Ревю на Sony BRAVIA 65AG9

Sony BRAVIA 65AG9

Водещият от Sony Master Series 65AG9 OLED за 2019 г. съчетава стилен, минимален дизайн, с добре дошли усъвършенствания на производителността спрямо своите модели от 2018г.Със страхотен набор от функции, той притежава висока производителност, ако търсите отличен изпълнител за филми, спорт или игри.

Sony BRAVIA 65AG9Виж цената за днес

Функции

Google Assistant – Бързо осъществявайте достъп до развлечения, получавайте отговори на екрана, управлявайте интелигентни устройства и други с помощта на гласа си. Натиснете бутона Google Assistant на дистанционното, за да започнете.

Mirroring – можете да дублирате екрана на любимия си смартфон, директно на вашия телевизор. Наслаждавайте се на снимки, видеоклипове и приложения директно върху 65-инчовият дисплей на вашия Smart TV.

Motionflow е системата за компенсиране на движението на Sony, която помага да се преодолее разликата между честотата на кадрите на записания материал – например филми или телевизионни предавания – и честотата на опресняване на техните екрани.

Основни характеристики и дизайн

Що се отнася до дизайна, AG9 заема е по-минималистичен, но изключително елегантен. Екранът се намира в минимална рамка, с централната стойка. Размерите на уреда от 1447 x 838 x 255 мм със стойка и 1447 x 834 x 40 мм без стойка, ще ви позволят да поставите телевизора в по-големи пространства, а съвместимостта със стойка VESA 300×300 ще ви позволи директен монтаж на стена. Sony отдавна подкрепя Android TV OS и нейната лоялност започва да се изплаща. Интелигентната платформа тук е най-новата реализация на Android Oreo и е изключително използваема. Chromecast е вграден, и се сдвоява отлично с устройствата Google Home и Amazon Alexa и има планирана поддръжка за Apple AirPlay 2 и HomeKit. Телевизорът няма Freeview Play , но вместо това предлага наслагване YouView с почти същата функционалност. Приложенията за стрийминг включват YouTube, Netflix, Prime Video и Rakuten TV.

Видео характеристики

Възпроизвежданите изображения са свежи, буйни и динамични. Хармонията между обработката и работата на панела е хипнотизираща. Предварителните настройки включват Vivid, Standard, Cinema, Game Custom, Graphics и Photo. За повечето съдържания Standard се оказва най-добрият вариант, благодарение на привличащия вниманието APL (средно ниво на картината) и ярък контраст. Режимът Vivid на екрана също е доста забавен, особено ако обичате да гледате анимации. Голяма част от това въздействие се дължи на процесора за изображения X1 Ultimate на марката, който може да се похвали с множество трикове, за да увеличи максимално качеството на възпроизвежданото съдържание. Преработеният Pixel Contrast Booster подобрява цвета и контраста в светлите области, докато Object-Based Super Resolution технологията открива и анализира отделни обекти в рамките на сцена, интелигентно подобрявайки контраста, детайлите и цвета. 4K X-Reality PRO подобрението на изображението е безпроблемно, придавайки на HD съдържанието дълбочина и детайли, което веднага се забелязва от потребителя. Допълнителните технологии, оптимизиращи изображенията са: Live Colour™, X-Reality™ PRO 4K, TRILUMINOS, Motionflow™, Super bit mapping™ HDR, Precision Color Mapping, HDR 10, HLG, Dolby Vision.

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Аудио характеристики

Както при предишните OLED на Master Series, комплектът използва иновативни акустични колони, за да прожектира звук от самия OLED панел. Тази последна итерация на Acoustic Surface Audio + е променена, за да създаде по-широко разпространение на басите и високите честоти и работи забележително добре. Аудио системата на уреда е стерео, поддържана от 2 вградени високоговорителя с ултрасилна изходна мощност на звука от 60W. Технологиите, оптимизиращи звука са: Dolby Digital Plus, Dolby Atmos, Dolby Digital, S-Master Digital Amplifier, S-Force Front Surround, DTS Digital Surround, Acoustic Surface Audio+ и Dolby AC-4.

Свързаност

Свързването отзад е добро. Екранът разполага с 4хHDCP 2.3 18Gbps 4K HDMI входа, всички от които поддържат до 2160/60 при 4: 2: 0 и 10-битов при 4: 4: 4 и 4: 2: 2. Входът HDMI 1 също предлага усъвършенстван eARC. Допълнителните връзки включват 3хUSB порта (един за запис на HDD), AV мини жак, гнездо за слушалки (ако не възнамерявате да използвате Bluetooth слушалки), оптичен цифров аудио изход и Ethernet. Wi-Fi и Bluetooth са стандартни. Има избор на наземни или сателитни тунери. Има дори стерео терминали с пружинен клип, за захранване на режим на високоговорител на TV Center. Свързан, AG9 може да функционира като специален централен канал в система с много високоговорители.

В заключение

Ако можете да си го позволите, AG9 няма да ви разочарова – това е фантастичен телевизор. Невидимата звукова система Acoustic Surface Audio + е изключително добра добра, а технологиит за обработка на картината на екрана са завладяващи. Ако искате телевизор, който да ви предостави висококачествени картина и звук, както и възможности за допълнително свързване, то Sony 65AG9 би бил идеалният избор за вас.

Виж цената за днес

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo