos поддръжка.

TCL C845

Виж цената за днес

TCL C845: Характеристики, функции и технологии

Аудио система

Телевизорът TCL C845 е оборудван с аудио система 2.1, която предоставя чист и ясен звук. Общата мощност на вградените говорители достига до 20W, което е достатъчно за да заядли атмосфера и да предостави автентично аудио изживяване в домашните условия.

Свързаност

При свързаността, TCL C845 предлага безжични опции като Bluetooth и Wi-Fi, позволяващи бърз и удобен трансфер на данни и стриймване на съдържание от различни устройства.

Енергийна Консумация

В режим на HDR, моделът консумира около 250 kWh за 1000 часа. При нормална употреба, консумацията е съществено по-ниска – 111 kWh за същия период. Съгласно най-новите европейски разпоредби, апаратът има енергийна ефективност от клас G.

Размери

Без стойка, TCL C845 има следните размери: 1446 x 79 x 836 мм и тегло от 22 Kg. С включена стойка, размерите се променят на 1446 x 320 x 865 мм при тегло от 25.3 Kg.

Интерфейс

Когато става въпрос за интерфейсите, моделът предлага набор от възможности, включително: 1 USB 2.0 порт, 1 RJ-45, 1 х 3.5 mm жак, CI+ слот, 1 x CVBS, и 4 x HDMI 2.1 интерфейс. Присъства също и един HDMI eARC, осигуряващ висококачествен аудио изход.

Smart TV

TCL C845 работи на операционната система Google TV, която предоставя достъп до разнообразие от видео приложения, като YouTube, Netflix, Amazon Prime и Apple TV+. Устройството се управлява от четириядрен процесор, което осигурява бърза и плавна работа.

HDR технологии

HDR 10

Този стандарт служи за база на повечето HDR формати, като предлага 10-битова цветова дълбочина и получаването на значително по-ярки, контрастни и детайлни изображения.

HDR 10+

HDR 10+ е естествено развитие на HDR 10. Той идва с динамични метаданни, които оптимизират качеството на изображението кадър по кадър, което води до значително по-богата цветова палитра и драматични цветове, особено в тъмни и светли сцени.

HLG

HLG (Hybrid Log-Gamma) е HDR технология, разработена специално за телевизионно излъчване. Тя подобрява качеството на изображението в телевизионните преноси и е отличен добавка, особено за любителите на спортни мачове и епизодични сериали.

Dolby Vision IQ

Dolby Vision IQ е още един важен член на HDR семейството, като подобрява качеството на изображението в реално време, във взаимодействие с осветеността на окръжаващата среда. Резултатът е по-добра видимост и яснота при всякакви светлинни условия.

Технологии на изображението

Upscaling, Film Mode

Успешното преобразуване на качеството на изображението е ключова особеност на TCL MiniLED C845.

UHD Upscaling

Тази функция е резултат от мощните процеси за обработка на изображенията в TCL MiniLED C845. Тя се занимава с оптимизирането на нискокачествени изображения до разделителна способност близка до 4K.

Film Mode

Режимът на филм осигурява идеалното настройване за гледане на филми. Изобралява цветовете, контраста и яркостта за възпроизвеждане на възможно най-точните изображения, създадени от режисьора на филма.

Аудио технологии

Dolby TrueHD

Възможностите за аудио на TCL MiniLED C845 са дълбоко впечатляващи, особено с присъствието на Dolby аудио технологии.

Dolby Atmos

Dolby Atmos преобразува целия аудио формат, осигурявайки завладяващо пространствено звучене. Това звуково изживяване е толкова реалистично и вълнуващо, че сякаш потребителят е в самия епицентър на действието.

Dolby AC4

Dolby AC4 е последваща технология, която предлага изключителен звук и поддържа високоефективното аудио кодиране и потоци с множество канали, включително обектно ориентиран звук.

Dolby TrueHD

Dolby TrueHD е загуба на безкомпресионно качество, идентично на оригиналния студиен мастър. Тя предлага несравнимо качество на звука, което превъзхожда това на компактдиск.

Серията C845 се предлага в няколко модела: TCL 55C845 , TCL 65C845 , TCL 75C845 и TCL 85C845 .

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

TCL C845: Мнение за продукта

TCL C845 отличава един прекрасен баланс между изтънчен дизайн и новаторско представяне на аудио и видео. Мини LED технологията осигурява ярко, контрастно и детайлно качество на изображението, допълнено от HDR поддръжката. Богати функции и интуитивен интерфейс се двата лика на потребителския опит. Аудио елементът също не е подценен – фабричната колаборация с Dolby осигурява завладяващи звукови ефекти през светкавична трансмисия. В крайна сметка, телевизорът TCL MiniLED C845 отговаря на високите очаквания за модерно и изискано кино изживяване сред днешните потребители.

Виж цената за днес

4.3/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo