Ревю на Sony X72K

Sony X72K

Наскоро имах възможността да прегледам телевизора Sony X72K. Това е страхотен телевизор с много функции. В тази статия ще споделя впечатленията си от този продукт и ще ви дам представа какво да очаквате, ако решите да го закупите за себе си.

Sony X72K

Виж цената за днес

Sony X72K: Характеристики, функции и технологии

HDR10 е стандарт за видео съдържание с висок динамичен обхват (HDR). Той използва съществуващия стандарт SMPTE ST 2084, който поддържа 10-битова дълбочина на цвета и до 12-битова амплитуда (приблизително 1 милиард цвята на пиксел). Стандартът също така определя минимална пикова яркост от 1000 нита и максимално ниво на черното от 0,05 нита.

Hybrid Log-Gamma (HLG) е HDR стандарт, разработен от BBC и NHK, който се основава на стандарта SMPTE ST 2086. HLG осигурява повече детайли в светлите участъци и сенките в сравнение с други HDR формати, като Dolby Vision и HDR10; той обаче изисква повече време за обработка, отколкото всеки от тези стандарти.

Системата за обработка BRAVIA ENGINE на Sony може да оптимизира качеството на телевизионното ви изживяване, независимо какво съдържание гледате. Когато гледате цифрово съдържание, ще виждате изображения с висока разделителна способност, красиви детайли и нисък шум, а когато гледате аналогово съдържание, ще се наслаждавате на ярки сцени с богати цветове и контраст.

Той разполага с дисплей TRILUMINOS, който предлага по-широка гама от цветове в сравнение с други екрани. Това ви позволява да виждате по-живи цветове, което води до по-богато зрително изживяване.

Процесорът X1 помага да се гарантира, че изображенията, които виждате, са възможно най-остри и ясни. Той също така осигурява по-плавно движение и намалява размазването по време на бързо развиващите се сцени.

Телевизорът Sony X72K разполага с функция за гласово търсене, която ви позволява да намирате нови предпочитания по-бързо с помощта на гласово търсене. Можете да получите достъп до видеосъдържание само като кажете заглавието или да търсите с гласово търсене (напр. “намери екшън филми”). Натиснете бутона за гласово търсене на дистанционното управление, за да започнете.

Sony е компания, която е била на пазара и е научила едно-две неща за това какво прави един телевизор страхотен. Телевизорите от серията BRAVIA са проектирани за поглъщащо зрително изживяване и за опазване на околната среда. Sony се ангажира с опазването на околната среда при производството на телевизори, затова се е погрижила да включи функции като режим “Изключване на дисплея”, който помага за пестене на енергия чрез изключване на дисплея, без да се налага телевизорът да преминава в режим на пълна готовност, когато се възпроизвежда само звук.

Dolby Digital Plus, който гарантира, че качеството на звука се регулира автоматично, за да съответства на силата на звука на програмата ви. Това означава, че няма да ви се налага да се притеснявате, че силата на звука ви ще стане твърде силна или слаба, когато гледате различни видове съдържание. Това също така означава, че няма да се налага да се притеснявате за ръчно регулиране на силата на звука толкова често.

Този телевизор се предлага със система за бас рефлекс, която подобрява реакцията на басите, като осигурява повече въздушно пространство и подобрява твърдостта на корпуса. Това ви позволява да се наслаждавате на по-дълбоки звуци, без те да са мътни или изкривени.

С функцията Auto Mute (Автоматично изключване на звука), която автоматично изключва звука, когато няма сигнал от вашето устройство, така че няма да се налага да се притеснявате сами да изключвате настройката за изключване на звука, преди всяко предаване или филм да започне да се възпроизвежда отново след края на рекламите!

Телевизорът поддържа Audio Return Channel (ARC), който ви позволява да изпращате аудиосигнали обратно надолу чрез HDMI кабел, а не чрез отделни кабели за видео и аудиосигнали, както правят повечето други телевизори (което означава по-малко безпорядък около вашия център за развлечения или бюро).

Серията X72K се предлага в няколко модела: Sony 43X72K и Sony 50X72K .

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Sony X72K: Мнение за продукта

Sony X72K е страхотен телевизор. Той има привлекателен дизайн, добре изработен е и предлага някои от най-усъвършенстваните функции на пазара. Качеството на картината е чудесно, а качеството на звука е над средното за този ценови диапазон.

Виж цената за днес

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo