Ревю на Sony Alpha A7IV

Sony Alpha A7IV

В този преглед ще разгледаме един от най-новите и горещо очаквани модели фотоапарати на пазара – Sony Alpha A7IV. Този фотоапарат е наследник на много успешния A7III и е оборудван с множество подобрения и нововъведения, които го правят идеален избор за професионални фотографи и видеографи, както и за любители на фотографията. Ще разгледаме някои от ключовите характеристики и предимства на този модел, които го отличават от конкуренцията.

Sony Alpha A7IV

Виж цената за днес

Sony Alpha A7IV: Характеристики и функции 

Sony Alpha A7IV е един от най-новите и горещо очаквани модели безогледални фотоапарати на пазара, който предлага изключително качество на снимките и видео. Този фотоапарат е наследник на много успешния A7III и е оборудван с множество подобрения и нововъведения, които го правят идеален избор за професионални фотографи и видеографи, както и за любители на фотографията.

Sony Alpha A7IV разполага с 33MP сензор с пълно кадрово покритие, който осигурява висока резолюция и детайлност на снимките. Фотоапаратът е снабден с обектив 28-70mm, който предоставя голям диапазон на фокусното разстояние, подходящ за различни ситуации и сцени. Поддържаните файлови формати включват DCF, EXIF, JPEG, RAW и HEIF, което гарантира съвместимост с различни софтуерни приложения и устройства. Снимането в серия е впечатляващо с 10 кадъра в секунда.

Качеството на видеото е отлично, като Sony Alpha A7IV предлага видео резолюция UHD 4K (3840 x 2160 пиксела). Фотоапаратът поддържа различни формати на видео запис, включително H.264, H.265, HEVC, XAVC S и AVC MPEG-4. Аудио записът се осъществява чрез LPCM двуканално или MPEG-4 AAC-LC формат.

Обективът на Sony Alpha A7IV е с монтиран Sony E обектив, който предлага ръчно и автоматично фокусиране. Конструкцията на диафрагмата е съставена от 7 пластини, а обективът има 9 елемента в 8 групи. Дължината на обектива е 83 мм, а максималният диаметър е 72.5 мм.

Възможностите за свързаност на Sony Alpha A7IV включват слот за карта памет SD, SDXC и SDHC, Bluetooth, Wi-Fi, Audio jack 3.5 мм и USB-C порт. Затворът на камерата е електронен със скорост на затвора между 1/8000 до 30 секунди и автоматичен таймер на 10 секунди.

Светкавицата на Sony Alpha A7IV е вградена и предлага компенсиране на експозицията от +/- 3.0 EV (с възможност за превключване между 1/3 и 1/2 EV). Функциите на светкавицата включват бавна синхронизация, намаляване на ефекта “Червени очи” и автоматична светкавица.

Контролът на експозицията на Sony Alpha A7IV осигурява ISO чувствителност между 100 и 51200, а балансът на бялото може да бъде зададен на мътно, автоматичен, тунгстен или други настройки. Фотоапаратът има 3-инчов диагонален дисплей и магнезиев корпус, който осигурява здравина и лекота. Някои от ключовите функции на Sony Alpha A7IV включват автоматичен фокус и резолюция 4K UHD.

Sony Alpha A7IV: Мнение за продукта

След като разгледахме всички важни аспекти на Sony Alpha A7IV, можем да заключим, че това е един изключително мощен и гъвкав фотоапарат, който отговаря на нуждите на различни видове потребители. Неговите подобрени характеристики, висока скорост на автофокуса, 4K видео и надеждна работа на батерията го правят идеален избор за всеки, който иска да заснеме страхотни снимки и видеоклипове. Въпреки че цената на A7IV може да е по-висока в сравнение с някои от конкурентите, качеството на изображението и функционалността, които получавате, определено си заслужават инвестицията.

Виж цената за днес

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo