Ревю на Sony WH-1000XM5B

Sony WH-1000XM5B

Sony се утвърдиха като водещи в областта на безжичните слушалки с шумопотискането, благодарение на серията WH-1000X. Последният модел от тази серия – Sony WH-1000XM5B – е още едно потвърждение на това, че компанията продължава да поддържа най-високо ниво на качество и иновации. В това ревю ще разгледаме всичко, което този модел предлага на потребителите.

Sony WH-1000XM5B

Виж цената за днес

Sony WH-1000XM5B: Характеристики

Дизайн и комфорт

Sony WH-1000XM5B продължават традицията на стилен и изчистен дизайн, характерен за серията. Този модел е изработен от висококачествени материали, които гарантират дълготрайност и надеждност. Чашите са леко по-големи от предишния модел, което осигурява по-голяма стабилност, без да повлияе негативно на комфорта при дългосрочно носене.

Благодарение на меките и дебели подложки за ушите, слушалките са изключително удобни дори при продължително използване. Главната лента е лесно регулируема и осигурява плътно прилягане без натиск върху главата.

Звуково качество и шумоподтискане

Sony WH-1000XM5B предлагат изключително звуково качество благодарение на 40 мм драйвери, които гарантират детайлно и богато звучене. Високите честоти са чисти и изразителни, а ниските плътни и мощни, без да засенчват средните честоти.

Шумопотискането в този модел е подобрено благодарение на новия QN1 процесор, който анализира околното шумово ниво в реално време и адаптира подтискането му. Резултатът е тиха и спокойна среда, идеална за слушане на музика, гледане на филми или работа.

Функции и батерия

Sony WH-1000XM5B предлагат разнообразие от интелигентни функции, които правят използването им удобно и интуитивно. Те разполагат със сензорен панел на дясната чаша, който позволява контрол на плейбек, регулиране на силата на звука и включване/изключване на шумоподтискането с леки плъзгащи и допирни жестове.

Слушалките са съвместими с Google Assistant и Amazon Alexa, което позволява управление на музиката и получаване на информация чрез гласови команди. Батерията на Sony WH-1000XM5B осигурява до 30 часа на живот на батерията, което е впечатляващо и ги прави идеални за дълги пътувания и работни дни. Възможно е и бързо зареждане – с 10 минути зареждане можете да получите до 5 часа на живот на батерията.

Слушалките са съвместими с Bluetooth 5.0 и поддържат кодеки като SBC, AAC, aptX, aptX HD и LDAC. Те са съвместими с аудио формати като MP3, WAV, AIFF, FLAC, ALAC и DSD. Това позволява на потребителите да слушат музика във високо качество и да имат възможност да изберат кодека, който най-добре отговаря на тяхната музикална колекция.

Конкуренция

Sony WH-1000XM5B са наистина впечатляващи слушалки с шумоподтискане, но също така има и други модели на пазара, които могат да се справят с конкуренцията. Някои от тези модели включват Bose QuietComfort 35 II, Sennheiser Momentum 3 Wireless и Bowers & Wilkins PX7.

Всички тези модели имат също толкова високо ниво на звуково качество и шумопотискане, както и качествени функции и дизайн. Разликата между тях може да бъде в малки детайли като дизайн, комфорт или функции.

Виж още: Най-добрите безжични слушалки

Sony WH-1000XM5B: Мнение за продукта

Sony WH-1000XM5B са най-новият модел от серията на Sony със слушалки с шумопотискане. Те предлагат високо ниво на звуково качество, както и много функции, които правят използването им удобно и интуитивно. Дизайнът и комфортът са на ниво, което ги прави идеални за продължително носене.

Въпреки че има конкурентни модели на пазара, Sony WH-1000XM5B са изключително добър избор за всеки, който търси високо ниво на звуково качество и функционалност.

Виж цената за днес

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo