Ревю на Sony STR-DH790

Sony STR-DH790

В този преглед ще разгледаме Sony STR-DH790 – 7.2-канален AV ресийвър, който е сред предпочитаните модели на потребителите, благодарение на своята издръжливост, производителност и разнообразие от функции. С качествата си на предоставяне на кристално чист звук, Sony STR-DH790 е идеалният избор за тези, които търсят да усъвършенстват своята домашна киносистема.

Sony STR-DH790

Виж цената за днес

Sony STR-DH790: Характеристики

Dolby Atmos

Sony STR-DH790 използва Dolby Atmos технологията, която предоставя многопосочен звук, като създава виртуални обекти, които се движат около слушателя. Това осигурява по-имерсивно и реалистично аудио изживяване, като ви потапя в съдържанието, което гледате.

7.2 канала

С 7.2-канална конфигурация, този ресивър предоставя мощен и балансиран звук, като поддържа до 7 говорители и 2 субуфера. Това позволява да се създаде домашно кино изживяване, което обхваща цялата стая.

Hi-Res

Sony STR-DH790 поддържа Hi-Res аудио формати, което гарантира висококачествен звук с по-голяма детайлност и яснота. Това включва загубата на аудиофайлове като FLAC, ALAC и DSD.

4K HDR

Ресивърът поддържа преминаване на 4K HDR (висок динамичен обхват), което осигурява ярки и живи цветове, по-голям контраст и детайлно изображение. Това ви дава по-добро визуално изживяване със съвместимо 4K HDR съдържание.

DTS:X

DTS:X е технология за 3D аудио, която създава обемен звук, като се адаптира към вашия конкретен домашен кино аранжимент. Това позволява на звука да бъде максимално реалистичен и естествен.

D.C.A.C

Разширеният D.C.A.C (Digital Cinema Auto Calibration) е автоматична система за калибриране на звука, която анализира и оптимизира акустиката на вашата стая за най-доброто аудио изживяване.

7 x 145 W

Ресивърът разполага с мощен усилвател с обща RMS мощност от 1015 W, разпределена между 7 канала по 145 W всеки. Това осигурява мощен и ясен звук за вашата домашна кино система.

Bluetooth

Sony STR-DH790 разполага с Bluetooth свързаност, която ви позволява лесно да свържете съвместими устройства като смартфони, таблети и лаптопи, за да възпроизвеждате музика и друго съдържание безжично.

Тунер за предаване

Ресивърът има вграден FM тунер за предаване, който ви позволява да слушате радио станции.

Аудио стандарти

Sony STR-DH790 поддържа няколко аудио стандарта, включително Dolby Digital, Dolby Atmos и DTS, което осигурява по-добра качествена звукова картина за вашата домашна кино система.

Видео стандарти

Ресивърът поддържа Pure Color 4:4:4, който осигурява по-ясни и наситени цветове във вашия видео сигнал.

Свързаност

Sony STR-DH790 разполага с Bluetooth свързаност, която ви позволява да свържете безжично съвместими устройства като смартфони и таблети. Ресивърът разполага с аналогов, USB и оптичен конектори, както и изход за събуфер. Това ви дава гъвкавост в избора на устройства, които можете да свържете.

Тип контрол

Sony STR-DH790 може да бъде контролиран чрез дистанционното управление, което включва всички основни функции за управление на звука и изображението. Ресивърът има и вграден екран за лесна навигация и управление.

Изходно съпротивление

Sony STR-DH790 има изходно съпротивление от 6 Ω до 16 Ω, което го прави съвместим с голям брой говорители и субуфери, които могат да бъдат свързани към него.

Дължина, дълбочина и височина

Ресивърът има дължина от 43 см, дълбочина от 29.7 см и височина от 13.3 см, което го прави компактен и удобен за използване в малки или средни стаи.

Sony STR-DH790: Мнение за продукта

След като изследвахме основните характеристики, функции и потребителските впечатления от Sony STR-DH790, можем да заключим, че този AV ресивър се представя изключително добре в своя ценови клас. С комбинация от мощ, издръжливост и иновативни технологии като Dolby Atmos и DTS:X, този модел е перфектният избор за тези, които търсят висококачествено аудио-визуално изживяване в своя дом. В заключение, Sony STR-DH790 е един от най-добрите AV ресивъри в своя ценови диапазон и е много трудно да бъде превъзхождан по отношение на производителност, качество и надеждност.

Виж цената за днес

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo