Ревю на TCL C645

TCL C645

TCL е все по-популярна компания в сектора на потребителската електроника, което е постигнато чрез предлагане на висококачествени продукти на конкурентни цени. TCL C645 е един от последните модели телевизори, излезли от производствената линия на TCL, и разчита да се утвърди като едно от водещите решения на пазара за среден клас телевизори. Един от главните акценти на TCL C645 е, че предлага уникален баланс между качество и цена, като поставя акцент на технологии за оптимизиране на изображенията, като HDR, 4K UHD резолюция и QLED технология.

TCL C645

Виж цената за днес

TCL C645: Характеристики, функции и технологии

Аудио система

Телевизорът TCL C645 е оборудван с аудио система, която разполага с вградени говорители с обща мощност от 20W. Освен това, системата позволява независим контрол, което дава на потребителите възможността да персонализират звуковото изживяване според собствените им предпочитания.

Свързаност

TCL C645 предлага удобни безжични връзки, които включват Bluetooth и Wi-Fi. Това позволява лесен опция за свързване на външни устройства като смартфони, таблети или слушалки.

Енергийна консумация

Енергийната ефективност на TCL C645 е класифицирана като Клас G според най-новите европейски разпоредби. Годишната консумация на енергия за 1000 часа е 110 kWh, докато консумацията на енергия в HDR режим за 1000 часа е 198 kWh.

Размери

Телевизорът има размери 1446 x 294 x 887 мм със стойка и 1446 x 82 x 838 мм без стойка. Теглото на устройството със стойка е 18.1 Kg, докато без стойка е 18 Kg. Размерите на опаковката са 1641 x 155 x 990 мм, а брутното тегло е 23.7 Kg.

Интерфейс

TCL C645 разполага със следните портове и слотове за свързване на външни устройства: 1x USB 2.0, 1x RJ-45, 1x Jack 3.5 mm, 1x CI+ слот, 1x HDCP 2.3, 2x HDMI 2.1.

Smart TV функции

Операционната система на TCL C645 е Google TV. Телевизорът има предварително инсталирани видео приложения, като YouTube, Netflix, Amazon Prime, Disney+ и HBO Max. Устройството поддържа и гласов асистент, както Alexa, така и Google Assistant. Освен това, TCL C645 има вграден Chromecast и поддържа Mirroring за iOS и Android устройства.

Процесорът в TCL C645 е Quad core, което намалява времето за зареждане и подобрява общото изпълнение на операционната система. Телевизорът разполага също и с общ капацитет на съхранение от 10.2GB, от които 9.2GB са налични за използване.

Видео характеристики

Телевизорът TCL C645 предлага резолюция от 3840 x 2160 пиксела, което е еквивалентно на 4K Ultra HD. Моделът поддържа различни HDR технологии, включително HDR 10, HDR 10+, HLG и Dolby Vision, което гарантира ясно и реалистично изображение.

Технологии на изображението

Quantum Dot

Технологията Quantum Dot, която се използва в TCL C645, представлява дисплейна технология, която прави картината по-ярка и детайлна. Малките наночастици, известни като квантови точки, излъчват или променят цветовете в зависимост от големината си. Това води до по-широка гама от цветове и по-реалистично изображение.

HDR & UHD

High Dynamic Range (HDR) увеличава контраста на изображението, което означава, че има значително по-голяма разлика между най-тъмните и най-светлите области на екрана. Също така, HDR е съвместим с Ultra High Definition (UHD), известен още като 4K. По-високата резолюция (3840 x 2160 пиксела) означава, че върху екрана могат да се показват още повече детайли, което прави изображението по-остро.

Machine Learning AI & SR Motion Clarity

Machine Learning AI е функция, която използва изкуствен интелект, за да подобри качеството на изображението в реално време. То може да анализира и създава индивидуални пиксели, което резултира в по-реалистични изображения и цветове.

SR Motion Clarity е технология, която прави движещите се обекти по-чисти и по-добре дефинирани. Тя редуцира замъгляването и прави бързите сцени по-плавни.

Аудио технологии

Dolby Atmos

Dolby Atmos е иновативна аудио технология, която създава тримерен звуков ефект. Това означава, че звукът не идва само отпред и отстрани, но и отгоре. Това прави гледането на филми и сериали още по-захватящо.

Dolby AC-4

Dolby AC-4 е аудио кодек, който предоставя висококачествен, но икономичен по отношение на пропускваемата способност аудио поток. Той поддържа до 7.1 канала звук, както и обектно-базирани аудио формати, които създават по-реалистични звукови полета.

Dolby TrueHD & DTS-HD

Dolby TrueHD е формат за загуба на качество, който предоставя кино звук качество директно във вашата дневна стая. Заедно с DTS-HD, тези кодеци осигуряват неповторимо звуково изживяване, поддържайки при това и най-новите формати за звукови ефекти.

Серията C645 се предлага в няколко модела: TCL 43C645 , TCL 50C645 , TCL 55C645 , TCL 65C645, TCL 75C645 и TCL 85C645 .

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

TCL C645: Мнение за продукта

След като разгледаме всичко, което TCL C645 има да предложи, можем да дойдем до извода, че това е телевизор, който притежава впечатляваща гама от характеристики и технологии на достъпна цена. Цената, в сравнение с предлаганото качество и иновации, определено прави телевизора TCL C645 интересен избор за потребителите, търсещи оптимален баланс между цена и качество. Докато много други телевизори в този ценови диапазон пропускат някои ключови функции или притежават под средно качество, TCL C645 продължава да поставя стандартите високо със своята предизвикателна конкуренция и предлага реален конкурентен продукт на пазара.

Виж цената за днес

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo