Ревю на Samsung S95C

Samsung S95C

Samsung е световен лидер в производството на телевизори, като предлага разнообразни модели, разработени да задоволят различни нужди. Телевизорът Samsung S95C е стилен и модерен по дизайн, предлагайки високо качество на образа и множество функции, които ще задоволят взискателния потребител. В това ревю ще разгледаме основните характеристики на Samsung S95C, както и неговите предимства и недостатъци.

Samsung S95C

Виж цената за днес

Samsung S95C : Характеристики, функции и технологии

Аудио система

Телевизорът Samsung S95C е оборудван с аудио система 4.2 с мощност на вградените говорители 70 W. Това е значителна мощност за вградени говорители, което обещава силен и ясен звук. Освен това, телевизорът предлага опция за независим контрол, която ви позволява да настроите звука според вашите предпочитания.

Свързаност

Телевизорът има Bluetooth и Wi-Fi връзка, което означава, че може да се свърже безжично към различни устройства. Това ви дава възможността да стриймвате мултимедийно съдържание директно от вашия смартфон, таблет или компютър.

Енергийна Консумация

Относно енергийната консумация, Samsung S95C има годишна консумация на енергия от 102 kWh за 1000 часа и консумация на електроенергия в HDR режим от 183 kWh за 1000 часа. Телевизорът има и много ниска консумация в режим на покой, само 0.5 W, за да се намали ненужното изразходване на енергия. Благодарение на тези характеристики, S95C попада в клас F за енергийна ефективност според последните европейски разпоредби.

Размери

Телевизорът идва с размери 1443.5 x 267.9 x 894.4 мм със стойка и 1443.5 x 11 x 829.4 мм без стойка. Това го прави доста голям и ще бъде добър избор за големи стаи. Теглото му е 29 кг със стойка и 18.9 кг без нея, а размерите на опаковката са 1625 x 170 x 935 мм. Брутно тегло е 39.8 кг.

Допълнителни характеристики

Samsung S95C има скорост на обновяване от 100 Hz, което гарантира плавно движение на образа и ясни изображения дори при бързи сцени. Телевизорът има гласови команди и поддържа Mirroring (iOS и Android) с вграден гласов асистент Bixby. Той е оборудван с процесор Neuronal Quantum 4K и Bluetooth версия 5.2.

Видео Характеристики

Samsung S95C предлага впечатляваща резолюция от 3840 x 2160 пиксела и HDR технологии, включително HDR 10+, HLG, Quantum HDR и OLED. Тези технологии осигуряват ярки и реалистични цветове, дълбоки черни тонове и детайлни изображения.

Интерфейс

Телевизорът има богат набор от портове, включително 1 x RJ-45, 4 x HDMI, 1 x RF, 3 x USB, CI+ slot и 1 x Digital Optical Out. Това означава, че ги можете свързвате с много различни устройства комфортно и удобно.

Технологии на изображението

Contrast Enhancer

Contrast Enhancer е автоматична функция, която подобрява контраста в изображението, като използва различни методи, за да се настройва на подходящата яркост и цветова гама. Тази технология регулира контраста в различни области на екрана за по-реалистична картина и по-голяма дълбочина на изображението.

Movie Mode

Режимът на филм е предназначен да оптимизира настройките на телевизора за гледане на филми. Това включва настройване на цветовете, контраста и яркостта за по-голямо реалистично изображение, подобно на това, което бихте виждали в кино.

AI Upscaling

AI Upscaling е иновационна функция, която използва изкуствен интелект, за да подобри качеството на изображението. Тази технология може да превърне стандартно разделително способност в качество близко до 4K, като използва алгоритми за подобряване на изображението.

Ultra Viewing Angle

Ultra Viewing Angle технологията осигурява ясно изображение от всяка точка на гледане. Независимо дали сте седнали странично или директно пред телевизора, ще имате еднакъв достъп до ясно и ярко изображение.

FILMMAKER MODE™

FILMMAKER MODE™ е режим, който ви позволява да гледате филми така, както са предназначени от техните създатели – без подправки, разминавания на кадри или ненужни настройки. Този режим автоматично адаптира цветовете, контраста и честотата на кадрите, за да предложи възможно най-автентично изображение.

Smart Calibration

Smart Calibration е функция, която ви позволява да персонализирате настройките на телевизора, за да отговарят на вашите индивидуални предпочитания. Тази функция осигурява лесно и интуитивно коригиране на цвета, контраста, яркостта, звука и други настройки.

Real Depth Enhancer

Real Depth Enhancer е функция, която подобрява дълбочината и детайлите на изображението. Тази технология анализира всеки отделен кадър и автоматично коригира контраста и цветовете, за да създаде по-реалистично изображение с повече детайли.

Самосветещи пиксели

Технологията на самосветящите пиксели е особено важна при OLED екраните. Всяка пиксела е самосветеща, което означава, че може да се включва и изключва отделно. Това дава възможност за истински черни и невероятна детайлност и контраст на изображението.

Аудио технологии

Dolby Atmos

Dolby Atmos е революционна аудио технология, която позволява звукът да “тече” около ви в триизмерно пространство, където и да се намирате в стаята. С Dolby Atmos, звукът не е създаден просто да идва от десно или отляво, но масово навсякъде – поставяйки вас в центъра на действието.

Multiroom Link

Multiroom Link е технология, която позволява на потребителите да свържат несколько телевизори или високоговорители в една и съща мрежа, за да създадат своеобразен ‘многостаен звук’. Това означава, че можете да свържете различни устройства в различни стаи и да управлявате възпроизводството на звук от централизирано място.

Q-Symphony

Q-Symphony е специална функция, която синхронизира звука от телевизора и саундбара, за да създаде един подобрен, богат и единен аудио изживяване. Нейната цел е да подсили и обогати звуковото пространство, предлагайки поглъщаща атмосфера, независимо дали гледате филми, играете игри или слушате музика.

Active Voice Amplifier

Active Voice Amplifier е интелигентна функция, която динамично адаптира степента на усилване на човешкия глас в зависимост от околния шум. Тя автоматично усилва човешкия глас при внезапно увеличение на фоновия шум, така че да не пропуснете никакви диалози докато гледате телевизионни предавания или филми.

Adaptive Sound+

Adaptive Sound+ е интелигентна функция, която анализира и оптимизира звука в реално време за всякакви сцени и ви дава най-доброто звуково изживяване. Независимо дали гледате футбол, играете игри или гледате филм, Adaptive Sound+ адаптира звука, за да отговаря на вашите предпочитания.

OTS+ (Object Tracking Sound+)

OTS+ е технология за следене на звука на обектите на екрана, която позволява на звуковите ефекти да следват действието на екрана. Това значи, че когато действието се премества от един край на екрана до друг, звукът ще следва същия път, създавайки по-имерсивно аудио изживяване.

Dolby Far-Field Voice

Dolby Far-Field Voice е технология, която ви позволява да управлявате телевизора си чрез гласови команди от областта на “далечно поле”. Това означава, че телевизорът ви може да “чуе” и отговаря на вашия глас, дори ако не сте близо до него или ако има други звуци в стаята. За разлика от традиционните гласови асистенти, които трябва да бъдат близо до вас, за да работят ефективно, Dolby Far-Field Voice е оптимизиран за работа в цяла стая, предоставяйки по-голяма гъвкавост и удобство.

Серията S95C се предлага в няколко модела: Samsung 55S95C, Samsung 65S95C и Samsung 77S95C.

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Samsung S95C : Мнение за продукта

За да обобщим, телевизорът Samsung S95C е отличен избор за тези, които искат стилен и модерен дизайн, високо качество на образа и множество удобни функции. Макар че има и определени недостатъци, те са компенсирани от предимствата на модела. След като сте прочели това ревю, вероятно се чудите дали Samsung S95C е точният телевизор за вас. Според нашето мнение това зависи от вашите лични предпочитания, но в крайна сметка Samsung S95C се представя като конкурентоспособен продукт на съвременния пазар на телевизори.

Виж цената за днес

4.5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo