Ревю на Sony A95K

Sony A95K

Sony е японска мултинационална корпорация, която се занимава с електроника, игри и развлечения. В продължение на много години Sony е една от водещите марки в производството на потребителска електроника.

Компанията е произвела много продукти и услуги от висок клас като телевизори, компютри, смартфони, фотоапарати и много други. Компанията е известна с това, че предоставя иновативни технологии на своите клиенти и ги прави по-лесни за използване. Sony A95K е един от тези продукти.

Sony A95K

Виж цената за днес

Sony A95K: Характеристики, функции и технологии

Cognitive Processor XR™ използва изкуствен интелект, за да анализира изображението ви и да го коригира, за да създаде възможно най-добрата картина. Той анализира цветовете в сцената ви и ги настройва в движение, така че да изглеждат естествени и реалистични. Той анализира и яркостта на сцената, като я регулира така, че да се получи балансирано представяне без тъмни петна или разголени светлини, които да разсейват зрителното ви изживяване.

Телевизорът Sony A95K TV, който се предлага с XR OLED Contrast Pro. Това означава, че телевизорът е способен да създава широка гама от цветове, което му позволява да показва изображения с повече детайли и дълбочина от други телевизори. Той също така произвежда дълбоко черно и ярко бяло, което помага всичко на екрана да изглежда реалистично и реалистично.

Acoustic Surface Audio+ е нова технология, която използва звук, за да превърне всяка повърхност в говорител. Технологията работи чрез преобразуване на вибрациите на звуковите вълни в електричество, което след това генерира акустична вълна, насочена обратно към повърхността на устройството. В резултат на това повърхността може да се превърне в високоговорител, без да е необходим външен усилвател или кутия за високоговорители.

Сега можете да намирате нови предпочитания по-бързо с гласово търсене. Отидете директно на дадено предаване или филм само като го кажете или преглеждайте с гласово търсене. Например “намери екшън филми”. Натиснете гласовия бутон на дистанционното управление, за да започнете да го използвате, а след това просто кажете какво искате да гледате. Телевизорът веднага ще започне да го търси, така че можете да държите ръцете си свободни за закуски или други дейности, докато гледате любимите си предавания.

Телевизорът Sony A95K е многофункционален висококачествен телевизор, който може да работи както с дизайн с предна позиция на един плот, така и със задна позиция. При дизайна Front Position One Slate ще получите истинско потапяне в екрана, който сякаш се носи пред вас. При стила Rear Position можете да поставите телевизора близо до стената за оптимална хармония в помещението.

Sony A95K е един от най-добрите модели от тази серия, защото е снабден с уникален двигател за обработка на изображения, наречен технология за изображения XR. Тази технология ви позволява да получите ултрареалистично качество на картината с изключително високо съотношение на контраста и точни цветове. Освен това предлага усъвършенствана система за управление на цветовете, която ви позволява да регулирате настройките на цветовете в зависимост от вашите предпочитания или условията на осветление.

Sony A95K има 4K Upscaling, което означава, че може да увеличава мащаба на съдържание с по-ниска резолюция, за да го побере на екрана, без да губи детайли. Това го прави идеален за гледане на филми или сериали, които са пуснати с по-ниска разделителна способност от тази, която екранът ви може да покаже.

Тази технология съществува от известно време, но едва наскоро стана популярна сред производителите на телевизори. Няколко други телевизора имат подобни функции, но XR OLED Motion на Sony внася нещо ново: технология за адаптивна честота на кадрите. Това означава, че когато гледате спортни предавания на живо или дори просто екшън филм, честотата на кадрите остава постоянна, независимо от това колко бързо или бавно се случва нещо на екрана – тя винаги ще бъде 60 кадъра в секунда (FPS).

Интерфейсът на телевизора е достатъчно прост, за да може всеки да се ориентира лесно, но също така включва разнообразни настройки, които ви позволяват да персонализирате всяка от тях поотделно, ако е необходимо. Можете да използвате и гласово управление, ако искате да дадете почивка на мозъка си от всички тези бутони.

Серията A95K се предлага в няколко модела: Sony 55A95K и Sony 65A95K.

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Sony A95K: Мнение за продукта

Голям фен съм на телевизорите на Sony. През живота си съм притежавал няколко такива и никога не съм бил разочарован от качеството или производителността им. Sony A95K не прави изключение.

Виж цената за днес

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo